Dokážem dýchať, ale tiež nedýchať. A tiež dokážem zabrániť tomu, aby som zošalel. To robím od tej doby, čo som začal upadať do sveta, skrytého v tieni. Šerosvit ma každú chvíľu znova obklopí. Dýchaj zhlboka. Ak v šere stratíš dych môžeš sa v ňom, ľahko stratiť. Cesty v šere vedú priestorom o deviatich rozmerov. Hovorí sa im sľučky. A práve tie vytvára schopnosť dychu.

Môj najnovší objav. Prvý dych. Sľučka ktorú vytvorí, ťa vráti na miesto, do ktorého si prepadol zo skutočného sveta. Nech sa v šere dostaneš kamkoľvek, prvý dych ťa vráti do tvojej východzej polohy. Určite preto je najvýznamnejším zo všetkých. Ďalej sú tu napríklad inteligentný dych, ktorý stočí priestor do Archimedovej špirály, alebo správny dych, ktorým sa pohybuješ po ploche elipsoidu.

V šere je preto dosť nebezpečné stratiť dych. Ak stratíš schopnosť pohybu, nemusí sa ti podariť odtiaľto dostať.

Toto sú pravidlá platiace všeobecne. Napriek tomu, že do šera sa vchádza množstvom podpriestorov, ktoré závisa od toho, ktorý z deviatich kruhov prekročíš, a ktorý so šiestich kvarkov použiješ na jeho odomknutie. Samotné podpriestory sa od seba skoro vôbec neodlišujú. Ale nedá sa v nich dýchať. A tiež je v nich oveľa väčšia zima ako v samotnom šere.

Preto poslednou dobou tak veľmi neznášam zimu.

 Blog
Komentuj
 fotka
ohcysp  8. 1. 2011 16:39


zaujímavá webka inak
Napíš svoj komentár