Prosím poraďte mi !!. . Už asi od malička presviedčam mamu o psovi !!.. No moja mam nie žeby nemala rada psi ale ona tvrdíí ze ja sa o to starať nebudem !. Ako ju mám presvedčiť aby powedala ze mozem toho psíka máť? Chcela som ze si sama kúpim a donesi
mne tiež celé detstvo nechcela dovoliť a tak som si ho proste doniesla a chvíľu síce bola doma vojna ale je s nami už 3 roky =D..ale naozaj si rozmysli či sa oňho budeš chcieť starať, vyžaduje si to dosť času a ešte viac peňazí..
Urcite ho dones domov ! Pokial to bude male krasne steniatko maminu urcite obmakkci a urcite si ho oblubi...nehovoriac o tom ak by si si zobrala psika z utulku a povedala by si jej o jeho tazkom osude.. nakoniec bude este rada ze ho mate uvidis ...
greenlime : .Ale newihodilá ta mama ze o máš odniest ?.. A este neporadila by si mi ze co aké pomocky ked sa o neho chcem starat ako napr. hracky alebo ja newiem
len pekne poslúchaj mamu...o psa sa budeš starať taký mesiac a pak sa naňho vykašleš...zaberá to vela času mať psa v byte...ja mám už 10 rokov psa, nehovorím, že to neni fajn ale už nikdy viac
jasné že hej, veľakrát sa stávalo že som o jednej v noci bola vonku lebo mi povedala že nemám ísť domov s ním..tak som nešla =D..a tak treba ti krmivo, misku naňho aj na vodu, obojok, vodítko, odčervovať, každý rok očkovanie, nejaké hračky, daň(ak chceš =D), aa vždy sa niečo nájde, to už zistíš potom keď ho budeš mať
@viktorinka98 na odčervenie sa dávajú tabletky, jedna stojí euro niečo a myslím že na 5 kg potrebuješ polovicu..asi tak nejak, vždy zabudem ako to je =D
odčervovacia tabletka sa dá kúpiť aj v lekárni a stojí rôzne podľa typu výrobcu od 60 centov až do niekoľko €
vodítko, obojok podľa toho aké budeš kupovať, dajme tomu že každé tak od 5€, potom možno nejaký šampón, sprej proti blchám, od 3€ alebo obojok proti blchám, kliešťom atď. ten zoženieš tak od 6€, hračky podľa toho aké - stoja rôzne, + nejaké očkovania, to neviem, ale to bude tiež dosť, pokiaľ je to fenka a z útulku už nie je sterilizovaná, tak aj to niečo stojí ak nechcete mať šteňatá, alebo jej potom dávať pichať injekciu...
a v útulku si si zistila ako to je? ja keď som si chcela brať psa z útulku, tak som si to zisťovala a tam odo mňa chceli 25€ za neho (granule, odčervenie, kastrácia a ešte neviem, čo všetko tam bolo popísané_
a ešte k tomu nezabúdaj, že pes aj niečo žerie, takže granule a pod.
presviedcas ju o psovi? ona neveri, ze psy existuju, ci o com ju presviedcas?
skus jej povedat, ze si tehotna a ze si to babatko chces nechat. o devat mesiacov jej povedz, ze tehotna nie si a chces psika, uvidis, s radostou ti vyhovie!
no moja "kočka" drieme akurát za mnou, a dovliekla som ju domov že akože na dočasne kým sa jej nenájde domov..a už je vlastne naša, mama si ju obľúbila, je to milé ked ťa príde riadne pozdraviť po Tvo príchode domov
a ináč hej stojí to dosť, granule a všetko pdoboné čo bolo spomínané už vyššie..ale za tie očká to stojí
nenos ho ako prekvaenie, akurát bude trpieť pes. A nemáš zo psami ako vidím žiadne skúsenosti, tak si najprv pozisťuj, čo a ako treba. A až potom si vezmi psa, to nie je len tak! Je to vzťah na minimálne 10 rokov...
Ahoj u mňa to bolo tak isto 14 rokov som ich presvedčala a stále nič Mamina by dovolila ale otec nie vraj sa nebudem starať a bájky ! ... tak som bola smutná a ocko prišiel s nápadom,že mi kúpi králika ... lenže ocka ten králik omrzel skor ako mňa a tak mi povedal: " Fajn vyhrala si ! Kúpim ti psa ... ale ak sa o ňho nebudeš starať ide preč a všetko si musíší vybaviť sama ! " ... Bol to úžasný pocit samozrejme nevybavili mi to oni ! Všetko som sama obvolala asi cez 50 inzerátov Kedže mi dovolili len Yorkšira ... keby bolo na mne bol by to havko z útulku ! Akurát minule mi povedali,že su na mňa pysšní a nesklamala som ich O psíka sa poctivo starám a to ju už mám rok Nedá sa ani len opísať aké to je Je pravda sú to aj starosti ale aj radosti Napríklad ten pocit keď prídeš domov a to malé klbko ti dá najavo aké je šťastné že si doma ! Nikdy by som nemenila ! a Ani moji rodičia aj keď boli proti Skús im vysvetliť,že je to tvoj sen a že ak sa nebudeš starať možu ho dať preč alebo si zaobstaraj na začiatok niečo menšie a dokáž im,že sa vieš o to postarať ! ... Ja by som na tvojom mieste neskúšala ho doniesť domov ako " prekvapenie " ... ale neviem Držím palce
Ja som tiez chcel dlho psa a nikdy mi nechceli dovolit....mamka stale nadavala ze to robi bordel a tak...ze ho da prec a tak.Vacsinou s nim chodim von ja ale dakedy vybehne aj mamka a brat.A teraz ho uz mame styri roky a mamka je rada ze ho mame.rozprava sa snim ako s babatkom Moja teta doniesla mojej babke psa ako mala takto risla domou so psom a povedala ze je kamoskin,babke sa pacila tak ze jepekny a tak.Potom sa jej teta spytala ze ci je pravda ze ked sa daruje darcek tak ze sa nevracia.A moja babka ze ano je to pravda.Potom jej teta povedala ze ten psik jej dava k MDZ.Takze nech sa rozhodnes akokolvek,dufam ze budes spokojna aj ty aj pes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a ja som tiež inak chcela psa, ale potom ma to prešlo a teraz vidím, že som spravila dobre, lebo by som nemala naňho čas
interrupcio : Keby nieco dám vedieť
vodítko, obojok podľa toho aké budeš kupovať, dajme tomu že každé tak od 5€, potom možno nejaký šampón, sprej proti blchám, od 3€ alebo obojok proti blchám, kliešťom atď. ten zoženieš tak od 6€, hračky podľa toho aké - stoja rôzne, + nejaké očkovania, to neviem, ale to bude tiež dosť, pokiaľ je to fenka a z útulku už nie je sterilizovaná, tak aj to niečo stojí ak nechcete mať šteňatá, alebo jej potom dávať pichať injekciu...
a v útulku si si zistila ako to je? ja keď som si chcela brať psa z útulku, tak som si to zisťovala a tam odo mňa chceli 25€ za neho (granule, odčervenie, kastrácia a ešte neviem, čo všetko tam bolo popísané_
a ešte k tomu nezabúdaj, že pes aj niečo žerie, takže granule a pod.
+ to najdôležitejšie, pes stojí hlavne čas
skus jej povedat, ze si tehotna a ze si to babatko chces nechat. o devat mesiacov jej povedz, ze tehotna nie si a chces psika, uvidis, s radostou ti vyhovie!
a ináč hej stojí to dosť, granule a všetko pdoboné čo bolo spomínané už vyššie..ale za tie očká to stojí