chcem vás poprosiť o radu, už som z toho zúfalá. Mám priateľa, s ktorým sa máme veľmi radi. Odišli sme spolu zo Slovenska v podstate na môj podnet. Momentálne bývame ďaleko v zahraničí. Prišli sme sem s tým, že on má prácu a ja si ju budem tu hľa
ak je to mozne,na tvojom mieste by som zostala este aspon mesiac. jeden je totiz dost malo na najdenie prace. a ak ani potom nic nenajdes,mozno by si mala pouvazovat nad navratom.
to je len moj nazor
Ja neviem ja by som tam ešte asi ostal na tvojom mieste.. Prípadne by som pracoval ako brigádnik hocikde aj v nejakej reštaurácii ako čašník a popri tom zháňal lepšie miesta.
Ďakujem za vaše odpovede. Ja si hľadám prácu ako administratívny pracovník a v podstate už ako všetko možné, ale zatiaľ som neúspešná.
Ostať by som ostala, ale mám ešte isté pozdĺžnosti, ktoré ma mesačne stoja cca 150 € a to nie je malá čiastka, plus život a jedno s druhým. Nemôžem teraz očakávať, že sa priateľ o mňa bude starať. Som v podstate rozpoltená osobnosť a už sa mi to začína aj dosť prejavovať na mojom správaní. Mám pocit, že som sa zbláznila už. Som celý deň sama doma, posielam si životopisy a čakám na odpovede. Nemám tu zatiaľ žiadnych kamarátov, kamarátky, proste nič. Už neviem čo mám robiť.
ak sa sem vrátiš aj napriek tomu, že to tu nemáš rada bude to na nič, práca robená s nechuťou nikdy nebude dokonalá, myslím, že zúfaš predčasne, skús počkať alebo si pohľadaj nejakú brigádu, určite niečo nájdeš k @6 , tak si urob nejaký kurz, myslím, že do budúcnosti sa ti to bude hodiť a aj kamarátky si určite nájdeš
Za prvé si v zahraničí nemas prácu tak ber aj upratovačku a nie si vyberať prácu v administrative keby si mala Karlovku a ovladala 2 cudzie jazyky ani vtedy by sa ti to nemuselo podariť a treba chodiť osobne sa pytat po firmach a nie sedieť za PC a posielať CV.
@9 Toto. Ísť niekam odniesť životopis osobne má ďaleko väčšiu váhu a pôsobí to dôveryhodnejšie. Elektronická pošta je dnes niekde úplne inde ako bola keď človek v 90tých rokoch dostal email bolo to wauu, cool. Dnes je to pre väčšinu ľudí spam a ľudia to ani poriadne nevnímajú. Ak je to niekde vo väčšom meste: Natlačiť životopisy a hurá od dverí k dverám a dožadujem sa niekoho z vedenia. Aspoň si nabrúsiš jazyk.
Neviem, kde presne si, ale najst si pracu v administrative maju v uk problem aj domaci. Zober cvcko a chod do ulic, mozno tak sa ti podari aspon nejaka recepcna alebo tak.
byť tebou tak nenariekam že nemáš prácu v administratíve, ale hlásim sa a beriem všetko, bárs aj upratovačku nech zarábaš aspoň niečo a po čase sa možno nájde niečo lepšie. nemôžeš čakať, že dojdeš a všetci ťa budú čakať otvorenou náručou, aj v zahraničí sa treba vypracovať, nabrať skúsenosti, známosti...
napísala som, že by som najradšej robila v administratíve a že teraz beriem všetko, no na upratovačku musí tu mať človek aj nejaké skúsenosti. Ja som bola na Slovensku manažérkou a som prekvalifokovaná. Takže prosím ďalšie námietky?
tak ale to tam podľa mňa nikoho nezaujíma čo si robila na nejakom zaprdenom Slovensku, nehrab moc vysoko kvôli tomu ale to sú len dobre mienené rady no
vravím iba toľko, čo dostávam odpovede. Ver mi, že aj zo zaprdeného Slovenska sú pre nich podstatné referencie. Hľadám si prácu aj ako upratovačka, chyžná, proste všetko, ale odpovede dostávam, že som prekvalifokovaná.
no nehnevaj sa na mňa, ale nejako ťa odmietnuť musia podľa všetkého,.... keď ty máš očividný záujem o prácu tak by ťa určite neodmietli len preto, že máš vyššie vzdelanie na danú pozíciu.., to je podľa mňa len nejaká fráza..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
to je len moj nazor
Ak to tu z duše nemáš rada tak sa nevracaj.
Ostať by som ostala, ale mám ešte isté pozdĺžnosti, ktoré ma mesačne stoja cca 150 € a to nie je malá čiastka, plus život a jedno s druhým. Nemôžem teraz očakávať, že sa priateľ o mňa bude starať. Som v podstate rozpoltená osobnosť a už sa mi to začína aj dosť prejavovať na mojom správaní. Mám pocit, že som sa zbláznila už. Som celý deň sama doma, posielam si životopisy a čakám na odpovede. Nemám tu zatiaľ žiadnych kamarátov, kamarátky, proste nič. Už neviem čo mám robiť.
Priateľ ti nevie niečo dohodiť? Nejako ti pomôcť, predsa keď pracuje, tak sa stretne s viac ľuďmi a čo-to sa aj dozvie.