Rozišla som sa s frajerom, bol to môj prvý vzťah, nevedela som čo od toho čakať, preto aj netrval dlho. Boli sme spolu necelé 2 mesiace. Keď sme sa rozišli, keďže som v tom nevidela perspektívu, ublížilo by mu to viac keby že sa to ťahá ďale
Na co cakas? 2 mesiace ani nie su vztah, nezdielala si s nim kus zivota, z ktoreho straty sa teraz musis liecit a spamatavat. A ani druha teen laska pravdepodobne nepovedie k oltaru, takze riesis uplne blbosti. Ked s nim chces byt, tak s nim bud.
Prepačte za zle sformulovanu otazku, jednoducho, ľudia na škole, aj celkovo z mojho okolia sú typy, ktoré riešia ostatných, a veľmi im to dajú pocítiť...
ja som v podstate po trojrocnom vztahu vhupla do cohosi ako pseudovztahu hned po rozchode, takze tam nebola pauza, to bolo cca na 3 mesiace (se vsim vsudy 6 mesiacov, lebo sa mi to prekryva) a potom zas po konci pseuda do normalneho, ktory mi trva uz rok. cize rozdiel medzi prvym dlhodobym a tymto aktualnym dlhodobym je 3,5 mesiaca. a ako stetka si teda nepripadam
Ked sa budes v zivote prisposobovat inym, zivot na plno neprezijes. A raz ked budes stara, budes sa chciet vratit spat v case a urobit si veci posvojom, ale to uz bude neskoro.
Este chcem poznamenat k tomu prekryvaniu, ze monogamiu sme si vymysleli a je absolutne neprirodzena. Clovek je schopny byt sucasne buchnuty do viacerych ludi. Len vacsinou je velky problem najst vobec toho jedneho, nieto este aby to bolo vzajomne a este aby ich bolo viac.
- Myslím, že je tiež dôležité sa o tomto porozprávať s tvojím novým priateľom. Dôležitejšie ako to tu rozoberať. Napísala si to pekne, takže by to mal pochopiť. Veď aj on iste nechce aby si vyzerala zle. Myslím že spolu vymyslíte ľahšie čo koľko robiť.
Dôležité je sa rozprávať ak sú problémy !
- Skús si ešte spomenúť čo boli chyby v minulom vzťahu, aby sa neopakovali.
@method napriklad pre mna je monogamia to najprirodzenejsie, co existuje
moj nazor je, ze skutocne mozes milovat len jedneho cloveka. hlavne ked vidim, ake povrchne vztahy poniektori maju. ani sa nedivim, ze skacu z jedneho do druheho. proste nevedia, co je laska
@peculiar Keby si stretla dvoch takych muzov, z ktorych by si bola sucasne mimo, hovorila by si inac. Citit city ku viacerym ludom sa urcite da, len ako som pisal vacsinou je problem najst vobec 1 taku osobu. A ked uz sa taka osoba najde, tak sa jej ludia celi odovzdaju a uzatvoria sa pred vonkajsimi podnetmi, lebo nasa spolocnost je tak nastavena a clovek to vidi a vnima od malicka. Tu by sme sa mohli bavit o tom, co je to laska a co len kratkodobejsie zamilovanie a diferencovat to, kazdopadne ked uz niekto niekoho ma a klape mu to, nedava sance druhym, lebo o tu osobu nechce prist, je rad ze ju ma, mozno by ani nemal cas sa venovat dvom naraz, ale myslim, ze cisto na pocitovej urovni sa to urcite da, tak ale monogamny vztah nieje len o pocitoch, ale aj o obete, hlavne to ho robi krasnym : ) Heh, teda pokial po 20tich rokoch a dvoch odrodenych detoch nezistis, ze to hovado ta 10 rokov podvadzalo ;-DD
@method stretnut sucasne dvoch muzov a zamilovat sa nie je to iste, ako mat ich oboch rad denne ma tak 2-3 zaujmu. cca na 10 sekund
ked najdes niekoho, vdaka komu uz nechces hladat nikoho ineho, tak sa ani nemusis premahat, aby si nedaval sance niekomu dalsiemu. pre mna je cca 99,9% chlapov z nejakeho dovodu pouzitelnych maximalne na kamaratstvo, takze ak by som nespoznala svojho sucasneho priatela, tak by som zrejme bola single beriem ho ako jedneho z miliona.
