nemám problém pribiť klince ani vyvŕtať dieru do steny..ale to nie sú len mužské práce... z takých rýdzo mužský práci som si vymenila koleso na bicykli (aspoň myslím, že sa to považuje za mužskú prácu) a dokážem nainštalovať rozličné veci... ale to dokáže asi každý, kto sa v tom aspo ako-tak vyzná
betónovať...a raz som robila omietku, ale už neviem ako to vyzeralo ...a určite toho viem viac, len teraz sa neviem rozhodnúť, čo z toho sa ráta ako "mužská" práca
@mm47 skúšať to nejdem ale neznamená to že to nedokážem
Dokážem si hocičo opraviť, chodiť do krčmi s kamaratmi na pivo to tiež viem, viem sa sama obrániť ked treba, som technický typ, viem hrať futbal, viem nadávať, viem uprednosniť sex pred všetkým ked chcem aa este by sa dalo pokračovať
@mm47 och jasné ja som zabudla, že akonáhle žena nesúhlasí s chlapom hneď je feministka áách jaj
Okey osobne si myslím, že je to idividualne, jasne že sa najde vela neschopných žien až mi občas rozum zastáva ale tak isto to je aj pri mužoch bez ohľadu na pohlavie su proste istý ludia primitívny a ľavý
@mm47 nesuhlasim ze muzi dokazu robit vsetko, co zeny okrem rodenia. mozno na nizsej urovni ale rovnako nie. jasne, ze su to veci, do ktorych sa "typicki" chlapi nehrnu...balet, gymnastika, proste veci, pri ktorych je potrebna ladnost, jemnost. to su veci, v ktorych podla mna muzi na zeny nemaju.
a ja fyzicke muzske cinnosti neovladam, nemam na to telesnu konstrukciu ani volu. nesrobujem, nevrtam ani nezvaram. ale aspon mi ide matika a logicke uvazovanie
poskladala som si nábytok, prípadne ho opravujem (ak sa náhodou rozlepí šuflík a môj otec nie je schopný ho opraviť), skladám pc, viem nainštalovať win
dokážem sa rozprávať o sračkách pri jedení, nadávam (na tak pekné dievča sa nehodí aby nadávalo ved nie si predsa chlap) , dokážem človeka ignorovať, neskutočne vytočiť,
@matii@matii To že sa do toho nehrnú, neznamená že to nezvládnu (samozrejme, je to individuálne, a ak narazíš na také indivídum, ktoré na to nemá vlohy, tak máš pravdu .)
@matii Teraz vazne (ROFL) preco kazdy spomina vrtanie a buchanie jednym predmetom do ineho (zabijanie klincov) (ROFL) To je trochu trapne kedze to zvladne aj Simpanz.
@neith74 nie, fakt si myslim, ze to nezvladnu. mozno jeden z tisica
@mm47 ? lebo su to typicke muzske fyzicke prace? fyzicke = vyuzitie sily, nie rozumu, preto je jasne ze by to zvladol aj simpanz. ale aby si bol spokojny, neviem opravit auto ani si poskladat vlastny bicykel
čo ja viem tak my sme s mamou boli vždy samé na domácnosť takže keď sa niečo pokazilo alebo tak nebol problém to opraviť, alebo že sme si zložili nábytok a poprenášali, omietky a tak... alebo u uja na dome sme betónovali základy na altánok a tak ja neviem
no keď že ja som "tatinkov ciciačik" tak tých chlapských prác ovládam viac a dokonca mám ich radšej ako tie "ženské" napr: ako už spomínané klince viem zabiť/odbiť, vyvŕtať niečo, s lopatou nemám problém robiť (všetko s nou spojené čo sa dá robiť), už som aj kosila, a trúfla by som si namiešať aj betón...a hrám hokej a občas futbal...a je toho viac
zenska cinnost noo tak asi viem vysavat a umyvat riad ale neni to ono pri umyvani riadu miniem asi 1000 litrov vody a jeden tanier umyvam 5 minut ale zas ja neovladam ani vela muzskych cinnosti urcite by som vyhral sutaz CS hlada ANTITALENT
ja si myslím, že ženy by mali menší problém robiť mužské práce, keby mali mužskú fyzickú silu. Hovorme si, čo chceme - sme ženy a sme subtilnejšie, aj keď stavba našej kostry je uspôsobená na znesenie väčšej záťaže
Nemyslím si, že ženy by mali nejaký extra problém s ťažkou fyzickou prácou, skôr by som sa pozastavila nad technickými zručnosťami, či už elektrikárčina, automechanické práce alebo iné...
Na druhej strane, chlapom chýba už vyššie spomínaná ladnosť ale aj istý jemnocit...neviem si predstaviť chlapa štrikovať, vyšívať, háčkovať, maľovať veľkonočné vajíčka , dekorovať...skrátka veľa vecí, kde je treba napríklad trpezlivosť. Aj keď nehovorím, že nie sú výnimky - tak isto ako v ženskom prípade (niektoré možno vedia robiť elektrinu
Skrátka každé pohlavie je v niečom jedinečné a myslím, že konečné skóre ja aj tak 1:1. Tam ani tak nejde o fyzické, ako skôr psychické zručnosti.
