Nakoľko od kapely 10 singlov naj dať nemôžem.... tak vyberiem aspoň 5 najlepších skladieb tejto vynikajúcej kapely, ktorá ma svojou hudbou mnohokrát veľmi naplnila.

5. DARIO G - Dream To Me (2001)

Jedna z najvydarenejších prerábok. Môžem povedať za seba, že je minimálne na rovnakej úrovni ako jej originál. Aj keď v mojich očiach majú Cranberries predsa len trošku navrch. Ale hudba je veľmi príjemná, nenásilná a rovnako je to tu aj kvalitne odspievané. Rozhodne za seba poviem, že v ničom Dario G túto skladbu nepokazili. Naopak.



4. DARIO G - Sunchyme (1997)

Debut tejto kapely rozhodne patrí dnes už ku klasike, na ktorú sa nezabúda. A to po všetkých stránkach. Hudobnej, klipovej. Je to taká jednoduchá, milá a krásne urobená skladba, ktorá ma vždy dokáže príjemne upokojiť a vrátiť dobrú náladu. Patrí medzi favorites.



3. DARIO G - Sunmachine (1998)

Skladba, ktorej som sa za roky nahľadal neskutočne moc. Dnes som dokonca zistil, že skladby Sunmachine a Sunchyme sa spolu ľuďom dosť pletú. A tam bolo dosť problémov tiež pri hľadaní. Občas som si už myslel, že ju mám, no nakoniec vysvitlo, že nie. ... ale pri tejto skladbe si človek rád zaspomína na staré dobré 90-te roky, kde bola hudba celkom iná než je teraz. A toto je osobne skladba, ktorá mi veľmi pripomína detstvo a rád na ňu spomínam.



2. DARIO G - Feels Like Heaven (Heaven Is Closer) (2003)

Nepochopím, prečo po tejto skladbe už Dario G nič nevydali. Je to strašná škoda. Lebo tak ako sa The Cranberries nemusia za svoju coververziu skladby Dreams nemusia hanbiť, tak to isté v mojich očiach platí o kaple FICTION FACTORY. Tu dokonca poznamenám, že cover verzia sa mi páči viac ako originál. Aj keď si rád pustím obe, túto radšej.



1. DARIO G - Voices (2000)

A na záver už len skromne (a možno nečakane, to neviem) pridávam skladbu VOICES, ktorá je podľa mňa to najlepšie, čo kedy od kapely DARIO G vyšlo. Nie je asi deň, kedy si ju nepustím, nezavriem oči a nevychutnám si tú krásnu atmosféru, ktorá z nej vychádza. To šťastie, ten pokoj, ten mier a hlavne pocit slobody, ktorý mi dáva. Keď už šťastie nenachádzam vo svete, tak si ho aspoň vychutnám v tejto nádhernej skladbe, ktorá tu po roky ostane a bude mi pripomínať krásy z obdobia, keď som bol ešte malý chlapec.


 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár