Štatistika, logika a anglický jazyk na psychológii(UPJŠ)
Ako sa vám študuje na UPJŠ psych. a hlavne ma zaujíma či je štatistika ťažká keďže moja matika má nula bodov, nó a budem tam mať problém s logikou? lebo na prijímačky musím ovládať základy logiky a troška sa toho obávam keďže ju asi ani nemám.
No mozem ti povedat zo svojich skusenosti- kedze tam studujem. Statistika sa zvladnut da...nie je to prave najlahsi predmet, ale zvladnut sa da.(aj ked je pravda ze dost ludi s tym malo problemy) To ze sa v tom clovek citi niekedy strateny a ma pocit, ze prednasajuci hovori po cinsky, na to si treba na vysokej skole proste zvyknut (-:. A ked je nieco naozaj tazsie, vzdy sa najde zopar ludi, ktori tomu rozumeju a ti ti urcite pomozu. Inak absolvovanim predmetu statistiky sa to zdaleka nekonci. Napr. teraz mam psychometriu-co je v podstate predmet o tom ako si vyrabas testy a je to sama statistika a logika a bohvie co bude este dalej pocas studia.
Co sa tyka anglictiny, neviem ako je to s prijmackami teraz, ked som ich robil ja, clovek si mohol vybrat ci chce robit s angliny alebo neminy. Ten co ma anglictinu ma ale velku vyhodu, pretoze velka cast seminarnych prac pozostava zo studia odbornych anglickych clankov, aj niektore knihy su len v anglictine. Psychologia na slovensku nema velke zazemie a kvalitne (obcas aj jedine) zdroje casto inak ako po anglicky nenajdes.
@socrates v kt.si rocniku ked sa mozem opytat? a ako si sa pripravoval na prijmacky?kedze tam beru dost malo ludi, v pohode ti sadol ten test?ci aj na zaklade prospechu? ja momentalne chodim na tie pripravne kurzy do KE zo psychol. a nad KE som vsak moc neuvazovala, avsak v posledne tyzdne uz ano
Som v tretom rocniku. Co sa tyka prijmaciek, nepripadali mi vôbec tazke (to vsak neznamena ze som ich trochu nepobabral, ale to s ich obtiaznostou nema nic (-: ) Neviem ako to je teraz, no ak si pamätam spravne, tak nam brali do uvahy hlavne prijmacky, prospech velmi nie. A ten test...hmm. Poznam ludi co sa na neho ucili tyzdne, resp. skusali sa tam dostat aj niekolko rokov po sebe. Mne to tazke nepripadalo, dva dni pred prijmackami som si cital knizku, inak ziadna specialna priprava. Ale to je individualne, zalezi to od vseobecnych vedomosti, znalosti z maturity a podobne.
socrates, ďakujem, takže na štatistike veľa počítate resp. je to o vzorcoch? lebo neviem či to dobre prirovnávam k štatistike ktorú má sestra na TUKE.A ona ju teda má veľmi veľmi ťažkú.Inak ja sa pripravujem len z gymnaziálneho učiva biológie človeka, zo základov psychológie od Košča + pripravím sa na nejaké osobnostné testy a samozrejme angličtina. Ešte sa spýtam, na prijímacie konanie stačia základy angličtiny alebo ty si potreboval, resp. si to už mal v hlave - angličtina pokročilý.
Nie je to len o vzorcoch, niekedy staci aj obycajny sedliacky rozum a samozrejme logika, no bez niektorych vzorcov sa nepohnes. Niektore operacie sa navyse robia pomocov pocitacoveho programu. Neviem to porovnat s tym co ma tvoja sestra na TUKE, ale mne to velmi lahke teda nepripadalo. Ja som maturoval v anglictine na urovni B2, cize vedel som viac ako zaklady.Vies, je tazko definovat co su zaklady, pre niekoho je to 200 slov iny vie so zakladmi a trochou gramatiky hovorit obstojne. Myslim, ze ten co ovlada anglinu aspon na B1 by vtedy dal tie skusky v pohode. Ake budu tento rok, to naozaj netusim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
degradujete to na úroveň maturity...
Co sa tyka anglictiny, neviem ako je to s prijmackami teraz, ked som ich robil ja, clovek si mohol vybrat ci chce robit s angliny alebo neminy. Ten co ma anglictinu ma ale velku vyhodu, pretoze velka cast seminarnych prac pozostava zo studia odbornych anglickych clankov, aj niektore knihy su len v anglictine. Psychologia na slovensku nema velke zazemie a kvalitne (obcas aj jedine) zdroje casto inak ako po anglicky nenajdes.