Čítal som jednu /nemenovanú/ knihu a zistil som, že lieky tvoria BIZNIS. Totálne ma však nasralo, že že farmaceutické firmy nevyrábajú lieky, ktoré liečia a okrem toho majú kopu vedlajších účinkov - mám to z vlastných skúseností - a chcú iba zarobiť. Nezá
tiez som na to pred par rokmi prila a necudujem sa....inak od vtedy som lieky nevidela ....zazrakom ucinkuje aj alternativna medicna......a bez neziaducich ucinkov
keby ich lieky skutočne vyliečili nejakú chorobu, tak by ich nemali komu predávať, všetci by boli zdraví. napríklad lieky na rakovinu sú velmi drahé (väčšinu ale prepláca poisťovňa) a niektorí ľudia s rakovinou žijú aj 10 rokov. vtedy sa farmaceutice firmy najviac nabalujú. podobne je to aj s ostatnými chorobami. a keby náhodou sa dostal do obehu liek na nejakú závažnú chorobu, tak farmaceutické firmy si nechajú vytvoriť nejaký vírus, ten pustia medzi ludí a donútia krajiny nakúpiť vakcíny za milióny eur
mne sa zasa lubilo keď som si s @ladyofcarnage citali nejake ekonomicke časopisy na účte a tam davali že ake lieky zdraželi a o kolko...a najviac zdraželi lieky na srdce (ktoré sa podla mna kupujú najviac...sak setci starí ludia) a vyplatí sa viac menšie balenie ako to velké... proste soc...
Žijeme paralelní světy, jsme věčně paralenem sjetý a před krutou realitou bráníme se chemickou ulitou. Nejzdrogovanější přežívá, Darwin je mrtvej, ať žije Zentiva - pomůže mi od nemoci i od emocí a taky přemoct ten pocit, že nemám život ve svý moci.
Nemozete to takto zovseobecnovat.Na to aby sa liek mohol predpisovat musi prejst mnohymi kontrolami a testami a musi byt testovany v roznych studiach...
Chemicke ale aj ine pochody v ludskom organizme su tak zlozite a poprepajane ,ze sa prakticky neda zamedzit vedlajsim ucinkom a plus kazdy jedinec moze znasat dany liek inac...
@aguri500 netreba tam ani pracovat ani mat titul aby clovek nebol zaslepeny masovymi nazormi
castokrat su prave ludia, ktori nie su z daneho fachu (teda nestudovali to na vyske a podobne) najvacsii odbornici na negativny dopad liekov (a priaznivy dopad tzv. alternativnych postupov pri lieceni). smutne je, ze k tomu prisli prave preto, ze sa tieto negativne dopady (prvotne) tykali aj priamo ich alebo ich rodiny.
Tak sa aspoň tvárte, že Vám pomáhajú! Aspoň podporíte Vašu psychiku a zaberú (v tom lepšom prípade)...a uvedomte si, že sú aj také, bez ktorých by sme tu mnohí neboli...
@metallurg myslim, ze tuto obnoxious uz povedal aj za mna.....tu to mate z prvej ruky.....Mudr. nie som.....a popravde im ani neverim.....narobili mne a mojmu synovi viac zleho ako uzitku...asi tolko.....o farma priemysle a doktoroch (cest vynimkam)
no, presne, penicilin kedysi....ale dnes....moj syn je nan alergicky, mam mu ho podat? asi nie (aj ked nasa byvala MUDr. by mu ho kludne podala....ale jej nevadi, ze dieta skoncilo podchladene...no mne ano!)...tento titul pre mna fakt nic neznamena!.....
a dakujem @obnoxious za tvoje prispevky, a velmi si vazim pravdu z tvojich ust.......to malokto dokaze!
@sorciera farmácia je najlepšie vynášajúci priemysel. môj odbor je farmaceutický laborant/operátor farmaceutickej výroby čižesom sa musel naučiť ako pôsobia jednotlivé zložkyna organizmus atď. ale hlavne výrobné postupy. jedna vec ma naozaj zaujala, a to že nikto si neuvedomuje že napr. v tabletách je len 1-10 percent účinnej látky, ďalej konzervanty, antioxidanty atď. ale až 70 percent z tablety tvorí plnivo čo je vačšinou MASTENEC čiže v podstate kameň.
maj si svoj nazor a zi si v omyle ,ze ti alternativna medicina pomoze...to ,ze vacsina obvodakov na slovensku lieci systemom co najlacnejsim a najjednoduchsim je problem nasho zdravotnictva, poistovni, a nedostatku casu pri anamneze.S tvojimi velmi silno neobjektivnym nazorom nemozem suhlasit.
ja nezavrhujem ani alternativnu medicinu - v konecnom dosledku vela alternativnych metod su prakticky velmi logicke ale bez riadnej mediciny a farmacie by sme sa nezaobisli...
ano farmacia je biznis ale ktore odvetvie nie je ,( nebudem predsa kopat do vlastneho hniezda ) ale nazory ludi ktory su ovplyvneni mediami fakt nemusim...
