zvykli sme sedávať s mamou v predposlednej ľavici naľavo, ale raz počas omše, ako sme si kľakli, tak tá drevená doska povolila len také puknutie a prasklo to pod nami (na našu obhajobu poviem, že to drevo bolo už dobre staré , ale počuli to všetci
To si píš! Raz som bola dobrovoľne so spolužiačkami, čo šli ten rok birmovať a jedna cez celú kázeň rozprávala. Tak po omši, pri vychádzaní von, si ju pred kostolom počkala taká akčná babička a začala ju biť dôchodcovskou palicou na podopieranie . Čiperka.
jaaj a este pocas omse za mrtveho ci jak sa to vola, sa tam taky chlapcek, tusim inistrant sa mu hovori, tak sa zacal v riti sparat... tak aby som nevzbudzoval pohorsenie, jak som sa smial, tak som musel opustit ten kostol.. a uz je to dobrych 10 rokov odvtedy co som v kostole nebol
takze babka ma poprosila nech idem povysavat kosotol, lebo u nas to tak byva ze kazdy tyzden ina rodina upratuje a zdobi a teraz to vyslo na nasu a babke bolo zle tak som isla ja no a ked som isla vysavat uz ze si zaznem a to bol vypinac od vecneho svetla a tak namiesto zapnutia lampy v miestnosti som vypla vecne svetlo a uz nebolo vecne no
Jeden maly chlapcek chodieva u nas po kostole a usmieva sa po ludoch, sada si k nim a zvykne im hovorit veci ako: "Ahoj. Si zlatý, máš u mňa jedničku." A potom: "Nemáš mi dať dve eurá? Na desiatu..."
len nejak vždy, ked @tenario je v kostole, tak tam akurat ten Jajo nie je...
len nepríjemné, spojené s nepochopením kostolnej etikety.
a ešte u nás v kostole kde mala sesternica svadbu. je tam vzadu na stene dosť morbídna maľba zahŕňajúca hlavu Jána Krstiteľa. oddelená od tela, podotýkam. čobyto malý šušeň som ňou bola fascinovaná. poväčšine dosť nahlas.
periodicky na tú maľbu zabúdam, a ono sa raz za čas vyskytne moment, keď do kostola musím kvôli svadbám alebo pohrebom a tak.
and my amazement never ends, pretože vždy zabudnem aj na danú etiketu v správania v kostole a zahučím niečo inteligentné ako ,,waaaaaaau, to akože prečo to sem dávajú? to má motivovať deti? sadomasochistov? pozitívne to stimuluje myslenie starých ľudí?"
Noo asi najsilnejší zážitok keď som chodil na prípravu pred bimovku v jeden štvrtok namiesto orgánu tam bola misionárska kapela s rockovou výbavou. Bolo viac než haluzné počuť otče náš na elektrickej gítare v štýle Joža Ráža
Raz keď som sa ja modlila ruženec som namiesto ... života tvojho Ježiš, ktorého si panna v chráme OBEDOVALA ... a na to som vybuchla od smiechu na celý kostol, odvtedy sa už ruženec v kostole nemodlím
na Vianoce mávame taký pekný betlehem v kostole raz som sa naň chcela ísť pozrieť, lebo tie Vianoce som tam ešte nebola, tak som tam naklusala večer po omši (keď všetci už vyšli z kostola)... kľačím si pri tom betleheme, kochám sa jeho krásou a modlím sa, keď v tom sa zrazu v celkom kostole zhasnú svetla =D a ako by toho nebolo málo, ešte sa aj alarm pustil =D tak som utekala ku dverám, ktoré boli ako ináč zamknuté =D po chvíľke mi ich otvoril kostolník, vynadal mi a povedal, že v ten týždeň sa mu to (že niekoho v kostole zamkol) stalo už druhýkrát =D
u nás je to pestré buď dedko zabíja muchy knižkou a malé deti sa na tom rehocú alebo minule nejaký ujo zaspal a hlava mu padlo na rameno toho čo pri ňom sedel ..alebo ja som raz na polnočnej bola v mikrospánku a nechýbalo veľa aby som spadla
ÁNO!!! Neviem či je vtipný, skôr asi zaujímavý Išla som na prijímanie a už mi farár dával oplátku. Zrazu vidím, že za oplátkou je dlhý červený vlas, ktorý si on samozrejme nevšimol! Ja som zas nestihla včas zareagovať a už som ho mala v ústach spolu s oplátkou. (bléé)
ale moc nie ale bolo celkom zabavne ked v prednej lavici sedela starsia babka , a asi bola unavena , zacala jej hlava tak klesat a pomaly zatvorila oci a zrazu tak vystrelila a otvorila oci =D a potom zasa klesalaaaa a potom zasa sa tak srandovne prebudila =D opakovala to tam asi 10 krat a v ceklu mi to prislo vtipne =Da samozrejme zo spovedilnece , isiel som na spoved , idem do kabinky a pozeram ze jaky tam je clovek a tam nejaky mlady fararko (typujem 20 rokov) no a sedel tam a hral tam PSP =D tu prenosnu hernu konzolu =D a ze ci chodievam do kostola a ze ked sa mi chce tak idem inak nie =D tak vidis ja tu musim chodit furt spovedat a same stare babky sem chodia nie nejake kocky , tak sa tu nudim a hram tu hry (rolf) skoro som sa dostal
