ahojte, potrebujem od vás pomoc. zdedil som po ocinovi byt ale musím vyplatiť brata. dedičstvo nadobudlo právoplatnosť 14. augusta a v papieroch je že brata mám vyplatiť po právoplatnosti avšak nie je tam žiadny presne určený čas. kolko mam teda ešte času
ak je už dedičstvo právoplatné a teda máš to už od notára a aj z katastra na seba prevedené, potom si povinný okamžite vyplatiť brata, za predpokladu, že bol byt ocenený...
v prípade, že nedisponuješ hotovosťou, je vecou dohody medzi vami do akého času mu požadovanú čiastku uhradíš...
ak by si však neplnil tento záväzok, potom má brat nárok na odpredaj tretej osobe a zisk rozdeliť rovnakým podielom...
brat ma na to nárok ak by mu to súd odklepol....
Osvedčenie o dedičstve alebo uznesenie o dedičstve nadobudlo právoplatnosť, nie dedičstvo. Po 15 dňoch od jeho vydania nadobudne právoplatnosť, pokiaľ účastník nepodá návrh na pokračovanie v dedičskom konaní súdu. Ak nie je definované dokedy termínom, dohodnite sa vy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Napíš mi, pomôžem ti.
v prípade, že nedisponuješ hotovosťou, je vecou dohody medzi vami do akého času mu požadovanú čiastku uhradíš...
ak by si však neplnil tento záväzok, potom má brat nárok na odpredaj tretej osobe a zisk rozdeliť rovnakým podielom...
brat ma na to nárok ak by mu to súd odklepol....