neznášam všetko kde je cibula, cesnak, paprika a podobné štiplavé veci, bravčové mäso a tie všelijaké vnútornosti, ktoré som v živote nejedla ani sa na to nechystám, takisto nič špenátové a hentaké...a milujem pizzu - šunka, syr, šampiňóny, kukurica
neznasam vsetky horuce jedla kde pracujem to jest egg benedicte, egg florentine, hot salt beef a ine chutovky :S uz len ked to citim sa mi chce vracat, somkazdu z nich urobila asi milionkrat. a naopak rada jem zeleninu, ryby, cinu, thai a morske plody ci ako to volame
nenávidím guláš lebo ho všetci dogebria čo mi nechutí ani neviem u nás sa vždy varí to čo chcem ja a ked nie aspon sa nezvykne varit to čo mi nechutí =D radšej ostanem hladný ako zjesť niečo čo sa mi nepozdáva, čo má viac ako 3 dni pred zárukou, čo stojí den, čo nieje čisté alebo je lacné nezdravé =D
milujem rozmixovanú brokolicovú polievku zo smotanou a s lososom smotanovú šparglovú polievku z čínskej kuchine ryžu zo sladkou omáčkou a pečenou kačkou tie malé zemiačiky so syrom cherry paradajky a čínsku kapustu a čisté ovocie ako je mango mňamky
No, nikto do mňa nedostane: Morské plody(predsudky )a vnútornosti okrem pečienky, ktorú zbožňujem.(Ako napríklad srdcia, žalúdky, držky, mozog a i.) Tiež napríklad krv(ktorá sa odchytáva pri zabíjačkách a povarí sa sa napríklad s chlebom), surové vajíčka a surové mäso (ja som už tá generácia, ktorá bola neustále strašená salmonelózou ). Neznášam, keď niekto robí volské oko a zostane tam tá "soplovitá" vrstva bielka Tiež proste nedokážem zjesť, keď viem, že napríklad nejaká krémová polievka alebo niečo na štýl cestovín Carbonara má v sebe pridané vajíčko alebo žĺtko, keď už je vypnutý oheň - čiže nemám istotu, že to vajíčko je úplne uvarené
Nemám rada, ale zjem (napríklad, aby som niekoho neurazila, ale sama si to určite nevyberiem) - sladkovodné ryby (smrdia mi), pangasia; všetko kde je kôpor; ryžový nákyp, žemľovku, nemusím tiež špenát, tvaroh, milujem rajčiny, ale neznášam ich pečené alebo varené so šupkou(napr. lečo), fazuľové lusky, klobásu, kapustové fliačky, sladko-slané kombinácie (ako napr. pizza hawaii, kuracie alebo morčacie zapekané s hruškami, jablkami, broskyňami) okrem kačky so sladkou kapustou a proscuitto s figami alebo žltým melónom, ktoré milujem .
Nemusím zle urobenú jahňacinu a kozľacinu, ktoré treba dobre namarinovať (lebo mäso samo o sebe páchne) a urobiť domäkka - nie každý to vie.
Milujem syry, zeleninu, ovocie, bryndzové halušky, šampiňóny, rebierka, pizzu (syr, šunka, šampiňóny, artičoky, kapary a slaninka), pečené kura, zemiaky na HOCIAKÝ spôsob (od surových, cez placky, varené, pečené, v pahrebe, kašu, halušky...), milujem cestoviny s omáčkami, najmä syrovými, so šampiňónmi, slaninkou...taliansku rajčinovú polievku so syrom, kapustové strapačky, nakladaný hermelín, tuniaka, lososa, aljašskú tresku, žraloka, hociaké mäso, ak je dobre spravené, šaláty (ovocné aj zeleninové)....
musle....raz na dovolenke v Chorvatsku som ich zjedla kol 50... co sa dialo vecer myslim ze nemusim opisovat ..ale uz ich nemozem ani citi ... a tak isto ani Spenat ,sice ked nemam na vyber ked mama vari tak aj to zjem...., alebo grís ( krupicova kasa) .ked som bola mala milovala som to ,ale potom...mi to pripada nechutne
nejem:pečen a ine vnutornosti,fazulu,privarky,halušky,rezance,mäso (len kuracie)....ešte by toho bolo veľa ....a milujem pizzu,cestoviny,bagety,morske plody a podobne ..
