Caute,okrem iného ma trápi nasledovný dlhší príbeh:
Otec je až pouši zadĺžený, ešte k tomu asi už dva mesiace nezamestnaný lebo sa nesprávne rozhodol (už počas tých dvoch mesiacoch mohol mať prácu, slušne platenú) a teraz to už nedokáže splácať. Mam
IT bez skoly, jedinne po znamostiach. Neviem aky mate velky byt, ale nastahoval by som si tam do jednej izby na cas najomcov, ktory by splatili aspon energie. Potom by som na tvojom mieste zacal robit podradnu pracu aspon na cas, kym sa situacia nevylepsi - napr. za pokladnou, ked na nohach nevladzes. A hladal by som si popritom robotu, a mozno by sa usmiala stastnena a zobrali ta niekde za pocitac.
@tobje toto počúvam často a vlastne o tom som aj vyššie písal...hľadám, len do výroby moc nechcem a na ostatné chcú veľa požiadaviek...ešte aj na skladníka(picker) si niekde vyžadujú 5ročnú prax
klud, myslis si ze ste jedini, ktorí su zadlzeni ?? tak si na omyle !
skusal si v zahranici hladat robotu ? je tam vela sanci a hlavne z oblasti IT, ved tieto dni praca s IT predstavuje asi najslepsie platene moznosti a pracujuci s IT su najslepsie plateni.
Zamestnancov az tak titul nebude trapit ak im ukazes ze sa v tom vyznas a v najhorsom tak bude menej platovo ohodnoteny.
Nevzdavaj to, aj horsie veci sa stavaju .. len netreba sediet a hlavou krutit, mas internet , oslovuj firmy a pohybuj sa ... sak sa horovri, kto hlada najde
normálne by som ti poradil aby si prijal Ježiša do svojho srdca ale v tomto prípade si srandu robiť nebudem....
Myslím že v tvojom prípade nemáš na výber iné ako ísť robiť do tej výroby a prípadne si hladať nejakú inú robotu popritom...ktorá by ťa neubíjala tak moc a časom sa taká možno nájde. (btw, čo ťa na nej tak ubíja? veď keď nie ty tak niekto iný by ju musiel robiť). S tým programovaním ti moc neporadím lebo nemám šajnu kde všade to môžeš využiť ale ty by si mal vedieť či už by si náhodou aj s tvojou znalosťou nemohol niečo robiť.
A teraz sa blíži leto takže budú sezónne práce (aj v zahraničí) takže...
@11@hawaitypek Ubíja ma psychicky, proste každých 15-30 sekúnd robiť to isté 8 hodín denne s plochými nohami...proste neznesiem tú monotónnosť. (aj keď programovanie sa môže zdať podobné, nieje to tak)
@drejka Mám za sebou 2 absolventské praxe, nejaké brigády a zakaždým som dával nejaké peniaze mame.(neboli to samozrejme horibilné sumy, ale nemám problém jej dávať €)
Píšem, že rád by som do zahraničia aj kitchen-portiera, ale proste prvý mesiac by som tam nemal ako prežiť lebo pri ubytovaniach si vždy alebo teda väčšinou pýtajú depozity v podobe väčšinou 3/4 z mesačnej splátky za ubyt. a to žiaľ nemám kde zohnať.... + strava, letenky..
@hawaitypek To mi je jasné, len nechcem byť ten niekto
@drejka Tú výrobu by som zniesol jedine ak by za ňu dali dostatočne motivujúci plat a nie 350€ aj so stravnými. A takisto, desí ma výroba aj preto, lebo jedna známa(inteligentná, vhodná do administratívy/účto.) išla robiť do výroby a po dvoch rokoch mi povedala, že si inde ani nehľadá, že si zvykla na to, že dostane sotva 400€ a takto ja zase nechcem skončiť (teraz to vyzerá, že som nenásytý, ale proste mám iné ciele, než sa uspokojiť s výrobou lebo nič iné nieje, resp. nechce sa mi hľadať)..
myslím, že v žiadnej oblasti neni viac pracovných pozícií, ako IT... a keď si dobrý, tak ti žiadnu vš netreba.
nech sa páči - www.profesia.sk
a prístup - radšej nebudem robiť nič ako niečo, čo ma nebaví (a nemusí to byť natrvalo, ale proste z dôvodu, že to aktuálne nutne potrebuješ), je tak trochu... hlúpy... ???