@aguri500 no nie nemyslela. myslela som to fakt vazne...
ale nebudem to tu uz rozvadzat lebo... no proste lebo. ozaj sa mi nechce o tom teraz ked aj tak viem, ze ani jeden z nas svoj nazor nezmeni a nikomu inemu myslim nase vymeny nazorov nepomozu, lebo to aj tak pravdepodobne nikto citat ani nebude
kazdy nech si zije podla svojho vedomia a svedomia a nech do seba dava co uzna za vhodne, nie tak?
vzdy bude niekto, kto tvrdi ze je nieco biele a druhy, ze je to cierne (a nikdy sa nedohodnu aspon na tej sivej).
@sorciera Co vystihol? V tomto momente umieraju dehydratovane deti v Afrike na brusny tyfus, vdaka nedostatku antibiotik, ktore by ich na 90% zachranili. Co mi k tomu povies? Navrhnes im nejaku fytoterapiu v style obzierania kory zo stromov, alebo co?
@metallurg poviem ti k tomu tolko, ze nezijem v Afrike, takze brusny tyfus neriesim.......viac ako ATB by im pomohlo zlepsit hygienicke podmienky, potravu, pitnu vodu.......a ver tomu, ze ten tyfus by sa tam ani neobjavil...preco asi u nas nie je?....
nie som ovplyvnena mediami, aspon nie tymi, co ponukaju SME a podobne platky......citam a studujem normlane vedecke studie, ale aj z inych pohladov.....proste nezatracujem medicinu uplne, keby slo o zivot, tak beriem...ale tu sa typek pytal na moderne lieky, cize nebudem do seba sypat ibalginy, hormony, alebo si davat ATB na nadchu(by mi uz ozaj muselo sibat) ako to mnohi riesia...a potom imunita v prdeli.....v tomto zmysle som to mysllela....
@sorciera Bohuzial plosne zlepsovat hygienicke podmienky v miliardovej Afrike, by bolo pravdepodobne pre medzinarodne spolocenstvo financne aj logisticky pomerne narocne.
Nikto Ta nenuti sypat do seba ibalginy, ani antibiotika. Ak to niekto robi, je to jeho problem, on za to moze, nie farmaceuticky priemysel. Rovnako ako zbrojarsky, ci automobilovy priemysel nemoze za to, ak niekto niekoho zastreli, ci prejde autom. Mnohi tu vykreslujete farmaceutov a lekarov, ako nieco takmer a priori zle, napriek tomu, ze vam pravdepodobne pomohli vobec dostat sa na tento svet a denne zachranuju po svete kvanta ludi, ktore by tu bez nich uz neboli.
@metallurg pozri, precitaj si uvodny prispevok, vyjadrila som sa k nemu....a ano, je mi to uplne jedno, co si so svojim telom robia ostatni (je to ich telo, nie moje)....lebo tie ATB nam predpisuju vacsinou lekari, ale z mojej vlastnej skusenosti viem, ze ich predpisuju vacsinou (nie vzdy) neopodstatnene.....ako vravim predpisat ATB na nadchu (a to mnohi pediatri robia) je podla mna blbost na entu.....( a moze mat aj 100titulov ten doktor, u mna konci) chapes?...ak nie, tak naozaj sa nemame o com bavit...je to moj nazor, na zakalde skusenosti, nenatlacam ti ho (kludne jedz ibalginy ....(popravde v tom veku som mala podobne nazory....teraz aby som neutocila navek....proste iste skusenosti ma za par rokov naucili toho dost...)
myslím si, že lieky sú na to vyrábané, aby nevyliečili chorobu raz a navždy, ale preto aby si ich ľudia kupovali stále. a je to celé chémia, jednu vec lieky napravia ("vyliečia") a druhú zase dojebú. a tak to ide dookola aby z toho bol biznis za miliardu dolárov. [ak som mimo, tak si pôjdem dať za hrsť tabletiek, aby mi už nejebalo v bedni] oo
@333xander to si si až teraz uvedomil? však drvivá väčšina liečiv len tlmí symptómy. ale tie nežiaduce účinky nie sú účelové- jednoducho neexistuje liek bez nežiaducich účinkov, v súčasnosti sa nič také nedá vyrobiť. nežiaduce účinky má dokonca aj obyčajné živočíšne uhlie. uvediem ti ďalší príklad: všetky ATB síce liečia bakteriálne infekcie ale likvidujú aj črevnú mikroflóru atď. čomu sa jednoducho zabrániť nedá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Žijeme paralelní světy, jsme věčně paralenem sjetý a před krutou realitou bráníme se chemickou ulitou. Nejzdrogovanější přežívá, Darwin je mrtvej, ať žije Zentiva - pomůže mi od nemoci i od emocí a taky přemoct ten pocit, že nemám život ve svý moci.
