Sorry nechcelo sa mi to cele citat. Len jedna otazka. Zijete na slovensku? Ak ano zavolaj si na neho nejakych nackov nech ho daju do laty.. Tito vytreti moslimovia to nemaju v hlavach v poriadku. Nie si prva ani posledna slovenka, ktora takto dopadla.
on neni zly clovek????....ked ta bije a tyra? tiez som vydata, moj muz ma za 10 rokov ani krivo nepozrel, nieto aby na mna ruku zodvihol.....a k problemu...pre toto by som si nikdy nevzala muza s inej kultury a uz toboz nie z Turecka a pod. ....no a na zaver.....co rodina, priatelia? nema ti kto pomoct? odist k rodicom......odist od neho urcite a najlepsie aj ho pekne udat.....
Podla toho čo píšeš si sa stala obeťou psychopata.
Ludia si ich často predstavujú ako niekoho na okraji spoločnosti, ale pravdou je, že sú to najúspešnejší ludia, pôsobia nesmierne charizmaticky, vedia vám slúbiť čo chcete, vedia vám povedať čo chcete počuť , vedia sa vám dostať pod kožu, ale na vašich citoch im nezáleží.
Sú to majstri manipulácie s vysokou socialnou inteligenciou.
Bud tomu urobíš koniec, alebo to skončí tragédiou.
Chceš ho zmeniť ?
To ale nie je možné.
Zájdi za odborníkom, ktorý od teba vypýta 60 eur za sedenie a povie ti to isté, čo ja.
Držím palce, aby si sa čo naskôr dostala z týchto problémov , pokial ide o syna, mala by si ho vysúdiť v pohode ak preukážeš, čo je tvoj muž zač....
Ale úprimne ... pri našej skorumpovanej justícii ani to nie je isté.
mno , ale ked mi zdrhne zo synom kdesi za ocean alebo do Turecka , tak ja syna uz nikdy neuvidim a potom mi co poviete ? " krava koli tomu ze si nevdela vydzat par kablov po bosych nohach si prisla o dieta a rodinu " ?!
vedela si do čoho ideš keď si si ho brala tak by si mala rešpektovať jeho kultúru. Jedno je isté že ťa má rád. Pretože aj v koráne sa píše že ak má muž ženu rád tak ju bije aby bola lepšou ženou a nie aby jej ubližoval.
Natália, lenže ako tu aj bolo povedané, takýchto prípadov sú stovky. Sú ich plné médiá, ako naivné Európanky na dovolenke v Egypte alebo Turecku zatúžia po "čokoládke" a potom im tie "čokoládky" zhabú pasy, deti, týrajú ich...nehovor mi, že si sa s ničím podobným nestretla. No ale to je jedno, už je neskoro plakať. Čo najrýchlejšie uchop veci do vlastných rúk, hladaj na nete všetky možné organizácie, ktoré sa podobným problémom zaoberajú, volaj, mailuj, rob všetko preto, aby si to peklo ukončila. Pretože to nie je " krava koli tomu ze si nevdela vydzat par kablov po bosych nohach si prisla o dieta a rodinu " , to je ubližovanie na zdraví, ponižovanie a vydieranie. Zaangažuj do toho aj tvoju rodinu, riešte to, nedávajte na lahkú váhu. Ešte stále nie je neskoro.
@natalia515 dokazala by si ty tak mlatit svoje dieta? ak odpovedas nie, potom si uvedom, ze ta nemoze mat rad. a mozno ta ma rad ale je sadista a nevie ako ti to povedat O_________o
ale silno silno pochybujem.. je to skorej len riadny manipulator..
@majo16 aspon na nieco su dobri. Problem je ten, ze pre nacka som zlo aj ja a pri tom ja tak isto neznasam ciganov zijucich z mojich dani ako aj on.
Btw teraz si priznal ze ns = nacek? lebo vo vsetkych diskusiach sa tvarite, ze to nie je jedno a to iste, aj ked kazdemu je jasne odkial vietor fuka...
@25 aj ja som bola vychovavana ako katolik a clovek co si nikdy nema otvorit hubu. a znamena to nieco? nie. hubujem kazdemu a som ateista. kazdy ma mat VLASTNU hlavu a toto co on robi nie je normalne a je to maximalne neludske.
Ukonči to kým sa dá, ja viem presne o čom hovoríš....Chlap ktorý dokáže vynadť žene a nedajbože ju zbiť s tým už nikdy neprestane...
Mala som vzťah rok a pol, našťastie som sa za neho nevydala, ani s ním nemám nič, čo by nás držalo pokope ako vás váš syn....
Začalo to tým, že sa neovládol keď som prišla z diskotéky domov... hádzal ma o zem, kopal, fackal, udieral ako nejakú handrovú bábiku len preto, že si MYSLEL, že som ho podviedla..na druhý deň mi doniesol swarovského šperky s tým, že mu je to veľmi ľúto....
Potom sa to opakovalo zas, ani neviem ako som to nechala dôjsť až k tomu, že som mu nemohla povedať NIč ZLé, NIč VYTKNúť, lebo som si zlízla facku a spŕšku nadávok... ale viem, že ma miloval, tak isto ako vieš, že aj teba miluje tvoj mažel... ale to je chorá láska, to nie je vzťah, v ktorom by si kvitla... len si to nechceš uvedomiť, pretože ho stále miluješ...U nás to skončilo tým, že ma pred ľuďmi chytil pod krk zdvihol a hodil o zem kde som ešte chvíľu lapala po dychu, povedal mi, že som to z neho spravila ja a už chcel koniec... spravil zo mňa tú zlú a bola som z neho na práškoch...... skoro ma to zlomilo.... nenechaj to zájsť tak ďaleko... keď toto robí tebe, nebojíš sa o svojho syna???????? chlap, ktorému raz dovolíš aby ti niečo také spravil si ťa prestane vážiť, uvedomí si, že to môže opakovať a stupňovať.... dobre ti radím, ukonči to kým sa dá ja si teraz strašne vyčítam, že som bola tak neuveriteľne sprostá, aj keď viem dobre, aké je to ťažké, keď niekoho tak veľmi miluješ...
a inak pokiaľ sa bojíš o to, že nevysúdiš syna, skús si zakúpiť nejakú minikameru, ktorú niekde skryješ... ako dôkaz by to malo stačiť aj keď máme stršne skorumpované súdy, stále sa môžeš obrátiť na európsky súd..
Po bitke ísť k lekárovi a keď si zmlátená tak lekár má povinnosť zavolať políciu, ak to nespraví, zavolaj ju ty a tu platí zákon : » www.zastavmenasilie.sk/?zakony...
ale co ak mi ukradne syna , potom mi syna z turecka alebo kdesi s poza oceanu ani milion sudov nedostane , sak vsetci vieme ako to tu bezi , a ja nemam take velke financie aby som si to mohla dovolit , ak mi ukradne syna , co viem ze je nato schopny, tak koli par slahov po bosych nohach som bez dietata a rodiny...
uplne jediny problem je to ze ma bije po bosych nohach , asi si viete predstavit ako to boli a ake to je ponizujuce , keby nie to , tak sa nanho vobec nestazujem ..
