potrebujem od Vás pomoc,pretože už neviem ako ďalej. Pokúsim sa Vám v skratke popísať svoj príbeh a problém. Na začiatok..mám 17 a priateľa 2 a pol roka. Prvý rok a pol bol nádherný,ale to len vďaka nemu,ja som nespravila takmer nič. Pretvar
Ste obaja nezreli na vztah, skor ci neskor to skonci rozchodom, lebo ocividne neviete zvladat vlastne pocity a nie ste schopni sami o sebe fungovat nie este vo vztahu.
Bud sa zacni spravat ako dospela zodpovedna osoba co nie je labilna, alebo sa na to vyser. Ale od cloveka co ma pravdepodobne prvy vztah a 17 rokov je to asi vela ocakavat.
noo, bohu ďakuj za toho chlapca. mne to príde že si strašne bojazlivá. pre boha je t tvoj chlapec. pri ňom môžeš robiť robiť hocičo len nie sa báť.
p.s.: psycholog je zadarmo
Zvláštne, že aj po takom dlhom čase si taká nesmelá. Možno naozaj nemá šancu viesť tento vzťah ďalej, aby ste sa obaja len trápili. Asi by si ho mala nechať ísť.
Ale ak chcete niečo skusiť, tak ma napadlo, že nejaké výlety zrobiť len pre vás dvoch. Aby ste ŽILI.
Chýba Ti úplne sebavedomie, robíš všetko len podľa ostatných a nie podľa seba. Frajer Ti kopec somarín nakecal a Ty ho počúvaš a potom keď chce zmenu, tak sa diví, že mu nič nenavrhneš. Podľa mňa ani z toho nemáš radosť a nevieš ako z toho von. No hrôza.
ty si snáď stelesnená nepriebojnosť...ako chceš fungovať v dnešnom svete, ked si takato tichá šedá myška, čo si nevie povedať a presadiť svoje. Dnes to nie je o tom ísť s prúdom, nechať sa fackovať a potláčať svoje názory. Ja neviem, či je tvoj vek skutočný, ale dufam, že ano, lebo hádam z tohoto ešte dospeješ. Musíš sa proste vzchopiť, nabrať svoje chýbajúce sebavedomie a prekonať sa! Keby si sa vžila do jeho role, tiež by ťa to nebavilo. Bolo by to pre teba ako chodiť s nejakou bábkou, alebo chvostom alebo ja neviem k čomu to prirovnať. Všetko musí navrhnuť vymysliet, ty sotva zareaguješ, on ani nevie, či sa si spokojná, či sa ti to páči....Ja by som to už nezvládla, na jednej strane ho obdivujem, že to vydrží, na druhej strane sa čudujem, prečo to neukončí a na tretej strane, nechápem, prečo sa s tebou o tom neporozpráva a nepokusite sa to nejak riešit, ked uz nie ste schopní sa rozísť.
@13
Akoze my sme spolu s frajom uz tak dlhsie a pozname sa prakticky od narodenia, ale tak vždy som pri nom najvac uvolnena a sama sebou a proste..to je taky ten pocit, ze vies, ze ten clovek ta ma fakt rad taku, aka si. Podla mna je to dost dolezite.
Pred mesiacom mi skončil presne takýto vzťah ako opisuješ, skoro by som povedal že si moja bývalá keby tam nie je pár rozdielov, hlavne vek... Sama musíš vedieť či ho miluješ, či si ochotná sa preňho zmeniť alebo stále len pokračovať s prázdnymi rečami a tak ho ďalej trápiť. Zásadne však musí existovať úplná úprimnosť medzi vami a musíte si obaja veriť, teda aj ty jemu. On ťa očividne miluje a to tak ako ťa už možno nikto milovať nebude, spýtaj sa sama seba aj to či si to zaslúžiš, resp. asi vieš že nie, tak či si to chceš zaslúžiť alebo sa zľutovať nad chalanom a ukončiť to, aj keď ho to bude bolieť a to neskutočne.
Darmo sa tu však pýtaš ako máš samú seba zmeniť, tá zmena musí vyjsť z teba samej. Vieš že niečo nerobíš dobre, prečo to teda nespraviť tak ako by si mala, ako by si očakávala od druhého?
Opakujem, je to len na tebe, ak sa chceš zmeniť tak sa zmeníš a ak nie, povedz to chalanovi tak aby to pochopil, nech vie že si v láske sebecká a že ho s tebou nečaká šťastie...
Inak ti odporúčam poriadne si prečítať nasledovný článok, možno sa v ňom nájdeš tak ako som v ňom našiel ja svoju bývalú a práve to zmení tvoj pohľad na seba... » www.ostium.sk/index.php?mod=m...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Bud sa zacni spravat ako dospela zodpovedna osoba co nie je labilna, alebo sa na to vyser. Ale od cloveka co ma pravdepodobne prvy vztah a 17 rokov je to asi vela ocakavat.
A keďže som to nečítal celé tak odpoveď je nie.. ak sa teda náhodou nepýtaš či sa s ním máš rozísť... (v tom prípade je odpoveď áno)
p.s.: psycholog je zadarmo
Ale ak chcete niečo skusiť, tak ma napadlo, že nejaké výlety zrobiť len pre vás dvoch. Aby ste ŽILI.
Akoze my sme spolu s frajom uz tak dlhsie a pozname sa prakticky od narodenia, ale tak vždy som pri nom najvac uvolnena a sama sebou a proste..to je taky ten pocit, ze vies, ze ten clovek ta ma fakt rad taku, aka si. Podla mna je to dost dolezite.
Darmo sa tu však pýtaš ako máš samú seba zmeniť, tá zmena musí vyjsť z teba samej. Vieš že niečo nerobíš dobre, prečo to teda nespraviť tak ako by si mala, ako by si očakávala od druhého?
Opakujem, je to len na tebe, ak sa chceš zmeniť tak sa zmeníš a ak nie, povedz to chalanovi tak aby to pochopil, nech vie že si v láske sebecká a že ho s tebou nečaká šťastie...
Inak ti odporúčam poriadne si prečítať nasledovný článok, možno sa v ňom nájdeš tak ako som v ňom našiel ja svoju bývalú a práve to zmení tvoj pohľad na seba... » www.ostium.sk/index.php?mod=m...