Ahojte. Mám jeden obrovský problém. Na nete som našla koňa na predaj za vyše 2000€, a ja ho proste straaašne chcem. U nás nie je problém s peniazmi ale s tým, že mi rodičia neveria. Vždy mi povedia ,,Čo z toho koňa budeš mať??!" Ale ja s toho koňa budem m
jasné, pomáhala by si im viac. Možno tak mesiac (maximálne). A asi ani nevieš ako sa o takého koňa starať, chce to veľa času + kde ho budete mať a čím ho chceš kŕmiť.
@semhamforas Takže, bývam v dome, ale chcovať by som ho chcela na ranči u trénera... Inak jazdím a starám sa o 4 rocnu kobylu Arabskýho plnokrvníka, a dobre viem ako sa kone správaju a ako sa o ne starat!!! Času mam dost... :/ len aby ste o tom vedeli... nechcem takéto komenty ale také čo sú odpoveďou na moju otázku!
A ty si vôbec uvedomuješ, že peniaze nestojí len kúpa koňa, ale aj krmivo, ustajnenie, tréner ( toto všetko by sa platilo jemu, takže sa nediv, že ťa podporuje v tej myšlienke ), veterinár a čo ja viem čo ešte?
@turgon a ty by si jej koňa kúpil ? Do piče 13 to má, neví o čom je život... Keby ví jaké je ťažké zarobiť 2000 eur, tak sa na koňa ani nepozre... Akurát na konskú salámu
@smajdalf tomu ver že nekúpil !! však ten kôň by ju v 13 zedol a né že by na ňom ona jazdila ,..ale kde 2 tisíc € však za 2000 by si kúpila akurát tak fotku koňa odzadu
Predstav si že ty máš svojmu dieťaťu kúpiť koňa a stále sa oňho starať. Síce ja koňa nemám, ale bezstarostné to určite nie je. Proste sa skús do nich vcítiť.
@smajdalf dpc som za 1500 kúpil nissan terrano a ešte som bol rád šak nak si radšej tých 2000 eur ušetrí . kôň jej bude za pár rokov na kokot. by som jej nič nekúpil ani ja. krava rozmaznaná
@obnoxious ja by som bol rád keby mám 1500€ Šak nech si našetrí a kúpi... a potom krmivo, ustajnenie a veterinára bude neviem ako platiť... môže robiť kurvu... alebo predať obličku...
je to určite romantická predstava, mať takého tátoša........
1)ale dohadovať sa s majiteľkou poza chrbát rodičov......
2)ukecávať tatka na jeho narodeniny
tento postup máš asi z amerických filmov, čo?
poznám dosť ,,koniarov", aby som vedela, že takéto hobby len tak ľahko neomrzí........a vlastné zvieratko je vlastné.....verím, že ho chceš
O.K.asi sa oňho budeš starať.......ale, si pripravená na to, že raz možno budeš musieť živiť Pejka sama? že kone ľahko ochorejú a zdochnú? že naňho bude žiarliť frajer? čo ak pôjdeš na SŠ/VŠ na intrák alebo nebodaj von? ak sa na teba naviaže a ty čo len na rok odídeš, môže zošalieť/zdochnúť
@smajdalf tak tak ja som na auto šetril 8 mesiacov. nak počká dokým bude mať 15-16 rokov nájde si brigádu a našetrí si. nech si zvyká že nikto koli nej nevyhodí 2000 eur len tak. potom zažije dosť velký šok keď sa bude musieť sama živiť
Keď ďalej čítam a čítam tie tvoje komenty, tak mi je zle, omg trápne rozmaznané decko, za ktoré všetko riešia rodičia, nečudujem sa im, daj si facku a spamätaj sa
@tikalok taka argumentacna facka nie je zla.. mal som 5 rokov spoluziacku, ktora si narokovala pravo na vsetko a bez slusnosti, rodicia jej kupovali, co jej na ocnej zrenici zbadali...
kiezby by chodievala sem a takto ju tiez zjebali.. ale nemoze byt kazdy den jihad..
