neviem sa rozhodnut medzi obchodnou a narodohospodarskou fakultou, tak ak tu niekto studujete alebo poznate dakoho kto tam studuje poprosim nazory, rady, proste hocic
v prvom rade by si si mala uvedomiť, že tieto dve fakulty sú diametrálne odlišné a rozhodovať sa najmä na základe svojich záujmov. taktiež jednotlivé študijné programy sú na fakultách (najmä na NHF) veľmi odlišné. čo sa týka učitelského zboru, myslím že na každej fakulte sú i kvalitné katedry ako aj nekvalitné. ja osobne chodím na FPM a som celkom spokojná. výhody/nevýhody, kvalitu i nekvalitu nájdeš všade. fakt sa skús zamerať na to čo by ťa zaujímalo -podľa profilových predmetov fakúlt. na OF je to predovšetkým Medzinárodný obchod (vcelku nezaujímavý i keď užitočný predmet, no dosť ťažký) a rôzne odrody marketingu, ktorý je podľa mňa zaujímavý a vcelku spravitelný. ono mnoho predmetov- ako i tieto dva sú pre všetky fakulty rovnaké, no dľa zamerania budeš tieto základné predmety v dosť veľkom množste rozvíjať- na OF marketing, strategický marketing atd. my na podnikovom máme manažment, man. výroby... na NHF sú to predmety finančné, národohospodárske, poistovníctva.. nedá mi nespomenúť skutočne zaujímavé temy bakalárskych prác ktoré majú na OF a ktoré sa s NHF nedajú porovnať. ved porovnaj taký Marketing mesta a Selektívne daňové sadzby v SR – porovnanie s vybranými štátmi EU... skús zvážiť to čo ťa bude aspon trochu zaujímať, pretože to čo si vyberieš budeš študovať dosť dlho na to, aby si dokázala celý čas trpieť... ja by som šla na OF ak nie FPM, ale je to dľa mojich záujmov..
ja som na OF, ale zas som pocula, ze externa forma na nhf je najlahsia. davaj pozor na to, ze na OF su 2 jazyky, z ktorych musis robit skusky. ale v podstate, je fakulta zamerana na marketing, same biflovacky, delenia, ktore sa vsak nasledne opakuju v dalsich predmetoch.
ja som zas pocula ze obchodna je najlahsia, neviem co je na tom pravdy.
a ako je to s matikou na tychto fakultach?da sa to?
ak by som sla na nhf tak na financie,bankovnictvo..ked ja fakt neviem, najradsej by som bola aby ma prijali len na jednu fakultu a to som este prijata(nechapem na manazment uk ale to som nejak uz zavrhla..
ty si prijata na manazment UK a nechces tam ist ?!? najvacsia tlacenica tam a ty to takto zahodis co si sisi? zevraj je to uplne lahka skola ked si tam, len je tam najtazsie sa dostat..je to UK, co ma lepsiu kvalitu ako ekonomicka...ja na tvojom mieste by som to zvazila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
a ako je to s matikou na tychto fakultach?da sa to?
ak by som sla na nhf tak na financie,bankovnictvo..ked ja fakt neviem, najradsej by som bola aby ma prijali len na jednu fakultu a to som este prijata(nechapem na manazment uk ale to som nejak uz zavrhla..