Raz chcel na konci omše jeden františkán oznámiť, že v blízkom meste budú vystupovať Old School Brothers. No a podarilo sa mu vykúzliť "old šól broders"
alebo moja kamoska ...sedeli sme vedla seba v lavici a akurat povedal"olutujte svoje hriechy" takze bolo fest ticho a ona si urvala to vam bolo xichou na nu
jj pocas tej časti ked maju vsetci spievat zacala spievat aj chudiatko jedna velmi stara teta ktorej vtipne preskakoval hlas a no .. kamarati take smiechy pustili že z nich pustila aj polovica kostola
No, raz som išla s kamarátkou. Vošli sme. Počúvame čo to melú...no prišli sme proste na maďarskú omšu. Omylom. A tak sme sa začali smiať, nie veľmi nahlas, ale babka ktorá sedela za nami neskutočne penila. A potom sme museli odísť, a ona z nami zabuchla dvere.
hm napr. ako sme naháňali muchy po kostole počas omše
alebo ako som si sadla dozadu na lavičku a prišiel ku mne starý slintavý hluchý dedko a začal do mňa pičovať že to je jeho miesto nech okamžite vypadnem
a ako pred mojimi vlastnými očami také dievčatko vypilo svätú vodu spred dverí
do kostola idem raz za 2 roky, síce chystám sa to zmeniť
ale pamätám sa ako som tam raz bola s kamoškou a mali sme strašné záchvaty smiechu počas celej omše.. najviac sa to vystupňovalo ked za nami začal jednej tete zvoniť mobil (mala zvonenie Girlfriend od Avril Lavigne)... a ona to zdvihla! zdech
My sme chodievali na mladeznicke omse, a cez otcenas bol taky zvyk ze sme sa vzdy postavili vsetci do kruhu a pochytali za ruky... A kamaratka mala nejake VELMI stare cinany, a jak teda sla dozadu, tak jej polka topanky odpadla a ona ju ani nestihla vziat tak ostala v strede kruhu
Alebo minule jedna teta prisla na omsu, myslim ze aj meskala, ale ona prisla asi na bicykli, pretoze mala na chrbte pripevnene to cervene blikajuce svetielko... Smiali sme sa na tom asi 15 minut vkuse, az dokym jej nejaka dobra dusa nepoklepala po pleci a nepovedala jej to
hej ... máme .. no neviem či sa to dá nazvať kostolom.. je to vlastne malá miestnosť na obecnom úrade a tam máme omšu ... (lebo sme grekokatolíci) tá diskriminácia.. no .. a náš farár nevie veľmi dobre po slovensky a on už toľko krát zabil systém ... neviem, niečo sme sa bavili o dreve a on že jak sa volajú tie malé chrobáky? jáj už viem , čvorky? .. dig my kukáme jaké čvorky? .. a po 10 minútach sme sa nejak dopracovali k tomu, že červotoče .. potom dačo vysvetľoval ... ukázal von oknom. a že.. toten.. jak volá.. rainbow! .. a nikto ho nechápal, lebo tetky staré nevedia po anglicky , taže sme sa so sesterkou smiali a potom tie staré nás zdžubali .. alebo kamoš robí miništranta.. a sa kýval.. tam v predu a sa mu postavil proste strašná sranda tam je, už mi to aj chýba :/ , rok som tam nebola, lebo sa bojím povedať jeden hriech na spovedi ...ale aj tak najlepšie bolo, jak sme s farárom šli do KE na nejaké stretnutie grekokatolíkov.. to asi cca pred 3-4 rokmi? a ideme v aute.. a sme boli šiesti .. 4 decká vzadu najebané na sebe .. farár dačo trepal celú cestu, že až slzy nám tiekli od smiechu a on že pozor, policajti! obeste sa! .. my smrť v očiach , kukáme na neho .. či sa zbláznil... sme boli posratí od strachu, že to čo má znamenať? .. a nakoniec vysvitlo, že tým chcel povedať, zapnite si pásy .. proste strašne veľa toho je, to by som tu bola do rána, vypísovať šicko.. ale tak vám to nepríde smiešne, lebo ste tam neboli, to sa tak nedá... to treba zažiť
ked som bola mala ministrantom som vyplazovala jazyk a smykala som sa po sedacke to ma aj fararko dokonca napomenul a este ked mi daval krizik dala som mu facku vdaka tomu ma pozna cela dedina (stare babky..a to je ta mala simonka co dala fararkovi facku?)