Wau, to je krásne, akí sme k sebe všetci milí a ako neváhame nejakému trinásťročnému dieťaťu nadávať do píč len preto, že niečo chce. Ja vážne neviem, na internet by sa tiež mali dávať povolenia podmienené IQ testom(čo by zabránilo debilným otázkam a debilným odpovediam). To, že jej najväčším snom je mať koňa, a že jej rodičia na to majú, je dôvod, prečo by sme jej všetci mali húfne mrdať o hlavu aké rozmaznané decko z nej je? Uznávam, so svojím problémom nešla na vhodné miesto, na internete pomoc nájdete len keď ide o technické problémy, možno aj je rozmaznaná, bohvie, ale...what the hell is wrong with you people?!
(beztak sme všetci len ofučaní, že nám rodičia koňa/auto/vznášadlo/nahého Tarabasa kúpiť nemôžu, minimálne ja som )
@tikalok : ale vieš, že ja som to sem postla len preto, že som vždy chcela koňa, len sme si ho nemohli dovoliť? (z toho dôvodu som ako malá vyrastala s jaštericou ako iné deti so psom ) však veď slečnu o rozmaznanosti a pečených holuboch naučí život, nie internet...
Neni si nejaká rozmaznaná ? Ešte som čakala kedy napíšeš tú vetu : Ale ja ho chcéééém Teraz si poďme všetci vypýtať od roddičov darčeky za 2000 euro lebo aj nám by to urobilo RADOSŤ Keď budeš sama zarábať tak maj aj desiatich, ale ktorý rodič so zdravou súdnosťou by svojmu evidentne rozmaznanému decku kúpil koňa za 2000 euro keď každému je jasné, že o mesiac ťa to prestane baviť A čo si vypýtaš potom ? Súkromné lietadlo ?! Toto ma dojalo
@nihili domyslel som si, ale súhlasím s tým, že hoci možno rozmaznaná je (a možno ani nie), dá sa jej to celé podať aj trochu rozumnejšie (a nie sa hneď nechať ovládnuť tým, že my sme si v detstve nemohli vyskakovať tiež, tak zhyň, soplaňa! )
2000 eur je dosť veľa najprv si uváž koľko tvoji rodičia musia drieť na toho koňa, ďalej pripočítaj peniaze za domácnosť, nákupy a tak a sama uvidíš že to nieje len tak....
@horselove Podla tvojho veku ty mozem naisto povedat ze ty ho vasi nekupia na sto percent jedine je tha moznost ze si jedinacik a ze tha rozmazluju od narodenia tak mozno ich presvecis. Ale inak si myslym ze ty ho kupia najskorsie tak v osemnastych alebo v dvatsiatych lebo v tychto rokov sa uz pozera na zivot triezvejsie a tvoje rozhodnutia budu brat vaznejsie bohuzial taka je realita proste tvoji rodicia chcu aby si dospela lebo vedia ze budes este vela svojich rozhodnuti menit kazdym rokom.takze iba tolk Maj sa
Pozri..teraz koňa možno chceš, ale po čase ťa omrzí, nájdeš si inú zálubu, hobby...a čo potom s ním? a ked' môžeš chodievať jazdiť, kde je problém? Zdá sa mi to racionálnejšie-kôň ostane na ranči u majitelky a ty s ním môžeš byť prakticky každý deň..
Najlepšie bude, ak si na neho našetríš, ale to bude asi trvať dosť dlho Ja neviem, ak naozaj máte dosť peňazí, tak sa opýtaj rodičov, či by ti na neho aspoň nepožičali, že im to niekedy v budúcnosti vrátiš. Čo by som dal ja za to, aby som mal vlastného koňa , ale moja finančná situácia mi to zatiaľ neumožňuje.
ak ti to tvoji rodičia nedovolia asi vedia prečo .. nebud rozmaznaná, ked máš kona o ktorého sa staráš tak sa staraj dalej... ked si budeš zarábať môžeš si ich kúpiť aj10 ...
a to, že to povieš tvojmu otcovi na narodky.. tak ho len zbytočne naserieš ..
Pozoruhodné ako všetci vidíte do ich rodinného rozpočtu, to ich domácnosti a pod. Mali by ste prestať myslieť na seba a svoju situáciu. Absolútne mi to nepripadá rozmaznané. Len vy sa prizeráte na svoje konto, na svoje možnosti.
