@torpedo08 Fuf hinduizmus je jedno z najnechutnejších náboženstiev aké existuje Ako vážne, tie vrchné kasty si žijú v pohode ale ak sa narodíš ako nedotknuteľní tak to sa priprav že si menej ako hovno pre ostatných.
@karlotiskot take iste hovno som aj teraz ked som akoze krestan katolik aj ked v skutocnosti neverim v ziadneho jeziska ani nic podobne ale akoze oficialne som krestan lebo mam krst a prijmanie
@tommyhot ty mu tu nadavas a ukazujes tak svoj primitivizmus, on slobodne a nekonfliktne prejavuje a prehlasuje svoj nazor a presvedcenie, ale on je tu ten jebnuty...
@zajkousko obdivujem tvoje sebaovladanie henten primitivny .... ta takto nazve a ty to beres uplne ladovo dufam ze aj ja budem mat dakedy take sebaovladanie
ani taoizmus, ani... hm, okej, myslel som že ma toho napadne viac. každopádne už ma nebaví furt dokola vysvetľovať že je to svetonázor a nie náboženstvo, a pre účely takejto otázky je imho v pohode ten rozdiel neriešiť, lebo aj pýtajúci sa určite do nej chcel zahrnúť aj svetonázory, a málokto používa lomítkové formy ("Ktoré náboženstvo/ktorý svetonázor sa vám najviac páči?") rád
@majuri Church of Euthanasia je takzvané parodické náboženstvo, jeho jedinou pointou je parodovať "skutočné" náboženstvá a poukazovať na to aké sú absurdné (prostredníctvom toho aké prehnane absurdné je ono samo). Ak tomu niekto úprimne verí a berie ho vážne, tak je zaprvé psychicky chorý a zadruhé už asi nežije.
náBOŽENSTVO - náboženstvo je svetonázor obsahujúci a uctievajúci boha alebo bohov, a zakladajúci na tomto fakte a na osobe/osobách daných bohov obvykle celú svoju filozofiu. kresťanstvo má boha, preto je to náboženstvo. hinduizmus má desiatky (prinajmenšom) bohov a bôžikov, preto je to náboženstvo. buddhizmus boha nemá, preto je svetonázorom, rovnako ako zen-buddhizmus, taoizmus, konfucionizmus, ateizmus, atď...
zhrnutie:
systém určujúci konkrétny pohľad na svet a filozofiu prístupu k nemu je svetonázor. systém odvodzujúci a zakladajúci tento pohľad na svet a filozofiu od predpokladu a na predpoklade že existuje nejaký boh alebo nejakí bohovia, je konkrétnejšia podkategória svetonázoru, nazývaná "náboženstvo".
@majuri okej, tak v tom prípade dokonale splnil svoj účel
ale... myslím že jediný rozdiel medzi náboženstvom a sektou je v tomto prípade to, že náboženstvo je štátom oficiálne uznaná náboženská organizácia, a sekta je tá ktorú štát oficiálne neuznal. čiže keby som si založil povedzme Cirkev Reformovaného Kresťanstva Polnočných ľudí, a vychádzal v jej učení z biblie, bola by to sekta až do momentu kým by neprešla tým procesom na uznanie za oficiálnu cirkev. v tomto zmysle je aj Pastafariánizmus sekta.
každopádne tvoje doplnenie informácií bolo dôležité hodnotné
kresťanstvo a filozofia Ježiša Krista mi je blízka-som katolík, škoda že od týchto pozitívnych znakov sa nejako upúšťa(stredovek,inkvizícia,odvolanie Bezáka...), na 2.mieste je u mňa budhizmus- sú to celkom milí a mierumilovní ľudia, na hinduizme sa mi nepáčia tie kasty a na islame takmer všetko-hlavne moslimský fanatizmus,postavenie žien a nadvláda mužov a donucovanie tohto náboženstva štátom
dobre......tak ako filozofia sa mi najviac páči budhizmus, ptm ako náboženstvo jediizmus (je to reálne náboženstvo áno a jediná vec, ktorá mi bráni stať sa JEDI tak to je to, že "duša" je nesmrteľná ).....ptm samozrejme v čo aj verím je lietajúce špagetové monštrum a ešte ptm po prečítaní satanskej biblie aj ateistický satanizmus.......ale inak som stále (ako mi včera @midnight vysvetlil antiteista)
treskaš nemas šajnu čo je budhizmus, ale je to tvoj názor, neberiem. najviac sa mi páči kresťanstvo. samozrejme. Kto má v centre pozornosti Spasiteľa, Majstra Pána Ježiša, jeho Nebeského Otca, a Ducha Svätého, taký nebude nikdy nešťastný. Pochválený buď Ježiš Kristus.