mám rada všetky okrem tých, ktoré strašne neznášam, a to: huspenina, oškvarky, jaternice, krvavnice, vnútornosti a všetky podobné zabíjačkové veci. Ďalej nemám rada (keby bolo najhoršie, zjedla by som, dobrovoľne ale nie) lečo a vo všeobecnosti uvarenú zeleninu (hlavne papriku a rajčiny), nemusím ani morské plody (okrem kreviet, tie sú mňam)a ani mrkvu (trauma z detstva
neznášam Langoše ... pečieenku z hocičoho....huspeninu...fazulu... a všetko okrem toho zjem...milujem...Pizzu,Žemlovku,Pečene mäso z cibulou a take fajnotky
neznášam pečienku ....ale milujem vysmážaný msyr z hranolkami alebo opekanymi zmiakmi a tatarku ... pizza ta pride nachuť vždy .... a samozreme palacinky ale len vlastná výroba
Neznášam cibuľu ale keď je napríklad nadrobno pokrájaná v praženici alebo rozvarená v guľáši tak takú zjem .. len veľké a surové kúsky sa mi hnusia, pór, ďalej nemám rada kyslé polievky okrem vianočnej mliekovej kapustnice, ktorú nadovšetko milujem taktiež si neviem predstaviť jesť studeno a všelijaké tie aspikové salámy - to keď vidím zježia sa mi chlpy na ruky.. a takisto nemám rada ani sardinky lebo je tam celá hlava a hnusí sa mi to ... a čo milujem ? najviac zo všetkého milujem mäso. na akýkoľvek spôsob. Môj otec je poľovník a tak odmalička rastiem na divinke... jediný deň bez mäsa si neviem preedstaviť.. a špeciálne najviac na svete zbožňujem rezne a domácu zaúdenu klobásku ... jooj nebíčko v papuli a zo sladkých vecí ak mám spomenúť tak jednoznačne dukátové buchtičky alebo sacherová torta.. a ešte venčeky s punčovou polevou
vajíčkovú polievku, lebo keď som bola malá, nasilu ma donútili ju zjesť a dodnes si pamätám ako mi z nej bolo zle a skončila v záchode..... a aj veľa iných jedál (huspenina, figy, slivovica ........... )
Keď je hlad, zjem všetko, nie je nič také, čo by som úplne neznášal.
Ale nemám rád bryndzové halušky, vlastne celkovo bryndzu, kôprovku, brokolicu a nemusím moc ani ryby. A nemám rád sladké jedlá na obed, lebo to má byť ako dezert, to nie je jedlo!
pečienky a všetky vnútornosti, držky, huspeninu, lečo, kel a jedlá z neho, všetky ryby okrem pangasiusa a lososa, tofu, fazulu, šošovicu a jedla z nich a napríklad takisto aj polievku, ktorú väčšina miluje-slepačí alebo hovädzí vývar.
najviac mám rada pizzu, lasagne, bryndzové halušky, pečené kuracie stehná, uhorkový šalát.
@fleur1301 hviezdny výber toho čo áno a čo nie. keď to porovnám so sebou, začínam pochybovať, že mám o sebe pochybovať ako o človeku ktorý vie čo mu chutí.
jedlo beriem ako nutnosť, nie pôžitok. zjem asi všetko čo je nezávadné, najmä ak som hladný a je to zadarmo. kľudne by som do seba pchal aj chrobáky, hady, psy, mačky, konské mäso, chobotnice a čo ja viem čo. že by som niečo vyslovene neznášal, to asi nie.
tiež v chľaste, ktorý beriem ako drogu, mi ti to jedno a vypijem kľudne aj bez brzdy všetko čo je nezávadné a nebodaj zadarmo a vychladené. akékoľvek víno, pivo, tvrdé tmavé aj bledé, domáce pálenky a pri najhoršom aj alpu
nenávidím hocičo v čom je cesnak alebo kečup, nikdy by som si to do úst nedala, potom vajcovú polievku, držkovú, šošovicovú, kelový prívarok, vnútornosti, boršč, granadír, žemlovku, ryžu v mlieku, všetko v čom je želatína, ovčí syr, rezance s makom alebo lekvárom
ále, proste je toho veľa, a to vôbec nie som vyberavá!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
a obľúbených mám veľa
Palacinky, lebo mi chutia...
omg ako mám zdôvodniť prečo mi to a to (ne)chutí??
