potrebujem sa hlavne vyrozprávať a nemám kde tak píšem sem.
mám 20 a nikdy predtým som domov nepriviedla žiadneho chalana. dokonca som doma ani nepovedala, keď som išla s nejakým von kvôli prístupu mojej mamy. tá tvrd
Keby si mala 13 rokov este pochopim reakciu matky. Mas 20 a je to urcite zrely vek na vztah. Byt tebou sa jej to pokusim nejako vysvetlit, urcite by som sa nenechal...
o______________________________________________O máš 20?? keby mi toto matka spravila už by ma neuvidela.... preboha dievča spamätaj sa veď si už dospelá čo ti má kto hovoriť s kým máš/nemáš chodiť aj keď sú v tom najlepšie úmysly.... nehovoriac o tom že biť 20 ročnú dcéru? nič v zlom, ale toto je kvalitne ujeté
neviem naco tvoja mama tak baziruje na vyske, ked sama pracuje tam, kam sa evidentne dostane aj chlap bez vysky
a co ti povedat, proti rodicom sa ide tazko.. mas tu vyhodu ze si dospela a maz moznost osamostatnit sa, aj ked to nebude lahke. ale porozmyslaj, ako dlho ti ma este mma kecat do situacii ako je tato
(ze ta mlati ked mas 20, o tom ani nehovorim O______o by som jej spatne vrazila)
hm, blbe....no bolo by dobre si uvedomit, ze ty mas 20 rokov, nie 10 ,takze by som si vyprosila aby ma matka v takomto veku isla mlatit a vymazavat mi cisla , sms a celkovo sa mi hrabala v sukromnych veciach,nech by som urobila cokolvek ,co by priamo neposkodzovalo ich ...neklamala si im....len si sa takymto sposobom branila, nakolko si pravdepodobne predvidala reakciu......
na druhej strane ,nepises aky je vekovy rozdiel....ak si ty popri nom zaba(dajme tomu 10 a viac rokov) a mozno tiez o dost inteligentnejsia (nemam na mysli to,ze on nema vysoku ,ale tak celkove ), tak chapem obavy rodicov...ak je to tak, tak si skus hladat niekoho primeranejsieho a ked budu mat i s tym rodicia problem , tak vieme kde je problem - si pre nich stale decko....
na zaver moj osobny nazor- neoplati sa zacinat si s o dost starsim, pokial to teda beries na cely zivot,lebo o niekolko rokov su z toho same nevyhody od zmyslania , zdravia a pod....existuju sice aj vynimky, ale tych je jasne,ze menej.
ja som s ňou nikdy nemala dáky otvorený vzťah. na strednej som im nevedela povedať o zlej známke v škole. keď som niekam chcela ísť musela som prejsť podrobným výsluchom kde, s kým idem a kým si moji spolužiaci užívali v meste ja som musela ísť na posledný autobus o pol jedenástej) domov.
teraz som na výške a vôbec nemám možnosť byť aspoň trochu samostatná. vždy ma chcú odviezť na intrák, všetko mi nabalia, aby som nemusela nič kupovať, variť. a to nehovorím, že ma furt posielajú za krstnou, ktorá býva tam kde študujem.
a áno je v tom vekový rozdiel 10 a viac a každý deň som nad tým uvažovala a chcela to nechať tak, ale ono sa to vyvinulo inak ako som chcela.
aj keď teraz už neviem, čo mám robiť. s ním sme sa rozprávali o jeho minulosti, má milých rodičov, starú mamu. a jasné že má aj veľa chýb o tom viem. a teraz, keď mi matka všetko vykričala, čo sa o ňom hovorí už neviem ako sa mám cítiť
Ale teda to nič nemení na fakte že tvoja matka je troch šľahnutá. Sa divím že pri takomto jej prístupe vôbec chodíš domov, by som sa na to vysral. Pri 20tich rokoch by si už mala mať právo aspoň na trochu súkromia. A že si jej v takomto prípade klamala sa ani teda nedivím a môže byť rada lebo si jej vlastne asi aj zachránila infarktový stav.
Na druhú sranu by ma zaujímalo aký vekový rozdile medzi tebou a frajerom je. A tiež čo na to tvoj otec.
@16 ja sice takymto vekovym rozdielom nefandim, rovnako by som ja sama asi nechcela niekoho bez vysky, ale zober si ze to, co hovori tvoja mama, vobec nemusi byt pravda. ved sama vies aky ma k tomu vasmu vztahu postoj, preto by ma vobec neprekvapilo keby si co-to na neho povymyslala.
@simik123 V žiadnom prípade to nie je tvoj problém. V žiadnom...
