Hovorí sa tomu okulokardiálny a sinokarotický reflex:
Ked si budeš tlačiť pri zatvorených očiach na prednú očnú komoru, ale na krk v oblasti glomus caroticum, zníži sa ti sdrcová frekvencia a aj krvný tlak.
Ja som si na cviku z fyziologie tlačila na glomi carotici necelú minútu a nachvíľu som o sebe nevedela
Iste , my sme to s kamarátmi dakedy furt robili...začni behať dokým nebudeš na pokraji síl , potom si čupni a zhlboka dýchaj.Kamarát nech je pripravený za tebou a cca po pol minúte/minúte dýchania sa postavíš , nadýchneš a on ťa musí zdivhnúť a poriadne stlačiť
jo da, kamaratova partia to robila zo srandy, nieco v tom zmysle ze si cupnes rozdychas sa a zadrzis dych a sa prudko postavis...prestali vtedy ked jeden z nich sa postavil a nikto ho nepodrzal a spadol na zem a zlomil si nos
JA! moja metóda platí......len si ju asi ľudia okolo všimnú
Postav sa chrbtom k stene, zhlboka sa nadýchni a popros niekoho (najlepšie nejakého masochistu) aby ťa chytil okolo krku jednou rokou a pritlači na stenu....nedýchaj a do 20 sekúnd odpoadneš.....ale preberieš sa zase do nejakých 10sekúnd...
ževraj z toho odumierajú mozgové bunky...neviem......my sme to robili pol roka na základne každú prestávku
My to robíme hocikedy. Nemusíš pri tom ani behať ani nič podobné.
Len si čupneš budeš zhlboka dýchať minútu, prudko sa postavíš dáš si prst do úst a začneš fúkať. (Nesmieš vydychovať vzduch) Niekedy sa to podarí niekedy nie. Inokedy ťa z toho môže bolieť hlava. Ale vždy sa uisti že za tebou aj pred tebou niekto stojí Lebo keď sa ti podarí odpadnúť tak spadneš raz dva
hul travu tlac vela do hlavy vela vela poriadne shoty a hlavne vela a odpadnes a dokonca ako BONUS-bude ti mimoriadne napicu...a este jeden bonus-mozno sa aj pozvracas co viac si mozes priat?
no možno sa dá..spolužiačky na plaveckom to skúšali..najprv jedna druhú oprela o skriňu..tá začala nahlas dýchať a potom zadržala dych..a potom sa to stalo..dostala sa vraj do tranzu ale či odpadla tak to ja už neviem...ja som to našťastie neskúšala..
Takže všetky vecičky sú síce pekné ale niekedy neúčinné a prosté
Najprv zační silno nadýchovať a vydýchovať ústami kým sa ti nebude točiť v hlave najlepšie keď čupíš keď sa ti už bude točiť v hlave posledný krát vydýchni a nadýchni sa do celých pľúc rýchlo sa postav a zatvor oči ústa A začni tlačiť ten vzduch do hlavy ako keby si chcel/a vysrať poriadne veľké hovno alebo ako keby si chel/a mať červenú hlavu ...a pritom ja k vstávaš si prekríž ruky na hruď a jak už tlačíš ten vzduch do hlavy tak tie prekrížené ruky tlač obrovskou silou na tú hruď
Výsledok odpadneš na 5 sekúnd budeš omdletý/á , zobudíš sa a budeš si myslieť že si bol/a celé hodiny dpadnutý/á
prepac ale mna by zaujimalo naco ti to je vediet?taka sprostost.. odpadla som 3x v zivote a je to humus , plus ak mas to nestastie a tak si rozjebes hlavu o radiator ze ti ju musia zasivat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ked si budeš tlačiť pri zatvorených očiach na prednú očnú komoru, ale na krk v oblasti glomus caroticum, zníži sa ti sdrcová frekvencia a aj krvný tlak.
Ja som si na cviku z fyziologie tlačila na glomi carotici necelú minútu a nachvíľu som o sebe nevedela
ale opovaz sa ma pokazit
Postav sa chrbtom k stene, zhlboka sa nadýchni a popros niekoho (najlepšie nejakého masochistu) aby ťa chytil okolo krku jednou rokou a pritlači na stenu....nedýchaj a do 20 sekúnd odpoadneš.....ale preberieš sa zase do nejakých 10sekúnd...
ževraj z toho odumierajú mozgové bunky...neviem......my sme to robili pol roka na základne každú prestávku
Len si čupneš budeš zhlboka dýchať minútu, prudko sa postavíš dáš si prst do úst a začneš fúkať. (Nesmieš vydychovať vzduch) Niekedy sa to podarí niekedy nie. Inokedy ťa z toho môže bolieť hlava. Ale vždy sa uisti že za tebou aj pred tebou niekto stojí Lebo keď sa ti podarí odpadnúť tak spadneš raz dva
Najprv zační silno nadýchovať a vydýchovať ústami kým sa ti nebude točiť v hlave najlepšie keď čupíš keď sa ti už bude točiť v hlave posledný krát vydýchni a nadýchni sa do celých pľúc rýchlo sa postav a zatvor oči ústa A začni tlačiť ten vzduch do hlavy ako keby si chcel/a vysrať poriadne veľké hovno alebo ako keby si chel/a mať červenú hlavu ...a pritom ja k vstávaš si prekríž ruky na hruď a jak už tlačíš ten vzduch do hlavy tak tie prekrížené ruky tlač obrovskou silou na tú hruď
Výsledok odpadneš na 5 sekúnd budeš omdletý/á , zobudíš sa a budeš si myslieť že si bol/a celé hodiny dpadnutý/á