zase furt tie iste temy, ked chces ist na VS tak gymnazium, ked chces ist rovno po 18 do rovno pracovat(az do dochodkoveho veku ), tak HA alebo OA. Niekto ti tu urcite napise, ze aj z OA a HA mozes ist tiez na vysoku... to je pravda, ale nikto ti nezaruci ze sa tam s takou skolou aj urdzis, napr na moje fakulte drviva vacina negimnazistov vypadla uz v prvom semestri
nezamesnani može byť aj z gympla kludne, takže to sú blbé reči, a čo sa témy týka, musíš vedie t či ta viac ťahajú financie hospodárstvo,a podnikanie, alebo varenie, hotelierstvo?
Stále nechápem čo tu všetci omielate o tom, že keď chce ísť na VŠ má ísť na gympel...dobrá pičovina...na tú sa dostane z hociakej školy
Poznám XY ľudí čo išlo z nejakej učňovky na výšku a dostali sa tam bez príjimačiek za to niekto kto si oddrel 4 roky na gymnáziu mohol ísť buď na príjimačky alebo robiť... prečo? Lebo ak na gymnáziu neťaháš na 100% tak nemáš taký dobrý prospech ako niekto kto je na učňovke,hotelovke, obchodnej to je úplne jedno...a toho istého som práve teraz ja príklad.... keďže nemám čistý priemer 1 môžem ísť akurát tak do riti lebo sa tam najebú učňovkári s čistými priemermi
ja chodim na obchodnu vsetci vravia ze ake je to tazke u nas a mne sa zda ze tam zabijam cas ze som mohla ist na gympel radsej lebo teraz si nemozem vybrat kazdu vysku musim nadviazat na stredoskolske studium vytaca ma to neskutocne
13. Fakulta chemickej a potravinarskej technologie
16. ale ved uchadzaci su uprednostneny podla skol na ktorej zmaturovali a az potom podla znamok, tak to bolo aspon pred rokom ked sa to tykalo mna, alebo si myslis ze na VS zoberu skor ucnovkara s priemerom 1,1 nez gymnazistu s priemerom 1,7
a chcem este raz upozornit: DOSTAT sa na VS je jedna vec a DOSTUDOVAT je druha. maturanti z HA, OA, a podobne mozu zabudnut na nejakeju medicinu, farmaciu, matfyz, technicky zamerane skoly... kedze z ich znalosti su iba zo zuzenej oblasti
23. no dokonca 5 rocna co sa tam vlastne tych 5 rokov uci?
teraz som si spomenul ako mi vravela sesternica ked isla z hotelovej studovat menezmen tak matika bola pre nu horor, lebo na HO su derivacie neznami pojem. A zakladne znalosti derivacii a integralov su potrebne pre vsetky VS spojene aspon okrajovo s matikou. Rovnaky problem mala aj moja mama, ked z ekonomickej strednej, isla na VS, tak si musela spolu so spoluziakmi platit doucovania z matiky aby dobehli zaklady.
chodím na obchodnú..tam sú predmety zamerané hlavne na ekonomiu...čo je jasné mne strašne chýba na tej škole fyzika a biologia... no biologia je ale iba prvé dva roky... a to tiež iba tak povrchne sa učilo... a s dejepisom to bolo tiež tak podobne... človek je potom kus obmedzený pri vyberaní výšky... preto si myslím, že gymnazia majú obrovskú výhodu
@rimanka tak podla mna je to najvacsia chujovina sveta aspon odbor zdravotnicky asistent...neni to tu vobec platene...a mam odpor k tomu uz...lebo ojeby v zdravotnictve su nehorazne
@tuba áno,súhlasím,spravili chybu keď zrušili na strednej škole odbor zdravotná sestra a miesto nej dali odbor zdravotnícky asistent.
popravde ešte ani oni poriadne nevedia čo my ako zdravotnícky asistenti môžme a nemôžme robiť v praxi,a už vôbec nevedie aké nám majú dať platové ohodnotenie, ale poviem ti že mňa to ani netrápi,pretože to že môžem pomôcť chorému na lôžku je pre mňa viac ako čokoľvek iné.
áno, slovenské zdravotníctvo je zlé a to poriadne,padá ku dnu...ale ako sa hovorí každý raz potrebuje poriadne padnúť na hubu aby sa mohol postaviť ..tak možno to potrebuje aj naše zdravotníctvo (a školstvo možno tiež)
ale @tuba ak chodíš na zdravotnú, prečo si na ňu išla?
@rimanka pretoze som mala nedostatok informacii...nas odbor je totalne odveci...nieco mozes nieco nie...vela veci nemozes a vela sestier ta bere ako sanitarku...