Po prvé, hlavu hore. Po druhé, nič iné ako vzoprieť sa rodičom ti neostáva. Toto, čo som čítal, teraz, ma normálne vyviedlo z dobrej nálady. Toto, čo tebe robia (zrobili) rodičia je choré. Máš 20 rokov? Veď ty máš vlastný svet, preboha, je to tvoj život. Ježiši Kriste, veď ty si dospelá osoba, zachviľu začneš žiť samostatne.... Až mi je ľúto, že takíto jebunutí ľudia ako tvoja mama stále žijú medzi nami... Musíš mame povedať na rozum a vysvetliť jej, že si dospelá a je to výlučne tvoja vec, čo robíš a podobne. Keby som býval v Ružomberku, osobne to tvojej skurvenej matke prídem vysvetliť sám. Prisahám.
@semhamforas robí na inej pozícii, ale to tiež neznamená, že ľudia bez výšky sú horší. jej nadriadení a ľudia na rovnakej úrovni nemajú výšku a sú tam, kde sú.
ja som jej to nehovorila hlavne kvôli tomu veku pretože tu je rozdiel 10+ rokov. každý deň nad tým uvažujem, že to je blbosť, ale aj on ma zatiaľ presvedčil o opaku svojim správaním.
ocino skúšal trochu s kľudom. aj keď ma ťahala na "výsluch" a keď niečo chcel, aby som urobila. aj upokojoval maminu.
ale ja na u nechcem samé zlé veci hovoriť. ja viem, že všetko robí pre moje dobro, ale viem aj, že to preháňa. ja som si vedomá že takýmto spôsobom nebudem schopná samostatného života.
@simik123 tak samozrejme že ľudia bez výšky nie sú horší a ani schopnejší ani nič. I keď si myslím že matka ti v tomto smere možno chce dobre, ale je šľahnutá. Asi by som intráku domov ani nechodil a jedného dňa by sa hádam aj zobudila
@semhamforas ja som si vedomá a viem, že mi chcú iba dobre. ale už dlho som obmedzovaná. nikdy som nemala možnosť spraviť vlastné chyby, spoznávať sa s novými ľuďmi. dokonca si uvedomujem, že som rozmaznaná lebo som dostala skoro všetko čo som chcela. a možno na truc všetkého som začala "rieiťť" so starším
a napriek všetkým chybám mám celú našu jemne šibnutú rodinu rada. a chcela by som sa s tým chlapom ešte aspoň raz porozprávať a vidieť ho aj keď už teraz ma to dosť bolí. ale neviem, čo povedať a vôbec kedy sa s ním vidieť.
ale ako masirovanie si ega pre vysokoskolakov dost fajnova legenda
v rodine mam osobu ktora ma dve vysoke (!) a nevie si najst pracu , musela to skusat za hranicami .. na to ma tie skoly a takych ludi poznam viac ,aj pokladnikov v Tescu
@micenzo ja si tiež myslím, že to že (možno) o tri roky budem mať titul pred menom znamená niečo viac. môžem takisto skončiť niekde za pásom vo fabrike alebo úplne bez práce.
stale si stojim za tym ze s vyskou mas pracu skorej ako bez nej, ale jasne ze ked niekto vychodi napr. strojarinu a bez vysky tak sa moze uchytit lepsie ako gymnazista co ma vysku filozofiu
neviem no keby mám takú sekeru mamu tak jej po prvej facke chytím ruku a vyjebem ju z izby a boh chráň že by mi niekto šahal na telefón a mazal čísla
Máš 20 a oni ťa možno vidia ešte stále ako 14 ročnú čo keby si im sem tam odvrkla a nešla ku tej rodine alebo rovno nešla domov z intráku...
a vysoká škola? úplne hovno v dnešnej dobe ...celkom zaujímavé bolo keď som v 16 brigádoval na Kolibe a vysokoškolský profesor tlačil fúriky do kopca a ja som miešal za rovnaký plat , vraj to robil preto aby sa mal trochu lepšie + takisto veľa vysokoškolákov poznám ktorý robia len také "kktinky za 5 korún" . V dnešnej dobe treba byť priebojný , neodbytný a zdravo drzí a to s teba mamička momentálne nerobí.
neuraz sa ale tvoja mama je jebnuta pica a ked ta zmlatila tak by si ju mala zmlatit aj ty lebo toto neni normalne aby mala take poziadavky na teba ze musis mat partnera z VS a az po skole asi by mala ist do blazinca
Si na intráku a rodičia na teba majú tak veľký dosah? Inak máš niekoľko možnosti a ani jedna pre teba nebude ľahká ale v dnešnom svete je dôležité vedieť sa presadiť.