Chemicke ale aj ine pochody v ludskom organizme su tak zlozite a poprepajane ,ze sa prakticky neda zamedzit vedlajsim ucinkom a plus kazdy jedinec moze znasat dany liek inac...
cize nesuhlasim s vacsinou nazorov.
@mm47 a bez ktorych?
ja sa k tomu vyjadrim len jednym:
na Zemi sme premnožení a treba ľudi niečim likvidovať - otráviť a lieky su medzi tým.......
robotu má lekár, truhlár a nakoniec a hrobár..........filip
aspon jeden co si lieky neobranuje akoby to bola spasa ludstva (ach)
castokrat su prave ludia, ktori nie su z daneho fachu (teda nestudovali to na vyske a podobne) najvacsii odbornici na negativny dopad liekov (a priaznivy dopad tzv. alternativnych postupov pri lieceni). smutne je, ze k tomu prisli prave preto, ze sa tieto negativne dopady (prvotne) tykali aj priamo ich alebo ich rodiny.
@mm47
@metallurg myslim, ze tuto obnoxious uz povedal aj za mna.....tu to mate z prvej ruky.....Mudr. nie som.....a popravde im ani neverim.....narobili mne a mojmu synovi viac zleho ako uzitku...asi tolko.....o farma priemysle a doktoroch (cest vynimkam)
no, presne, penicilin kedysi....ale dnes....moj syn je nan alergicky, mam mu ho podat? asi nie (aj ked nasa byvala MUDr. by mu ho kludne podala....ale jej nevadi, ze dieta skoncilo podchladene...no mne ano!)...tento titul pre mna fakt nic neznamena!.....
a dakujem @obnoxious za tvoje prispevky, a velmi si vazim pravdu z tvojich ust.......to malokto dokaze!
maj si svoj nazor a zi si v omyle ,ze ti alternativna medicina pomoze...to ,ze vacsina obvodakov na slovensku lieci systemom co najlacnejsim a najjednoduchsim je problem nasho zdravotnictva, poistovni, a nedostatku casu pri anamneze.S tvojimi velmi silno neobjektivnym nazorom nemozem suhlasit.
@elemia presne si to vystihla.
ja nezavrhujem ani alternativnu medicinu - v konecnom dosledku vela alternativnych metod su prakticky velmi logicke ale bez riadnej mediciny a farmacie by sme sa nezaobisli...
ano farmacia je biznis ale ktore odvetvie nie je ,( nebudem predsa kopat do vlastneho hniezda ) ale nazory ludi ktory su ovplyvneni mediami fakt nemusim...
ale nebudem to tu uz rozvadzat lebo... no proste lebo. ozaj sa mi nechce o tom teraz ked aj tak viem, ze ani jeden z nas svoj nazor nezmeni a nikomu inemu myslim nase vymeny nazorov nepomozu, lebo to aj tak pravdepodobne nikto citat ani nebude
kazdy nech si zije podla svojho vedomia a svedomia a nech do seba dava co uzna za vhodne, nie tak?
vzdy bude niekto, kto tvrdi ze je nieco biele a druhy, ze je to cierne (a nikdy sa nedohodnu aspon na tej sivej).
nie som ovplyvnena mediami, aspon nie tymi, co ponukaju SME a podobne platky......citam a studujem normlane vedecke studie, ale aj z inych pohladov.....proste nezatracujem medicinu uplne, keby slo o zivot, tak beriem...ale tu sa typek pytal na moderne lieky, cize nebudem do seba sypat ibalginy, hormony, alebo si davat ATB na nadchu(by mi uz ozaj muselo sibat) ako to mnohi riesia...a potom imunita v prdeli.....v tomto zmysle som to mysllela....
Nikto Ta nenuti sypat do seba ibalginy, ani antibiotika. Ak to niekto robi, je to jeho problem, on za to moze, nie farmaceuticky priemysel. Rovnako ako zbrojarsky, ci automobilovy priemysel nemoze za to, ak niekto niekoho zastreli, ci prejde autom. Mnohi tu vykreslujete farmaceutov a lekarov, ako nieco takmer a priori zle, napriek tomu, ze vam pravdepodobne pomohli vobec dostat sa na tento svet a denne zachranuju po svete kvanta ludi, ktore by tu bez nich uz neboli.
A zabudli sme viagru .