Poznám dievča, ktorej tiež v takomto veku kúpili rodičia koňa. Má 19 a doteraz tie kone miluje a stará sa o ne.
halooo ľudia!! takéto primitívne názory som ešte nečítala..! prečo by mala byť hneď rozmaznaná? preto, že chce koňa? vy keď ste boli v jej veku, nemali ste podobné sny a prosby na rodičov? áno, uznávam, že spôsob akým to chce povedať rodičom si vybrala fakt zvláštny ale nemohli by ste jej to odpustiť aspoň kvôli tomu veku?! a komenty typu "kona ? to uz si potom rovno zelaj triskac " sú ozaj nepochopiteľné... ak má k tomu naozaj vzťah a jazdí už 7 rokov, je veľmi malá pravdepodobnosť, že ju to prestane baviť po mesiaci... akoby vás bavilo všetko celý život (ach) alebo to vaše "ja som chcel v tvojom veku škrečka." "ja psa" "kúp si morča"... vy ste mali to a ona chce koňa.. a ak na to jej rodičia majú, tak jej ho nedovolia možno len z toho dôvodu, že vedia, že nieje napr. zodpovedná... takže nerobte zo seba Big Bossov! a ak si myslíte, že keď na internete urazíte a "zhodíte" 13 ročné dievča, budete v očiach iných veľký a významný, ste na omile ide to tu dolu vodou... !
a aby som aj poradila... radšej si začni šetriť napríklad sa vzdaj darčekov na vianoce, narodeniny, meniny... a požiadaj rodičov, aby si dostala peniaze.. nie rovno 2000€ ale tak po 50kach, 100vkách a uvidíš, že z toho budeš mať väčšiu radosť a naučíš sa aj zaobchádzať s peniazmi
@smajdalf : "Keby ví jaké je ťažké zarobiť 2000 eur, tak sa na koňa ani nepozre"
tak na to ti poviem len toto: www.ifortuna.sk ked je ku koncu anglickeho pohara a trafis experta (11 zapasov) tak mas hned 1000€ z kurzu a 4200€ z bonusu a moze mat aj 2 konov
Ale k veci teraz chces kona o par rokov sa zacnes zaujimat o ine veci a potom co bude s konom? najdes si frajera,stredná skola budes rada ak budes stihat tieto veci! Fakt pockaj! ak chces toho kona tak urcite AZ PO UKONCENI STUDIA!! potom na to bude cas a ver mi ak fotrovcom povies ze ked skoncis vysokú tak na promocie ti kona kupia!
@07nicol myslím, že absolútne nikto v tomto fóre nemá šajnu, čo je appa ale tá asi nebude papierová, keď ste ju kúpili tak lacno, že?
@horselove nekupuj prvého koňa, čo ti padne do oka, ak by boli rodičia ochotní. Tatove narodeniny by si z toho mohla vypustiť. Pamätaj, že kôň, to sú obrovské náklady, a tá počiatočná suma, hoc aj tých 2000 eur, to je nič oproti tomu, čo vás čaká potom. Nedávaj rodičom prázdne sľuby, oni vedia, že ich nedodržíš, skús ich do toho pomaly vtiahnuť....
Ja som dostala koňa keď som mala 15, aj to asi len preto, lebo oco tiež chcel, a to nie sme bohatí, proste akurát vtedy sa našli nejaké peniaze nazvyš. Platil mi zaňho 3 roky a na 18tku ho na mňa prepísal a odvtedy sa o všetko, čo sa ho týka starám ja (teda samozrejme aj o financie). Je to kurva ťažké, ale za toho môjho koňa mi to stojí, takže sa nevzdávaj, ďalej jazdi, a nenaliehaj príliš na rodičov, až to bude mať prísť, tak to príde, a dobrých a krásnych koní bude vždy dosť váž si to, že aspoň máš kde jazdiť, mnohí nemajú ani to....
