pri dnesnom rychlom trende zdokonalovania techniky sa podla mna neoplati kupovat drahe extra novinky....a plati to aj o MB, cize minimum, momentalne mam SE k550i a uuuuplne mi vyhovuje, nehovorim, ze by nebolo dobre mat nejaky symbian, alebo android, resp aspon vacsi display, ale tento mi zatial staci a vyhovuje......
+nehorazne rychlo si viem znicit telefon, cie pri drahych kuskoch by ma to trosku trapilo, keby som hned druhy den ho pustil na zem
a mozno aj menej....teraz mam telefon co ma kdeake vymozenosti ale vobec ich nevyuzivam. Cisto len telefonujem, esemeskujem, a pouzivam mozno kalkulacku, budik a kalendar. To je tak vsetko. cize mi je to nanic
ak to myslíš tak že si si ten mobil bral s paušalom alebo tak,tak ta ten mobil aj tak výjde ako keby si ho kupil za normálnu cenu po spočítani, platení mesačnýcg pušalov
@filipkoo To veľmi ťažko, možno ešte niekto, kto potrebuje telefón k práci, ale bežný človek nie.
Ak minie aj tie voľné minúty, tak na zbytočné telefonovanie, len aby to minul a to nehovorím o tom, že 2 roky sú dlhá doba, počas tej doby sa môže zmeniťveľa vecí a práve ten paušál mu môže absolútne nevyhovovať a to čo má preplatené neminie a bude musieť využívať ostatné služby a faktúry pôjdú do astronomických čiastok.
A inak ak si zoberieš nejaký paušál bez telefónu hoci aj na pol roka, máš ho za oveľa nižšiu cenu ako s mobilom a na tom, čo ušetríš takto za 2 roky si môžeš kúpiť aj dva lepšie mobily ako by bol ten jeden za 1€ aj s paušálom.
@d170 tak tebe to beži pomaly, 2 roky vôbec nie su dlha doba a nikdy sa nikomu nestalo, že ostali zvyšné minúty (ja paušál nemám, ale všetci ostatní v rodine hej a počúvam, keď to riešia), nikdy sa nestalo že za rok prestal paušál vyhovovovať a nikdy netrebalo využívať ostatné služby.
A tamto možno hej, my berieme mobily len s 50% zľavami, takže aj tak ušetríme, dva roky máme zľavu aj s mobilom, o dva roky ušetríme rovnako ako bez zľavy a bez mobilu...
@filipkoo Ja sa hádať nejdem, ale vieš koľkokrát počas tých dvoch rokov sa mení cena za ten paušál, čo si vy zoberete? Na konci toho obdobia je lacnejší aj viac ako o polovicu. A plus, ak by si mal paušál bez mobilu, tak ušetríš ešte nejakých zhruba tridsať percent naviac, v konečnom dôsledku aj tak zaplatíš viac.
Je naivné myslieť si, že kvôli tomu, že si nejakému operátorovi verný, ti dá mobil zadarmo.
Tak to prezentujú iba ak v reklamách, ale v skutočnosti na tebe len zarábajú.
@d170 nevravím, že dávajú mobil zadarmo... nemôžu dať zadarmo, bol by to už ako dar, a ten má úplne iné podmienky, preto ho dajú za euro a môžu si podmienky upraviť...paušál sa počas zmluvy nemení, a hej za ten mobil konkrétny preplatíš, preto ti dávajú zľavu keď ho zoberieš, a máš bez zľavy keď nie, ale na paušále ušetríš, keď ho vieš používať (neprevoláš, nezvyšujú sa ti minúty, nemení sa situácia v súkromí atď atď...) ... koniec koncov, ak chceš mať viac minút, musíš viac platiť, keď nebudeš mať nikdy žiadny mobil, tak ti netreba ani paušál... zase do tohto zájsť už nemusíme
@filipkoo či je paušál výhodný záleží od toho, koľko prevoláš a aký paušál máš. Ja som už aj v prvom príspevku písala, že niekedy môže byť paušál výhodnejší, napríklad ak niekto veľa volá.
Len som chcela poukážať aj na to, že ak si zoberieš paušál bez mobilu, tak za to, čo ušetríš za dva roky by si mohol často mať aj lepší mobil ako ten, ktorý dostaneš za 1€ spolu s paušálom, lebo v cene za ten paušál je aj "splátka" za ten mobil aj s úrokom.