@simik123 Keď som si ja začala s o 10 rokov starším chlapom,mala som 16. Bývam s rodičmi a tí to zo začiatku nebrali moc dobre. Toto leto ho moja mama pozvala na svoju svadbu...
Takže ak máš 20 tak sa prestaň cítiť blbo za to,že tvoja mama má v hlave niečo zoskratované a choď si za svojim. Bývaš na intráku, tvoja mama musí pochopiť,že starať sa ti do súkromia a ešte ťa aj zmlátiť za to,že chceš žiť iný život než aký ti ona navrhla je nedobré. A ty sa preto nemáš prečo cítiť previnilo, musíš si vydupať svoje,veď je to tvoj život. A nenechaj si od nikoho skákať po hlave,ani od mamy. Si to ty,kto sa musí popáliť aj keď sa ťa od toho tvoja mama snaží ochrániť. Postav si hlavu,nech pochopí,že to,čo urobila preh
OdÍď. Ak ťa má tvoj priateľ rád, vezme ťa k sebe a môžete bývať spolu. Určite ale odíď, toto je choré. Je to tvoja mama, ale treba sa na to pozrieť takto: keby bolo po jej, je dosť možné, že nikdy nenájdeš šťastie...
@vaper tak ked niekto bol cely zivot takto a nema ziadne skusenosti... ked ho rodicia prilis ochranovali.. Nadmerno-ochranna vychova ----> dieta sa nevyvija jak by malo
@simik123 ahoj, tvoja mama je najeká príliš pobožná alebo čo? že ťa zmlátila?? Veď máš 20 sakra, nie 12!!! Ona ťa nemôže biť za to že máš frajera! Ty si asi celý život čušala a rešpektovala si ju, ale musíš sa postaviť! Nech si zvyká! Aj moja mama si musela zvyknúť, že chodím večer vonku atď. Ja som si v 12 rokoch stanovila, že jednoducho matka sa mi nebude hrabať v telefóne! Mala zákaz!!!!!! Moja osobná vec!
Tvoja mama nemá najmenšie právo chytiť tvoj mobil do ruky, si dospelá osoba. Nemôže sa ti pliesť do súkromia a nieto mazať smsky a čísla.. Dala si jej najavo svoj hnev a svoje sklamanie?? A navyše to že nemá VŠ nie je smerodajné, to že s ním chodíš neznamená hneď že s tým mužom musíš mať deti a tým pádom musí byť dobre zabezpečený.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
.. myslím, že by ste sa mali s maminou vážne porozprávať ak máš naozaj 20 rokov
a co ti povedat, proti rodicom sa ide tazko.. mas tu vyhodu ze si dospela a maz moznost osamostatnit sa, aj ked to nebude lahke. ale porozmyslaj, ako dlho ti ma este mma kecat do situacii ako je tato
(ze ta mlati ked mas 20, o tom ani nehovorim O______o by som jej spatne vrazila)
na druhej strane ,nepises aky je vekovy rozdiel....ak si ty popri nom zaba(dajme tomu 10 a viac rokov) a mozno tiez o dost inteligentnejsia (nemam na mysli to,ze on nema vysoku ,ale tak celkove ), tak chapem obavy rodicov...ak je to tak, tak si skus hladat niekoho primeranejsieho a ked budu mat i s tym rodicia problem , tak vieme kde je problem - si pre nich stale decko....
na zaver moj osobny nazor- neoplati sa zacinat si s o dost starsim, pokial to teda beries na cely zivot,lebo o niekolko rokov su z toho same nevyhody od zmyslania , zdravia a pod....existuju sice aj vynimky, ale tych je jasne,ze menej.
teraz som na výške a vôbec nemám možnosť byť aspoň trochu samostatná. vždy ma chcú odviezť na intrák, všetko mi nabalia, aby som nemusela nič kupovať, variť. a to nehovorím, že ma furt posielajú za krstnou, ktorá býva tam kde študujem.
nikdy nepochopím "deti", čo si ani v 20tke nevedia vydupať právo na život. toto spravíš, tak sa zachováš, tam nepôjdeš, takého chlapa mať nebudeš. he?
aj keď teraz už neviem, čo mám robiť. s ním sme sa rozprávali o jeho minulosti, má milých rodičov, starú mamu. a jasné že má aj veľa chýb o tom viem. a teraz, keď mi matka všetko vykričala, čo sa o ňom hovorí už neviem ako sa mám cítiť
Ale teda to nič nemení na fakte že tvoja matka je troch šľahnutá. Sa divím že pri takomto jej prístupe vôbec chodíš domov, by som sa na to vysral. Pri 20tich rokoch by si už mala mať právo aspoň na trochu súkromia. A že si jej v takomto prípade klamala sa ani teda nedivím a môže byť rada lebo si jej vlastne asi aj zachránila infarktový stav.