@zajkousko to nebolo na Teba, ale na to čo si napísal......btw. ako vieš, že táto tvoja filozofia je pravdivá, a ostatné sú klamstvá??? Čo ak sa mýliš ty, a pravdu majú tí, čo vyznávajú Islam??? Alebo Budhisti???? Alebo sa všetky náboženstvá mýlia a pravda je niekde úplne inde??? Čo ak pravdu majú ateisti??? Ako to s takou 100% istotou tvrdiť, že práve tvoje náboženstvo je to pravé, ak na to nie sú žiadne relevantné vedecky podložené dôkazy????
nepotrebujem vedu na to aby som cítil Ježiša vo svojom srdci, ak sa s ním rozprávam, udáva mi smer môjho života a teší sa na náše stretnutie vo večnosti, na to nepotrebujem nikoho....
môj životný príbeh neveriaceho ma dostatočne presvedčil, že, On ktorý ma zachránil od zatratenia je ten pravý...
je x svätých, ktorí konvertovali napr. z budhizmu na kresťansku vieru....
pamätaj, milosrdenstvo Božie je obrovské, príjme aj ateistu, nie je to hanba priznať svoj omyl.....
jedine viera v Ježiša Krista je spása a večný život....
nehľadaj pravdu inde, lebo ta prava Pravda je v tebe samom, stačí len zapáliť oheň lásky a potom zistíš, že si sa nemýlil ......
a nakoniec s Ježišom vo svojom srdci sa ti bude ľahšie žiť, budeš vyrovnaný, najdeš cieľ svojho života ....filip
ja som krestan a nehanbim sa za to,ze si nemyslim,ze vsetko je 100% v mojich rukach ...su veci,ktore su nam predurcene a nemame ako im zabranit...a taktiez si nemyslim,ze clovek by sa mal spoliehat len sam na seba, lebo ho to moze doviest na psychiatriu ...neviem si predstavit, ze by som mala byt na cely svoj zivot uplne uplne sama ...na vsetko....ale napr. mm47 si to asi mysli, tak mu prajem vela stastia
@frez jebnuty je preto, ze podla neho su vsetci co neveria v jeho boha kokoti... rovnake zmyslanie maju fasisti vo vatikane odchovani na mussolinim.. minule som videl rozhovor asi s nejakym biskupom vatikanskym (proste niekto z vyssej cirkevnej kasty) a verejne si robil srandu z inych nabozenstiev, vyvysoval sa nad ne a tvaril sa jak majster sveta.. to ma byt kristovo ucenie?
@tommyhot po prve: vobec sa mi nezda, ze mi niekde niekedy zajko niekoho oznacoval za kokota a este snad preto, ze neveri v to, co on
a po druhe: presne hentakych papalasov nemam rad a neuznavam ich, no aj taki ludia, co narobis. podla mna krestanstvo prestalo byt o krestanstve uz nejak zaciatkom druheho tisicrocia... ludia su svine co narobime...
tu máte vyjadrovať svoj názor a vy z toho spravíte hádku je každého vec čo sa mu páči a v čo verí (ja som napríklad katolíčka) ale páči sa mi napríklad budhizmus, nerobte hriechy z názoru po prvé a po druhé nenúdte ľudí prijať a propagovať váž názor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Ale inak ked uz tak @2
sympatie prejavujem skor k (neo)paganizmu, opethizmu a mytologiam ( ak by som sa uz mal rozhodnut pre nieco )
príjmite jeho vieru je najvyšší čas!
filip
ďakujem za uznanie.....
si múdry a spravodlivý sudca tommyhot, príde deň,keď aj teba budu súdiť.........filip
cesta kresťana katolíka je veľmi ťažká
Za vašu vieru vo Mňa budete oplúvaní, bičovaní a budete zomierať......
Ja som vzkriesenie a život. kto verí vo mňa, aj keby zomrel, bude žiť.
