hehe Prebudili spiaceho medveda a ten ich roztrhal na kusy ..... naco tu zas otvarate take temy ....zas niekto chce nieco take vytvorit tak nech si poriadne pozrie historiu aby vedel ako skonci ....
comrad sniper: tu by sa dalo polemizovat kto koho roztrhal.. rusi to schitali uplne najhorsie v 2 svetovej, ci uz od bolsevikov alebo nacistov, ich obete na zivotoch boli 2* vacsie nez u nemcov
@Comrad sniper: toho medveda zobudili japonci (ak ti nieco hovori pearl harbor...)
@zamidari : no ano mali najvacsie ale preco asi? Ten ich hura styl a ani krok spat, dezerterov strielame sa niekde prejavit proste muselo... Takze nejako extra by som sa ich nezastaval.
jj myslel som Rusov ..... neviem kto tam spominal obete ... no ano to cislo co si uviedol je len orientacne je ich ovela ovela viac ....ci uz mrtvych na fronte alebo niekde inde gulagy a pod.... ale zober si ze porazili nepriatela .... Stalin zvolil jeden z najbrutalnejsich sposobov ako donutit ludi bojovat .... zomri na fronte a budes hrdina alebo ta vyvrazdim aj z rodinou a budes zradca .... v niektorych sutiaciach velitelia dali prikaz priputat obsluhy dela alebo tazkeho gulometu k delu/gulometu ....a tak uz museli bojovat ci chceli alebo nie ...hh tu u nas v "udoli Smrti" Nemcom uz doslova odchadzala psychika ked v pravidelnych intervaloch na nich rusi pustali vojakov malo ktory zo zbranou ....a nemci si len municiu vystrielali ....ale keby to nebolo take drsne a nebol by na nepriatela taky tlak neda sa povedat ako by to vsetko dopadlo ....ale VOJNA JE to najväcsie SVINSTVO co môze byt ....
a aké nejasnosti???? ja nevidim nič nejasne na tom že maju na svedomí 50 milionov ludí! A je tu ešte niekto čo ma nechápe?????? Je tu ešte nejakí nacionalista či podobná odnož??? A to nie je len vina nacistického systému, to je chyba celého fašistického Nemecka a s ludmi. Prečo sa nezopreli všetci Nemci proti Hitlerovi. Prečo ho počúvali všetci generáli na slovo?? Hlavne že potom mali po vojne plno rečí ako nemali radi Hitlera. JE TO POCHYBENIE CELÉHO NEMECKÉHO NÁRODA, A TAK BY MAL BYŤ AJ POTRESTANÝ!
Sakul: ja mam v tvojom komente nejasnosti ake pochybenie celeho Nemeckeho naroda, ved Nemecku pred Hitlerom par dni vladli bolsevici nez ich vyhnali, pocas vojny sa stavali aj nemci proti hitlerovmu rezimu
Nazor ze je to pochybenie celeho naroda je naozaj smiesny
a akych 50 milionov? to cislo ma co predstavovat? Myslis tym pocet obeti druhej svetovej? Na rozputanie vojny treba viac nez jedneho Hitlera.
Ked uz tak rad obvinujes, tak preco neobvinis aj spojencov a ich politiku apeasmentu, vdaka nim ziskal vela, preco neobvinis celu Europu, lebo v takmer kazdej krajine boli fasisticky vodcovia a ich armady bojovali po boku tretej rise a Waffen SS bola tiez zlozena z dobrovolnikov z celej Europy.
Mozes obvinit aj cely svet, pred vojnov dostaval financnu podporu aj z USA ked bola tiez nacisticka strana, moslimovia, indovia a japonci tiez bojovali na Hitlerovej strane.
Mozes obvinit aj tibetskych budhistov ze sa paktovali s nacistickymi okultistmi
Uz ma unavuju nazory ze je to vsetko vina Nemcov lebo sa nepostavili proti Hitlerovi.
Uz prestante hladat nejakeho kolektivneho vinnika.
A ozaj ako mali byt potrestany? Nieco na sposob: "Ty za to mozes, lebo si nemec tak dostanec 5 ran bicom a zaplatis 1000 mariek zidom?"
Aj koli reparaciam a trestom po prvej svetovej sa stala z nemecka tretia risa, preto po druhej svetovej sa spojenci dohodli ze ziadne reparacie uz nebudu. Inak by sa mohla historia opakovat.
akcie ktore sa robili proti hitlerovi spojenci nebrali na vedomie... to boli take... heh male žblnkoty vo nacistickej rieke...
Nemci si nacizmus zvolili, preto za to môžu. Hitler už dlho pred tým hovoril o reviziach verseilskej dohody.. tak o čom tu je reč??? Hitler ich sfanatizoval natolko že boli ochotní vstupit do vojny...
A je pekna hlupost že všade boli vašisticke vlady. Všade neboli a aj ked niekde boli tak sa dostali ku moci nasilne... V Nemecku nie... tam bol Hitler demokraticky zvolený.
A mali Nemci inu moznost? mali Hitlera vyhnat z nemecka a vsetko by bolo OK ako v nejakej rozpravke? Versailska zmluva ich k tomu donutila, a to bola chyba spojencov.