Ani som to nedočítal.Takto väčšinou dopadnú slovenky ktorým nevoňajú slovenské ciciny a hľadajú ich vo svete ,len preto aby sa kamarátky posrali aká som ja cool,že mám nejakého tĺka z tretieho sveta.Tak si to užívaj a nesťažuj sa.Tisíc takýchto prípadov je za posledné desaťročie treba sa poučiť z chýb iných.Prepáč ale nasral som sa.
nikdy mi turci neboli sympaticky mam tu par znamych turkov ale vsetci su neaky divny proste dusevne chory ludia ... povec mu nech vipije aspon 16 litrou vody na raz ze ho to ocisti ...
@natalia515 myslím si , že on sa v tomto nikdy nezmení .... proste kultúra je tým ovplyvnený a on sa ani nechce zmeniť .... podľa mna jediné čo by ti pomohlo je nahrať si ako sa ti vyhráža a nahrať ako ťa bije dať to na policiu zakazu mu styk s tebou aj dietatom ( ale somozrejme musia to byt velmi dobre dokazy) no nevjem ci to chces aleob sa mu mozes podriadit aby ta ntrestal... ale myslim , ze sa to moze casom aj stupnovat tie bitky
hlavne utec, neviem ci rodicia su dobry napad lebo tam ta mozno bude hladat ako prve.ale najprv si vsetko dobre premysli. v kazdom pripade to ukonci a este co sa tyka tvojich citov,urcite ho lubis ja tomu verim ale ako vidis takto to dalej nejde a to ste spolu len 3roky. co bude o 5rokov?10?
bude bit aj vasho syna? co z neho vyrastie? nieco podobne ako jeho tatko?
tu nejde uz len o teba ale aj o tvojho syna. skus potlacit aspon na chvilu svoje city k nemu a zamysli sa co je najlepsie,ci tyrania alebo sloboda.
a ver mi ze on sa nezmeni ani keby co robis.
a urcite sa netreba bat ze ani po rozvode alebo ak od neho odides,tak si uz nikdy nikoho nenajdes. to je ta najvacsia kravina aka moze existovat. si mlada baba a predpokladam,ze uplne hlupa.
Oni to proste majú v mentalite, v kultúre. Myslím že tým nič nezmeníš. Jeho nezmeníš. Neviem ako by som ti poradil. Myslím že utekať nemá zmysel treba to vyriešiť nejako ináč.
Prepáč ale som mladý a vôbec neviem ako by som ti poradil.
Zo srdca ti želám aby sa to vyriešila a aby si bola šťastná. Držím palce...drž sa
@synlasky Tak potom neviem, aký korán si čítal, lebo toto sa v ňom určite nepíše, navyše je to podmienené tou ktorou krajinou a hlavne výchovou, poznám niektorí arabské krajiny- napríklad Libanon, kde je to brané normálne ako ublíženie na zdraví... Navyše Turecko nie je arabská krajina...
@natalia515 K problému- tak treba zájsť za lekárom, lebo ten môže vyhodnotiť, že zranenia vznikli kvôli bitke, týraniu a spíše o tom zápisnicu, ktorá je potrebná aj pre ďalšie konanie polície a samozrejme aj sociálnych pracovníkov- keďže máš aj dieťatko a tí potom môžu pomôcť aj s riešením situácie čo sa týka ubytovania v domoch pre týrané matky s deťmi...
@natalia515 - ty tu stále vypisuješ to isté - čo ak mi vezme syna, čo ak mi vezme syna....
a si ty kompletná???? však ráno manžela normálne vystroj do práce, ešte aj pusu mu daj a sľúb na večer hory-doly, a len čo sa za ním zabuchnú dvere, zbaľ seba, zbaľ syna a poď ho k rodičom alebo ku kamarátke
mas tu milion komentov s radami od vymyslu sveta a ty sa furt dookola pytas to iste? ked budes sedet doma a cumet do pc tak sa mozes pytat aj do konca zivota len po case sa mozno zmeni otazka na: preco som nieco neurobila skor ako to dospelo az sem?
@mirkova jasne lebo moj manzel je " jackass" vrati sa domov , nenajde ma , tak pusti rev a zacne si trieskat hlavu o stenu , ze ?!
figu borovu, ja ho poznam , on si ma potichy vypatra , mozno jednu dobu sa vobec neukaze , ale raz sa vynori zobere mi dieta a potom hladaj ho po svete , on ma plno znamosti , aj tu na Slovensku ich ma plno na ktorych sa moze obratit .... a ist na policiu a povedat im ze " moj manzel ma bije po bosych nohach , tak oni mi rovno poslu celu jednotku kuklacov domov aby mojimu manzelu zabranili ma bit " sak som slovenka a viem ako to tu bezi ...
ja necakam ze mi problem vyriesite , vacsina z Vas nema este deti a neviete aka je len predstava ze jedneho dna svoje dieta uz neuvidite , mna viac menej zaujimala Vasa reakcia ako by ste sa Vy ktakemuto problemu postavili , pred niekolkymi rokmi ja som tiez bola ako Vy ... " len sa opovazi , ja mu dam " ale potom sa lepsie zamyslite nad situaciou a zistite ze to vobec neni take jednoduche ..
anyway , dakujem vsetkym ktori ma podporili a poradili, fakt som velmi vdacna
@medicus neviem skôr ktorý korán si čítal ty. Ak si korán vôbec čítal. A to silno pochybujem keď si niečo takéto napísal že spochybňuješ čo som napísal ja.
" A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! " (Sura al-Nisa' 4:34)."
Samozrejme ako sompísal, nie je o myslené tak aby to bolo ako týranie. Ale z lásky. Aby bola aj pred Alahom braná ako dobrá manželka.
@klaudiqaaa Jj,ta kamera je dobra vec! Stal som sa uz jej obetou,ked som bol natoceny nevedomky pri sexe .. potom som zliezal polonahy z druheho poschodia cez balkon,na srobarovej .. iny adrenalin,ked pocujete kluce v zamku niekoho kto by vas najradsej zabil hamba ked ma ludia videli z ulice ale co uz,zazitok. Kazdopadne jedna skoda ze som nikdy nedostal to video,vzdy som si tuzil take urobit. A to s tyk tvojim byvalim,pfu.. dost napicu to vyvrcholilo
presne pre tieto fatálne kultúrne rozdiely ma vôbec na bližšie vzťahy nelákajú iní ako európania. to je zažité a tak hlboko zakorenené v ich povahe, kultúre, histórii, myslení, že nech spravíš čokoľvek, ty proste jeho mozog už nijak neovplyvníš.
nie si prvá ani posledná, čo sa namotala na rozprávku a skončila v horore, a sorry, ale podľa mňa si sama dosť hlúpa. xy rovnakých prípadov už bolo...
môžeš to buď naďalej trpieť, alebo to risknúť, ukončiť to, a niekam ujsť. ale SAMA bez pomoci, podpory a príslušných právnych náležitostí to nezvládneš.
btw decku podľa mňa neublíži, obzvlášť ak je to syn, jeho pýcha, pokrvný potomok. hentí zmrdi sa vyvyšujú len na slabších, a teda ženách.
