Tak moc som toho necital, ale najviac sa mi pacil Pan Prstenov, som to cital asi pred 10+ rokmi ked este o tom ani nechyrovali, ze by z toho spravili film.
Dakujeme J.R.R. Tolkienovi za vznik fantasy zanru.
a keby iba jedna, 100 ich je určite... minimálne cela Plochozem od Pratchetta, "Všechny řitě světa i ta má " od Bukowskeho, všetko čo napísal Haruki Murakami ...
Romány Johna Galsworthyho d D. H. Lawrencea, z poézie Krchovský, Bukowski, Lermontov. A rozhodne zopár diel na internete, neexistujúcich v knižnej podobe.
Norské dřevo, Doppler, Pes vo vesmíre, Vraždy v ulici Morgue, básnická zbierka Studňa čo tíši smäd, Trainspotting, sága Gričská čarodejnica, Denník Anny F.
Soňa Rebrová-Ema .. Maličká zomiera ako 4 ročná na rakovinu a je to písané od prvého dňa choroby až po posledný pocitmi jej matky .. To mi zmenilo taký pohľad na svet a som si pri tom dobre poplakala
@kokosovyorech - áno je to skvelá kniha, mám celú sériu. Ale predsalen - je mnoho lepších. Ako fakt stopu vo mne zanechali napr. Zvieracia farma, 1984, Zelená kniha - aj keď nie pozitívnu a hlavne Temné hmoty... myšleinkovo najhlbšia kniha určená primárne pre mládež, podla mojho nazoru
Doris Lundova-Erik kniha o chalanovi s leukemiou.. skoncila sice smutne ale naucila som sa vdaka nej pozitivnejsie mysliet... a precitala som si aj viac krat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Dakujeme J.R.R. Tolkienovi za vznik fantasy zanru.
A pamätám si z toho viac ale toto je najlepšie: "Nie je to prekliatie, je to dar!"
Don Miguel Ruiz - Láska, vztahy, přátelství.
Anthony de Mello - Bdelosť. Cesta k láske.
...
de Mella odporúčam naozaj každému.
...Twilight sága Stephanie Mayerová
Aprílové dievča a Očistec bláznov-Martina Solčanská
Punková prizncezná-Dominika Ponechalová
Pamätám si z toho mnoho A dala mi toho veľa a istým spôsobom aj pomohla,keďže je smiech zdravý a ja som sa pri nej nevedela dosmiať
Kvety zla - Baudelaire
Majster a Margaréta - Bulgakov
...
-víš hovno...
-a ty čo sa tam škrábeš jak zblšená činčila do piče?!
najsamlepšia kniha
"Verím, že keby každý človek začínal deň orgazmom, žili by sme v mieri."
a potom... Kto chytá v žite- Shillinger ( tiež nevem jak sa píše)
aa..nevravím, že to zanechalo dobré aleb zlé... jednoducho zanechalo..
mojou srdcovkou je i tak Norské dřevo a samozrejme, že on stojí za to!
Pavel Hirax Baricak- Nauc ma umierat
William Paul Young-Chatrc
McCarthy Cormac- Cesta