Aj ja som mala taký problém tiež som chcela koňa no rodičia mi neverili a povedali že sa oňho nebudem vedieť starať tak mi aspoň platili jazdecké hodiny. A po roku mi otec na narodeniny vybavil niečo ako koňa na skúšku a keď zistil že sa oňho viem starať tak mi ho kúpil a už ho mám. Stačí to dokázať že o koňa sa postaráš a že ťa neprestane baviť.
Ale zas .......asi chápete ...aj mám tolko ako ona a aj keby sme na to mozno mali neviem.... tak najprv im musim dokazat ze som zodpovedna starostliva a vazim si peniaze a rozmyslam co robil ALE NIE PRI KONOCH aj v normalnom zivote az potom by mozno pouvazovali ale kedysi som bola taka ze som ssa rozplakala ze mio nekupia kona a ako ma opni nemaju radi a aky su hnusny ale maju pravdu méozem byt rada ze mame uzastny dom a mozem chodit do takej skoly aku mam a mozem sa vzdelavat a este pritom mi platia k*rva drahe kone...a to len jazdy!! myslela som si ze ked budem dospela na kiu rit mi bude kon ze to musim ked budem dieta...ale ak mas kone rada neomrzi ta to ani ked budes mat 51´rokov
Si iba malá rozmaznaná blbka.. Láskavo prestaň slubovať a začni bojovať ak to tak strašne chceš.. !! Čo budeš robiť keď rodičia odídu?? hmm?? Nebudeš vedieť čo máš robiť..!!
vy ste magori ked ho chce tak nech ho ma nemusite jej nadavat a zavidiet za to ze maju peniaze aj ja chcem mat kona a je mi jedno co budete o mne pisat riadim sa podla tyhto pravidiel nikdy sa netrao co si o debe mysly ini a ja to splnam a okrem toho bojuj o to presviecaj rodicov dokaz ze sa budes o neho starat len si treba uvedomit kolko roboty s tim je ale neboj ak sa o to budes starat tak tomu ver ze sa to splni a ja chcem strastne kona len presviecaja pekne rodicov a dokaz im ze ta to neprestane bavit a budes ho mat doma ako nic
Boha ľudia, veď ona chce radu nie tuto aby ste ju odhovarali od koňa! Keď ho tak chce tak jej držím palce a nejdem jej tu písať že je "rozmaznaná" (mne sa vôbec nezdá). Teraz vám začnú všetci písať že ste rozmaznaní kkti! Boha chojte do piči všetci! A teraz rada pre teba ak je to ešte aktuálne: Ja som rodičov prosila až 8 rokov a až teraz sa mi to podarilo a dovolili mi to... Nestrácaj trpezlivosť a hlavne sa nevzdávaj sna kvôli pridrbkaným ľuďom -.-
ľudia ako ste normálny asi vie niečo o koňoch keď jazdí 7 rokov je to dievča ktoré má nejaký sen tak ju nechajte na pokoji sama som si tým prešla a splnilo sa mi to koňa mám a je to radosť žiadna starosť ako hovoríte kôň vám dáva aj iné veci a si za týždeň by sa toho koňa nevzdala keď jazdí 7 rokov on asi toho koňa zaslúži a tebe dám jednu radu Tvoji rodičia ťa určite pochopia je to úžastný nápad a neni to zneužívanie ! Prosím daj mi vedieť ako to dopadlo
Každé dieťa keď je malé chce koňa. Si myslíš že keď chodíš ku koňom 4 roky ta vieš všetko? ....Snivaj...Preboha chudak ten kôň. Ja jazdím 10 rokov a až po 10 rokoch som sa odhodlala kúpiť si koňa. Vieš koľko nato treba peňazi?... To nieje len prísť osedlať a jazdiť. A predovšetkým toho koňa vycvičiť naučiť sa jeho reči aby si chápala jeho pohyby a prečo z akého dôvodu bude čo robiť. Vždy kedď niečo spraví zle je to kvôli jazdcovi pr e nesprávny prístup. Si strašne mladá na koňa. Buď rada že máš kde k ním chodiť a až budeš dospelá a dostatočne zarábať tak si ho kúp
Drahá moja, ja kone milujem, sú to podľa mňa tie najkrajšie stvorenia na svete ale ani z dvojnásobku platu mojich rodičov si koňa jaksik dovoliť nemôžem. A neplačem preto v kúte a nepýtam sa ako presvedčiť zamestnávatela aby mi viac platil lebo chcem koňa.