(Evanjelium podľa Jána)
filip
ano, eutanázia je veľmi sympatická, ale pre diabla temnôt:- - disappointed:......
filip
viem, nie je to nabozenstvo
@mm47
ani taoizmus, ani... hm, okej, myslel som že ma toho napadne viac. každopádne už ma nebaví furt dokola vysvetľovať že je to svetonázor a nie náboženstvo, a pre účely takejto otázky je imho v pohode ten rozdiel neriešiť, lebo aj pýtajúci sa určite do nej chcel zahrnúť aj svetonázory, a málokto používa lomítkové formy ("Ktoré náboženstvo/ktorý svetonázor sa vám najviac páči?") rád
je viac nabozenstiev ktore mi imponuju ,ale ziadne ktore by mi v kazdom smere vyhovovalo
kazdopadne som sa niekedy prehlasovala za šintoistku, ale teraz asi skor inklinujem k satanizmu
a nieeee neobetujem maciatka a nemam kazdy vikend grupensex
@midnight
citala som o tej church of euthanasia, na jednej strane uplne skvele a na druhej brainwash ako inak
co robi krestanstvo nabozenstvom? a budhizmus svetonazorom , ked aj na nete som nasiel ze je to nabozenstvo
@mm47
náBOŽENSTVO - náboženstvo je svetonázor obsahujúci a uctievajúci boha alebo bohov, a zakladajúci na tomto fakte a na osobe/osobách daných bohov obvykle celú svoju filozofiu. kresťanstvo má boha, preto je to náboženstvo. hinduizmus má desiatky (prinajmenšom) bohov a bôžikov, preto je to náboženstvo. buddhizmus boha nemá, preto je svetonázorom, rovnako ako zen-buddhizmus, taoizmus, konfucionizmus, ateizmus, atď...
zhrnutie:
systém určujúci konkrétny pohľad na svet a filozofiu prístupu k nemu je svetonázor. systém odvodzujúci a zakladajúci tento pohľad na svet a filozofiu od predpokladu a na predpoklade že existuje nejaký boh alebo nejakí bohovia, je konkrétnejšia podkategória svetonázoru, nazývaná "náboženstvo".
no ono to je povazovane za sektu a sami sa oznacuju za beziskovu vdelavaciu spolocnost
maju jedine prikazanie a to "nebudes plodit"
a je zalozena na sebevrazde, potrete, kanibalizme a analnom sexe
maju dokonca modlidby, ako napriklad modtidba za dobru smrt
ako najznamesie meno je lekar jack kevorkian, ktoreho povazuju za svateho,
áno, viem, teda okrem toho kevorkiana, toho si idem vygoogliť...
okej, tak toho by som kľudne považoval za svätého aj ja.
ale nechápem či si tým komentom len chcela doplniť info, alebo mal nejak vyvracať to čo som povedal...
opravit iba nabozenstvo na sektu a organizaciu, plus doplnit informacie a vytahovat sa plus citit sa dolezito a mudro
ale... myslím že jediný rozdiel medzi náboženstvom a sektou je v tomto prípade to, že náboženstvo je štátom oficiálne uznaná náboženská organizácia, a sekta je tá ktorú štát oficiálne neuznal. čiže keby som si založil povedzme Cirkev Reformovaného Kresťanstva Polnočných ľudí, a vychádzal v jej učení z biblie, bola by to sekta až do momentu kým by neprešla tým procesom na uznanie za oficiálnu cirkev. v tomto zmysle je aj Pastafariánizmus sekta.
každopádne tvoje doplnenie informácií bolo dôležité hodnotné
@zajkousko @13
» sk.wikipedia.org/wiki/Budhizmus...
Je to nábožensko-filozofický smer
marxisti sa takto nesprávajú ......filip
no v každom prípade nevyvalovať grc jazyk na svojich spolubirdzákov, zdá sa ti, že je to slušné?...mne nie ...........filip
.........filip
nepotrebujem vedu na to aby som cítil Ježiša vo svojom srdci, ak sa s ním rozprávam, udáva mi smer môjho života a teší sa na náše stretnutie vo večnosti, na to nepotrebujem nikoho....
môj životný príbeh neveriaceho ma dostatočne presvedčil, že, On ktorý ma zachránil od zatratenia je ten pravý...
je x svätých, ktorí konvertovali napr. z budhizmu na kresťansku vieru....
pamätaj, milosrdenstvo Božie je obrovské, príjme aj ateistu, nie je to hanba priznať svoj omyl.....
jedine viera v Ježiša Krista je spása a večný život....
nehľadaj pravdu inde, lebo ta prava Pravda je v tebe samom, stačí len zapáliť oheň lásky a potom zistíš, že si sa nemýlil ......
a nakoniec s Ježišom vo svojom srdci sa ti bude ľahšie žiť, budeš vyrovnaný, najdeš cieľ svojho života ....filip
@z stotožňujem sa s tým celkom...len...to je občas ťažko takto žiť ale uznávam, že aj mne to pomáha
a po druhe: presne hentakych papalasov nemam rad a neuznavam ich, no aj taki ludia, co narobis. podla mna krestanstvo prestalo byt o krestanstve uz nejak zaciatkom druheho tisicrocia... ludia su svine co narobime...