Omg, veď sa nejako nakopnem a hľadám prácu. Je to ťažké, to je pravda, ale vždy sa dá niečo, nám hrozila exekúcia, keď som mala 11 a prakticky odvtedy pracujem, resp. brigádujem, ako sa dá.
Neviem, či čakáš, že si hneď nájdeš super job, kde ti budú platiť 700€ mesačne, ale chytaj sa fakt všetkého.
Čo je lepšie, mať minimálnu mzdu, alebo nemať nič a písať fóra o tom, že nevieš, čo so životom?
Ak máš fakt 31 rokov, tak rešpekt O.ô
Alebo rozpredaj majetok, je to (aspoň pre mňa bol) bolestivý krok, ale čo už.
Osobne by som urobil nasledovné: urob si zoznam firiem kde by si chcel pracovať, dohodni si 10 min schôdzku zo šéfom a choď tam osobne. Životopis im pošlú všetci, buď iný. Povedz čo vieš a opýtaj sa či takého človeka nehľadajú. My sme takto kočku tiež prijali, nie každý má čas dávať inzerát na net a robiť pohovory. Ukáž že si dobrý a určite niečo zoženieš. Hlavne to nezabal po 10 navštívených firmách, znova a znova a efekt príde.
hmmm.... máš oveľa viac rokov ako polovica z nás čo ti tu radí (za predpokladu, že si pravdovravný). Všetci, apoň to čo som si prešla, ti radia naozaj dobre... hľadať prácu... nevzdávať sa... v oblasti IT si urćite niečo nájdeš. Ak si nenájdeš nie si v tom dobrý. A ako tu píšeš nič iné okrem IT nevieš.
Pýtaš sa čo by som robila ja. Mám 17. ty by si mal radi´t tým ako som ja a nie opačne. No za všetko čo som si prežila (nebolo toho málo) viem, že tu ťa nič dobré nečaká. Si pomerne mladý. Nečakaj tu. Beź preč čo najďalej. Čo čakáš že si nájdeš prácu všetko splatíš rodina sa vráti do normálu nájdeš si ženu a budeš mať deti. O dáky čas si spravíš vysokú školu a budeš robi´t to čo ťa baví?..... hej a potom zazvoní zvonec.
Nie ak aj nájdeš prácu bude zložitá.... v rodine sa nič nezmení aspoň nasledújúce tri mesiace. Ba dokonca bude sa to zhoršovať. Posledná upomienka... čo k tomu dodať. Si v sračkách. v mega sračkách.
Ako keby si bol Rose na Titanicu v tej scéne kedy sa rozhoduje či pôjde na čln alebo nie. Nakoniec nastúpi ale z lásky k Jackovi skočí späť na loď. Nebuď taký hlúpy a nezostávaj tu kvôli rodine. Budeš to celý źivot ľutovať. Zober všetko čo ti je drahé a bež preč..... samozrejme ak to nespravíš je tu možnosť že prežiješ... len za akú cenu?
@oreant vyjebal by som sa na svoje skurvene sny o IT, prestal sa vyhovarat na svoju neschopnost, siel do vyroby, fotra prefackal a zobral ho so sebou, po veceroch sa drtil z netu programovanie a hladal si CIM SKOR hocijaku robotu v IT, lebo bez praxe ALEBO VS mozes ist akurat tak dopice.
Sorry, ale ja osobne, ako IT clovek (12r to robim, 10r profesionalne), mam plne zuby "radobyprogramatorov", ktory sa doma nieco ucili 4 roky a myslia si, ze spravia dieru do sveta. IT nieje zrovna lahky chleba, aj ked je dobre plateny. Ak sa nevzdelavas, dostanes sa velmi lahko na platovy strop a koncis, tak isto, ako vo fabrike - akurat na vyssom plate. Plus ak robis programatora, rataj s profesionalnou deformaciou jak krava a kazdovecernou dusevnou vycerpanostou, obcas rovnou lobotomii mozgu v amaterskych podmienkach krivym zelezom pouzivanym pri mumifikacii
Vies co je podstatne absolutne v kazdej oblasti pre to, aby si bol uspesny? Nefnukat a snazit sa! Ked som nemal robotu, siel som robit strechy, do lesa, na stavbu...a drzal som picu a makal - a neubudlo zo mna, aspon som sa naucil nejakej pracovnej moralke a zodpovednosti.
