ak sa bavíme o katolíckej cirkvi,tak kódex kánonického práva hovorí nasledovne:
Kán. 1065 - § 1. Katolíci, ktorí ešte neprijali sviatosť birmovania, majú ju pred pripustením k manželstvu prijať, ak je to možné bez veľkej ťažkosti.
takže vyslovene to zakázané nie je, ideálne je dohodnúť sa s príslušným kňazom na postupe
počkaj ešte tak rok, dva, možno tri a potom zistíš, že celá cirkev a jej hlásanie je jeden veľký podvod a už nebudeš riešiť nezmysly typu birmovka, povinné sv. prijímanie, svadba v kostole alebo povinné chodenie na omše, bez ktorých vraj pôjdeš do pekla. Ži svoj život a nenechaj si do toho kecať
súhlasím s @nenay . U nás je tiež možné mať svadbu v kostole hoci je jeden z páru neveriaci. A taktiež to platí i pri birmovke. Birmovka neni potrebná keď sa chce niekto brať v kostole. Napr. je aj to možné že ak sa niekto oženil/vydal na úrade a rozviedol sa. Tak môže sa druhý krát vydávať/ženiť aj v kostole. Pretože keď sa 1. krát daný človek vydával/ženil na úrade tak tento sobáš nebol pred p. Bohom platný. Teda ak sa rozvedú tak majú ešte druhú možnosť sa vydať/oženiť v kostole. Ale keď sa niekto ožení/vydá v kostole tak sa už druhý krát nemôže (ovšem je vínimka keď jeden z páru umrie alebo v prípade keď príde k anulovaniu sobášu).....
Nemusíš... Ja som šla najskôr na birmovku kvôli svadbe v kostole, potom nám farár povedal,že svadba v kostole môže byť aj bez birmovky, tak som to dochodila kvôli peniazom
pokial bude tvoj manzel praktizujuci krestan a bude mat aspon sviatost Eucharistie, nemusis mat ani len krst.. ale ak mas sviatost Eucharistie, tak birmovku nepotrebujes
Skoro som nevedela čo je birmovka šalala
Respektíve zabudla som čo to je.
Ak sa chceš vydať tak hoď kľudne na birmoviek aj 8. Teraz si prachy zarobíš a pri rozvode stratíš.
k téme: môžeš, birmovka je nazvaná aj sviatosť kresťanskej dospelosti, ale nie je potrebná
sviatosť manželstva si snúbenci vysluhujú navzájom, a kňaz je len svedok, stačí ak je jeden z nich katolík so sviatosťou eucharistie, druhý môže byť čokoľvek aj moslim, hinduista či ateista, v tom prípade sa berie len ako svedok a pri obrade nesľubuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale vydat sa urcite budes moct, len mozno nie v kostole teda
Kán. 1065 - § 1. Katolíci, ktorí ešte neprijali sviatosť birmovania, majú ju pred pripustením k manželstvu prijať, ak je to možné bez veľkej ťažkosti.
takže vyslovene to zakázané nie je, ideálne je dohodnúť sa s príslušným kňazom na postupe
alebo ser na to a posluchni @feeerry008
Respektíve zabudla som čo to je.
Ak sa chceš vydať tak hoď kľudne na birmoviek aj 8. Teraz si prachy zarobíš a pri rozvode stratíš.
k téme: môžeš, birmovka je nazvaná aj sviatosť kresťanskej dospelosti, ale nie je potrebná
sviatosť manželstva si snúbenci vysluhujú navzájom, a kňaz je len svedok, stačí ak je jeden z nich katolík so sviatosťou eucharistie, druhý môže byť čokoľvek aj moslim, hinduista či ateista, v tom prípade sa berie len ako svedok a pri obrade nesľubuje