zdravim...len pred par dnami sa priatelka so mnou rozisla a ja chcem aby mi dala sancu to vsetko napravit a zmenit sa.boli sme spolu takmer rok a bola to pre mna rozpravka...sanci mi dala uz dost ale ja som sa nezmenil...vsetko to vyvrcholilo minuly tyzde
@gothicpoethic nie niesom...len pisem to co je tak trochu pravda...obaja sme tvrdohlavi a vzdy ked som jej povedal prosim ta mohla by si ist spravit hento a hento tak nepocuvla a spravila to az ked som na nu zvysil hlas...potom sa urazila a sla do izby...toto sa dialo hlavne ked sme boli spolu pri sebe viac dni (napr. teraz cez leto), casto sme sa hadali atd. ale to som uz pisal...mam povahu nervaka, som naladovy a niekedy v tych nervoch poviem aj to co nechcem a potom to lutujem...mam to asi po ocovi
@fejmous Zuzu má pravdu. Ty si prosto len nahováraš to čo chceš, aby bola pravda. Ale ak si sa nezmenil po veľa šanciach, ktoré ti dala (a to si povedal sám) tak ona už nemá žiaden dôvod ti dať ďalšiu, pretože to bude o tom istom. Ty si nič nerobil, nebojoval si a vieš, po vojne je už každý hrdina. Lásku si darčekmi nekúpiš. Ak si to myslíš tak si kúp psa. Ona sa nezmenila do dňa na deň a to ty ešte nedokážeš pochopiť. Bola to zmena trvajúca dlho, ale ty si ju pre svoju zaslepenosť nevidel a teraz sa ideš hrať na skormúteného čo chce bojovať? Už je neskoro. Mal si sa zmeniť keď si mal na to čas a príležitosť.
@adsy preco by to bolo o tom istom? nepoznas ma, chces ma sudit na zaklade fora na birdzi? pisal som to uz hore ale tak este raz: clovek sa dokaze zmenit ked sa uz z niecoho ponauci...posledne 2-3 dni som plakal ako maly aj 4krat do dna...modlil som sa doslova k bohu kazdy vecer so slzamy v ociach a prosikal som tam toho hore aby sa ku mne vratila....mal som ich vela (sanci) ale ked mi ide o vsetko tak to dokazem a zmenim sa...ona je moje vsetko
@fejmous Ja ťa nemienim súdiť na základe fóra na birdzi jasné? Prečo by to bolo o tom istom? Preto, lebo si sa nedokázal zmeniť za veľmi dlhú dobu a zrazu to chceš spraviť, ale podľa mňa sú to iba prázdne reči o tom aký zrazu si. Nedokázal si sa poučiť za veľmi dlhý čas a prepáč, ale je maximálna drzosť po takom dlhom čase ešte chcieť šancu. Ty si myslíš, že Boh ti pomôže? Nie nepomôže. Zrazu objavená viera ťa nezachráni. A on nie je to pravé v čo by si veriť mal....
O všetko išlo pri každej a jednej šanci no stále si ju nejako uprosil, aby ti ešte dala šancu. Ale teraz ti ju už nedá, pretože si sklamal a ona sa už bojí. A strach je to najhoršie čo si v nej mohol vzbudiť. Spamätať si sa mal už skôr a nie až keď je neskoro. A tvoje slová o zmene beriem iba ako prázdne slová pokiaľ za nimi nestoja aj skutky. Myslíš, že ma dojmú tvoje slová o tom ako si plakal aj 4x do dňa ako malý chlapec? Nie, pretože si za to môžeš sám.
@adsy vies ale hacik je v tom ze ona mi minulu stredu tu sancu dala a v pondelok ma uz nechcela ani pobozkat...ale preco? ked som sa jej pytal ze ci mi nedava tu sancu len z lutosti tak povedala chcem vidiet ako sa zmenis a pobozkala ma...
@fejmous ktovie čo si spravil medzi stredou a pondelkom. Prestaň hľadať chybu v nej stále. Už ma s tým pekne serieš. Pozri sa na seba a svoje chyby. Potom možno pochopíš aj keď pri tvojej zadubenosti o tom fakt pochybujem. Stále sa snažíš nájsť argumenty že ona to ona to a ona to, ale pozri sa na svoje chyby a spýtaj sa sám seba či si ešte vôbec nejakú šancu zaslúžiš, pretože z toho čo tu píšeš všetkého a z tvojich reakcií mi vychádza jediná odpoveď a to NIE, NEZASLÚŽIŠ. Ona už pochopila, že sa nikdy nezmeníš a iba ona trpí tým, že ti stále dáva šancu kým ty si to pomaličky ani nevšimneš. A prečo ti vtedy nepovedala, že z ľútosti? Pretože má z teba strach.
@fejmous Ja som bola vieš aká? Bíjavala som sa v krčmách, nemohol si mi oponovať, lebo som Ti vynadala ako pohan, bola som zlá na frajera, na všetkých okolo, nervaňa nerváň.
