Čaute mám tu jeden problém. Bývam v jednoizbáku :/ Mám psa, ale chcel by som aj papagája no mama mi nechce dovoliť. Neviete mi nejako pomôcť? Nejaké rady ako nato?
stale o nom hovor fakt stale, a im to bude liezt tak na nervy az ti ho kupia aj sami =D... ja som si taktovynervovala u nasich psa, stalo ma to sice cely mesiac bluznenia o nom aj zo sna ale nasi boli uz taki nastvani ze ma nechali aj vybrat si akeho aj odkial aj za kolko.. =D a ak ti ho aj tak nedovolia, tak si ho aj tak kup potom uz s tym budu trochu ratat a nevyhodia ta z domu
Ja by som ti do toho jednoizbáku nedovolila ani toho psa ... No vážne, tvoja mama si to asi nevymyslela, očividne máte málo miesta (my máme málo miesta v 2-izbáku), ten chudák papagáj by musel byť zavretý v malej klietke, lebo veľkú by si nemal kde dať... Trošku nad tym pouvažuj
načo ti papagája? nevyspíš sa nikdy, všade budú pierka lietať a žiadny úžitok alebo radosť z toho nebude. Ak bude taký vychcaný ako náš tak bude stále ticho a presne v momente keď zapneš telku alebo hudbu, alebo sa s niekým začneš rozprávať, tak začne vrieskať na plné hrdlo. radšej sa venuj naplno tomu pejskovi
@luthien to by som nerobila. hlvne netlač na pílu...snaž sa pomáhať, nech vidí, že to zvládneš, ale papagája ti ku psovi neradím. my sme jedne čas doma mali asi 6 druhov zvierat, psa aj andulky...proste blázninec. ak ho však chceš naozaj veľmi, popros mamu, žiaddne veci typu "ak mi ho nedovolíš, utečiem z domu" to by bolo dost blbe....venuj sa psíkovi, zaslúži si to určite
@purenarcissism No tak je to bytový pes keď už sme pri tom neni oveľa väčší ako ten papagáj a chodím s ním pravidelne von A zas neni to vlčiak alebo neviem čo aby to potrebovalo behať po dvore ako splašené. A ďalšia vec kupovali sme ho ešte keď som býval v 3-izbovom, tak prosím ťa keď do toho nevidíš radšej buď tichšie...
hlavne by ti mala doverovat ze sa budes o papagaja starat a nenechas to na nej,,,pripadne ak ma fobiu z vtakov a nechce ti to povedat tak asi ju nepresvedcis,mala by si byt k nej potom tolerantna
Takto: Keby že sú tie papagáje na pokraji vyhynutia, sú v rezerváciách, kde sa o nich zoológovia starajú a rozmnožujú ich. To, že si bežne môžeš kúpiť papagája znamená, že ich je "dosť" a preto si ľudia myslia, že majú právo ich len tak vytrhnúť z ich prirodzeného prostredia kde majú slobodu niekam do domácnosti, kt. je na opačnej strane sveta. Namiesto svojho prirodzeného domova, kde si mohol voľne lietať, páriť sa a pod., je zatvorený v klietke, kde ho učia nejaký blbci rozprávať a je závislý od stravy, kt. mu dávajú a celkovo sú jeho prirodzené pudy potlačené. Toto pre mňa nie je správne.
Čo znamená "dobre sa starať" ? Mne môže byť jedno, že mi dávaš na jesť, že mi je teplo a sem-tam ma pustíš sa preletieť po byte, keď som stále zatvorená v jednom prostredí, kt. mi ani len prirodzené nie je. :/
Často sú také zvieratá kradnuté a dosť násilne brané. Si predstav, že si vták, niekde si sedíš na konári a zrazu k tebe niekto príde, zavrie ťa do klietky a len tak ťa odvedie. A potom celý život tráviš v niečej obývačke.
Nemám proti tomu nič, keď máš doma psa al. mačku, ale toto je moc.
Súhlasím s tebou tiež to takto vnímam, ale zas na druhej strane si vezmi keď už sú tu tak nič nezmôžeš a preto si myslím, že je lepšie ich kúpiť a starať sa o ne starostlivo s láskou akoby mali trčať v obchode, kde ich všetcia očumujú a z toho majú potom halušky. Takto si aspoň zvyknú na rodinu vedia, že sú v dobrých rukách teda pokiaľ sú. Ale ako hovoríš tiež som proti tomu, aby ich brali z ich domova kde vyrastali, no myslím si že tak to bolo na začiatku, ale teraz tie čo sa narodia už tu tak nevidia rozdiel a nevedia, že patrili čo ja viem do AUS.