Vyhovorku typu ploche nohy si strc za klobuk, ja som kvoli krizom (skurvene sedave zamestnanie, ano IT) dva roky zaspaval pomaly s placom. Sak jebni vlozky do topanok, zacni trocha cvicit nieco, mozno sa to zlepsi - ak nie, tak si proste ZVYKNI, lebo to asi zjavne budes musiet urobit.
A ked budete za vodou, tahaj kupit mamke velikansku kyticu a vyboskavaj ju, ze vas drzala aspon ona
Sorry za ten ton, ale miesto pisania sem si uz mal davno makat...vela stastia!
@weeman schodzku so sefom? dostanes tam tak maximalne personalistu...
@31@dorinda257 Ako som písal vyššie, birdz neaktualizuje vek vo fóre, správny vek mám v profile. Nemysli si, že by som vám mladším nemal čo poradiť, to by nebola pravda.
Okrem toho, mňa tu nič nedrží ale chápem, čo sa mi snažíš povedať..
@32@panpeterpan Zrovna o diere do sveta nesnívam, držím sa pri zemi. A áno, hocičo v IT, nemal by som problém. Len je to ťažšie bez známostí. Alebo sa neviem predať..
@oreant si mimo, IT vobec nieje o znamostiach, to je u nas len v statnych podnikoch. Ide len ciste o schopnosti - to, ze ta niekto niekam odporuci na zaklade toho, ze si dobry, nieje znamost. Ale to pride casom, spolu s nejakymi referenciami. Ak chces nejaku sofistikovanejsiu radu, ako pokracovat s karierou, napis, co zatial vies - pripadne aj mne do spravy, mozem ti poradit, tolko casu si najdem vidim, ze hlupak nebudes
@oreant Normalne si ma nasral!!! Skoncis ako tvoj otec s takymto pristupom, tebe sa nepaci robit za minimalny plat? TI jebe? Tak nezer boze, neznasam ludi, co nejdu ani za minimalnu mzdu, ja som tak robila za pasom v zavode na vyrobe kablov polroka a potom prepustali zial, ale prezila som to tam zvykla som si. Je jasne, ze kazdy sme iny, ale tak mozno by si sa z tej roboty nezblaznil, ak by si myslel na nieco ine a nielen na to, že si najdes hned robotu za 1000eur!!! Kde zijes? ( ako mam dojem ze vyplyva z toho co pises )
chudak tvoja mama, mat takych chlapov doma
Len sa vyhovaras, praca vonku chapem, na zahranicie treba kapital, toto teraz tiez riesim, ale dalo by sa to mozno nejako si pozicat alebo tak...
chces malo! Kebyze chces viac si najst robotu tak ju uz mas, ale chudatko tyzden vydrzal v zavode...
Ktovi co by si spravil, kebyze nabuchas nejaku zensku, porodi ti decko a potom by si tiez cakal dokedy ti daju aspon 500 eur, lebo za 350 aj so stravnymi ty predsa nepojdes robit vsak!!! Uvedom sa!! Neviem kolko mas rokov, ale uvedom sa!!
naprosto suhlasim s @panpeterpan takze mily zakladatel skupiny, precitaj si jeho prispevok 10x!! Nalep si ho na celo. na zrkadlo a zariad sa !!!
#32 to vystihol presne po >10 rokoch sa programovanim dopracujes akurat do stavu, ze prides domov, cumis do steny, nechce sa ti ani zapnut TV (sustredit sa na dej filmu? unavne...) tak len sedis jak dedo s fajkou na priedomi a mas uplne vygumovany mozog Po dovolenke si myslis ze si si oddychol a omyl - do 2 dni si v povodnom lobotomickom stave. A to uz ani nehovorim, ze ti po vsetkej optimalizacii a debuggingu zacne cely svet pripadat brutalne drbnuty a nasere ta vsetko co zavana nedokonalostou.. t.j. 99.9% veci co vidis okolo seba. Pipanie tovaru za pokladnou v Tescu mi uz pripada ako rajska hudba...Dojdes domov, padla, ziadne rozrobene veci a spatna kompatibilita. len sladka debilita
@alysia - Prave kvoli ludom ochotnym robit za dumpingove ceny su v SR take smiesne platy. Samozrejme ked musis tak musis, ale clovek by mal poznat svoju cenu. Uvedom si, ze jedine co v zivote mas je cas. A davat niekomu svoj cas za minimalnu mzdu len preto, ze nie je nic lepsie...