@synlasky Nepoznám, len som tam vyrastal a existuje už aj prepracované vydanie Koránu... a navyše toto čo si napísal sa nevzťahuje na manželku, to je podobné ako keď Židia mohli prepustiť manželku, ak mali na to dôvod a v dnešnej dobe to neplatí, navyše sa to ani nekáže pri modlitbách a podobne, navyše aspoň v Libanone je to brané ako hanba niečo také urobiť, teda potom ten muž je braný ako grobian a stratí priateľov,teda spoločensky ho to zničí, navyše je to tam normálne trestné... len toľko a skús niekedy ísť do Libanonu, je to pekná prímorská krajina...
@medicus nie nevzťahuje sa to na manželku ale rovno na psa však?
Dám to tu celé a kto chce, môže si prečítať aj hoc celú kapitolu. Je venovaná vzťahu muža a ženy.
„Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.“ (4:34).
Ale nie je to spomenuté len tam.
že vyšlo prepracované vydanie koránu je najväčšia blbosť čo som kedi počul. To ako keby niekto napísal že vyšla nová verzia biblie. Korán je len jeden a to ten ktorý napísal prorok Mohamed žiaden iný nie je. Tam kde je zakázané biť ženy tak to nie je kvôli upgreadu koránu ale pre o že tam povyšujú štátne zákony nad zákony koránu. No takých krajín je minimum. A celkovo čo o libanone píšeš je celkom hlúposť. Nie je to tam brané o nič inak ako na slovensku. Čiže budeme spomínať asi len ten libanon
blbe je ze ked maleho odvlecie do turecka tak si skoncila. v turecku beru zeny ako odpad a ziaden sud syna nikdy neprisudi matke. takze, ries to skor ako sa take nieco stane, a hlavne tu na slovensku. suhlasim z jednym komentom co tu bol, ze nahrat to ako ta týra. ono je to fakt ponizujuce a chlap co nieco take urobi, no to ani nie je chlap.je to len chudak. podaj ziadost o rozvod a zaroven trestne oznamenie. zbal sa a odid k príbuzným kym je este cas.tých par chvilok pekneho ti za to nestoji.ked to neurobis pre seba tak aspon pre syna. co myslis ze z neho vyrastie ked toto bude vidiet?! viem ze je to tazke sa vsetkeho vzdat, ked pochopis ze toto nie je ten zivot aky si chcela... ale mas len dve moznosti. bud odides a dostanes novu sancu na zivot, alebo s teba bude v 30tke uplna troska ktora sa bude bat otvorit usta...
@synlasky Takže ešte raz, my máme doma Korán a môj otec je moslim- druz, nie každý Korán má 114 kapitol- to k tomu, novšia verzia, ktorá je vlastne prepracovaná, lebo niektoré súry, tam neboli potvrdené, že ich písal prorok Mohammed, tak isto ako aj Biblia nemá všetky Listy apoštolov a podobne... Možno ešte v tom starom- sa tam spomína nejaká súra s touto tématikou, ale v Koráne, čo používajú druzovia rozhodne nie...a tak isto ako v Biblii sú niektoré veci myslené obrazne...nikde sa bežne počas modlitieb nepropaguje, že bitie ženy- aj neposlušnej je správne- ak si niekedy vôbec v mešite bol... A hlúposť to nie, za to, že tú krajinu nepoznáš tak píšeš blbosti, ktorými vytváraš klamlivý obraz islamu ako celku...
@natalia515 to, že máš z toho vzťahu odísť, cítiš aj sama, inak by si sem nepísala. Viem, že je to ťažké, dokonca aj priznať si, že ťa milovaná osoba týra, že možno ani nie je milovania hodná. ALE toto musíš spraviť nielen kvôli sebe, ale aj kvôli synovi.. Nechceš predsa aby sa aj on takto v budúcnosti správal. Máš pravdu v tom, že je tu riziko, že ti vezme syna. takže NIKDY nepripustiť, aby ste vycestovali a žili dlhšie v zahraničí. Potom je proti tebe takzvaný "obvyklý pobyt" a môže to dosiahnuť právnou cestou. Odchod si musíš dobre naplánovať a určite potrebuješ pomoc (rodina, organizácie pre týrané ženy - áno to čo robí, je týranie). A nezabudni, čím dlhšie ostaneš, tým väčšie riziko je, že nebudeš utekať len s jedným dieťaťom ...
@natalia515 , opytam sa takto. maš rodinu? maš rodičov alebo surodencov,kamaratky? spomenula si IM ake maš problemy s manželom? prečo to neoznamiš tim ktorich osobne poznaš,ale chceš len vediet aky budu mat nazor na BIRDZde? to ,že ma ten tvoj supermanžel znamosti po svete aj na slovensku,neznamena že nemožeš o syna bojovat. krute je,že si sa namočila do niečoho,z čoho sa nedokažeš sama vymotať,a bojiš sa aj inej pomoci koli synovi. musiš niečo vymysliet,aby to nepokračovalo aj ked tebe sa to zda že "len" ta byčuje po chodidlach.
a k veci? dievča (no dobre, žena) - sama si za to môžeš. keď si taká blbá, že si zoberieš moslima, žneš len to, čo si zasiala.. zober syna, a zdrhni niekam preč, zapoj svoje známosti. medzitým daj návrh na rozvod, tvoje manželstvo nikam nevedie. čím dlhšie s ním budeš, tým horšie pre teba. asi toľko k tomu poviem. a rozmýšľaj ROZUMOM, nie srdcom, lebo budeš nešťastná celý život
Ja nechapem ako si sa mohla vydat za Turka. Ty snad nevies ze oni maju islam? Nevies ze tam je uplne ina kultura a podradenost zien je tam prirodzena? Ale ty mu naletis a po 10 mesiacoch si ho vezmes. Mas co si si zasluzila. Inak, som proti tomu aby slo Turecko do unie.
@emulienkaa to nie je nič obdivuhodné.... bola som fakt veľmi sprostá..ale zamilovanosť je proste stav, kedy človek odmieta racionálne rozmýšľať a žiada si ďalšiu dávku drogy, ktorá najprv spôsobovala stavy eufórie a neskôr začala ničiť.. ale to si už závislý človek veľmi ťažko uvedomí....
je tu aj pre teba pomoc, vygogli si ANO PRE ŽIVOT - Rajecké Teplice, je tam t.č. zadarmo a zavolaj.....určite ti pomôžu, poznám x prípadov, nech je už ako chce, si matka svojho dieťaťa a musíš sa oň postarať:/....filip
ale teraz vazne: je mi jasne, ze taketo veci sa dokazuju tazko, ale inej cesty niet. radili ti to na dive, radia ti to tu a radia to vsade, taxa konecne vzopri
Skús si kúpiť pištol na slepé náboje (30-100€) alebo airsoft pištol (80-180€) a ked ta bude chcieť zbiť, tak proste mu s tým namier na hlavu, (ked máš airsoft tak mu iba pohroz) (ked máš na slepé tak mu s červeným nábojom strel do očí, rázom spadne na zem dostane krč, pozvracia sa a neviem čo) a potom mu povedz že na Slovensku sa to nerobí... viem není to naj-nápad ale iný ma nenapadol... (odporúčam verziu so pištolou na slepé náboje...