Keď vidím vo výklade kožuch, tak si ho nekúpim preto, lebo som proti zabíjaniu zvierat v tomto smere, aj keď to zviera, z kt. je ten kabát urobený je dávno mŕtve. Nebudem podporovať trh. Keby že si tú kožušinu nikto nekúpi, pre majiteľa to bude odkaz, že to ľudia nechcú a tým pádom to prestane kupovať i on, lebo ide o prachy. A výrobca začne výrobu toho produktu obmedzovať.
Tak isto to vnímam i so zvieratami a myslím, že na takom princípe to funguje. Ako obchod.
Keby že sa narodíš niekde uprostred džungle v nejakom kmeni a celý život tam prežiješ znamená, že už nie si človek? Že nemáš pudy? Len preto, že nie si v prostredí, kt. sa vyznačuje kultúrou považovanú z globálneho hľadiska za správnu?
@hippiechick ja viem, ale ja sa v tom až tak nevyznám, ale hodnotím to tak, že lepšie ako napríklad sliepky - však aj to sú vtáky (!!!) a ako sa nasilne vraždia a chovajú! a ješ ich (predpokladam)?! takže napríklad, tie papagáje sa majú ešte oveľa lepšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
ach jo, viem že je to nereálne
Chce to asi väčší byt. Ale to nie je iba na tebe, teda ak vôbec je, takže... Papagája si kúpiš inokedy...
Som proti tomu aby mali ľudia v domácnostiach vtáky pozatvárané v klietkach...
Takto: Keby že sú tie papagáje na pokraji vyhynutia, sú v rezerváciách, kde sa o nich zoológovia starajú a rozmnožujú ich. To, že si bežne môžeš kúpiť papagája znamená, že ich je "dosť" a preto si ľudia myslia, že majú právo ich len tak vytrhnúť z ich prirodzeného prostredia kde majú slobodu niekam do domácnosti, kt. je na opačnej strane sveta. Namiesto svojho prirodzeného domova, kde si mohol voľne lietať, páriť sa a pod., je zatvorený v klietke, kde ho učia nejaký blbci rozprávať a je závislý od stravy, kt. mu dávajú a celkovo sú jeho prirodzené pudy potlačené. Toto pre mňa nie je správne.
Čo znamená "dobre sa starať" ? Mne môže byť jedno, že mi dávaš na jesť, že mi je teplo a sem-tam ma pustíš sa preletieť po byte, keď som stále zatvorená v jednom prostredí, kt. mi ani len prirodzené nie je. :/
Často sú také zvieratá kradnuté a dosť násilne brané. Si predstav, že si vták, niekde si sedíš na konári a zrazu k tebe niekto príde, zavrie ťa do klietky a len tak ťa odvedie. A potom celý život tráviš v niečej obývačke.
Nemám proti tomu nič, keď máš doma psa al. mačku, ale toto je moc.
Súhlasím s tebou tiež to takto vnímam, ale zas na druhej strane si vezmi keď už sú tu tak nič nezmôžeš a preto si myslím, že je lepšie ich kúpiť a starať sa o ne starostlivo s láskou akoby mali trčať v obchode, kde ich všetcia očumujú a z toho majú potom halušky. Takto si aspoň zvyknú na rodinu vedia, že sú v dobrých rukách teda pokiaľ sú. Ale ako hovoríš tiež som proti tomu, aby ich brali z ich domova kde vyrastali, no myslím si že tak to bolo na začiatku, ale teraz tie čo sa narodia už tu tak nevidia rozdiel a nevedia, že patrili čo ja viem do AUS.
Keď vidím vo výklade kožuch, tak si ho nekúpim preto, lebo som proti zabíjaniu zvierat v tomto smere, aj keď to zviera, z kt. je ten kabát urobený je dávno mŕtve. Nebudem podporovať trh. Keby že si tú kožušinu nikto nekúpi, pre majiteľa to bude odkaz, že to ľudia nechcú a tým pádom to prestane kupovať i on, lebo ide o prachy. A výrobca začne výrobu toho produktu obmedzovať.
Tak isto to vnímam i so zvieratami a myslím, že na takom princípe to funguje. Ako obchod.
Keby že sa narodíš niekde uprostred džungle v nejakom kmeni a celý život tam prežiješ znamená, že už nie si človek? Že nemáš pudy? Len preto, že nie si v prostredí, kt. sa vyznačuje kultúrou považovanú z globálneho hľadiska za správnu?
Chovanie zvierat na stravu je iná kapitola si myslím.
Nejem mäso.
Kto sa mal lepšie : Židia v Mauthausene al. Tutsiovia počas Rwandskej genocídy? To sa nedá určiť skrátka. Alebo aspoň porovnať...
Teraz to bude šiesty rok bez mäsa.
hej a ryby tiež neješ? to ti rodičia dovolili?
Týranie ako týranie. Môj názor poznáš. Menšie zlo je stále zlo. Teda aspoň pre mňa.
Mne nikdy nič nezakazovali.