Takže napríklad ten mobil stojí 280€, ty dáš na začiatku zaň 1 €, ale zároveň za dva roky zaplatíš na tom paušály o 400€ viac ako by si zaplatil na paušály bez mobilu. Takže ak by si mal paušál bez mobilu, mohol by si mať raz za tie dva roky o 120€ drahší mobil alebo si kúpiť ten mobil za 280€ a 120€ ušetriť.
To je len príklad, nehovorím, že je to presne aj tvoj prípad.
@d170 jhaj no hej tak to hej, ak berieme cenový ohľad len k mobilu... ja som len reagoval k tomu paušálu, mobil sa preplatí (to som vravel), ale ušetrí sa na paušále, čo zaleží od človeka, či chce výhodný paušál za hocijaký mobil, alebo dobrý mobil (čo o dva roky, vďaka vede určite nájde)
Vsetko zalezi od zazavazkovanych poloziek a od nevyhnutnych pravidelnych platieb, od mojej financnej situacie. Takze bud si kupim telefon za 0,01 / 1 / 50 eur, alebo aj za 1000 eur. Vzdy si kupujem telefony ktore su nove - z obchodu, nove - na akciu, nove - zo zalozne.
@chocolate1 a to si prečo myslíš? splatím viac? ja mám dosť veľký paušál takže tak či tak by som platil rovnako.. čím by som si pomohol kebyže si nezoberiem desaťtisícový mobil za euro keď môžem, ale namiesto toho kúpil priemerný za 119?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
+nehorazne rychlo si viem znicit telefon, cie pri drahych kuskoch by ma to trosku trapilo, keby som hned druhy den ho pustil na zem
a ja ze 15 000!
ak to myslíš tak že si si ten mobil bral s paušalom alebo tak,tak ta ten mobil aj tak výjde ako keby si ho kupil za normálnu cenu po spočítani, platení mesačnýcg pušalov
Ak minie aj tie voľné minúty, tak na zbytočné telefonovanie, len aby to minul a to nehovorím o tom, že 2 roky sú dlhá doba, počas tej doby sa môže zmeniťveľa vecí a práve ten paušál mu môže absolútne nevyhovovať a to čo má preplatené neminie a bude musieť využívať ostatné služby a faktúry pôjdú do astronomických čiastok.
A inak ak si zoberieš nejaký paušál bez telefónu hoci aj na pol roka, máš ho za oveľa nižšiu cenu ako s mobilom a na tom, čo ušetríš takto za 2 roky si môžeš kúpiť aj dva lepšie mobily ako by bol ten jeden za 1€ aj s paušálom.
ak sa jedná o cenu na paušál tak to už je diskutabilné
mobil je na telefonovanie takže mobil je aj mobil za 20 eur
ale ja osobne by som mobil za 200 nechcela ani by som zaň toľko nedala
A tamto možno hej, my berieme mobily len s 50% zľavami, takže aj tak ušetríme, dva roky máme zľavu aj s mobilom, o dva roky ušetríme rovnako ako bez zľavy a bez mobilu...
Kto vie, nepreplati
Je naivné myslieť si, že kvôli tomu, že si nejakému operátorovi verný, ti dá mobil zadarmo.
Tak to prezentujú iba ak v reklamách, ale v skutočnosti na tebe len zarábajú.
Len som chcela poukážať aj na to, že ak si zoberieš paušál bez mobilu, tak za to, čo ušetríš za dva roky by si mohol často mať aj lepší mobil ako ten, ktorý dostaneš za 1€ spolu s paušálom, lebo v cene za ten paušál je aj "splátka" za ten mobil aj s úrokom.
Takže napríklad ten mobil stojí 280€, ty dáš na začiatku zaň 1 €, ale zároveň za dva roky zaplatíš na tom paušály o 400€ viac ako by si zaplatil na paušály bez mobilu. Takže ak by si mal paušál bez mobilu, mohol by si mať raz za tie dva roky o 120€ drahší mobil alebo si kúpiť ten mobil za 280€ a 120€ ušetriť.
To je len príklad, nehovorím, že je to presne aj tvoj prípad.