zaujímalo by ma,ako by ste zareagovali, keby sa vaši rozchádzajú a dajú vám na výber, kde chcete bývať. Ako im to poviete, aby to toho druhého nezranilo a nejak nenarušilo vzťahy do budúcnosti díks.
@tabby ak máš obidvoch rodičov hrozne rada tak o tom u koho budeš bývať sa musíš rozhodnúť sama ale hlavne dávaj pozor, aby sa rodičia aspoň ako-tak strpeli!
podla mna sa to povedat bez toho, aby si toho rodica nezranila neda(hlavne, ak s tebou rata...) nasi sa rozvadzali, ked som mala 5, nevyberala som si..ale keby sa to stalo teraz, tak by som im to povedala pri otvorenom rozhovore, co najjemnejsie..
Skús povedať nejaké logické výhody, napríklad, že nebudeš musieť meniť školu, ostaneš v kontakte s kamarátmi, chceš byť so svojou sestou/bratom-nepoznám tvoju situáciu, ale našli by sa určite aj u teba takéto dôvody.
A nezabudni povedať že s tým druhým rodičom by si sa stretávala rada čo najčastnejšie a aj po rozvode ich budeš mať rovnako rada.
Keby som obidvoch rovnako lubila tak by som u obidvoch rovnako vela casu bola Napriklad 2 tyzdne u otca a 2 tyzdne u mamy, ale moj otec neni nic moc tak som len s mamou
naši sa rozviedli keď som mala tuším 14... mama pracuje v rakúsku, takže som 2 týždne u oca,2 u mami... je to tak v pohode... nepýtali sa ma kde chcem byť,oficiálne bydlisko mám u mami...
ak sú rodičia ok tak potom striedavú výchovu, ak jedného nemáš radšej, tak samozrejme treba sa rozhodnúť,tak aby bola spokojnosť na tvojej strane, bez ohľadu na rodiča.
tiež záleží aký je dôvod rozchodu rodičov-potom by som sa postavila na stranu toho,kt.bolo ublížené-už iba z princípu.
ale ako som povedala-treba sa rozhodnúť tak,aby bola spokojnosť HLAVNE na tvojej strane
já mám presne rovnaký problém a tiež neviem ako sa z neho vymotať...mám rada aj mamu aj otca aj cez to všetko čo nám urobil... ...a niekedy si myslím že mame vadím... pretože jej povahovo veľmi pripomínam človeka ktorého tak milovala a ktorý ju tak podrazil...ale mama je na Slovensku a otec je "Cech takže žije aj s priateľkou súčasnou tam..
ja som im narovinu povedala, že si ma nebudú pohadzovať ako pingpongovú loptičku. keď budem chcieť, navštívim jedného, potom druhého... rozhodne ani jedného z nich nechcem vynechať zo svojho života, predsa len sú to moji rodičia aj napriek všetkému... každý má svoje muchy, niekto väčšie niekto menšie a ja tiež nie som dokonalá, preto to beriem s rezervou
tak mna by to len potešilo. a to hovorim cistu pravdu!!!.. mna uš nebavi ako sa v kuse hadaju.... a povedala by som asi ze tyzden u jedneho tyzden u druheho.. ale dva tyzdne u jedneho a dva tyzdne u druheho.. ja nwm ..ale skor by som chcela byvat u mamy aaa tam by ma suud aj prisúdil určite kedže každu hadku vacsinou zacne foter ....zakze na vikendy k otcovi..
ked sa rodicia rozisli chcela som odist s ocom.... mama ma samozrejme nepustila, 2 mesiace ku mne bola.... pekne povedane velmi zla ....ale to uz bolo velmi daaavno....
bola by som šťastná...bože, ja som fakt p*ča....bolo by mi ľúto že im to nevyšlo a tak, ale z môjho pohľadu by som bola šťastná...a chcela by som žiť s mamou, a predpokladám, že otec by nič iné ani nečakal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
už si to nepamätám
ale s otcom sa už nestretávam
Kdeze rozvod ...
svojmu 5ročnému decku by som to asi nespravila, ale tak každý máme iné zmýšľanie
Bože, kebyže u otca, tak asi hodím sľučku a obesím sa.
A nezabudni povedať že s tým druhým rodičom by si sa stretávala rada čo najčastnejšie a aj po rozvode ich budeš mať rovnako rada.
tiež záleží aký je dôvod rozchodu rodičov-potom by som sa postavila na stranu toho,kt.bolo ublížené-už iba z princípu.
ale ako som povedala-treba sa rozhodnúť tak,aby bola spokojnosť HLAVNE na tvojej strane