@mimique teba asi živia rodičia že? . Ja chápem, čo sa mi snažíš povedať, ale vždy bude niekto kto aj tú prácu za málo peňazí bude musieť zobrať, lebo nebude mat na výber, lebo potrebuje peniaze a jesť a také tie ,,malichernosti".... neviem či odmietanie takej roboty a minimalnej mzdy a umieranie následne ľudí pomôže to je začarovaný kruh.
@alysia v 35ke? Neblazni, ti uz su davno mrtvi To je presne co hovorim, ze sa vzdy najde ten "niekto" je jediny dovod tych platov. Minule som mal debatu s nejakou co zila z minimalnej mzdy a napriek tomu planovala dieta. Asi aby bol jej muz lahsie vydieratelny zamestnavatelom, ked bude na materskej.. Chapem ze vzdy sa neda, ale vo vacsine pripadov si o to sami koledujeme takymito rozhodnutiami.
@36@alysia Teraz sa zhlboka nadýchni a UPOKOJ sa. Píšeš, že sme každí iní a aj tak mi nadávaš za moje postoje, ktoré nesúhlasie s tvojimi. A ako tak čítam aj ďalšie reakcie, tak asi hocikoho názor je nesprávny, len ten tvoj je najlepší. Radšej ani nereagujem ďalej.
@37@mimique Ono viac-menej rátam s tým, že je to náročné na psychiku, ale tak mám sa toho kvôli tomu vzdať?
@alysia - mam, aj preto povazujem cas straveny pracou za minimalnu mzdu za uplne zabity. Alternativa? Netusim, mozno by ludia v hladovych dolinach mali plodit menej deti a nerobit si zmysel zivota z produkcie buducich nezamestnanych. Pripadne znizit naroky - vacsina ludi si zoberie hypoteku na byt, ktory si v podstate ani neuziju, pretoze chodia z prace do prace, aby ho vobec splatili... v podstate pracujeme len preto, aby sme mohli pracovat a investujeme do deti, ktore budu nezamestnane. Nikto sa nezastavi a nepovie si - ups, co to vlastne robim? Panu ktoru som spominal si robila deti preto, lebo je to "zmysel zivota". Tak jej to vtlkli do hlavy a tak to povazuje za spravne, aj za cenu toho ze bude cely zivot riesit co do ust a stazovat sa na stat, ze ma nizke pridavky. Ak je nezamestnanost > 5%, pridavky by som uplne zrusil, podporovat vyrobu nezamestnanych by malo byt penalizovane, nie zvyhodnovane. To je podla mna hlavny problem, ak je 15% nezamestnanych, tak je skratka 15% ludi navyse.
@oreant - samozrejme sa toho nevzdavaj, len ta upozornujem ze tato praca ubija uplne rovnako ako kazda ina. Este ked ti mozem poradit - ak zatial nemozes robit softver za peniaze, zamestnaj sa inde a po veceroch mozes robit nejaku drobnu aplikaciu (pripadne viac kuskov) a doviest ju do dokonalosti. Vysperkovane GUI, instalacky, kvalitna dokumentacia v anglictine, pripadne aj zdrojaky aby bolo vidiet kvalitu kodu. Nieco z coho je vidno ze mas prehlad v roznych oblastiach. Ak sa aj nezamestnas v IT, ak bude aplikacia dobra, mozes pridat nejake features funkcne iba v advanced edicii, za ktoru bude treba zaplatit par evri cez Paypal. Je to dlhodoba zalezitost a zisk velmi otazny, ale takymto sposobom sa zdokonalis, spravis cosi co mozes ukazat potencionalnemu zamestnavatelovi a ak aj ziadneho nenajdes, snad ziskas cosi na mikroplatbach. Btw. mas mensi problem ako ja - ked som zacinal, nemal som ani vlastny pocitac Inak v com robis? .NET?
