Ahojte birdzáci. V skratke. Mam 22 rokov,priatel je o rok mladší,sme spolu cez tri roky. Poslednú dobu začínam intenzívnejšie rozmýšlať o našej spoločnej budúcnosti(spoločné byvanie napr). Som rodinne založený človek a 1. dieťatko by som chcela do 25
keď som to spomenula priateľovi nereagoval. Aj keď som sa ho na to priamo spýtala, nedostala som jednoznačnú odpoveď, témam ktoré sa týkajú budúcnosti sa vyhýba preto ich ani nezvyknem spomínať v našich konverzáciách. Priatela ľubim, je nám spolu super, len mám občas pochybnosti o tom, kde to celé smeruje. Co by ste mi odporúčali? Mám to nechať plynúť a čas ukáže, alebo sa s ním o tom mám ešte porozprávať?
@patricia47 ...urcite nechat plynut a uvidis co bude , tuto temu sa riesiť nechce nikomu, my sme ju nikdy neriesili ...mam 25 priatelka 24 a prislo to pred rokom necakane a uz ma dcerka 1r. ...neplanovane veci su najlepsie veci
Ma 21, co od neho ocakavas? Snad nechces aby si znicil cely zivot v takom veku? Byvala na mna vyblafla deti a svadbu a netrvalo dlho a cely vztah kvoli tomu isiel do hajzla.
ako ste sa mohli za TRI ROKY vztahu o tomto nebavit? ako mozes mat problem bavit sa s nim o comkolvek a potrebovat to riesit s niekym na nete? ako mozete nevediet jednat na rovinu ked ste spolu TRI ROKY, co ste pocas tych troch rokov riesili, co bude na veceru a aky si pozrete film?
teda v poriadku to podla mna neni ani nahodou nemusi byt kazdy rodinne zalozeny a chciet sa zenit a mat deti.. ale to su veci o ktorych sa bavi po tyzdnoch vztahu nie po ROKOCH preboha
to ze spolu chceme byvat a ci chceme/nechceme deti pripadne kedy sme riesili snad po mesiaci co sme boli spolu a to mi pride v poriadku a pridozene, ale este by som pochopila keby proste ste spolu par mesiacov a nie je si uplne isty ci si "ta prava", ci je to ono a tak. ale toto mi pride uplne postavene na hlavu, fakt..
@h8u btw žiadala som len o radu, nie o ponižovanie mna alebo mojho vztahu, myslim ze v kazdom vztahu sa najdu nejake medzery a ziaden vztah nieje stopercentný ani ten tvoj
určite sa s ním porozprávaj .... podľa mňa toto nie je téma čo by mala byť tabu... jednoducho treba aby ste obaja vedeli na čom ste.... o takýchto veciach je úplne normálne sa rozprávať... nevravím že to treba vyťahovať každý druhý deň, ale raz si to vyjasniť poriadne a hotovo... len si myslím že naňho netlač v žiadnom smere, len zisti čo chce.... a povedz mu čo by si chcela ty... po troch rokoch vzťahu už je hádam normálne plánovať si aj ďalekú budúcnosť spoločne...
@patricia47 Normalne sa ho niekedy spytaj, ci by chcel s tebou byvat. Pripadne mu povedz nech si to kludne rozmysli, ale ze to chces proste vediet a neodrezes mu nadobicko ak povie ze nie. Niektori chlapi nechapu ked nieco nacrtnes, musis mu polozit velmi jasnu otazku A ked sa tomu teda vyhyba, je mozne ze sa toho boji alebo co
@h8u Po troch tyzdnoch sa s clovekom bavis o spolocnej buducnosti? To mi pride velmi skoro, skor by to vela ludi mohlo odplasit ze chces ist sup sup pod cepiec
@patricia47 nic si z nej nerob, henta sa tu rozdrapuje na vsetkych, a je najmudrujsia na svete... Tvoj priatel je mlady, daj mu cas aj vztahu daj este cas ale ak chces naozaj chces skoro dieta, najdi si niekoho ineho, idealne starsieho partnera, ktory bude viac rodicovstvu nakloneny
Nuž, práve som si spomenula na môjho mužíka a som šťastná, že ho mám. Pri ňom sú tieto veci vyriešené a ísť do dieťatka či svadby sa nebojí.
Čo ale ty čakáš od takého mladého zajaca? Čím skôr si to uvedomíš tým lepšie. Presne s takým som stratila 3 roky života. Neambiciozný človek, do budúcnosti neperspektívny, detský, zaostalý, proste nevhodný do budúcnosti... Keď si na to spomeniem, tak ma čerti berú ešte, že vtedy som bola mlaďas a najlepšie roky už mám s niekým o kom viem, že do roka či dvoch sa bude pracovať na bejby, že do roka či dvoch bude svadba a ešte väčší byt než máme teraz.
Určite sa ho nato opýtaj, aby si potom po xy rokoch nebola prekvapená, že on deti nechce a nemá ich rád. Viď môj bývalý. S takým človekom nemá zmysel strácať čas, keď si rodinne založený typ.