Tak nájdu sa aj v kostole humorné zážitky napríklad raz namiesto "Tešia sa nebesá a plesá celá zem" začali ľudia "Plesajú nebesá..." a kostolníčka bola z toho samozrejme celá zhrozená.
a @omnia - strýko mi raz spomínal, neviem či je to pravdivé, že jeho známa zobrala manžela prvýkrát v živote na omšu a on pri podávaní rúk sa začal každému predstavovať: "Cíger, teší ma, Cíger, Cíger"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
jasne raz sa mi stalo toto:
takze babka ma poprosila nech idem povysavat kosotol, lebo u nas to tak byva ze kazdy tyzden ina rodina upratuje a zdobi a teraz to vyslo na nasu a babke bolo zle tak som isla ja no a ked som isla vysavat uz ze si zaznem a to bol vypinac od vecneho svetla a tak namiesto zapnutia lampy v miestnosti som vypla vecne svetlo a uz nebolo vecne no
@pumaamravec To vazne u Vas vysavate takto kostol ? Páni, čo sa ešte človek o ten Vašej obci nedozvie ..
len nejak vždy, ked @tenario je v kostole, tak tam akurat ten Jajo nie je...
a ešte u nás v kostole kde mala sesternica svadbu. je tam vzadu na stene dosť morbídna maľba zahŕňajúca hlavu Jána Krstiteľa. oddelená od tela, podotýkam. čobyto malý šušeň som ňou bola fascinovaná. poväčšine dosť nahlas.
periodicky na tú maľbu zabúdam, a ono sa raz za čas vyskytne moment, keď do kostola musím kvôli svadbám alebo pohrebom a tak.
and my amazement never ends, pretože vždy zabudnem aj na danú etiketu v správania v kostole a zahučím niečo inteligentné ako ,,waaaaaaau, to akože prečo to sem dávajú? to má motivovať deti? sadomasochistov? pozitívne to stimuluje myslenie starých ľudí?"
preto ma rodina do kostola už príliš nebráva.
true story.
Zhasli sa svetlá. Po chvíľke sa brat oprel o stenu a všetko rozsvietil
...No ale ja keď som v kostole (ešte menej než málokedy) tak sa vždy nájde niečo vtipné ..A potom mám celú omšu problém sa ovládať no
A smiali sa všetci aj kňaz.
alebo ako som si sadla dozadu na lavičku a prišiel ku mne starý slintavý hluchý dedko a začal do mňa pičovať že to je jeho miesto nech okamžite vypadnem
a ako pred mojimi vlastnými očami také dievčatko vypilo svätú vodu spred dverí
ale pamätám sa ako som tam raz bola s kamoškou a mali sme strašné záchvaty smiechu počas celej omše.. najviac sa to vystupňovalo ked za nami začal jednej tete zvoniť mobil (mala zvonenie Girlfriend od Avril Lavigne)... a ona to zdvihla! zdech
Alebo minule jedna teta prisla na omsu, myslim ze aj meskala, ale ona prisla asi na bicykli, pretoze mala na chrbte pripevnene to cervene blikajuce svetielko... Smiali sme sa na tom asi 15 minut vkuse, az dokym jej nejaka dobra dusa nepoklepala po pleci a nepovedala jej to
a @omnia - strýko mi raz spomínal, neviem či je to pravdivé, že jeho známa zobrala manžela prvýkrát v živote na omšu a on pri podávaní rúk sa začal každému predstavovať: "Cíger, teší ma, Cíger, Cíger"