@oreant bože, upokojím sa, ked budem chcieť ja dobre? ... a nepovedala som, že len môj názor je správny ale z toho čo píšeš, nedá mi nenadávať ti, sory, neovládla som sa, len si ma proste tým čo píšeš ako sa vyhováraš vytočil. A obraciaš to proti mne, čo som povedala, miesto toho aby si sa k tomu vyjadril a postavil ako chlap a povedal niečo na to, čo som napísala. Ale lepšie kľučkovať že?
@mimique zaujímavý názor. Nerobte si deti, nuž to máš tou východou, že deti sú zmysel života... prevychovaj všetkých ľudí...zníženie nárokov. Aj to je riešenie veru.
Ale tým, že bude menej ľudí nevyrieši sa úplne nezamesntnanosť a to že ľudia robia za minimálnu mzdu podľa mňa
mimique ma pravdu že človek by mal poznať svoju cenu a tiež by mal vedieť si ju vypítať, no zasa na druhú @oreant budeš radšej sedieť doma, lutovať sa a nemať ani tých posraných 300 - 400 eur mesačne, len preto že nie si zvyknutý ťahať 8-čky, bože čo by si robil keby si mal ťahať 12-ky alebo 16-ky... (ja si momentálne tiež hladám nové zamestnanie a práce je po kokot a nie len za minimum, (aj keď ja osobne považujem zamestnanie z minimalným platom za novodobé otroctvo, zober si že načo pracovať vo firme, keď ju v skutočnosti môžeš vlastniť, no ako tak čítam ty moc na výber nemáš, čo znamená že kludne máj svoje sny o IT práci, no kým tento sen naplníš, čo budeš dovtedy robiť, budeš radšej bezdomovcom ako by si mal pracovať za minimum... to je dosť hlúpy prístup...
@mimique tie svoje oslovenia si nechaj pre seba. Celá tvoja logika ohľadne detí je trochu chorá.
A druhá vec je veľmi ľahko povedať že sa tu ľudia predávajú za minimálnu mzdu a mali by vedieť aká je ich cena. Väčšina to aj vie, ale momentálny trh práce je taký ako je. A buď zoberieš ponuku ktorá sa ti ponúka alebo nemáš nič a keď sa ti nepáči mzda nahradí ťa hneď niekto iný, a keby to neboli ľudia zo Slovenska (keďže sa nebudeme predávať ak otroci) tak je tu hneď pár štátov z ktorých si sem veľmi rado príde pár ľudí zarobiť ešte aj za nižšie platy.
@egon - v com konkretne je moja logika ohladne deti chora? Chore je produkovat tovar bez odbytu a ludi bez perspektivy. Nuz ale rad sa necham poucit o uzitocnosti investicie do deti, ktore raz budu robit za minimalnu mzdu. Prave preto, ze ich bude nadbytok a tak sa kedykolvek najde "niekto iny", kto ich nahradi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Veľa šťastia.
a byť tebou určite nesedím na birdz ale hladám prácu ktorá nieje manuálne náročná všade možne
@tobje toto počúvam často a vlastne o tom som aj vyššie písal...hľadám, len do výroby moc nechcem a na ostatné chcú veľa požiadaviek...ešte aj na skladníka(picker) si niekde vyžadujú 5ročnú prax
skusal si v zahranici hladat robotu ? je tam vela sanci a hlavne z oblasti IT, ved tieto dni praca s IT predstavuje asi najslepsie platene moznosti a pracujuci s IT su najslepsie plateni.
Zamestnancov az tak titul nebude trapit ak im ukazes ze sa v tom vyznas a v najhorsom tak bude menej platovo ohodnoteny.