@natalia515 neviem co povedat... chapem, ze sa bojis, kto by sa nebal na tvojom mieste ... ... ale ak to neminis vydrzat ( neviem dokedy!! :/ ) vyssie ludia radia dobre .... syn ti raz mozno bude vycitat, ze si dovolila, co ti robi tvoj manzel, tvoj syn dokonca si moze mysliet ze je to normalne!!! a bude ako jeho otec :/ ...
RISK JE ZISK, takze ak sa pokusis utiect je velka sanca, ze sa dokazes niekde ukryt, aj zmenit si meno a nenajde ta ... hej vyzera to ako, ze som videla moc filmov, ale da sa to .... tvoj strach ta moc ovlada a brani ti zit ...
podla mna by si si mala zaobstarat dokazovy material.. video ako ta mlati fotky tych noh.. a poradit sa z odbornikmi a nie snami.. su krizove centra pre tyrane matky z detmi.. dalsia vec pekne si zrataj kolko dni bol tvoj syn na slovensku a kolko v turecku.. keby ste sa rozvadzali tak dieta pripadne tomu rodicovi kde dieta stravilo viac casu. skus si vygooglit Zuzana Hartlova ta sa sudi o svoju dceru z talianom.
Ale ked vam mamicka s oteckom rozpravaju, ze za araba, turka ci dajakeho ineho moslima sa nevydavajte, lebo zle skoncite, tak nie !
Dalsia blbost, v 22 sa vyydavat ?!
On vedel, ze nie si velka myslitelka... A taku hladal...
A ako z toho von ?
Ujdi ku priatelom...
Podaj ziadost o rozvod.
Je 5 minut z domu prec ? Ihned utec tak, seber decko do ruk a padaj !
Extremne situacie si vyzaduju extremne riesenie...
Ked si doteraz nepouzivala mozog, tak ho pouzi teraz !
(A tolko filmov bolo uz natocenych o skutocnych pribehoch ako si nejaka obycajna europanka, americkana, vezme psychosa z arabskej, alebo tureckej oblasti a zle skonci. A myslim, ze pre nic za nic taketo filmy tocene neboli... A pre nic za nic sa tieto veci netraduju )
Vieš čo...bola som v pozícii toho decka, aj ked´ môj otec nie je žiaden cudzinec. Môžem ti povedať, že tvoj syn sám skoro zistí, že jeho tatko nie je štandart. Bude počuť, ako to chodí inde a dôjde mu, že mamka nie je tak úplne hrdinka. Bude mať výčitky, že ťa nemôže zachrániť, že je zlý syn, bude mať pravdepodobne problém pochopiť túto spoločnosť o čosi viac ako je bežné, nepridáva tomu ani to, že je z dvoch kultúr. Myslím, že skôr pochopí, ak utečieš a pomaly mu budeš dávkovať pravdu, žiadne rozprávky. Možno však má v génoch po otcovi, neviem posúdiť do akej miery sa toto arabské chovanie prejavuje pri inej výchove...Možno bude citlivý chlapec a naopak možno to bude ON, ktorý ti bude vyčítať, že si pre neho netrpela dosť. Ver, že nikto iný sa do toho nebude starať. NIKTO. Len ty a on.Nepoznala som nikdy idiota, ktorý by mojej mame vyčítal, že sme od otca odišli.Dokonca ani otcova rodina, lebo vedia, aký je.
Musíš však vedieť, na koho sa s čím obrátiť, na koho sa dá spoľahnúť, kde sa treba pýtať. Nesmieš pobehovať po dobrých ľud´och a prosiť o pomoc. Kamarátky do toho moc nezaťahuj, skôr svoju rodinu. Musíš mať reálny plán a krok po kroku ho s rozvahou zrealizovať. Na psychopata s citmi nevyzreješ. Ty máš rozum a to je tvoja sila, tomu ver! A nie je to až také zúfalé na SR!Vedz, že doma nebudeš rozmýšľať s chladnou hlavou, sú to nervy... Odíd´ čím skôr potom, ako si to naplánuješ. Nijaké unáhlené kroky. Tieto veci sa ťahajú aj roky, kým vás vôbec rozvedú.Ale už ked´ odídeš, bude sa ti ľahšie dýchať. Nezabudni, musíš mať možnosti, istú prácu, ochotnú a milujúcu rodinu, musíš ísť po úradoch s presným cieľom, povedať ČO PRESNE CHCEŠ. Uradníci ti nedajú inštrukcie ako sa zbaviť násilníka.S takou prípravou pomáhajú tie rôzne organizácie pre týrané ženy a deti, napr. www.fenestra.sk ja neviem, aké sú ešte, ale táto funguje dobre...
A určite sa nehanbi. Rozprávaj o tom, nie je to nadčlovek, je to síce moslim, vplyvný človek a budeš to mať veľmi ťažké ale ty si stále žena a dávať smer vzťahu aj v tejto situácii. Môžeš si to nasmerovať z neho von alebo sa dostať ešte hlbšie do jeho osídel. Rozhodni sa múdro.
Nedovoľ, aby ťa paralyzoval strach. A že čo ty bez syna? Pozri sa na to aj takto, čo tvoj syn bez otca? A čo tvoj manžel bez syna? Nejde len o to, že ty bez neho nechceš byť. Hlavne ver, že sa tak nestane, dúfaj a chod´ si za tým. Ked´ sa chce, tak sa dá. Ty ešte nie si presvedčená , preto hľadáš výhovorky, že by si mohla nájsť spôsob, ako zniesť bitku, či vyhnúť sa jej. Myslíš, že to bude jediné, čo ťa s ním čaká? Nikdy to nebude o kompromise. Aj ked´ sa ti bude zdať, že sa začal meniť, bude to tvoja obeť, ktorá vyvolá ten dojem a len čo sa začneš správať uvoľnenejšie, bude ako predtým...Ale ked´ budeš chcieť so synom odísť navždy, nie je šanca, že sa mu podarí premôcť ťa. Tomu ver, lebo ja som živý dôkaz toho, že sa také veci dejú...Ver, že je to to najlepšie, čo sa dá urobiť!!!
Môžeš čakať, kým sa niečo nezmení. Môžeš čakať kým ti ublíži ,,veľmi´´. Môžeš čakať, kým ublíži aj synovi a využiť ho tak na dôkazy. Radím ti z vlastnej skúsenosti, syn by mal výčitky, že rozbil rodinu, aj keby chápal, že je to nezmysel, nevyuži v tomto nikoho d´alšieho, len seba. S tými dôkazmi totiž majú nado mnou pravdu, bez toho budeš ako barón Prášil :/
Nemysli si, že syn žije v bubline a nezistí, ako sa k tebe správa manžel. Zistí to. A poznačí ho to ešte viac ako to, že nebude v kompletnej rodine. Možno to z neho dokonca spraví silného človeka, ale ty budeš mať len posraný život. Nič vznešené v záchrane takejto rodiny nehľadaj. Si zbabelá, prepáč. Chceš obetovať vlastnú hrdosť, aby si si dokázala čo? Že si dokonale poslušná super žena, ktorá vie vytvoriť teplo doma s človekom, ktorý má predstavu o láske 50 dimenzií vzdialenú od tej tvojej? Verím, že cítiš, ako ťa miluje a verím, že ho aj ty miluješ. Ked´ ti to za to stojí, bud´ poslušná arabská žena, spýtaj sa jeho vydatých sestier, švagrín, tiet, čojaviemkoho, nájdi hoc aj iné arabské ženy na SR. Sprav pre to všetko. Ale nemôžeš čakať, že ked´ vyriešiš bolestivé chodidlá, budeš sa mať ako v rozprávke Tisíc a jedna noc...V kždom prípade, nesmieš sa báť. Dokážeš, čo chceš! Never, že jeho kontakty sú také silné, lebo ty miluješ a to je viac. Ty si silná! Ale nemusíš byť silná. Ak nechceš, vzdaj sa a trp.
