aj keby mam par eurovu brigadu tak by som ju brutalne potrebovala pre seba, preco by som nieco z toho mala davat rodicom ked oni mi tiez nedaju ani cent, ani na cestovne zo skoly..
V závislosti od situácie ak by boli obaja rodičia nezamestnaný a mal by som zopár neplnoletých súrodencov myslím že by bolo správne prispieť. Navyše keď u nich bývaš. Podľa mňa je to od situácie rôzne ale o dôvod viac sa osamostatniť nie?
Ak je rodina v zlej financnej situacii, tak je to spravne. Ak rodicia uz voci tebe nemaju ziadnu vyzivovaciu povinnost a napriek tomu zdielate spolocnu domacnost, tak je to tiez spravne. Ak s rodicmi nezdielas spolocnu domacnost, ale su v zlej financnej situacii, tak je to tiez spravne.
Rodina sa ma jednoducho podporovat tak, aby sa kazdemu dostalo to najnevyhnutnejsie.
myslim ze zatialco chodim na skolu to nieje potrebne jane ze ked budem mat 18 alebo viac a budem tu chcet byvat a budem zarabat na nejakej brigade tak urcite prispejem aspon nakupmi
mala som dlhodobú brigádu, no rodičom som na bývanie neprispievala ale platila som si veľmi veľa vecí (stužkovú, fotky, oznamká, oblečenie atď.) a bola som spokojná páči sa mi ten pocit, že peniaze, ktoré zarobím, miniem správne a nepreflákam ich
myslím si, že tu je to individuálne. Napríklad moji fotrovci to nevyžadujú. Po pravde mne foter aj brigádu zakázal že sa ešte v živote narobím tak nech si vychutnávam vysokoškolský život zlatý
@babika1987 neviem či už študuješ alebo nie, ale ak aj študuješ, tak v tvojom veku by bolo fajn mať počas školy nejakú brigádu a z tej brigády si platiť aspoň časť svojich výdavkov, či už jedlo, cestovné, internet a podobne...
ak neštuduješ, tak zo zákona sú ešte tvoji rodičia povinný ťa živiť, ale neviem či sa ti páči byť nezamestnanou a plne odkázanou na rodičov, ja viem, že teraz je situácia na trhu práce ťažká, ale treba ísť aspoň na pár mesiacov do zahraničia alebo si nájsť nejaké práce na dohody a zarobené peniaze nemíňať na hlúposti, ale pokryť nimi aspoň časť tvojich nevyhnutných výdavkov...
@muf ja súhlasím, však som aj napísala, že by bolo fajn keby mala nejakú brigádu popri škole, v prípade že neštuduje, tak aspoň nájsť nejaké práce na dohodu alebo skúsiť zahraničie.
horšie je to už nájsť si prácu na hpp, ale na dohodu, či už dohodu o vykonaní práce alebo o brigádnickej práci študentov určite problém nie je, to súhlasím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
neprispievam, ale nespravne sa mi to nezdá
Keby mám stálu brigadu,tak si kupujem také vci ktoré by mi kupovala mama,aby mi ich nemusela kupovať ona.
Rodina sa ma jednoducho podporovat tak, aby sa kazdemu dostalo to najnevyhnutnejsie.
proste ak ti zostanú peniaze a nemas povedzme do 18 (ci ako to je co ta musia zivit) tak je dobre im prispiet... ak daco zarobis a zostane ti
ak neštuduješ, tak zo zákona sú ešte tvoji rodičia povinný ťa živiť, ale neviem či sa ti páči byť nezamestnanou a plne odkázanou na rodičov, ja viem, že teraz je situácia na trhu práce ťažká, ale treba ísť aspoň na pár mesiacov do zahraničia alebo si nájsť nejaké práce na dohody a zarobené peniaze nemíňať na hlúposti, ale pokryť nimi aspoň časť tvojich nevyhnutných výdavkov...
horšie je to už nájsť si prácu na hpp, ale na dohodu, či už dohodu o vykonaní práce alebo o brigádnickej práci študentov určite problém nie je, to súhlasím