Nevzdavaj to, aj horsie veci sa stavaju .. len netreba sediet a hlavou krutit, mas internet , oslovuj firmy a pohybuj sa ... sak sa horovri, kto hlada najde
Drzim moc palcov a neboj zvladnete to
Pokladnu som tiež robil, ale aj s tým je tu problém a to žijem v meste.(nebránim sa tomu)
@5 @barky ale kde? čo? už mi došli nápady proste
Myslím že v tvojom prípade nemáš na výber iné ako ísť robiť do tej výroby a prípadne si hladať nejakú inú robotu popritom...ktorá by ťa neubíjala tak moc a časom sa taká možno nájde. (btw, čo ťa na nej tak ubíja? veď keď nie ty tak niekto iný by ju musiel robiť). S tým programovaním ti moc neporadím lebo nemám šajnu kde všade to môžeš využiť ale ty by si mal vedieť či už by si náhodou aj s tvojou znalosťou nemohol niečo robiť.
A teraz sa blíži leto takže budú sezónne práce (aj v zahraničí) takže...
Samozrejme, isto niesme jediní...ale to mi môže byť jedno...
Už toho mám pokrk lebo si neviem nájsť prácu už dobré 2 roky (vyhýbam sa len op. výroby a minimálnej mzde) a stále nič lebo nieje známosť
Píšem, že rád by som do zahraničia aj kitchen-portiera, ale proste prvý mesiac by som tam nemal ako prežiť lebo pri ubytovaniach si vždy alebo teda väčšinou pýtajú depozity v podobe väčšinou 3/4 z mesačnej splátky za ubyt. a to žiaľ nemám kde zohnať.... + strava, letenky..
@hawaitypek To mi je jasné, len nechcem byť ten niekto
Jednu dobu som dokladal tovar za 1,19€ a dalo sa
nech sa páči - www.profesia.sk
a prístup - radšej nebudem robiť nič ako niečo, čo ma nebaví (a nemusí to byť natrvalo, ale proste z dôvodu, že to aktuálne nutne potrebuješ), je tak trochu... hlúpy... ???
Neviem, či čakáš, že si hneď nájdeš super job, kde ti budú platiť 700€ mesačne, ale chytaj sa fakt všetkého.
Čo je lepšie, mať minimálnu mzdu, alebo nemať nič a písať fóra o tom, že nevieš, čo so životom?
Ak máš fakt 31 rokov, tak rešpekt O.ô
Alebo rozpredaj majetok, je to (aspoň pre mňa bol) bolestivý krok, ale čo už.
Proste tu neseď a rob niečo.
@strangie Rozhodne nečakám na dreamjob a super plat..
Nemám 31, birdz neposlúcha a vek vo fóre neupravuje
Rozpredaj majetok? Keby nejaký mám, tak by som to spravil.
ale fakt ako, rob. držím palce
hmmm.... máš oveľa viac rokov ako polovica z nás čo ti tu radí (za predpokladu, že si pravdovravný). Všetci, apoň to čo som si prešla, ti radia naozaj dobre... hľadať prácu... nevzdávať sa... v oblasti IT si urćite niečo nájdeš. Ak si nenájdeš nie si v tom dobrý. A ako tu píšeš nič iné okrem IT nevieš.
Pýtaš sa čo by som robila ja. Mám 17. ty by si mal radi´t tým ako som ja a nie opačne. No za všetko čo som si prežila (nebolo toho málo) viem, že tu ťa nič dobré nečaká. Si pomerne mladý. Nečakaj tu. Beź preč čo najďalej. Čo čakáš že si nájdeš prácu všetko splatíš rodina sa vráti do normálu nájdeš si ženu a budeš mať deti. O dáky čas si spravíš vysokú školu a budeš robi´t to čo ťa baví?..... hej a potom zazvoní zvonec.
Nie ak aj nájdeš prácu bude zložitá.... v rodine sa nič nezmení aspoň nasledújúce tri mesiace. Ba dokonca bude sa to zhoršovať. Posledná upomienka... čo k tomu dodať. Si v sračkách. v mega sračkách.
Ako keby si bol Rose na Titanicu v tej scéne kedy sa rozhoduje či pôjde na čln alebo nie. Nakoniec nastúpi ale z lásky k Jackovi skočí späť na loď. Nebuď taký hlúpy a nezostávaj tu kvôli rodine. Budeš to celý źivot ľutovať. Zober všetko čo ti je drahé a bež preč..... samozrejme ak to nespravíš je tu možnosť že prežiješ... len za akú cenu?