Neviem, čo by som ti viac napísala. Šťastie praje pripraveným, tak veľa šťastia a drž sa.
@hoperpohroma minimum ludi su schopni zit sami za seba a minimum bohatych a vplyvnych ludi je moralnych. malo kto sa postavi proti silnejsiemu a proti peniazom.
no napriek tomu, tento svet je najlepsi aki mane. kazdy si moze mat svoj. kazdy moze vsetko, ale malokto to vyuzije. a ja uz som sa zriekol urcovat, co je pre ludi normalne. pre mna su normalne uplne ine veci a zijem podla toho.
jedine, co mozes pre ludi spravit je spravat sa tak, aby si sa za seba nikdy nemusela hanbit.
ženská šak sa preber ! ak syna zoberieš prvá ty a niekam spolu utečiete, nebude ti ho môcť vziať on
ako tu už predo mnou spomínali , je kopa organizácií pre týrané ženy.Chod tam aj so synom, daj vedieť polícii, požiadaj o rozvod a začni od znova. Len už prosím ťa nesed doma a nenechaj sa týrať!
@panpeterpan Presne, čaká ta falaka! Nie teba čaká guľka... a nie tu ho natáčať... (aj to je fajn) tak ale treba ísť rázne, možno by sa potom sám rozviedol...
@medicus mám pocit že ja klamlivý obraz nevytváram. Ja sa tu moslimov zastávam. Iný človek by tu začal nadávať že čo má nejaký moslim robiť na slovensku a mal si ostať vo svojej krajine ktorú si moslimovia nevedia zveladiť. Ja to nerobím.
Biblia nepríklad vynovená je lebo existuje novy a starý zákon. Pre kresťanov platí ten starý
spametaj sa. Teraz sa trasies, ze co ked Ti vezme syna. Vezme Ti ho tak ci tak. Len nevies kedy. Vezme Ti aj posledne kusky Tvojeho sebavedomia, zdraveho rozumu. Drzi Ta ako psa na retazi. Povoli, pritiahne a stale do okola. vsetko bude len tvoja vina na koniec. Ked bude chciet najde chybu Tvoju chybu vo vsetkom. Nakoniec sa moze stat, ze sa budes bat aj usmiat, lebo sa to jemu nebude pacit. A aj to, ze Ta bije bude len tvoja vina podla neho....Oni sa nezmenia a je jedno ci je to vypatlany moslim, alebo ine nabozenstvo. Je to ako zeny co ich mlatia chlapy. Udrie raz po case zas a bude to len castejsie. Bud to zastavis na zaciatku, potom to bude velmi tazke. Ver mi viem o com pisem. Mala som to s belochom a Slovakom. Dalsia cast je dusa. Tu sa da velmi pekne manipulovat. Nakoniec budes tak zmanipulovana, ze si budes mysliet, ze vsetko je len Tvoja vina. Bude vipisovat kazdemu Tvojemu znamemu, sms, maili telefonaty Tebe aj im. Vyhrazky, ze Ta znici, vezme deti ......Ukladaj si peniaze aby o nich nevedel. Spravaj sa normalne, nie az prilis milo. Vsetko nezvykle je podozrive. Vsetko do predu zariad, neutekaj k rodine. Tam Ta bude hladat ako prve.A moze Ta vydierat, vyhrazkami, ze im ublizi. Zisti si vsetky svoje prava na dieta.Maj ulozene cisla na socialku, policiu - najlepsie znameho. Maj dokazy a zdrhni. Daleko.Daleko.Teraz naprava len Teba. A co ked budes mat aj dalsie dieta nahodou a bude to dcera... to sa budes pozerat ako aj ju naprava a prevychovava?Ako mlati malinke dievcatko po nohach .... len pre hlupost? Haloooo ? Lahko sa pise, ja viem. Chce to odvahu a konat. Po malinkych kuskoch si zliepat svoj novy svet. Sny premienaj na skutocny zivot. Hlavne nesnivaj, ze sa zmeni. Mna skusil moj udriet len raz .... viac to nespravil :o) ale slovne - uff to som si uzila. Bolo dost tazke dostat sa z toho bludneho kruhu.A to som nikdy nebola nejaka trasoritka, alebo prezita.....Uplne normalna baba so zdravym rozumom, vzdelanim a velmi tvrdym nazorom na chlapov. Gratulujem kazdemu co ma normalneho partnera.
Este dodatok, to ako zverenie dietata do opatery sudom treba tiez dosiahnut. Nebude Ta totiz moct manipulovat, ze si uniesla dieta.Vymazavaj v Pc po sebe.
možno to vieš, no falaka nie je trest, je to v minulosti využívané mučenie väzňou na priznanie sa, čo je zásadne proti akýmkoľvek ľudským právam či už žiješ kdekoľvek a práve kvôly tomu bola falaka vo väzeniach zrušená...
hovoríš že sa s tvojim manželom dá rozumne porozprávať (v skutočnosti súhlasím z @klaudiqaaa , rozhodne vie o čom hovorí) v milujúcom vzťahu akýkoľvek telesný, či psychický trest nemá čo hladať, problém ako vravíš je len v tom že tvoj manžel si myslí že pokial neurobíš čo on chce, potrestá ťa a všetko bude v pohode (čo je samozrejme naprosta hlúposť)
Ja osobne ak by som mal podobný problém, sadnem si sním a poviem mu ako milujúca manželka:
ľubim ťa aj z naším synom viac než čokoľvek na svete , preto sa ťa pýtam ľubiš aj ty mňa...? (jasne že povie že ťa ľubi a zniesol by ti modre z neba) keď si ma vážiš tak ako mi tvrdíš, urobíš všetko preto aby som sa stebou cítila príjemne, pochop považujem ťa za skvelého manžela, milujúceho otca, (zmeň svoj výraz tváre na smutný a pokračuj) no pokiaľ ide o mňa trest falaka je pre mňa neprípustný, vnútorne ma ničí byť trestaná, preto že viem že som nič zlého nespravila, ja z teba nechcem mať strach, ľubim ťa no pokial budeš trvať na trestoch sám zničíš to čo miluješ zo všetkého najviac svoju vlastnú rodinu... skús mi povedať čo ťi vadí, to že niekedy prídem neskôr, alebo že sa občas stretnem s kamarátkami, dobre vieš že by som ti nikdy nespravila niečo s čím by si nesúhlasil, dala som ti syna, lásku a ty si my dal pocit že existuje muž ktorý vie milovať a je len môj, no trest v manželstve nič nerieši len ma dáva do pozície väzna, zlatko váždne ma považuješ za väzňa ktorého treba trestať...? ak ma ľubiš pochopíš že mám svoju osobnosť a týmto ma priam urážaš... preto že jediný spôsob ako riešiť svoje problémy je vzajomná komunikácia a nie tresty... tresty v skutočnosti pridávajú na problémoch a ničia to krásna v nás... tak ťa prosím ľub ma...(psie oči)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
97 komentov
Ludia si ich často predstavujú ako niekoho na okraji spoločnosti, ale pravdou je, že sú to najúspešnejší ludia, pôsobia nesmierne charizmaticky, vedia vám slúbiť čo chcete, vedia vám povedať čo chcete počuť , vedia sa vám dostať pod kožu, ale na vašich citoch im nezáleží.
