Letná brigáda v Británii - ako na to? mám 18 a teraz maturujem
viem, že cez agentúru radšej ne, ale sú aj nejaké seriózne? som z KE... s AJ nemám žiadny problém, už som brigádoval aj u nás minulé leto a robil som lektora v múzeu a väčšina ľudí tam boli zo zahraničia, takže AJ - no problem... aké máte skúsenosti? a ak
@johnysheek ok maš pravdu, ale aj prave teraz keď sa tu založi tema o uplnej pičovine, tak ma minimalne 2 komenty za minutu... prave teraz v tejto chvili, keď je sobota a pekne vonku...
@drejka cez google som nenašiel nič ako svk servis... jedine v obchodnom registri je registrovana taka firma... inač žiadna stranka, nič.... no cez znamosť by to bolo najlepšie, aj by som tak možno dačo vybavil, ale potom treba si sam zohnať aj ubytovanie a pod...
spíš si životopis, vytlač ho v milión kópiách, zožeň si ubytko (to sa všetko v pohode dá bez pracovnej agentúry, ktorej zaplatíš nehorázne peniaze len za to, že to urobí za teba a bude sa tváriť profesionálne) a vyraz tam ešte niekedy v máji, pokiaľ možno.
odporúčam väčšie mesto, Londýn, Cambridge a podobne.
prvé dva týždne venuj dennodennému obiehaniu mesta a roznášaniu životopisov. kamkoľvek. kaviarne, cukrárne, reštaurácie, pekárne.
niekto sa ti už ozve.
neboj sa akejkoľvek práce. ak si ťa aj zavolajú ako pekára, nestresuj, že si to nikdy nerobil. oni si ťa naučia, nie je problém.
v zásade zo seba nerob dôležitého.
avšak dbaj na to, aby si robil len na zmluvu. nedaj sa okecať žiadnymi takými, že keď to pôjde mimo zmluvu, tak nebudú za teba odvádzať dane a tak dostaneš toho viac. blbosť.
dane si môžeš vypýtať naspäť, keď sa vrátiš.
pozri si, aká je tam minimálna mzda a pracovné podmienky (doba práce, povinná prestávka a tak) aby ťa nikto neokašľal.
kam všade sa musíš zaregistrovať a také veci.
znova opakujem.
SER NA PRACOVNÉ AGENTÚRY.
pokiaľ chceš ubytko v Londýne, viem len o Keyweste, ale isto sa nájde i niečo iné. Keywest pýtajú v priemere tak 270 libier mesačne (záleží od toho, či si v troj-, dvoj- alebo jednolôžkovej izbe). ale možno sa im už zdvihli ceny.
väčšina týchto ubytovacích agentúr situujú svoje domy, ktoré prenajímajú v tretej obytnej zóne. čo je pre našinca úplne v pohode, pokiaľ nemáš nejaké rasistické predsudky
neboj sa ísť na vlastnú päsť. najmä si našetri peniaze, ubytovanie si vybav vopred a choď tam pred začiatkom sezóny.
@johnysheek veď ja nie som sprosty... viem použivať google... a najde mi to tisic agentur ktore vraj vybavia brigadu v zahraniči... ale viem, že 90% z nich su nedôveryhodne, preto sa pytam na skusenosti ľudi, nech mi poradia, ktora je dobra, alebo nejake ine riešenie...
@13 lebo mam praveže dosť znamych, čo tam išli presne takto, jak hovoriš ty a vratili sa po mesiaci a podobne s tym, že to bola akurat tak draha dovolenka
agentúry ti napr. do Londýna sú schopné vybaviť prácu len do fabriky. všetky ostatné ti len sprostredkujú pracovné pohovory, ktoré by si si dokázal zohnať aj sám (práve roznášaním životopisov)
a za to im vyhodíš nehorázne prachy
áno, zarobíš to naspäť a zarobíš aj viac, ale je to zbytočné.
stačí sa nebáť a byť trochu akčný, vybavíš si veci aj sám.
základ je odísť čo najskôr. a nezľaknúť sa prvých "nie", ktoré ti isto prídu. jednoducho behať, obiehať a ísť za svojím.
pokiaľ chceš ísť kamkoľvek na farmu alebo čo, aj to si môžeš vybaviť aj sám. stačí len hľadať na nete a písať maily, že máš záujem.
sprostredkovateľská agentúra má jednoducho síce kontakty, ale nechápem, prečo existencia takýchto agentúr vyvoláva v ľuďoch pocit, že bez nich by to nezvládli.
dá to trochu viac práce, ale výsledok bude stáť za to.