Spojenci mohli proti Hitlerovi zakrocit este pred vojnou, ale robili pravy opak. Sovieti zase umoznili tretej risi vyrobu zbrani a vojenskej techniky na ich uzemi. Nie su skor oni vinnikmi?
Tak teda obvinme radšej spojencov, že oni možu za to že vypukla vojna oni su tí horší než Nemci... Američani sú tí zlí nie? ale je jedno že potom padali na zapadnom fronte.. a za koho??? za svoju vlast?? nie, padali za europu... a ver mi, že keby sme neprišli, boh vie dokedy by trvala vojna...
Druha svetova vojna vznikla na zaklade chyb spojencov, ak trochu rozumies historii prvej polovici 20 storocia tak to pochopis.
A myslis ze americania sem prisli preto aby nas zachranili? prisli hlavne preto aby im mal kto splatit dlhy, a aby mali nejake odbytisko pre svoj tovar kedze USA behom vojny daleko predbehla Europu, inak by nemali s kym obchodovat.
A nemci co zvolili Hitlera vedeli o planovani genocidy? ved o tom sa dozvedeli az po vojne.
To je to iste ako keby Slota tajne vyvrazdil vsetkych Madarov a ine mensiny, tak by za to boli vinni vsetci Slovaci, kedze bol demokraticky zvoleny
bože ľudia,nejaká fašistická piča ktorá vie o druhej svetovej vojne veľké hovno akurát tak počúva white power a kreslí si hákové kríže založí forum len aby upútala pozornosť....a vy tu robíte tragédiu
prve SS boli iba čisti arijci ale ked dosli zasoby arijcov tak co uz skrtneme jednu z podmienok a mame plno .... no jooo ved aj nas "spojenci" skurili ked bez nasho vedomia nas dali napospas Nemecku .... a potom si nas mali rozdelit POliaci a Madari ale nerozdelili pdopisali sme neaku zmluvu atd, dlha historia ... no mišung
comad sniper - to nebola nejaka riadna zmluva, ak sa nemylim tak to bola len nejaka kvazi "dohoda" medzi Hitlerom a prvou slovenskou republikou. Ale ked na nas neskor zautocili Madari, tak adolf nic proti tomu neurobil, pravdepodobne preto ze aj oni boli jeho spojenci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@zamidari : no ano mali najvacsie ale preco asi? Ten ich hura styl a ani krok spat, dezerterov strielame sa niekde prejavit proste muselo... Takze nejako extra by som sa ich nezastaval.
@zmyja365 : preco by ho mali zmazat?
ved nech sniper napise koho tym myslel
napr » en.wikipedia.org/wiki/White_Rose...
Nazor ze je to pochybenie celeho naroda je naozaj smiesny
a akych 50 milionov? to cislo ma co predstavovat? Myslis tym pocet obeti druhej svetovej? Na rozputanie vojny treba viac nez jedneho Hitlera.
Ked uz tak rad obvinujes, tak preco neobvinis aj spojencov a ich politiku apeasmentu, vdaka nim ziskal vela, preco neobvinis celu Europu, lebo v takmer kazdej krajine boli fasisticky vodcovia a ich armady bojovali po boku tretej rise a Waffen SS bola tiez zlozena z dobrovolnikov z celej Europy.
Mozes obvinit aj cely svet, pred vojnov dostaval financnu podporu aj z USA ked bola tiez nacisticka strana, moslimovia, indovia a japonci tiez bojovali na Hitlerovej strane.
Mozes obvinit aj tibetskych budhistov ze sa paktovali s nacistickymi okultistmi
Uz ma unavuju nazory ze je to vsetko vina Nemcov lebo sa nepostavili proti Hitlerovi.
Uz prestante hladat nejakeho kolektivneho vinnika.
Aj koli reparaciam a trestom po prvej svetovej sa stala z nemecka tretia risa, preto po druhej svetovej sa spojenci dohodli ze ziadne reparacie uz nebudu. Inak by sa mohla historia opakovat.
Nemci si nacizmus zvolili, preto za to môžu. Hitler už dlho pred tým hovoril o reviziach verseilskej dohody.. tak o čom tu je reč??? Hitler ich sfanatizoval natolko že boli ochotní vstupit do vojny...
A je pekna hlupost že všade boli vašisticke vlady. Všade neboli a aj ked niekde boli tak sa dostali ku moci nasilne... V Nemecku nie... tam bol Hitler demokraticky zvolený.
Spojenci mohli proti Hitlerovi zakrocit este pred vojnou, ale robili pravy opak. Sovieti zase umoznili tretej risi vyrobu zbrani a vojenskej techniky na ich uzemi. Nie su skor oni vinnikmi?
No ja ti fakt neviem
On ju vôbec nezrovnáva ... On len udal príklad ako by to asi vyzeralo, keby ľudia rozmýšľali ako ty
A myslis ze americania sem prisli preto aby nas zachranili? prisli hlavne preto aby im mal kto splatit dlhy, a aby mali nejake odbytisko pre svoj tovar kedze USA behom vojny daleko predbehla Europu, inak by nemali s kym obchodovat.
A nemci co zvolili Hitlera vedeli o planovani genocidy? ved o tom sa dozvedeli az po vojne.
To je to iste ako keby Slota tajne vyvrazdil vsetkych Madarov a ine mensiny, tak by za to boli vinni vsetci Slovaci, kedze bol demokraticky zvoleny