Sú to majstri manipulácie s vysokou socialnou inteligenciou.
Bud tomu urobíš koniec, alebo to skončí tragédiou.
Chceš ho zmeniť ?
To ale nie je možné.
Zájdi za odborníkom, ktorý od teba vypýta 60 eur za sedenie a povie ti to isté, čo ja.
Držím palce, aby si sa čo naskôr dostala z týchto problémov , pokial ide o syna, mala by si ho vysúdiť v pohode ak preukážeš, čo je tvoj muž zač....
Ale úprimne ... pri našej skorumpovanej justícii ani to nie je isté.
Vela šťastia.
a modli sa, aby toto náhodou neobjavil ..
ale k tebe:
nic lepsie ako udat na policiu sa asi neda a zober dieta a utec k napr. tvojim rodicom skorej nez zoberie a utecie on..
nikomu by som nedokazala ublizit ked ho mam naozaj rada
ale silno silno pochybujem.. je to skorej len riadny manipulator..
Btw teraz si priznal ze ns = nacek? lebo vo vsetkych diskusiach sa tvarite, ze to nie je jedno a to iste, aj ked kazdemu je jasne odkial vietor fuka...
preto to ani neprirovnavam k rase/nabozenstvu/kolture lebo ansilnici su vsade
Ser na nich.....
Mala som vzťah rok a pol, našťastie som sa za neho nevydala, ani s ním nemám nič, čo by nás držalo pokope ako vás váš syn....
Začalo to tým, že sa neovládol keď som prišla z diskotéky domov... hádzal ma o zem, kopal, fackal, udieral ako nejakú handrovú bábiku len preto, že si MYSLEL, že som ho podviedla..na druhý deň mi doniesol swarovského šperky s tým, že mu je to veľmi ľúto....
Potom sa to opakovalo zas, ani neviem ako som to nechala dôjsť až k tomu, že som mu nemohla povedať NIč ZLé, NIč VYTKNúť, lebo som si zlízla facku a spŕšku nadávok... ale viem, že ma miloval, tak isto ako vieš, že aj teba miluje tvoj mažel... ale to je chorá láska, to nie je vzťah, v ktorom by si kvitla... len si to nechceš uvedomiť, pretože ho stále miluješ...U nás to skončilo tým, že ma pred ľuďmi chytil pod krk zdvihol a hodil o zem kde som ešte chvíľu lapala po dychu, povedal mi, že som to z neho spravila ja a už chcel koniec... spravil zo mňa tú zlú a bola som z neho na práškoch...... skoro ma to zlomilo.... nenechaj to zájsť tak ďaleko... keď toto robí tebe, nebojíš sa o svojho syna???????? chlap, ktorému raz dovolíš aby ti niečo také spravil si ťa prestane vážiť, uvedomí si, že to môže opakovať a stupňovať.... dobre ti radím, ukonči to kým sa dá ja si teraz strašne vyčítam, že som bola tak neuveriteľne sprostá, aj keď viem dobre, aké je to ťažké, keď niekoho tak veľmi miluješ...
a zároveň neviem či zuzana hajdu ma organízaciu alebo robí len osvetu na túto tému....
a treba davať pozor na žiarlivosť nepriamo onej viem.
ja som bola vždy toho názoru že dve rôzne kultúry sa miešať nesmú, a arabské krajiny tak to je niečo úplne na inej úrovni než sme my.
uplne jediny problem je to ze ma bije po bosych nohach , asi si viete predstavit ako to boli a ake to je ponizujuce , keby nie to , tak sa nanho vobec nestazujem ..
lebo ona vedela ze ju bude mlatit a tyrat a aj tak si ho zobrala O_______o
az sa mi rozum zastavuje a tebe evidentne uz davno stoji
bude bit aj vasho syna? co z neho vyrastie? nieco podobne ako jeho tatko?
tu nejde uz len o teba ale aj o tvojho syna. skus potlacit aspon na chvilu svoje city k nemu a zamysli sa co je najlepsie,ci tyrania alebo sloboda.
a ver mi ze on sa nezmeni ani keby co robis.
a urcite sa netreba bat ze ani po rozvode alebo ak od neho odides,tak si uz nikdy nikoho nenajdes. to je ta najvacsia kravina aka moze existovat. si mlada baba a predpokladam,ze uplne hlupa.
tak sa treba vzchopit a konat!! drzim palce
Oni to proste majú v mentalite, v kultúre. Myslím že tým nič nezmeníš. Jeho nezmeníš. Neviem ako by som ti poradil. Myslím že utekať nemá zmysel treba to vyriešiť nejako ináč.
Prepáč ale som mladý a vôbec neviem ako by som ti poradil.
Zo srdca ti želám aby sa to vyriešila a aby si bola šťastná. Držím palce...drž sa
@natalia515 K problému- tak treba zájsť za lekárom, lebo ten môže vyhodnotiť, že zranenia vznikli kvôli bitke, týraniu a spíše o tom zápisnicu, ktorá je potrebná aj pre ďalšie konanie polície a samozrejme aj sociálnych pracovníkov- keďže máš aj dieťatko a tí potom môžu pomôcť aj s riešením situácie čo sa týka ubytovania v domoch pre týrané matky s deťmi...
a si ty kompletná???? však ráno manžela normálne vystroj do práce, ešte aj pusu mu daj a sľúb na večer hory-doly, a len čo sa za ním zabuchnú dvere, zbaľ seba, zbaľ syna a poď ho k rodičom alebo ku kamarátke
figu borovu, ja ho poznam , on si ma potichy vypatra , mozno jednu dobu sa vobec neukaze , ale raz sa vynori zobere mi dieta a potom hladaj ho po svete , on ma plno znamosti , aj tu na Slovensku ich ma plno na ktorych sa moze obratit .... a ist na policiu a povedat im ze " moj manzel ma bije po bosych nohach , tak oni mi rovno poslu celu jednotku kuklacov domov aby mojimu manzelu zabranili ma bit " sak som slovenka a viem ako to tu bezi ...
ja necakam ze mi problem vyriesite , vacsina z Vas nema este deti a neviete aka je len predstava ze jedneho dna svoje dieta uz neuvidite , mna viac menej zaujimala Vasa reakcia ako by ste sa Vy ktakemuto problemu postavili , pred niekolkymi rokmi ja som tiez bola ako Vy ... " len sa opovazi , ja mu dam " ale potom sa lepsie zamyslite nad situaciou a zistite ze to vobec neni take jednoduche ..
anyway , dakujem vsetkym ktori ma podporili a poradili, fakt som velmi vdacna
" A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! " (Sura al-Nisa' 4:34)."