Na druhú sranu by ma zaujímalo aký vekový rozdile medzi tebou a frajerom je. A tiež čo na to tvoj otec.
Po prvé, hlavu hore. Po druhé, nič iné ako vzoprieť sa rodičom ti neostáva. Toto, čo som čítal, teraz, ma normálne vyviedlo z dobrej nálady. Toto, čo tebe robia (zrobili) rodičia je choré. Máš 20 rokov? Veď ty máš vlastný svet, preboha, je to tvoj život. Ježiši Kriste, veď ty si dospelá osoba, zachviľu začneš žiť samostatne.... Až mi je ľúto, že takíto jebunutí ľudia ako tvoja mama stále žijú medzi nami... Musíš mame povedať na rozum a vysvetliť jej, že si dospelá a je to výlučne tvoja vec, čo robíš a podobne. Keby som býval v Ružomberku, osobne to tvojej skurvenej matke prídem vysvetliť sám. Prisahám.
ja som jej to nehovorila hlavne kvôli tomu veku pretože tu je rozdiel 10+ rokov. každý deň nad tým uvažujem, že to je blbosť, ale aj on ma zatiaľ presvedčil o opaku svojim správaním.
ocino skúšal trochu s kľudom. aj keď ma ťahala na "výsluch" a keď niečo chcel, aby som urobila. aj upokojoval maminu.
(ok, mozno aj ja z nej vyletim, este uvidime, ale zatial neviem aka tazka je tak mam urcite idealy
@micenzo ja si myslim ze priemernemu cloveku sa podari mat lepsiu pracu skorej s vysokou, ako bez
(samozrejme ze su vynimky ktore su z bohatej rodiny, osoby ktorym sa podari zalozit vlastny uspesny biznis, ale hovorim o vacsine smrtelnikov)
Čo hovorí otec na to?
a hlavne v dnesnej dobe
ale ako masirovanie si ega pre vysokoskolakov dost fajnova legenda
v rodine mam osobu ktora ma dve vysoke (!) a nevie si najst pracu , musela to skusat za hranicami .. na to ma tie skoly a takych ludi poznam viac ,aj pokladnikov v Tescu
stale si stojim za tym ze s vyskou mas pracu skorej ako bez nej, ale jasne ze ked niekto vychodi napr. strojarinu a bez vysky tak sa moze uchytit lepsie ako gymnazista co ma vysku filozofiu
preto to myslim relativne, na tie iste odbory
Máš 20 a oni ťa možno vidia ešte stále ako 14 ročnú čo keby si im sem tam odvrkla a nešla ku tej rodine alebo rovno nešla domov z intráku...
a vysoká škola? úplne hovno v dnešnej dobe ...celkom zaujímavé bolo keď som v 16 brigádoval na Kolibe a vysokoškolský profesor tlačil fúriky do kopca a ja som miešal za rovnaký plat , vraj to robil preto aby sa mal trochu lepšie + takisto veľa vysokoškolákov poznám ktorý robia len také "kktinky za 5 korún" . V dnešnej dobe treba byť priebojný , neodbytný a zdravo drzí a to s teba mamička momentálne nerobí.
Takže ak máš 20 tak sa prestaň cítiť blbo za to,že tvoja mama má v hlave niečo zoskratované a choď si za svojim. Bývaš na intráku, tvoja mama musí pochopiť,že starať sa ti do súkromia a ešte ťa aj zmlátiť za to,že chceš žiť iný život než aký ti ona navrhla je nedobré. A ty sa preto nemáš prečo cítiť previnilo, musíš si vydupať svoje,veď je to tvoj život. A nenechaj si od nikoho skákať po hlave,ani od mamy. Si to ty,kto sa musí popáliť aj keď sa ťa od toho tvoja mama snaží ochrániť. Postav si hlavu,nech pochopí,že to,čo urobila preh
Tvoja mama nemá najmenšie právo chytiť tvoj mobil do ruky, si dospelá osoba. Nemôže sa ti pliesť do súkromia a nieto mazať smsky a čísla.. Dala si jej najavo svoj hnev a svoje sklamanie?? A navyše to že nemá VŠ nie je smerodajné, to že s ním chodíš neznamená hneď že s tým mužom musíš mať deti a tým pádom musí byť dobre zabezpečený.