No, nikto do mňa nedostane: Morské plody(predsudky )a vnútornosti okrem pečienky, ktorú zbožňujem.(Ako napríklad srdcia, žalúdky, držky, mozog a i.) Tiež napríklad krv(ktorá sa odchytáva pri zabíjačkách a povarí sa sa napríklad s chlebom), surové vajíčka a surové mäso (ja som už tá generácia, ktorá bola neustále strašená salmonelózou ). Neznášam, keď niekto robí volské oko a zostane tam tá "soplovitá" vrstva bielka Tiež proste nedokážem zjesť, keď viem, že napríklad nejaká krémová polievka alebo niečo na štýl cestovín Carbonara má v sebe pridané vajíčko alebo žĺtko, keď už je vypnutý oheň - čiže nemám istotu, že to vajíčko je úplne uvarené
Nemám rada, ale zjem (napríklad, aby som niekoho neurazila, ale sama si to určite nevyberiem) - sladkovodné ryby (smrdia mi), pangasia; všetko kde je kôpor; ryžový nákyp, žemľovku, nemusím tiež špenát, tvaroh, milujem rajčiny, ale neznášam ich pečené alebo varené so šupkou(napr. lečo), fazuľové lusky, klobásu, kapustové fliačky, sladko-slané kombinácie (ako napr. pizza hawaii, kuracie alebo morčacie zapekané s hruškami, jablkami, broskyňami) okrem kačky so sladkou kapustou a proscuitto s figami alebo žltým melónom, ktoré milujem .
Nemusím zle urobenú jahňacinu a kozľacinu, ktoré treba dobre namarinovať (lebo mäso samo o sebe páchne) a urobiť domäkka - nie každý to vie.
Milujem syry, zeleninu, ovocie, bryndzové halušky, šampiňóny, rebierka, pizzu (syr, šunka, šampiňóny, artičoky, kapary a slaninka), pečené kura, zemiaky na HOCIAKÝ spôsob (od surových, cez placky, varené, pečené, v pahrebe, kašu, halušky...), milujem cestoviny s omáčkami, najmä syrovými, so šampiňónmi, slaninkou...taliansku rajčinovú polievku so syrom, kapustové strapačky, nakladaný hermelín, tuniaka, lososa, aljašskú tresku, žraloka, hociaké mäso, ak je dobre spravené, šaláty (ovocné aj zeleninové)....
tiež len čisté, pred zárukou, overené značky
nič poľské a turecké a radšej ani slovenské.........sú to šity
najradšej si všetko jedlo robím sama
a v reštauráciach sa nestravujem vôbec
a mam rad pizzu hawai
a milujem kari,chilli a zemiaky na vsetky sposoby
A milujem veľa jediel. Záleží od nálady.
naznášam asi ryžu
a mám rada palacinky, kuracie rezne, lievance s nutellou, vyprážaný syr
Ale inak celkovo som vychovaná tak, že aspoň skúsim ochutnať prakticky všetko (aj tú držkovú som zjedla! )
Ale nemám rád bryndzové halušky, vlastne celkovo bryndzu, kôprovku, brokolicu a nemusím moc ani ryby. A nemám rád sladké jedlá na obed, lebo to má byť ako dezert, to nie je jedlo!
pečienky a všetky vnútornosti, držky, huspeninu, lečo, kel a jedlá z neho, všetky ryby okrem pangasiusa a lososa, tofu, fazulu, šošovicu a jedla z nich a napríklad takisto aj polievku, ktorú väčšina miluje-slepačí alebo hovädzí vývar.
najviac mám rada pizzu, lasagne, bryndzové halušky, pečené kuracie stehná, uhorkový šalát.
a v poslednej dobe nezjem studené žiadne jedlo, ktoré bolo varené, pečené alebo nejako inak tepelne upravované.
radšej nebudem jesť akoby som mala zjesť také jedlo studené, musí byť teplé.
jedlo beriem ako nutnosť, nie pôžitok. zjem asi všetko čo je nezávadné, najmä ak som hladný a je to zadarmo. kľudne by som do seba pchal aj chrobáky, hady, psy, mačky, konské mäso, chobotnice a čo ja viem čo. že by som niečo vyslovene neznášal, to asi nie.
tiež v chľaste, ktorý beriem ako drogu, mi ti to jedno a vypijem kľudne aj bez brzdy všetko čo je nezávadné a nebodaj zadarmo a vychladené. akékoľvek víno, pivo, tvrdé tmavé aj bledé, domáce pálenky a pri najhoršom aj alpu
ále, proste je toho veľa, a to vôbec nie som vyberavá!
a obľúbené sa mi menovať nechce
Milujem syry