Inak, máš 15 a správaš sa ako tupé, rozmaznané decko - viac by som im pomáhala, viac hento, viac tamto. Vieš, odmena sa nedáva skôr než sú vidieť výsledky. Najprv sa začni tak správať a nesľubuj chobotiny.
kurva nepiste jej tu komenty ako : si rozmaznana kurva apodobne ! niektory s vas zavidia ze maju prachy iny si myslia ze su cool ale vecina z vas to tak nemala ked ste boli maly
noa? vy ste mali tiez svoje tuzby! mozno to bol skrecok mozno traktor mozno pes ale ona ma kona che ho a uz niekolko rokov sa o nich zaujima chce rady a nie nadavky! je s tym prace jak s certom ale ona od vas chce radu kurva 8) >
Prosím poraďte mi rodičia mi furt nechcú kúpiť koňa~ponika
Ponik stojí 300€ ale nechcú mi ho kúpiť Furt sa vyhovárajú že by cez zimu zamrzol a tak ale ponici má ju zimnú srsť a oco mi nechce postaviť prístrešok pre ponika postavila by som si to sama ale neviem základy
A čítala som že náklady za mesiac sú 10~20€ za každú radu Vám budem vďačná jazdím 5 a pól roka
Chcela by som ho na Vianoce ale nemôžem ich presvedčiť tak pls poraďte ako ich mám presvedčiť mám 12rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
102 komentov
Sorry si podľa mňa strašne sprostá
Ale môj názor je že kúpa koňa je zbytočná ked máš možnosť jazdiť a starať sa o iného.
preco radsej nevyckas kym budes starsia? mozno ta to jazdenie prestane bavit lebo si najdes ine zaujimy. a co potom s tym konom?
to musi kon jednoznacne patrit tebe aby ti robil radost?
v podstate kona mas. jazdis na nom, staras sa o nho len nie je papierovo tvoj. ale aky pocitovy rozdiel v tom je?
vies, ked ti budu rodicia vsetko kupovat ci ti uvidia na ociach, tak z teba nic dobre nevyrastie.
chvalim ich, ze napriek tomu, ze s peniazmi problem nemate, ti len tak toho kona dovolit nechcu.
predsa si uvedom kolko je to penazi!!! a ty mas 13! (ach)
Na druhy den bude doma
V 23 sa predavkujes herakom, lebo na tomto zasmrdenom svete ta uz nic nenadchne...
...A vsetko aby to platili fotrovci zo svojho vrecuska
...Ja sa z vas deti poserem
Nejaky problem?
hlavne musíš rodičom dokázať, že si zodpovedná, že ťa po chvíli neprestane baviť za ním každý deň chodiť a intenzívne sa o neho starať.
ale ak otec nie je úplne antimilovník zvierat tak si myslím že povolí. ešte to bude miláčik celej rodiny
ale nechcem aby mi ju niekto kúpil,lebo viem,že by som na ňu nemala čas a v noci húka.
ak rodičia nedovolia, tak to proste pretrp a keď budeš dospelá a budeš zarábať, kúpiš si ho sama za vlastné. bude to aj lepší pocit.
1)ale dohadovať sa s majiteľkou poza chrbát rodičov......
2)ukecávať tatka na jeho narodeniny
tento postup máš asi z amerických filmov, čo?
poznám dosť ,,koniarov", aby som vedela, že takéto hobby len tak ľahko neomrzí........a vlastné zvieratko je vlastné.....verím, že ho chceš
O.K.asi sa oňho budeš starať.......ale, si pripravená na to, že raz možno budeš musieť živiť Pejka sama? že kone ľahko ochorejú a zdochnú? že naňho bude žiarliť frajer? čo ak pôjdeš na SŠ/VŠ na intrák alebo nebodaj von? ak sa na teba naviaže a ty čo len na rok odídeš, môže zošalieť/zdochnúť
nechceš radšej veľkého psa?