@grietusha viem, že na agenturu už je neskoro... ale mam aj taku možnosť isť robiť do tovarne do Folkstone (tam, kde konči la manche kanal) pri nejakej pasovej vyrobe a byval by som u znameho, ktory tam pracuje už na vyššom poste, takže by mi aj vybavil tu brigadu... toto vyzera veľmi nadejne, to by som bral hneď... je to cca 100 km od centra londyna a plat ma až tak nezaujima, mne ide skôr o to anglicko, jazyk a podobne... ale samozrejme čakam že budem v zisku z toho celeho...
jak hovoriš, že treba byť akčny, to je pravda... ale na začiatok by mi bolo treba nemalu sumu a v tom som odkazany na rodičov... a prave oni by s tymto "akčnym" spôsobom nesuhlasili, takže v tom pripade som zablokovany ale ak sa mi podari vybaviť ten Folkstone, tak sa tešim neskutočne... ale možem si aj sam za to, že som sa spamätal neskoro... ale mal som už dohodnute niečo na slovensku a zrušilo sa to, takže preto až teraz som začal hľadať dačo
@grietusha lebo som sa až teraz popytal mamy, či nepozna dakoho, kto by to zriešil a ona mi teraz povie že minule jej hovorila kamaratka, že jej syn robi vo Folkestone a že by vedel dačo vybaviť na leto... takže som sa to dozvedel teraz... ale to neni iste a preto hľadam aj ine možnosti... ale aj by som sa chcel popytať s akymi nakladmi by som mal počitať cca na mesiac
@strejdabob no, v rámci VB poznám podmienky len v Londýne, tak ti neviem povedať, ako by to bolo niekde inde. a aj to mám tri roky staré skúsenosti, ktovie, ako sa pomenili ceny
v každom prípade rátaj to ubytko tak 200-300 libier, jedlo tak... čo ja viem... 50 libier? netuším, ako cestovanie niekde mimo Londýna, takže tam ti nepoviem. ale rátaj s tým, že sa tam musíš nejak dopraviť
tie prvotné náklady ťa vyjdú dajme tomu tak úvodne do 1000 eur. ale vráti sa ti to.
v každom prípade radšej nech sa mamina kamarátka popýta jej syna, ako to má s nákladmi, čo tam koľko stojí a tak, on tam žije a vie isto omnoho viac
@grietusha ešte sa chcem spytať že pod jakym nazvom mam hľadať nejake to lacne ubytovanie na leto... keď hľadam niečo ako "flats for rent" tak mi najde iba normalne prazdne byty na dlhodoby prenajom.... zas keď hľadam normalne accomodation tak same hotely...
@grietusha a ešte sa chcem spytať len tak približne ake su tam odvody, dane apod zo mzdy... keď je napr. 5 libier na hodinu, tak mi to vychadza že zarobim tak 1000 eur na mesiac, ale koľko z toho realne dostanem?
@grietusha ešte jedna otazka - pod akym nazvom mam hľadať na googli ponuky na letne brigady? v slovniku som našiel niečo ako brigade alebo summer-brigade ale nič zmysluplne mi google nenašiel
Teraz je to určite s ponukou práce horšie ako pred krízou, ale myslím, že ak by si tam išiel, tak by si niečo našiel.
Nebolo by zlé, keby si sa spojil s niekým, kto tam, kde pôjdeš už je. By ti aspon mohol dať tipy, kde práve potrebujú zamestnancov, aby si to mal ľahšie pri hladaní práce a nestálo ťa to toľko času. Takisto by ti poradil aj s ubytovaním a podobne.
Ahoj, skús si to dopytovať cez dopytové systémy, nedávno som na to pozeral v TV v nejakej reportáži, že tam môžeš dopytovať úplne všetko, len tam skopíruješ svoje požiadavky na to, čo chceš. Myslím, že to bol tento dopytový systém. » www.aaadopyt.sk/dopyty/17-praca...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
CO NEPOCKAS???
je sobota.. vonku je nadherne az by som si nadaval keby som tam nebol a mohol..
si myslis ze vsetci su nasosnuti pri pc a tak?
ak ano.. ver mi.. linknem sem 5 ludi a budes nadavat ze sa nikto nevyjadruje k teme..
potrebujes to tak surne? hned?? alebo co?
skus hladat.. je kopec gentur co sprostredkuvaju.. myslim ze i teraz..
student agency
coolagent
daj si vyhladat do google "agentury prace /pre mladych/" alebo neviem ake hesla..
najdes toho vela.. a medzitym sem urcite pride i nekto kto ma skusenosti
spíš si životopis, vytlač ho v milión kópiách, zožeň si ubytko (to sa všetko v pohode dá bez pracovnej agentúry, ktorej zaplatíš nehorázne peniaze len za to, že to urobí za teba a bude sa tváriť profesionálne) a vyraz tam ešte niekedy v máji, pokiaľ možno.
odporúčam väčšie mesto, Londýn, Cambridge a podobne.
prvé dva týždne venuj dennodennému obiehaniu mesta a roznášaniu životopisov. kamkoľvek. kaviarne, cukrárne, reštaurácie, pekárne.
niekto sa ti už ozve.
neboj sa akejkoľvek práce. ak si ťa aj zavolajú ako pekára, nestresuj, že si to nikdy nerobil. oni si ťa naučia, nie je problém.
v zásade zo seba nerob dôležitého.
avšak dbaj na to, aby si robil len na zmluvu. nedaj sa okecať žiadnymi takými, že keď to pôjde mimo zmluvu, tak nebudú za teba odvádzať dane a tak dostaneš toho viac. blbosť.
dane si môžeš vypýtať naspäť, keď sa vrátiš.
pozri si, aká je tam minimálna mzda a pracovné podmienky (doba práce, povinná prestávka a tak) aby ťa nikto neokašľal.
kam všade sa musíš zaregistrovať a také veci.
znova opakujem.
