Citovať nemôžem, ale dovolím si parafrázovať jedného nemenovaného riaditeľa jedného nemenovaného cirkevného, kresťanského gymnázia.

Tento riaditeľ vyjadril názor, že trest smrti, šlo o pašovanie drog v Číne, je vlastne úplne v pohode. Veď, keď niekoho za to, že drogy prechováva odstrelia, tak ostatní si predsa rozmyslia, či to budú robiť tiež. Následne sa zmienil o tom že najlepšie fungujúcim, hm nazvime to zriadením, bolo spoločenstvo prvých kresťanov. Nechcem sa vyjadrovať k správnosti, či nesprávnosti trestu smrti ako takému, či hodnotiť niekoho názory na dobrá a zlé. Len sa zamýšľam . . . Možno mám skreslenú predstavu o kresťanskom náboženstve (nevravím, že človek, ktorý spácha niečo protizákonné má ostať bez trestu), ale ja som si vždy myslela a stále myslím, že je to o - ži a nechaj žiť, odpúšťajte a bude aj vám odpustené a tak ďalej. A tak sa teda pýtam, je, hm, správne, normálne, prijateľné, .... , aby riaditeľ školy, ktorá si zakladá na kresťanských princípoch a viere, a teda jej hlavný predstaviteľ hovoril niečo také a zastával takéto presvedčenia?

Mne osobne sa to zdá rozhodne, keď nič iné, aspoň rozporuplné a podivuhodné . . .

 Blog
Komentuj
 fotka
george90  28. 6. 2010 17:18
pokiaľ viem, žiadny učiteľ by nemal vyjadrovať svoj názor, svoj postoj a presviedčať o tom žiakov. riaditeľ už vôbec nie.



a je rozdiel kresťanstvo a kresťanstvo (prípadne cirkev a cirkev). aj odpustky si ľudia kedysi museli platiť
 fotka
tequila  5. 8. 2023 17:50
treba ho konfrontovat v podnetnej diskusii
Napíš svoj komentár