Ja sa zas musim rozhodovat o skole rozmyslam na hotelke ale ako tu citam su tu rozne nazory takze vyber mi ostane na hotelovej alebo obchodnej ale ktoru si vyberem netusim pretoze neviem ze hotelova je koli comu 5 rocna koli praxi alebo 3+2 ehm a obchodna 4 roky ja netusim pomozte mi prosim
ja som teraz v deviatom ročníku ... strašne som chcela ist do zdravotnictva ale vsetci ma presviecali nech tam nejdem tak som si Dala prihlasky na Hotelovú a Obchodnú akadémiu ... a teraz ak ma zoberú na obydve uz naozaj newiem kam pôjdem
Ja mám teraz tú istú dilemu .. či hotelka alebo obchodka.. som v prváku na gyme a teda musím povedať, že ja ľutujem, že som sa v deviatke tak rozhodla!!Gymnázium nie je pre mňa aj ked si sama môžem povedať, že v hlave mám. Mám problémy s matikou a fyzikou, pomaly prepadám z týchto predmetov. A je blbosť, že na vysokú školu sa prednostne dostanú ľudia z gyma. Isto sa skôr dostanú tí čo mjú lepšie priemery, hoci sú aj z učňovky. Preto aj ja odchádzam. Matika mi pokazila celý priemer. Je smiešne, že mám jednotky, bavia ma jazyky a z matiky rúbem 5ku za 5kou. Tak neviem, čo na tom gyme veľa z vás vidí. Len za to aby človek mohol povedať, že má gymo no kokotina jak mraky .. naj je, že poznám typka čo ma drevársku a viete čo robí teraz?? Právnika .. takže fakt si začínam myslieť, že je úplne jedno akú má človek strednu školu.
ahojte ja by som chcela ist na obchodnu akademiu ale neviem či ma tam zoberu ked mi vichadzaju dve 4 matiki a chemie..astatne znamki su v pohode dvojky...
student hotelovej akademie sa moze dobre uplatnit, pokial sa tomu venuje, uspesnost zavisi o tom ako berie skolu, lebo flakaci sa tazko nieco naucia, ale pokial ma clovek zaujem tak sa vela nauci, je vela moznosti vycestovat do zahranicia
No momentálne tiež riašim problém mám zo SJ 64% a z M 75% chcem ísť na hotelku lenže učitelka povedala, že asi budem mať problémy s tým prijatím buď budem robit prímačky alebo ma nezoberú a nechcem aby ma nezobrali hotelierstvo ma dosť zaujalo a tak mám obidve školy hotelové ... jedna je v Piešťanoch druhá v Holíči.... myslíte, že ma zoberú aspon ja jednu? ....známky na vysvečko nemám zlé na pol roka som mala jednu 2 a tak ma učitelka stresuje...rada by som vedela váš názor...
@nikola1071 ...čo stresuješ určite ťa vazmu ...učitelia len stresuju ..ako vždy vezmi si mňa ja ani neviem čo chcem .. prihlašku mam 1) konzervatorium..kde som aj spravila talentovky 2) gympel 3) hotelka ... ale je pravda ,že z gympla v podstate nič nemaš...myslim prax...remeslo v ruke... a čo ešte mam 2 týždne na rozmyslenie..no v podstate už ani nie ... VEZMU ŤA 100%
nikola1071 ...sorry ze reagujem neskoro .. nejako nemam čas..teraz uz asi vies kde ta zobrali a kde ides na 100% ..ja som na poslednu chvilu vahala ,že kde ..lebo ma zobrali na všetky školy kde osm chcela ist..dufam ze som sa rozhodla spravne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Vybrala by som si hotelku... z obchodnej je vraj najviac nezamestnaných som počula
Poznám XY ľudí čo išlo z nejakej učňovky na výšku a dostali sa tam bez príjimačiek za to niekto kto si oddrel 4 roky na gymnáziu mohol ísť buď na príjimačky alebo robiť... prečo? Lebo ak na gymnáziu neťaháš na 100% tak nemáš taký dobrý prospech ako niekto kto je na učňovke,hotelovke, obchodnej to je úplne jedno...a toho istého som práve teraz ja príklad.... keďže nemám čistý priemer 1 môžem ísť akurát tak do riti lebo sa tam najebú učňovkári s čistými priemermi
16. ale ved uchadzaci su uprednostneny podla skol na ktorej zmaturovali a az potom podla znamok, tak to bolo aspon pred rokom ked sa to tykalo mna, alebo si myslis ze na VS zoberu skor ucnovkara s priemerom 1,1 nez gymnazistu s priemerom 1,7
a chcem este raz upozornit: DOSTAT sa na VS je jedna vec a DOSTUDOVAT je druha. maturanti z HA, OA, a podobne mozu zabudnut na nejakeju medicinu, farmaciu, matfyz, technicky zamerane skoly... kedze z ich znalosti su iba zo zuzenej oblasti
teraz som si spomenul ako mi vravela sesternica ked isla z hotelovej studovat menezmen tak matika bola pre nu horor, lebo na HO su derivacie neznami pojem. A zakladne znalosti derivacii a integralov su potrebne pre vsetky VS spojene aspon okrajovo s matikou. Rovnaky problem mala aj moja mama, ked z ekonomickej strednej, isla na VS, tak si musela spolu so spoluziakmi platit doucovania z matiky aby dobehli zaklady.
@lilluska228 zdravotka je v pohode, záleží skôr od toho aký máš k tomu čo to obnáša vzťah
popravde ešte ani oni poriadne nevedia čo my ako zdravotnícky asistenti môžme a nemôžme robiť v praxi,a už vôbec nevedie aké nám majú dať platové ohodnotenie, ale poviem ti že mňa to ani netrápi,pretože to že môžem pomôcť chorému na lôžku je pre mňa viac ako čokoľvek iné.
áno, slovenské zdravotníctvo je zlé a to poriadne,padá ku dnu...ale ako sa hovorí každý raz potrebuje poriadne padnúť na hubu aby sa mohol postaviť ..tak možno to potrebuje aj naše zdravotníctvo (a školstvo možno tiež)
ale @tuba ak chodíš na zdravotnú, prečo si na ňu išla?