VŠ mi dopomohla k najdeniu prace a okrajovo sa aj tyka toho co robim, ale nemam vyslovene ten odbor vystudovany, v ktorom pracujem.
A hlavne VŠ ma naucila robiť veci ktorym nerozumiem. namiesto toho, aby som s tym praštila aj ked sa to zda ako uplny chaos, tak som jednoducho musela tym prejsť... nevzdat to a bojovať.. nakoniec sa mi to podarilo dobojovat na Mgr.
a to iste mam teraz v praci v podstate tiez sa kopu krat citim extremne zufalo, ale nevzdavam to... podobne pocity som mavala aj pocas štúdia, takze uz som zvyknuta a zvladam taketo situacie lepsie...
pre porovnanie ked som isla z prveho neúspešného zápočtu v prvom semestri domov, tak som cely cas v električke plakala a myslela som si, ako to celé nedam. Teraz som uz v takychto situáciách ovela viac vytrenovana.
Neľutujem ani minútu, ktorú som strávila na výške, či už úspešnými alebo neúspešnými štúdiami
Asi všetci, ktorí sme to študovali, sme tam išli s tým, že sme vedeli, že nám to aj tak dobrú prácu nezabezpečí
skola bola pre mna zaujimava, vela veci som sa naucila, navstivila som zaujimave miesta a krajiny vdaka nej + mi pomohla k 3 brigadam a 2 TPP pracam
ale nie som si ista,ci by som sa touto cestou znova vybrala
bavil ma odbor, aj som sa dobre uplatnila (ak rátam posledný rok a pol), predtým 2 a pol roka nič moc, stačila by na to aj matura a širšie lakte ale bavil by ma aj iný odbor a myslím, že aj v ňom by som sa našla
akože, okrajovo?
lebo vidia v životopise, že som študovala nemčinu, tak usudzujú, že viem po nemecky a mám potom väčšiu šancu tam, kde nemčinu vyžadujú?
ale neviem porovnať, ako by reagovali, ak by som tam mala miesto toho ja neviem, archeológiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale zacinam byt velmi frustrovaná z finančného ohodnotenia a z mojich moznosti, vraviac ci, ze som mozno mala študovať nieco, co by ma bavilo menej...
A hlavne VŠ ma naucila robiť veci ktorym nerozumiem. namiesto toho, aby som s tym praštila aj ked sa to zda ako uplny chaos, tak som jednoducho musela tym prejsť... nevzdat to a bojovať.. nakoniec sa mi to podarilo dobojovat na Mgr.
a to iste mam teraz v praci v podstate tiez sa kopu krat citim extremne zufalo, ale nevzdavam to... podobne pocity som mavala aj pocas štúdia, takze uz som zvyknuta a zvladam taketo situacie lepsie...
pre porovnanie ked som isla z prveho neúspešného zápočtu v prvom semestri domov, tak som cely cas v električke plakala a myslela som si, ako to celé nedam. Teraz som uz v takychto situáciách ovela viac vytrenovana.
Asi všetci, ktorí sme to študovali, sme tam išli s tým, že sme vedeli, že nám to aj tak dobrú prácu nezabezpečí
ale nie som si ista,ci by som sa touto cestou znova vybrala
lebo vidia v životopise, že som študovala nemčinu, tak usudzujú, že viem po nemecky a mám potom väčšiu šancu tam, kde nemčinu vyžadujú?
ale neviem porovnať, ako by reagovali, ak by som tam mala miesto toho ja neviem, archeológiu