Samozrejme ako sompísal, nie je o myslené tak aby to bolo ako týranie. Ale z lásky. Aby bola aj pred Alahom braná ako dobrá manželka.
nie si prvá ani posledná, čo sa namotala na rozprávku a skončila v horore, a sorry, ale podľa mňa si sama dosť hlúpa. xy rovnakých prípadov už bolo...
môžeš to buď naďalej trpieť, alebo to risknúť, ukončiť to, a niekam ujsť. ale SAMA bez pomoci, podpory a príslušných právnych náležitostí to nezvládneš.
btw decku podľa mňa neublíži, obzvlášť ak je to syn, jeho pýcha, pokrvný potomok. hentí zmrdi sa vyvyšujú len na slabších, a teda ženách.
veď ujdi aj so synom, rozveď sa, žiadaj o úplné pridelenie syna do tvojej stralostlivosti
Dám to tu celé a kto chce, môže si prečítať aj hoc celú kapitolu. Je venovaná vzťahu muža a ženy.
„Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.“ (4:34).
Ale nie je to spomenuté len tam.
že vyšlo prepracované vydanie koránu je najväčšia blbosť čo som kedi počul. To ako keby niekto napísal že vyšla nová verzia biblie. Korán je len jeden a to ten ktorý napísal prorok Mohamed žiaden iný nie je. Tam kde je zakázané biť ženy tak to nie je kvôli upgreadu koránu ale pre o že tam povyšujú štátne zákony nad zákony koránu. No takých krajín je minimum. A celkovo čo o libanone píšeš je celkom hlúposť. Nie je to tam brané o nič inak ako na slovensku. Čiže budeme spomínať asi len ten libanon
a k veci? dievča (no dobre, žena) - sama si za to môžeš. keď si taká blbá, že si zoberieš moslima, žneš len to, čo si zasiala.. zober syna, a zdrhni niekam preč, zapoj svoje známosti. medzitým daj návrh na rozvod, tvoje manželstvo nikam nevedie. čím dlhšie s ním budeš, tým horšie pre teba. asi toľko k tomu poviem. a rozmýšľaj ROZUMOM, nie srdcom, lebo budeš nešťastná celý život
RISK JE ZISK, takze ak sa pokusis utiect je velka sanca, ze sa dokazes niekde ukryt, aj zmenit si meno a nenajde ta ... hej vyzera to ako, ze som videla moc filmov, ale da sa to .... tvoj strach ta moc ovlada a brani ti zit ...
a nehovor ze ta ma rad, ked ta mlati ako žito..
Dalsia blbost, v 22 sa vyydavat ?!
On vedel, ze nie si velka myslitelka... A taku hladal...
A ako z toho von ?
Ujdi ku priatelom...
Podaj ziadost o rozvod.
Je 5 minut z domu prec ? Ihned utec tak, seber decko do ruk a padaj !
Extremne situacie si vyzaduju extremne riesenie...
Ked si doteraz nepouzivala mozog, tak ho pouzi teraz !
(A tolko filmov bolo uz natocenych o skutocnych pribehoch ako si nejaka obycajna europanka, americkana, vezme psychosa z arabskej, alebo tureckej oblasti a zle skonci. A myslim, ze pre nic za nic taketo filmy tocene neboli... A pre nic za nic sa tieto veci netraduju )
Wtf ?!
Musíš však vedieť, na koho sa s čím obrátiť, na koho sa dá spoľahnúť, kde sa treba pýtať. Nesmieš pobehovať po dobrých ľud´och a prosiť o pomoc. Kamarátky do toho moc nezaťahuj, skôr svoju rodinu. Musíš mať reálny plán a krok po kroku ho s rozvahou zrealizovať. Na psychopata s citmi nevyzreješ. Ty máš rozum a to je tvoja sila, tomu ver! A nie je to až také zúfalé na SR!Vedz, že doma nebudeš rozmýšľať s chladnou hlavou, sú to nervy... Odíd´ čím skôr potom, ako si to naplánuješ. Nijaké unáhlené kroky. Tieto veci sa ťahajú aj roky, kým vás vôbec rozvedú.Ale už ked´ odídeš, bude sa ti ľahšie dýchať. Nezabudni, musíš mať možnosti, istú prácu, ochotnú a milujúcu rodinu, musíš ísť po úradoch s presným cieľom, povedať ČO PRESNE CHCEŠ. Uradníci ti nedajú inštrukcie ako sa zbaviť násilníka.S takou prípravou pomáhajú tie rôzne organizácie pre týrané ženy a deti, napr. www.fenestra.sk ja neviem, aké sú ešte, ale táto funguje dobre...
A určite sa nehanbi. Rozprávaj o tom, nie je to nadčlovek, je to síce moslim, vplyvný človek a budeš to mať veľmi ťažké ale ty si stále žena a dávať smer vzťahu aj v tejto situácii. Môžeš si to nasmerovať z neho von alebo sa dostať ešte hlbšie do jeho osídel. Rozhodni sa múdro.
Nedovoľ, aby ťa paralyzoval strach. A že čo ty bez syna? Pozri sa na to aj takto, čo tvoj syn bez otca? A čo tvoj manžel bez syna? Nejde len o to, že ty bez neho nechceš byť. Hlavne ver, že sa tak nestane, dúfaj a chod´ si za tým. Ked´ sa chce, tak sa dá. Ty ešte nie si presvedčená , preto hľadáš výhovorky, že by si mohla nájsť spôsob, ako zniesť bitku, či vyhnúť sa jej. Myslíš, že to bude jediné, čo ťa s ním čaká? Nikdy to nebude o kompromise. Aj ked´ sa ti bude zdať, že sa začal meniť, bude to tvoja obeť, ktorá vyvolá ten dojem a len čo sa začneš správať uvoľnenejšie, bude ako predtým...Ale ked´ budeš chcieť so synom odísť navždy, nie je šanca, že sa mu podarí premôcť ťa. Tomu ver, lebo ja som živý dôkaz toho, že sa také veci dejú...Ver, že je to to najlepšie, čo sa dá urobiť!!!