SER NA PRACOVNÉ AGENTÚRY.
pokiaľ chceš ubytko v Londýne, viem len o Keyweste, ale isto sa nájde i niečo iné. Keywest pýtajú v priemere tak 270 libier mesačne (záleží od toho, či si v troj-, dvoj- alebo jednolôžkovej izbe). ale možno sa im už zdvihli ceny.
väčšina týchto ubytovacích agentúr situujú svoje domy, ktoré prenajímajú v tretej obytnej zóne. čo je pre našinca úplne v pohode, pokiaľ nemáš nejaké rasistické predsudky
neboj sa ísť na vlastnú päsť. najmä si našetri peniaze, ubytovanie si vybav vopred a choď tam pred začiatkom sezóny.
na záver:
SER NA SPROSTREDKOVATEĽSKÉ AGENTÚRY.
agentúry ti napr. do Londýna sú schopné vybaviť prácu len do fabriky. všetky ostatné ti len sprostredkujú pracovné pohovory, ktoré by si si dokázal zohnať aj sám (práve roznášaním životopisov)
a za to im vyhodíš nehorázne prachy
áno, zarobíš to naspäť a zarobíš aj viac, ale je to zbytočné.
stačí sa nebáť a byť trochu akčný, vybavíš si veci aj sám.
základ je odísť čo najskôr. a nezľaknúť sa prvých "nie", ktoré ti isto prídu. jednoducho behať, obiehať a ísť za svojím.
pokiaľ chceš ísť kamkoľvek na farmu alebo čo, aj to si môžeš vybaviť aj sám. stačí len hľadať na nete a písať maily, že máš záujem.
sprostredkovateľská agentúra má jednoducho síce kontakty, ale nechápem, prečo existencia takýchto agentúr vyvoláva v ľuďoch pocit, že bez nich by to nezvládli.
dá to trochu viac práce, ale výsledok bude stáť za to.
ja zas poznám takých, ktorí našli prácu do pár dní
ja som mala do dvoch týždňov.
jak hovoriš, že treba byť akčny, to je pravda... ale na začiatok by mi bolo treba nemalu sumu a v tom som odkazany na rodičov... a prave oni by s tymto "akčnym" spôsobom nesuhlasili, takže v tom pripade som zablokovany ale ak sa mi podari vybaviť ten Folkstone, tak sa tešim neskutočne... ale možem si aj sam za to, že som sa spamätal neskoro... ale mal som už dohodnute niečo na slovensku a zrušilo sa to, takže preto až teraz som začal hľadať dačo
vieš, že na agentúru je neskoro, na vlastnú päsť ťa rodičia nepustia a nejakú možnosť cez známosť už máš.
takže akékoľvek rady sú pre teba vlastne zbytočné
len dodám, že nech ideš akokoľvek, tak počiatočné náklady budú VŽDY vysoké.
výplata ti prvý deň nepríde, treba platiť ubytko (platí sa vždy mesiac vopred ), žrať tiež musíš a peši všade chodiť tiež nebudeš.
v každom prípade rátaj to ubytko tak 200-300 libier, jedlo tak... čo ja viem... 50 libier? netuším, ako cestovanie niekde mimo Londýna, takže tam ti nepoviem. ale rátaj s tým, že sa tam musíš nejak dopraviť
tie prvotné náklady ťa vyjdú dajme tomu tak úvodne do 1000 eur. ale vráti sa ti to.
v každom prípade radšej nech sa mamina kamarátka popýta jej syna, ako to má s nákladmi, čo tam koľko stojí a tak, on tam žije a vie isto omnoho viac
Nebolo by zlé, keby si sa spojil s niekým, kto tam, kde pôjdeš už je. By ti aspon mohol dať tipy, kde práve potrebujú zamestnancov, aby si to mal ľahšie pri hladaní práce a nestálo ťa to toľko času. Takisto by ti poradil aj s ubytovaním a podobne.
to su osobne veci
Ahoj, skús si to dopytovať cez dopytové systémy, nedávno som na to pozeral v TV v nejakej reportáži, že tam môžeš dopytovať úplne všetko, len tam skopíruješ svoje požiadavky na to, čo chceš. Myslím, že to bol tento dopytový systém. » www.aaadopyt.sk/dopyty/17-praca...