Kvôli frajerovi som sa zmenila. A vôbec nie kvôli tomu, že ON to CHCEL. Ani mi to nenaznačoval, jednoducho na mňa vplýval tak, že teraz som pokojná, spokojná, situácie riešim inak, dokážem urobiť kompromis.
Tvrdohlavá som stále, ale naučila som sa svoje rozhodnutia konzultovať.
Podľa mňa je celý tento vzťah len také motkanie sa v kruhovej miestnosti od steny k stene.
@agatha13 ľudia by nemali byť spolu ak očakáva jeden od druhého, že sa zmení. Nemáš sa meniť! Máš si nájsť človeka, s kt. budeš spokojný, s takým aký je..ak ho chceš meniť nemá to cenu-je to sebectvo a nikdy by to nemalo perspektívu plnohodnotného vzťahu.
@adsy nic som medzi tym nespravil, len som si s nou normalne ako predtym pisal...a ano kazdy ma chyby aj ja ich mam mnoho a viem si niektore priznat a niektore nie...ale to ti nedokazem recickami tu na nete...ako si uz pisala vyssie, skutky su prvorade a nie slova, tie nadobudnu zmysel az ked sa budem cinit takze zatial su prazdne
kamo jeb sa na to, si mlady a sprosty...ked sa zenska raz zatne a zhnusis sa jej, tak si skoncil proste...maj aspon nejaku hrdost a daj jej teraz na par dni pokoj. A tym nemyslim 2 dni, ani jeden tyzden...
lubit ta neprestala zo dna na den...jej laska k tebe postupne slabla pri tych vsetkych hadkach a sklamaniach az nakoniec dospela do bodu kedy s tebou uz vazne nechce byt...a to ze reves jak maly to neni znamka toho ze by si sa zmenil len proste nemas co chces a nevies to nijako ovplyvnit tak reves presne jako male decko...a inak ked vravis ze je taka strasne tvrdohlava tak ti tu sancu neda ani keby si sa pototo...
Zažila som už človeka, ktorý na mňa vytiahol pomaly slzy, rozprával mi, aké blbosti narobil, ale že už si uvedomil, že robil chybu a že chce, aby som mu dala svoje "požehnanie", aby to napravil (neublížil vtedy priamo mne, ale osobe mne naozaj blízkej) a potom mi narozprával kopu drístov o tom, ako sa už nič také nestane... DRÍSTOV. Pár týždňov im to fungovalo, človek aj začínal veriť, že sa dotyčný naozaj zmenil k lepšiemu... A potom sa to pomaly ale isto začalo vracať tam, kde to bolo predtým. Takže nie... tomuto "náhle ma osvietilo a zmenil som sa" už neverím.
Ak ju máš rád, tak už ju prosím ťa prestaň trápiť a nechaj ju na pokoji...
A ešte k tej zmene - @gothicpoethic mala správnu poznámku (@17 ) - Reálne sa dá zmene veriť len vtedy, ak sa človek zmení preto, že sám chce, nie preto, že to od neho žiada niekto druhý...
@corvuscorax pravdu treba vysloviť, aby to chlapec pochopil snáď a súhlasím s tým čo si napísala, že sa jej zhnusí. No myslím, že to sa už stalo.
@fejmous po prvé a čo je podstatné, ja som chlapec a podstatne starší ako ty.
A pri tvojich slová, že sa budeš činiť mi nabehli zimomriavky.
Nechaj ju ak jej nechceš ešte viac ublížiť ako si doteraz už ublížil. Ak ti naozaj na nej záleží tak toto pochopíš. Ale vážne pochybujem, že ti na nej vôbec niekedy záležalo, pretože ti záleží jedine na tebe. Tvoja predstava lásky je chorá.
jeeezis toto tu zas je... takze za 1. - clovek sa zmenit moze, ak ON SAM CHCE... 2. - nechci dalsiu sancu, rozidte sa, budes si trieskat hlavu aky si debil ale uvidis ze do dalsieho vztahu ti to da velmi vela
prepáč za vyjadrenie, ale keby som na mieste tej baby, tak ti za hentaké správanie a tie reči dám jednu poriadnu cez hubu a nie ti dávala stále druhé šance...
@fejmous@37 Tá pointa, ktorú ti @adsy písal a ktorá tebe unikla kdesi v texte - ubližuješ jej práve týmto svojim vyslovene egoistickým postupom. Lebo TEBE chýba, TY ju chceš naspäť, TY ju miluješ... ale zároveň ti zjavne vôbec nezáleží na tom, čo chce ONA. A podľa toho, čo tu čítam, ONA chce pokoj od TEBA.
@fejmous Uvedom si, ze vas vztah sa skoncil. Je koniec! Nechaj ju ist vlastnou cestou a to iste urob aj ty. Snaz sa ovladat svoju naladovost a prchkost, je to povaha, ktoru nezmenis, ale mozes na tom zapracovat. To, co v tej chvili povies, mozno ani nechces - ale POVIES TO a to sa neda uz nijako ospravedlnit. Skus viac mysliet na druhych ako iba na seba, vztah je totiz zalozeny na vzajomnej laske. Respektuj jej rozhodnutie a do buducna sa pouc. Daj jej pokoj, bude stastna bez teba, nie s tebou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Sám si si odpovedal.