Môžeš čakať, kým sa niečo nezmení. Môžeš čakať kým ti ublíži ,,veľmi´´. Môžeš čakať, kým ublíži aj synovi a využiť ho tak na dôkazy. Radím ti z vlastnej skúsenosti, syn by mal výčitky, že rozbil rodinu, aj keby chápal, že je to nezmysel, nevyuži v tomto nikoho d´alšieho, len seba. S tými dôkazmi totiž majú nado mnou pravdu, bez toho budeš ako barón Prášil :/
Nemysli si, že syn žije v bubline a nezistí, ako sa k tebe správa manžel. Zistí to. A poznačí ho to ešte viac ako to, že nebude v kompletnej rodine. Možno to z neho dokonca spraví silného človeka, ale ty budeš mať len posraný život. Nič vznešené v záchrane takejto rodiny nehľadaj. Si zbabelá, prepáč. Chceš obetovať vlastnú hrdosť, aby si si dokázala čo? Že si dokonale poslušná super žena, ktorá vie vytvoriť teplo doma s človekom, ktorý má predstavu o láske 50 dimenzií vzdialenú od tej tvojej? Verím, že cítiš, ako ťa miluje a verím, že ho aj ty miluješ. Ked´ ti to za to stojí, bud´ poslušná arabská žena, spýtaj sa jeho vydatých sestier, švagrín, tiet, čojaviemkoho, nájdi hoc aj iné arabské ženy na SR. Sprav pre to všetko. Ale nemôžeš čakať, že ked´ vyriešiš bolestivé chodidlá, budeš sa mať ako v rozprávke Tisíc a jedna noc...V kždom prípade, nesmieš sa báť. Dokážeš, čo chceš! Never, že jeho kontakty sú také silné, lebo ty miluješ a to je viac. Ty si silná! Ale nemusíš byť silná. Ak nechceš, vzdaj sa a trp.
Neviem, čo by som ti viac napísala. Šťastie praje pripraveným, tak veľa šťastia a drž sa.
no napriek tomu, tento svet je najlepsi aki mane. kazdy si moze mat svoj. kazdy moze vsetko, ale malokto to vyuzije. a ja uz som sa zriekol urcovat, co je pre ludi normalne. pre mna su normalne uplne ine veci a zijem podla toho.
jedine, co mozes pre ludi spravit je spravat sa tak, aby si sa za seba nikdy nemusela hanbit.
ako tu už predo mnou spomínali , je kopa organizácií pre týrané ženy.Chod tam aj so synom, daj vedieť polícii, požiadaj o rozvod a začni od znova. Len už prosím ťa nesed doma a nenechaj sa týrať!
Biblia nepríklad vynovená je lebo existuje novy a starý zákon. Pre kresťanov platí ten starý
spametaj sa. Teraz sa trasies, ze co ked Ti vezme syna. Vezme Ti ho tak ci tak. Len nevies kedy. Vezme Ti aj posledne kusky Tvojeho sebavedomia, zdraveho rozumu. Drzi Ta ako psa na retazi. Povoli, pritiahne a stale do okola. vsetko bude len tvoja vina na koniec. Ked bude chciet najde chybu Tvoju chybu vo vsetkom. Nakoniec sa moze stat, ze sa budes bat aj usmiat, lebo sa to jemu nebude pacit. A aj to, ze Ta bije bude len tvoja vina podla neho....Oni sa nezmenia a je jedno ci je to vypatlany moslim, alebo ine nabozenstvo. Je to ako zeny co ich mlatia chlapy. Udrie raz po case zas a bude to len castejsie. Bud to zastavis na zaciatku, potom to bude velmi tazke. Ver mi viem o com pisem. Mala som to s belochom a Slovakom. Dalsia cast je dusa. Tu sa da velmi pekne manipulovat. Nakoniec budes tak zmanipulovana, ze si budes mysliet, ze vsetko je len Tvoja vina. Bude vipisovat kazdemu Tvojemu znamemu, sms, maili telefonaty Tebe aj im. Vyhrazky, ze Ta znici, vezme deti ......Ukladaj si peniaze aby o nich nevedel. Spravaj sa normalne, nie az prilis milo. Vsetko nezvykle je podozrive. Vsetko do predu zariad, neutekaj k rodine. Tam Ta bude hladat ako prve.A moze Ta vydierat, vyhrazkami, ze im ublizi. Zisti si vsetky svoje prava na dieta.Maj ulozene cisla na socialku, policiu - najlepsie znameho. Maj dokazy a zdrhni. Daleko.Daleko.Teraz naprava len Teba. A co ked budes mat aj dalsie dieta nahodou a bude to dcera... to sa budes pozerat ako aj ju naprava a prevychovava?Ako mlati malinke dievcatko po nohach .... len pre hlupost? Haloooo ? Lahko sa pise, ja viem. Chce to odvahu a konat. Po malinkych kuskoch si zliepat svoj novy svet. Sny premienaj na skutocny zivot. Hlavne nesnivaj, ze sa zmeni. Mna skusil moj udriet len raz .... viac to nespravil :o) ale slovne - uff to som si uzila. Bolo dost tazke dostat sa z toho bludneho kruhu.A to som nikdy nebola nejaka trasoritka, alebo prezita.....Uplne normalna baba so zdravym rozumom, vzdelanim a velmi tvrdym nazorom na chlapov. Gratulujem kazdemu co ma normalneho partnera.
možno to vieš, no falaka nie je trest, je to v minulosti využívané mučenie väzňou na priznanie sa, čo je zásadne proti akýmkoľvek ľudským právam či už žiješ kdekoľvek a práve kvôly tomu bola falaka vo väzeniach zrušená...
hovoríš že sa s tvojim manželom dá rozumne porozprávať (v skutočnosti súhlasím z @klaudiqaaa , rozhodne vie o čom hovorí) v milujúcom vzťahu akýkoľvek telesný, či psychický trest nemá čo hladať, problém ako vravíš je len v tom že tvoj manžel si myslí že pokial neurobíš čo on chce, potrestá ťa a všetko bude v pohode (čo je samozrejme naprosta hlúposť)
Ja osobne ak by som mal podobný problém, sadnem si sním a poviem mu ako milujúca manželka:
ľubim ťa aj z naším synom viac než čokoľvek na svete , preto sa ťa pýtam ľubiš aj ty mňa...? (jasne že povie že ťa ľubi a zniesol by ti modre z neba) keď si ma vážiš tak ako mi tvrdíš, urobíš všetko preto aby som sa stebou cítila príjemne, pochop považujem ťa za skvelého manžela, milujúceho otca, (zmeň svoj výraz tváre na smutný a pokračuj) no pokiaľ ide o mňa trest falaka je pre mňa neprípustný, vnútorne ma ničí byť trestaná, preto že viem že som nič zlého nespravila, ja z teba nechcem mať strach, ľubim ťa no pokial budeš trvať na trestoch sám zničíš to čo miluješ zo všetkého najviac svoju vlastnú rodinu... skús mi povedať čo ťi vadí, to že niekedy prídem neskôr, alebo že sa občas stretnem s kamarátkami, dobre vieš že by som ti nikdy nespravila niečo s čím by si nesúhlasil, dala som ti syna, lásku a ty si my dal pocit že existuje muž ktorý vie milovať a je len môj, no trest v manželstve nič nerieši len ma dáva do pozície väzna, zlatko váždne ma považuješ za väzňa ktorého treba trestať...? ak ma ľubiš pochopíš že mám svoju osobnosť a týmto ma priam urážaš... preto že jediný spôsob ako riešiť svoje problémy je vzajomná komunikácia a nie tresty... tresty v skutočnosti pridávajú na problémoch a ničia to krásna v nás... tak ťa prosím ľub ma...(psie oči)