@turgon dajú... ale MBčka je na tom dosť biedne, šak jako, je to síce tank, ale tak
kiezby by chodievala sem a takto ju tiez zjebali.. ale nemoze byt kazdy den jihad..
(beztak sme všetci len ofučaní, že nám rodičia koňa/auto/vznášadlo/nahého Tarabasa kúpiť nemôžu, minimálne ja som )
tak si setri krista 2000 euri D
a to, že to povieš tvojmu otcovi na narodky.. tak ho len zbytočne naserieš ..
Pozoruhodné ako všetci vidíte do ich rodinného rozpočtu, to ich domácnosti a pod. Mali by ste prestať myslieť na seba a svoju situáciu. Absolútne mi to nepripadá rozmaznané. Len vy sa prizeráte na svoje konto, na svoje možnosti.
Poznám dievča, ktorej tiež v takomto veku kúpili rodičia koňa. Má 19 a doteraz tie kone miluje a stará sa o ne.
a aby som aj poradila... radšej si začni šetriť napríklad sa vzdaj darčekov na vianoce, narodeniny, meniny... a požiadaj rodičov, aby si dostala peniaze.. nie rovno 2000€ ale tak po 50kach, 100vkách a uvidíš, že z toho budeš mať väčšiu radosť a naučíš sa aj zaobchádzať s peniazmi
tak na to ti poviem len toto: www.ifortuna.sk ked je ku koncu anglickeho pohara a trafis experta (11 zapasov) tak mas hned 1000€ z kurzu a 4200€ z bonusu a moze mat aj 2 konov
===================================================
Ale k veci teraz chces kona o par rokov sa zacnes zaujimat o ine veci a potom co bude s konom? najdes si frajera,stredná skola budes rada ak budes stihat tieto veci! Fakt pockaj! ak chces toho kona tak urcite AZ PO UKONCENI STUDIA!! potom na to bude cas a ver mi ak fotrovcom povies ze ked skoncis vysokú tak na promocie ti kona kupia!
@horselove nekupuj prvého koňa, čo ti padne do oka, ak by boli rodičia ochotní. Tatove narodeniny by si z toho mohla vypustiť. Pamätaj, že kôň, to sú obrovské náklady, a tá počiatočná suma, hoc aj tých 2000 eur, to je nič oproti tomu, čo vás čaká potom. Nedávaj rodičom prázdne sľuby, oni vedia, že ich nedodržíš, skús ich do toho pomaly vtiahnuť....
Ja som dostala koňa keď som mala 15, aj to asi len preto, lebo oco tiež chcel, a to nie sme bohatí, proste akurát vtedy sa našli nejaké peniaze nazvyš. Platil mi zaňho 3 roky a na 18tku ho na mňa prepísal a odvtedy sa o všetko, čo sa ho týka starám ja (teda samozrejme aj o financie). Je to kurva ťažké, ale za toho môjho koňa mi to stojí, takže sa nevzdávaj, ďalej jazdi, a nenaliehaj príliš na rodičov, až to bude mať prísť, tak to príde, a dobrých a krásnych koní bude vždy dosť váž si to, že aspoň máš kde jazdiť, mnohí nemajú ani to....
Inak, máš 15 a správaš sa ako tupé, rozmaznané decko - viac by som im pomáhala, viac hento, viac tamto. Vieš, odmena sa nedáva skôr než sú vidieť výsledky. Najprv sa začni tak správať a nesľubuj chobotiny.
@bibusik Jazdí 7 rokov.
noa? vy ste mali tiez svoje tuzby! mozno to bol skrecok mozno traktor mozno pes ale ona ma kona che ho a uz niekolko rokov sa o nich zaujima chce rady a nie nadavky! je s tym prace jak s certom ale ona od vas chce radu kurva 8) >
a ako sa ti to podarilo nakoniec?
Ponik stojí 300€ ale nechcú mi ho kúpiť Furt sa vyhovárajú že by cez zimu zamrzol a tak ale ponici má ju zimnú srsť a oco mi nechce postaviť prístrešok pre ponika postavila by som si to sama ale neviem základy
Chcela by som ho na Vianoce ale nemôžem ich presvedčiť tak pls poraďte ako ich mám presvedčiť mám 12rokov