Chcela by som vediet názor iních na to akú skolu si mam vybrat..
1. Veterina
2. Brno - Genetika a neskor Zoologia
3. Ucitelstvo Rusky jazyk
Vsetko z toho by ma bavilo..len ma kazdy odhovara pre platnenie v buducnosti.. a neviem si vybrat.. Ak by mal nie
Akurat vcera som rozmyslal nad tym, ze som mohol ist na veterinu...zvierata boli a budu... no nic... Inak v sucasnej vedeckej zoologii ide hlavne o genetiku, takze v tomto to mas super. Lebo vela ludi ide na zoologiu prave preto, ze sa chce vyhnut genetike, ale bez genetiky nebudes mat publikacie. Zato by si ale mohla robit pre nejaku mimovladku, ochranu prirody alebo v prirodovednom muzeu...
a rustina ma posledne roky vzostup, ale viac sa k nej neviem vyjadrit
Hlavne mysli na to, keď skončíš školu, či si nájdeš prácu,lebo to je najdôležitejšie. Ja by som ti poradil tú veterinu, síce je to ťažké, ale uplatneni by si podľa mňa najskôr našla, ale ! musíš na sebe makať, aby si vynikla a bola medzi najlepšími. Učiteľstvo ruského jazyka to ma neoslovuje nijako veru, neviem, či by si s tým bola spokojná a Genetika a Zoológia sú nesmierne zaujímavé odbory, lenže uplatniť sa s vyštudovanu genetikou na Slovensku, bude veľký problém. V podstate ti poradím, snaž sa byť najlepšie a snaž sa dostať do zahraničia, čo najviac krát a na čo najdlhšie obdobie počas VŠ a otvoria sa ti nové možnosti
asi najtahsie z toho si je momentalne najist robotu ako veterinar.
V genetike je velka buducnost a hrozne vela odvetvi, co sa da specializovat. A jazyky su vzdy potrebne a uz prechadza to znechutenie z ruska takze aj rustina sa vrati spat.
chod na to, co ta najviac bude bavit, ked budes v tom dobra, najdes v tom uplatnenie bud tu, alebo v zahranici .. vysoka skola ti nezabezpeci uplatnenie, len ty sama svojou sikovnostou ...
genetika logicky bude v buducnosti velmi silno potrebna, to je jasne ... veterina tiez, len tazsie zohnatelna praca (again, sikovnost) ... ucitelstvo RJ, taktiez si najdes po case uplatnenie urcite, len musis ratat, ze na slovensku velky plat mat nebudes a budes zit priemerne az podpriemerne, ale pokial ta to ucenie bude robit stastnou, doesn't matter (pokial teda nebudes zarabat tak, ze by si nemala na jedlo, byvanie a osatenie)
pokial ta to rovnocenne bavi a chces ist len pre najlepsie uplatnenie, tak genetika+zahranicie
Som na veterine a robila som prijímačky aj na molekularnu biolu (čiže genetiku). Kedysi ma genetika bavila, ale teraz ďakujem bohu, že som nešla na molekulárku....stačí mi tá genetika na veterine... Ak ťa genetika baví, nie je o čom. Podľa mňa uplatnenie nájdeš ak budeš dobrá, hlavne vo vede a hlavne v zahraničí... Veterinárov je fakt ako maku, je dobré to mať v rodine alebo makať jak šrób, zároveň to nie je len odbor ale poslanie, rovnako ako medicína.
Len nie veterinu lebo ak nie si presvedcena ze to chces robit na furt a 90% pacientov su aj tak dookola sa opakujuce pripady takze strasny stereotyp, ja som to vystudoval ale uz by som to znovu nesiel za nic na svete. Aj tak je realita viac o ludoch ako zvieratach a to je hlavny problem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a rustina ma posledne roky vzostup, ale viac sa k nej neviem vyjadrit
Ochrana prírody je v dnešnom svete len poslaním! A koľko je takých prírodovedných múzeí?
V genetike je velka buducnost a hrozne vela odvetvi, co sa da specializovat. A jazyky su vzdy potrebne a uz prechadza to znechutenie z ruska takze aj rustina sa vrati spat.
takto, keby mám aspoň základné znalosti biológie tak idem na genetiku jednoznačne (ak by ma zobrali ofc
ale nemám tak študujem ruštinu ale nie učiteľstvo
sme nútený gavariť
a na skúške ma tak či tak asi vyhodia tak som si zrejme užívala posledné hodiny
2. alebo 3.
genetika logicky bude v buducnosti velmi silno potrebna, to je jasne ... veterina tiez, len tazsie zohnatelna praca (again, sikovnost) ... ucitelstvo RJ, taktiez si najdes po case uplatnenie urcite, len musis ratat, ze na slovensku velky plat mat nebudes a budes zit priemerne az podpriemerne, ale pokial ta to ucenie bude robit stastnou, doesn't matter (pokial teda nebudes zarabat tak, ze by si nemala na jedlo, byvanie a osatenie)
pokial ta to rovnocenne bavi a chces ist len pre najlepsie uplatnenie, tak genetika+zahranicie