No včera sme sa boli s kamarátmi v meste trocha zabaviť na zábavu. Okolo 4:00 sme išli na pizzu a následne sme mali ísť domov. ALE kamaráti začali bitku. Oddelil som jedného týpka nech nekope do človeka na zemi a to bolo všetko. Následne samozrejme bola privolaná polícia (6 áut) a spravil som hlúposť lebo som utekal (panika) chytili mňa a dalších 2 kamarátov s tým, že "napadnutý" chlapci na nás dávajú trestné oznámenie. Aký najhorší trest mi môžu udeliť ? (prvýkrát som bol na polícii žiadne priestupky). Diki
zavisi co ste urobili tym chalanom ktorych tvoji kamosi napadli. ak maju tazke ublizenie na zdravi tak mozes ist aj do basy. kazdopadne ak na vas vseckych da trestne oznamenie (neviem ci to je jeden alebo viacero ludi) tak to mas zapisane navzdy v registri trestov a to ti teda fakt nezavidim
@chlorofyl Register trestov sa dá aj pri podmienke o pol roka "vyčistiť" , teda požiadať o to... Jedinú prekážku už by mal v tom že nemôže ísť do armády alebo robiť na políciu alebo tak.
@Chlorofyl No tak ja som nebuchol ani do jedného akurá som odsotil chalana ktorý kopal do môjho kamaráta na zemi a ešte on mi uštedril ranu. Bojím sa hlavne toho úteku... A ak by sa dokázalo na kamerovom zázname, že som nič neurobil ?
Hned tu vyťahujte register trestov a basu ale my sme tam neboli, ako to mame vedieť posúdiť? a ty podla mna tiez nie si v tom az tak nevinne, nevinny clovek neuteka pred policiou každopádne zacne konanie, budu prebiehat prislusne procesne ukony(vypovede svedkov, obstarávanie dokazov a pod) ak ale dotycni utrpeli len lahke zranenia ako monokle, nejaky ten vybity zub, pomliazdeniny, riesi sa to aj dohodou medzi stranami tym, ze vinný uhradi poskodenemu nejaku ciastku(cca do tych 5 000) a nie je z toho ziadny zápis ani nic
Myslím, že toto ako trestný čin nebude považované, skôr ako priestupok proti občianskemu spolužitiu. Pokiaľ ten videozáznam potvrdí, že si nič nespravil, nanajvýš dostaneš trest za ten chabý pokus o útek. Byť tebou zvážil by som priateľstvo s tými ľuďmi.
Ale od niekoho s nickom Fury by som cakal bitky A ty co si za saso ked sa zlaknes fizlov a pritom si nevinny? A ked uz si sa dal na ten útek, jak je mozne ze ta chytili? Ty si neschopný absolútne vo vsetkom
Ach keď si spomeniem na svoje mládí jak som si zvykol zabehať
Proste nemáš robiť p*čoviny tvoje sr*čky alebo nemáš mať degešných kamarátov...
Lebo aj ja mám niektorých takých a keď vymýšľajú p*čoviny kamaráti tak ich skrotím... A mám pravidlo: Ak by je bitka ktorú zaçne niekto iný bude mi cťou pomôcť ale ak ju niekto z mojich vyprovokuje tak mu ešte naj*bem...
mal by si preskúmať či tam neboli kamery,ktoré zdokumentovali celú udalosť...
to že si utekal, nie je ešte dôvod, aby si bol odsúdený, pri rekonštrukci prípadu sú na policii určite znalci, ktorí si už hravo s tým poradia..
ak si skutočne nič nespravil, teda nikomu neublížil, žiadaj od polície, aby zobrali záznam...
tu sa dokáže tvoja nevina..
to že si utekal, sa dá zdôvodniť aj tým, že si nechcel, aby ťa niekto napadol a bil...
bol niekto zranení?...
Záleží od toho, ako veľmi ste tých chalanov zmlátili. Resp záleží najmä od doby liečenia. Ak by im lekár určil, že je potrebné aby boli PN dlhšie ako 7 dní (čo nie je taký problém, také prasknuté rebro sa lieči dosť dlho ), tak sa priestupok môže ľahko prekvalifikovať a tento incident môže byť posudzovaný v rámci trestného konania ako trestný čin.
Čiže presne ti to asi nikto nevie povedať ako to dopadne. Ani ti nikto nevieme povedať, či sú tam kamery, skôr si myslím, že mieru tvojho zavinenia budú posudzovať z výpovede ostatných zúčastnených osôb kde iní povedia, či si sa bil alebo nie.
V každom prípade, dúfam, že Vám naparia čím vyšší trest.
Kedze ide o priestupok, tak max pokuta. Kazdopadne ked ta budu vypocuvat, tak stale dookola ako papagaj tvrd, ze si nic nepamatas. Cim viac toho povies, tym horsie pre teba.
Daj vedieť ako to dopadne. Ale máš fakt hlúpych kamarátov zjavne, keď sa potrebujú biť. A ak si nikomu nič neurobil, len oddelil, tak by to nemalo byť tak vážne podľa mňa..
@Baroon Ide to na priestupkové konanie (alebo tak nejako sa to volá) a bude MAX pokuta 33€ ale kedže som v dačom takom prvý krát tak zrejme dohovor. Ináč zistil som, že bitku začali druhý ani neviem ako a kopali 3ja do kamaráta na zemi. A ešte aj polícii natrepali blbosti s tým, kto začal takže si to posrali oni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@Chlorofyl Kamarát bol na zemi oddeloval som "nepriateľa".
Proste nemáš robiť p*čoviny tvoje sr*čky alebo nemáš mať degešných kamarátov...
Lebo aj ja mám niektorých takých a keď vymýšľajú p*čoviny kamaráti tak ich skrotím... A mám pravidlo: Ak by je bitka ktorú zaçne niekto iný bude mi cťou pomôcť ale ak ju niekto z mojich vyprovokuje tak mu ešte naj*bem...
@Tom551 Ja bitky nemám rád. Ináč chytili ma jak v akčnom filme ked bežíš po uličke a zrazu pred tebou auto.
mal by si preskúmať či tam neboli kamery,ktoré zdokumentovali celú udalosť...
to že si utekal, nie je ešte dôvod, aby si bol odsúdený, pri rekonštrukci prípadu sú na policii určite znalci, ktorí si už hravo s tým poradia..
tu sa dokáže tvoja nevina..
to že si utekal, sa dá zdôvodniť aj tým, že si nechcel, aby ťa niekto napadol a bil...
bol niekto zranení?...
Čiže presne ti to asi nikto nevie povedať ako to dopadne. Ani ti nikto nevieme povedať, či sú tam kamery, skôr si myslím, že mieru tvojho zavinenia budú posudzovať z výpovede ostatných zúčastnených osôb kde iní povedia, či si sa bil alebo nie.
V každom prípade, dúfam, že Vám naparia čím vyšší trest.