@patricia47 Ak nevieš prečo nechce hovoriť, budovať všetko pre vašu spoločnú budúcnosť, tak ho spoznávaj... spoznávanie je na celý život. Nekončí ani v manželstve.
A myslím, že ani chodenie by nemalo byť len o citoch, či dobrých pocitoch, ale aj o reálnych spoločných cieľoch... zvlášť po takejto dobe. Lebo potom je otázkou, prečo spolu chodíte, ak nechcete obaja budovať spoločnú budúcnosť.
Chodiť s niekým lebo má pekné telo, je mi s ním dobre... ani zďaleka na partnerský vzťah nestačí. To by bolo len užívanie človeka, nie budovanie spoločného vzťahu, budúcnosti...
@demoniqangel neviem, pre mna je proste zakladom vztahu stopercentna uprimnost od zaciatku, proste co si myslim to poviem a ked mi taka vec napadne neviem preco by som ju nepovedala. teda v predchadzajucich vztahoch to bolo kusok ine, ale teraz som proste od zaciatku vedela ze toto je ono proste a od prvej chvile sme fungovali na takejto 100 percentnej uprimnosti..
chapem asi ze nie kazdy to tak ma a ze su chlapi ktori su v tychto veciach ostrazitejsi a beru veci pomalsie.. len ja nie som ten typ a nevedela by som proste s takym muzom byt , ale to je moj problem asi no
@h8u No vsak uprimnost je velmi dolezita, netvrdim ze nie, ale niektore veci nevies vyhodnotit na zaciatku vztahu, podla mna mnohe pary ani po roku este nevedia, ci spolu budu/chcu byt naveky, a nepride mi to neprirodzene alebo neuprimne. Ved moze ti s tym muzom byt super, len proste este nevies ci vas to po dalsom polroku/roku/dietati neomrzi a neochladnete a podobne. Ked ti taha na tridsiatku tak chapem ze sa chce clovek uz aj usadit, ale v takomto veku mi to nepride ako tragedia neriesit to pokojne aj dva roky a len si uzivat pritomnost. Napriklad ja viem, ze stahovat sa budem az po statniciach, z viacerych rozumnych dovodov, a dokym to nebude aktualne tak nemam velmi potrebu riesit to, ze ked to nastane, ci budeme byvat spolu alebo nie. Ale nemyslim si ze je moj vztah kvoli tomu nejaky neuprimny alebo co
@demoniqangel jj ako to presne chapem ze niekto to proste uplne od zaciatku nevie, nejako sa k tomu ze si je isty ze chce s tym druhym zit dopracuje postupne, akurat takyto stav mi pride ok len na par mesiacov. proste neviem preco by sa spolocne byvanie malo oznacovat pojmom "usadenie", pride mi prirodzene ze ked niekoho lubim a mam moznost s nim zit tak s nim proste zit chcem, a ak nechcem ani po viac ako roku ci tych dvoch ktore spominas, podla mna to nie je urcite v poriadku. pride mi to proste ako strata casu tahat sa viac ako par mesiacov s clovekom, s ktorym proste nechcem byvat a zit. a hlavne nie som schopna ani sa o tom porozpravat ale to je len moj nazor no.
respektive tu ani tak nejde o to chciet spolu zit a mat deti a tak, ale o to ROZPRAVAT sa o tom a mat to ujasnene, ten jej problem tkvie v tom, ze za tri roky vztahu nie su schopni sa o tom pobavit. to mi pride uplne nepredstavitelne..
viem ze sme vsetci ini a tak a poznam vela ludi ktori sa spolu tahaju 6-7-8 rokov a nebyvaju spolu aj ked by mohli, ale mne toto naozaj pride ako strata casu a neviem proste ako to mozu nechciet? my sme to preto uz tak od zaciatku planovali lebo proste preco by sme nechceli kazdy den spolu zaspavat a proste stale byt spolu ked sa mame radi a je nam spolu super? a keby sa nemame natolko radi a nie je nam spolu natolko super ze netuzime po tom byvat spolu, tak si myslim ze by som zbytocne stracala ten cas za ktory by som mohla spoznat niekoho s kym si poviem "toto je ono" a budem to vsetko chciet..
ale hej proste ja nehovorim ze to co ja opisujem je dobre a to co vy zle, asi sme proste kazdy iny a kazdy ma ine potreby a tak, akurat kedze ja som takato tak neviem to pochopit a vzit sa do niekoho kto je iny ale pride mi to nelogicke jednoducho byt s niekym tolko rokov a nebyt si isty ci to ma perspektivu
Tak ako bolo spomínané, úprimnosť je dôležitá. Ja zo skúsenosti zo svojho bývalého vzťahu vidím obrovský rozdiel. S bývalým to bolo oničom, o mnohých veciach sme sa nerozprávali a ťahali sme spolu dobrých 5rokov, až nakoniec sme sa rozišli. Aj keď som od začiatku cítila, že to nie je ten pravý, vždy som dúfala, že sa časom možno niečo zmení... s terajším priateľom budeme spolu pomaly rok a hneď od začiatku je ten vzťah na úplne inej úrovni, rozprávame sa o všetkom, samozrejme aj o spoločnej budúcnosti sme sa bavili a máme v tom jasno ... chápem, má 21 a také veci ešte asi riešiť nechce, no myslím, že v tom, či chce s tebou byť a mať s tebou časom rodinu by mal mať jasno Určite sa porozprávajte o tom ešte, ako si on predstavuje budúcnosť
Neviem no, podla mna je to skoro takto rozmyslat, ja mam 23 on 29 sme spolu 3 roky aj my sme rozmyslali na zaciatku ano sme zamilovani, vsetko bude svatba, deti, teraz?? Uz pomaly ani spolu nespime, no je to kazdeho vec ale myslim ze az ked budes vediet ze ste obaja na to pripraveni tak treba to riesit a nie ze to bude len na tebe....no tot moj nazor
mne sa paci ako niektori ludia hned nie su v poriadku, ak sa po tyzdni chodenia nenastahuju k sebe.