a nezda sa mi, ze by som vztahu nieco obetovala. prave naopak - podla mna to moze fungovat len vtedy, ak moze mat clovek i nadalej svoj zivot a zaujmy. a nesmie byt na tom druhom zavisly, pretoze v tom pripade to uz nie je rovnocenny vztah. ja to vnimam tak, ze som s clovekom, ktory ma rovnake priority ako ja, cize ideme obaja jednym smerom. kompromisy ano, ale musim mat pocit, ze mozem "volne dychat". a to sa rozhodne netyka toho, ze by som tuzila mat paralelny vztah s niekym inym.
keby som svoj zivot riesila na zaklade toho co si mysli okolie tak uz som na antidepresivach. ked chcu ohovarat nech sa pokojne pojebu a kamarati ma pochopia.
Tak keď hovoríš, že to jemu ublížilo, tak by som síce nečakala, ale zase by som sa snažila nebyť mu furt na očiach s iným, resp. pred ním nejako krotiť tie prejavy. Lebo to je dosť napiču pocit.
PS: Nauč sa hlavne riešiť medziľudské vzťahy s ľuďmi, ktorých sa naozaj týkajú. Teda vyriešte si to s novým priateľom sama. Píšeš pekne, vidím, že si rozumná a verím, že to dopadne lepšie akoby si si tu nechala popliecť hlavu. Aj do budúcnosti sa snaž vyvarovať, aby ti radili do vzťahov kamarátky a to už vôbec nie ľudia na internete. Každý je iný, musíte si nájsť cestu k sebe sami. Prestav si, že by ťa opustil len pre to, že si sa zachovala tak ako ti poradila kamarátka alebo niekto na nete , pritom sama od seba by si sa tak nikdy nezachovala. Alebo by ti tu začali radiť aby si ho opustila, pritom ho vôbec nepoznajú... Predstav si, že by sa aj on začal radiť s ľuďmi na nete a kamarátmi o tom ako sa má k tebe chovať. Zrazu by bol divný a ty by si ani nevedela prečo. Ste na ten problém dvaja a vo dvojici sa veci ľahšie riešia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
wtf?
kidding me?
Ked sa budes v zivote prisposobovat inym, zivot na plno neprezijes. A raz ked budes stara, budes sa chciet vratit spat v case a urobit si veci posvojom, ale to uz bude neskoro.
Este chcem poznamenat k tomu prekryvaniu, ze monogamiu sme si vymysleli a je absolutne neprirodzena. Clovek je schopny byt sucasne buchnuty do viacerych ludi. Len vacsinou je velky problem najst vobec toho jedneho, nieto este aby to bolo vzajomne a este aby ich bolo viac.
Dôležité je sa rozprávať ak sú problémy !
- Skús si ešte spomenúť čo boli chyby v minulom vzťahu, aby sa neopakovali.
moj nazor je, ze skutocne mozes milovat len jedneho cloveka. hlavne ked vidim, ake povrchne vztahy poniektori maju. ani sa nedivim, ze skacu z jedneho do druheho. proste nevedia, co je laska
ked najdes niekoho, vdaka komu uz nechces hladat nikoho ineho, tak sa ani nemusis premahat, aby si nedaval sance niekomu dalsiemu. pre mna je cca 99,9% chlapov z nejakeho dovodu pouzitelnych maximalne na kamaratstvo, takze ak by som nespoznala svojho sucasneho priatela, tak by som zrejme bola single beriem ho ako jedneho z miliona.
a nezda sa mi, ze by som vztahu nieco obetovala. prave naopak - podla mna to moze fungovat len vtedy, ak moze mat clovek i nadalej svoj zivot a zaujmy. a nesmie byt na tom druhom zavisly, pretoze v tom pripade to uz nie je rovnocenny vztah. ja to vnimam tak, ze som s clovekom, ktory ma rovnake priority ako ja, cize ideme obaja jednym smerom. kompromisy ano, ale musim mat pocit, ze mozem "volne dychat". a to sa rozhodne netyka toho, ze by som tuzila mat paralelny vztah s niekym inym.
@22 !
ak sa na to cítiš, tak choď do toho.