Sorry, ale ja osobne, ako IT clovek (12r to robim, 10r profesionalne), mam plne zuby "radobyprogramatorov", ktory sa doma nieco ucili 4 roky a myslia si, ze spravia dieru do sveta. IT nieje zrovna lahky chleba, aj ked je dobre plateny. Ak sa nevzdelavas, dostanes sa velmi lahko na platovy strop a koncis, tak isto, ako vo fabrike - akurat na vyssom plate. Plus ak robis programatora, rataj s profesionalnou deformaciou jak krava a kazdovecernou dusevnou vycerpanostou, obcas rovnou lobotomii mozgu v amaterskych podmienkach krivym zelezom pouzivanym pri mumifikacii
Vies co je podstatne absolutne v kazdej oblasti pre to, aby si bol uspesny? Nefnukat a snazit sa! Ked som nemal robotu, siel som robit strechy, do lesa, na stavbu...a drzal som picu a makal - a neubudlo zo mna, aspon som sa naucil nejakej pracovnej moralke a zodpovednosti.
Vyhovorku typu ploche nohy si strc za klobuk, ja som kvoli krizom (skurvene sedave zamestnanie, ano IT) dva roky zaspaval pomaly s placom. Sak jebni vlozky do topanok, zacni trocha cvicit nieco, mozno sa to zlepsi - ak nie, tak si proste ZVYKNI, lebo to asi zjavne budes musiet urobit.
A ked budete za vodou, tahaj kupit mamke velikansku kyticu a vyboskavaj ju, ze vas drzala aspon ona
Sorry za ten ton, ale miesto pisania sem si uz mal davno makat...vela stastia!
@weeman schodzku so sefom? dostanes tam tak maximalne personalistu...
@31 @dorinda257 Ako som písal vyššie, birdz neaktualizuje vek vo fóre, správny vek mám v profile. Nemysli si, že by som vám mladším nemal čo poradiť, to by nebola pravda.
Okrem toho, mňa tu nič nedrží ale chápem, čo sa mi snažíš povedať..
@32 @panpeterpan Zrovna o diere do sveta nesnívam, držím sa pri zemi. A áno, hocičo v IT, nemal by som problém. Len je to ťažšie bez známostí. Alebo sa neviem predať..
Každopádne vďaka za názor.
chudak tvoja mama, mat takych chlapov doma
Len sa vyhovaras, praca vonku chapem, na zahranicie treba kapital, toto teraz tiez riesim, ale dalo by sa to mozno nejako si pozicat alebo tak...
chces malo! Kebyze chces viac si najst robotu tak ju uz mas, ale chudatko tyzden vydrzal v zavode...
Ktovi co by si spravil, kebyze nabuchas nejaku zensku, porodi ti decko a potom by si tiez cakal dokedy ti daju aspon 500 eur, lebo za 350 aj so stravnymi ty predsa nepojdes robit vsak!!! Uvedom sa!! Neviem kolko mas rokov, ale uvedom sa!!
naprosto suhlasim s @panpeterpan takze mily zakladatel skupiny, precitaj si jeho prispevok 10x!! Nalep si ho na celo. na zrkadlo a zariad sa !!!
dobreee
a akú navrhuješ alternatívu? Aby ľudia nerobili? A držali hladovku?
No tak ak mala taký plat a plánovala dieťa, to sa jej dosť čudujem.
@37 @mimique Ono viac-menej rátam s tým, že je to náročné na psychiku, ale tak mám sa toho kvôli tomu vzdať?
Inak súhlasím s @39
Ale tým, že bude menej ľudí nevyrieši sa úplne nezamesntnanosť a to že ľudia robia za minimálnu mzdu podľa mňa
A druhá vec je veľmi ľahko povedať že sa tu ľudia predávajú za minimálnu mzdu a mali by vedieť aká je ich cena. Väčšina to aj vie, ale momentálny trh práce je taký ako je. A buď zoberieš ponuku ktorá sa ti ponúka alebo nemáš nič a keď sa ti nepáči mzda nahradí ťa hneď niekto iný, a keby to neboli ľudia zo Slovenska (keďže sa nebudeme predávať ak otroci) tak je tu hneď pár štátov z ktorých si sem veľmi rado príde pár ľudí zarobiť ešte aj za nižšie platy.