bo kazdy mame rovnaky biorytmus a nazory a pohlady na svet a i.
chacha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
absentuje ti tam otázka
ako ste sa mohli za TRI ROKY vztahu o tomto nebavit? ako mozes mat problem bavit sa s nim o comkolvek a potrebovat to riesit s niekym na nete? ako mozete nevediet jednat na rovinu ked ste spolu TRI ROKY, co ste pocas tych troch rokov riesili, co bude na veceru a aky si pozrete film?
teda v poriadku to podla mna neni ani nahodou nemusi byt kazdy rodinne zalozeny a chciet sa zenit a mat deti.. ale to su veci o ktorych sa bavi po tyzdnoch vztahu nie po ROKOCH preboha
to ze spolu chceme byvat a ci chceme/nechceme deti pripadne kedy sme riesili snad po mesiaci co sme boli spolu a to mi pride v poriadku a pridozene, ale este by som pochopila keby proste ste spolu par mesiacov a nie je si uplne isty ci si "ta prava", ci je to ono a tak. ale toto mi pride uplne postavene na hlavu, fakt..
@h8u Po troch tyzdnoch sa s clovekom bavis o spolocnej buducnosti? To mi pride velmi skoro, skor by to vela ludi mohlo odplasit ze chces ist sup sup pod cepiec
Čo ale ty čakáš od takého mladého zajaca? Čím skôr si to uvedomíš tým lepšie. Presne s takým som stratila 3 roky života. Neambiciozný človek, do budúcnosti neperspektívny, detský, zaostalý, proste nevhodný do budúcnosti... Keď si na to spomeniem, tak ma čerti berú ešte, že vtedy som bola mlaďas a najlepšie roky už mám s niekým o kom viem, že do roka či dvoch sa bude pracovať na bejby, že do roka či dvoch bude svadba a ešte väčší byt než máme teraz.
Určite sa ho nato opýtaj, aby si potom po xy rokoch nebola prekvapená, že on deti nechce a nemá ich rád. Viď môj bývalý. S takým človekom nemá zmysel strácať čas, keď si rodinne založený typ.
A myslím, že ani chodenie by nemalo byť len o citoch, či dobrých pocitoch, ale aj o reálnych spoločných cieľoch... zvlášť po takejto dobe. Lebo potom je otázkou, prečo spolu chodíte, ak nechcete obaja budovať spoločnú budúcnosť.
Chodiť s niekým lebo má pekné telo, je mi s ním dobre... ani zďaleka na partnerský vzťah nestačí. To by bolo len užívanie človeka, nie budovanie spoločného vzťahu, budúcnosti...
chapem asi ze nie kazdy to tak ma a ze su chlapi ktori su v tychto veciach ostrazitejsi a beru veci pomalsie.. len ja nie som ten typ a nevedela by som proste s takym muzom byt , ale to je moj problem asi no
respektive tu ani tak nejde o to chciet spolu zit a mat deti a tak, ale o to ROZPRAVAT sa o tom a mat to ujasnene, ten jej problem tkvie v tom, ze za tri roky vztahu nie su schopni sa o tom pobavit. to mi pride uplne nepredstavitelne..
viem ze sme vsetci ini a tak a poznam vela ludi ktori sa spolu tahaju 6-7-8 rokov a nebyvaju spolu aj ked by mohli, ale mne toto naozaj pride ako strata casu a neviem proste ako to mozu nechciet? my sme to preto uz tak od zaciatku planovali lebo proste preco by sme nechceli kazdy den spolu zaspavat a proste stale byt spolu ked sa mame radi a je nam spolu super? a keby sa nemame natolko radi a nie je nam spolu natolko super ze netuzime po tom byvat spolu, tak si myslim ze by som zbytocne stracala ten cas za ktory by som mohla spoznat niekoho s kym si poviem "toto je ono" a budem to vsetko chciet..
ale hej proste ja nehovorim ze to co ja opisujem je dobre a to co vy zle, asi sme proste kazdy iny a kazdy ma ine potreby a tak, akurat kedze ja som takato tak neviem to pochopit a vzit sa do niekoho kto je iny ale pride mi to nelogicke jednoducho byt s niekym tolko rokov a nebyt si isty ci to ma perspektivu
bo kazdy mame rovnaky biorytmus a nazory a pohlady na svet a i.
chacha.