Bez problémov som zvládla veci ako rúbanie dreva, už spomínané skladanie nábytku (dokonca lepšie, ako priateľ bolo tam treba logiku , zatĺkanie, šróbovanie, na chalupe som liezla po rozpadávajúcej sa streche a rozoberala ju od vrchu, ďalej som páčila dosky keď sme rozoberali drevenú šopu, menila som gumu na bicykli...
čo sa týka manuálnych činností, pokiaľ niečo treba niekam pripevniť alebo zmontovať, nie som nešikovná. ale na narábanie s vŕtačkou, sekerou alebo pílou by som si netrúfla.
čo sa iného týka, mám dobrú priestorovú predstavivosť, ale zas MIZERNÝ zmysel pre orientáciu
@mm47 trochu si ma sklamal svojimi názormi... teda dosť velmi, nečakala som od teba, že berieš ženy tak podradne... lebo "já, já, já, jenom já"...však???
@metalabby Nikde som nepovedal ze ste podradne , to vy hovorite o muzoch ze vedia robit len fyzicku pracu , nepouzivaju hlavu , nemaju daleko od simpanzov atd. a ked niekto povie ze zeny proste nedokazu tolko co muzi tak je hned ako nejaky ARAB.
@mm47 no a ja som nič podobné nikdy nepovedela a ani na to nemám dovod..myslím si, že muži sú velmi šikovný v rôznych veciach .... hnevá ma skor, že stačí že niekto povie niečo podobné ako si ty spomenul a hned sú všetky ženy zatracované a hadzané do jedného vreca...také reči ako si písal adresuj len tým, ktoré to naozaj tvrdia pretože inak sa do dotýka aj mna a ja som nikdy nič také netvrdila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Naopak to neplati.
Šróbujem, klincujem a vŕtam rada. Aj padnuté reťaze viem vymieňať. Ale tu to asi končí
Dokážem si hocičo opraviť, chodiť do krčmi s kamaratmi na pivo to tiež viem, viem sa sama obrániť ked treba, som technický typ, viem hrať futbal, viem nadávať, viem uprednosniť sex pred všetkým ked chcem aa este by sa dalo pokračovať
Zeny vedia robit aj par muzskych veci , aj dve veci naraz ale nic z toho poriadne ako tu dnes niekto spominal
Okey osobne si myslím, že je to idividualne, jasne že sa najde vela neschopných žien až mi občas rozum zastáva ale tak isto to je aj pri mužoch bez ohľadu na pohlavie su proste istý ludia primitívny a ľavý
Preco sa hovori lavy ked je niekto uplny chuj co nevie drzat v ruke kladivo napriklad? preco nie pravy?
a ja fyzicke muzske cinnosti neovladam, nemam na to telesnu konstrukciu ani volu. nesrobujem, nevrtam ani nezvaram. ale aspon mi ide matika a logicke uvazovanie
@mm47 ? lebo su to typicke muzske fyzicke prace? fyzicke = vyuzitie sily, nie rozumu, preto je jasne ze by to zvladol aj simpanz. ale aby si bol spokojny, neviem opravit auto ani si poskladat vlastny bicykel
Tak si nechaj tie feministicke kokotiny pre niekoho ineho
Ak si nepochopila bolo to zo zartu povedane podpichovanie.
Ani nemas extra fyzicku namahu a rozum nepouzivas
Naopak to neplati.
Nemyslím si, že ženy by mali nejaký extra problém s ťažkou fyzickou prácou, skôr by som sa pozastavila nad technickými zručnosťami, či už elektrikárčina, automechanické práce alebo iné...
Na druhej strane, chlapom chýba už vyššie spomínaná ladnosť ale aj istý jemnocit...neviem si predstaviť chlapa štrikovať, vyšívať, háčkovať, maľovať veľkonočné vajíčka , dekorovať...skrátka veľa vecí, kde je treba napríklad trpezlivosť. Aj keď nehovorím, že nie sú výnimky - tak isto ako v ženskom prípade (niektoré možno vedia robiť elektrinu
Skrátka každé pohlavie je v niečom jedinečné a myslím, že konečné skóre ja aj tak 1:1. Tam ani tak nejde o fyzické, ako skôr psychické zručnosti.
Bez problémov som zvládla veci ako rúbanie dreva, už spomínané skladanie nábytku (dokonca lepšie, ako priateľ bolo tam treba logiku , zatĺkanie, šróbovanie, na chalupe som liezla po rozpadávajúcej sa streche a rozoberala ju od vrchu, ďalej som páčila dosky keď sme rozoberali drevenú šopu, menila som gumu na bicykli...
čo sa iného týka, mám dobrú priestorovú predstavivosť, ale zas MIZERNÝ zmysel pre orientáciu
Spamataj sa dobre?
Ano viem ty si to nepisala , ale ani ja nepijem pivo a nekukam futbal cize ......
Nestazujem sa
Stazujem sa ale ludia sa vzdy stazovali , vzdy to moze byt aj lepsie