Prečo by Ti mala dávať šancu teraz?
Toto podozrenie som mala už v prvom príspevku a teraz sa mi to akosi nevyvracia.
@fejmous Zuzu má pravdu. Ty si prosto len nahováraš to čo chceš, aby bola pravda. Ale ak si sa nezmenil po veľa šanciach, ktoré ti dala (a to si povedal sám) tak ona už nemá žiaden dôvod ti dať ďalšiu, pretože to bude o tom istom. Ty si nič nerobil, nebojoval si a vieš, po vojne je už každý hrdina. Lásku si darčekmi nekúpiš. Ak si to myslíš tak si kúp psa. Ona sa nezmenila do dňa na deň a to ty ešte nedokážeš pochopiť. Bola to zmena trvajúca dlho, ale ty si ju pre svoju zaslepenosť nevidel a teraz sa ideš hrať na skormúteného čo chce bojovať? Už je neskoro. Mal si sa zmeniť keď si mal na to čas a príležitosť.
bych sa na teba vysrala, behá vás po svete dosť
O všetko išlo pri každej a jednej šanci no stále si ju nejako uprosil, aby ti ešte dala šancu. Ale teraz ti ju už nedá, pretože si sklamal a ona sa už bojí. A strach je to najhoršie čo si v nej mohol vzbudiť. Spamätať si sa mal už skôr a nie až keď je neskoro. A tvoje slová o zmene beriem iba ako prázdne slová pokiaľ za nimi nestoja aj skutky. Myslíš, že ma dojmú tvoje slová o tom ako si plakal aj 4x do dňa ako malý chlapec? Nie, pretože si za to môžeš sám.
Kvôli frajerovi som sa zmenila. A vôbec nie kvôli tomu, že ON to CHCEL. Ani mi to nenaznačoval, jednoducho na mňa vplýval tak, že teraz som pokojná, spokojná, situácie riešim inak, dokážem urobiť kompromis.
Tvrdohlavá som stále, ale naučila som sa svoje rozhodnutia konzultovať.
Podľa mňa je celý tento vzťah len také motkanie sa v kruhovej miestnosti od steny k stene.
nikto z nás nevie,či je to pravda,že ťa neľúbi,to musíš sám zistiť,ale ak už nevládze ako napísala a že nemôžete byť spolu,tak niečo na tom bude.
ale v každom prípade,good luck,nech ti to výjde.
povedz jej,že nielen ty sa zmeníš,ale že aj od nej očakávaš iné správanie,keď už si sa rozhodol,že sa zmeníš.
Ak ju máš rád, tak už ju prosím ťa prestaň trápiť a nechaj ju na pokoji...
A ešte k tej zmene - @gothicpoethic mala správnu poznámku (@17 ) - Reálne sa dá zmene veriť len vtedy, ak sa človek zmení preto, že sám chce, nie preto, že to od neho žiada niekto druhý...
@corvuscorax pravdu treba vysloviť, aby to chlapec pochopil snáď a súhlasím s tým čo si napísala, že sa jej zhnusí. No myslím, že to sa už stalo.
@fejmous po prvé a čo je podstatné, ja som chlapec a podstatne starší ako ty.
A pri tvojich slová, že sa budeš činiť mi nabehli zimomriavky.
Nechaj ju ak jej nechceš ešte viac ublížiť ako si doteraz už ublížil. Ak ti naozaj na nej záleží tak toto pochopíš. Ale vážne pochybujem, že ti na nej vôbec niekedy záležalo, pretože ti záleží jedine na tebe. Tvoja predstava lásky je chorá.
a po druhe: Ludia sa nemenia.
priznajme si, že sme občas jebnutí,
viem to ja, mama, kamaráti, vieš to ty
občas sa smejem iba pre to, lebo sa mi chce plakať,
NEHNEVAJ SA NA MŇA ALE SKúS MA CHÁPAŤ,
JA TO VIEM ! , že som občas dobrý trapák,
a kto nie? preto ma skús prosím chápať,
ja to viem, že som občas vác kus kokota než chlapa
aj tak ma drž pevne lebo keď ma pustíš začnem tápať,
"hned za par dni sme sli von a hned sme sa dali dokopy" - rýchlo vzniklo rýchlo zaniklo. Láska potrebuje čas...
@fejmous Uvedom si, ze vas vztah sa skoncil. Je koniec! Nechaj ju ist vlastnou cestou a to iste urob aj ty. Snaz sa ovladat svoju naladovost a prchkost, je to povaha, ktoru nezmenis, ale mozes na tom zapracovat. To, co v tej chvili povies, mozno ani nechces - ale POVIES TO a to sa neda uz nijako ospravedlnit. Skus viac mysliet na druhych ako iba na seba, vztah je totiz zalozeny na vzajomnej laske. Respektuj jej rozhodnutie a do buducna sa pouc. Daj jej pokoj, bude stastna bez teba, nie s tebou.
mas sancu pochopit to po 6tich mesiacoch,ja som potreboval 6 a pol roka...
ale drzim ti palcemozno dopadnes lepsie