Ako je už asi z nadpisu jasné, tentokrát ponúknem mojich 10 najobľúbenejších skladieb, ktoré otvárajú album. Čiže na albume je označená číslom 1.

10. SASHA - This Is My Time (album - Surfin´ On A Backbeat - lim. edition (2003) )

This Is My Time bola pre mňa pred siedmimi rokmi jednou z najobľúbenejších skladieb pre príjemnú melódiu, dobré spevy a celkom aj teraz je to skladba, ktorú si kedykoľvek môžem pustiť a poriadne si ju užiť. Nezapadne prachom ani po rokoch.



9. SCHILLER - Gluck Und Erfullung (album - Zeitgeist (2000) )

Hoci si tu budem teraz asi trošku protirečiť, nakoľko na albume ZEITGEIST je táto skladba označená číslom 2, ale všetky Schillerove albumy otvára veľmi podobné Intro. A Into za skladbu nepovažujem. Intro je proste len intro. Čiže album pre mňa tu otvára až skladba číslo 2 - Gluck Und Erfullung, ktorá mi dodáva nádherný pocit akoby som bol niekde voľný v prírode, niekde v Amerike roku 1400 a akoby som sa cítil niekde v prérii medzi indiánmi. Krásne sa mi pri nej sníva.



8. ENS - Alibista (album - V Klietke Hanby (2009) )

Skladba, ktorú Vám nebudem môcť ukázať, nakoľko na nete uploadnutá nie je, ale poviem tu to, že Ens patria podľa mňa medzi kapely, ktoré ešte vedia robiť veľmi príjemnú, melodickú a dobrú rockovú muziku. Ich album je podľa mňa vynikajúci a táto pieseň bola pred troma rokmi, keď som ju počul prvýkrát (hoci album vyšiel až o 2 roky neskôr) jednou z najobľúbenejších. Je naozaj otvorená, príjemná a veľmi melodická, čo od hudby očakávam vždy.

7. TAKE THAT - Reach Out (album - Beautiful World (2006) )

Keď Take That urobili Comeback, nevenoval som tomu absolútne pozornosť. Ich hudba ma moc nezaujala a nikdy som sa neradil medzi ich fanúšikov. Nakoniec som sa ale k tomuto albumu odhodlal a začal som počúvať. Netvrdím, že ma to nejako výrazne zaujalo, ale táto skladba áno. Patrí medzi skladby, ktoré som nevytiahol z prehrávača a mohol som ich počúvať dokola a dokola. A aj teraz je tomu tak.



6. ATB - See You Again (album - Two Worlds (2000) )

ATB je pre mňa v mnohom veľmi talentovaný človek, ktorý dokáže urobiť skvelú muziku. Po prvom vypočutí som túto skladbu miloval, no oveľa viac som si ju zapísal do srdca po smrti mojej najbližšej priateľky. Lebo naozaj tá jediná veta hovorí všetko čo je treba - I SEE YOU AGAIN ON THE OTHER SIDE... a ja viem, že ju naozaj uvidím. A teším sa na ňu.



5. SUPERTRAMP - Give A Little Bit (album - Even In The Quietest Moments (1977) )

To, že Supertramp patrí v hudobnej oblasti medzi elitu nie je žiadna novinka. To, že po odchode Rogera Hodgsona to už nebolo ono nie je tiež žiadna novinka. Ale keď počúvam túto skladbu a ich staré dobré časy v 70-tych rokoch, tak viem, že tá hudba je tak krásna, že sa zapíše aj po rokoch. Milujem.



4. VETROPLACH - Poďte K Nám (album - Unisex (2006) )

Myslím si, že toto je a navždy aj ostane najlepšou skladbou tejto príjemnej, pohodovej a vždy s úsmevmi ladiacej kapely. Album Unisex sa počúva vynikajúco, no túto skladbu si pamätám ešte z čias keď bol na svete len ich debut. Dlho som potom tú pesničku hľadal, lebo sa mi neskutočne páčila a potešil som sa, keď som sa od chalanov dozvedel, že na druhom albume už bude. A naozaj bola a je nádherná. Krásna letná pohoda na Slovensku. Tak to mám rád.



3. DAFT PUNK - One More Time (album - Discovery (2000) )

Keď aj teraz po desiatich rokoch počujem túto skladbu, tak sa mi vybavia úžasné momenty na túto kapelu, ktorých hudba ma kedysi doslova ohúrila. Nemohol som to prestať počúvať a užívať si tú neskutočnú pohodu, ktorú dokázali priniesť. Myslím, že jedna z naj skladieb na svete a neviem či príde niekedy ešte niečo také, čo by vo mne vyvolalo to isté.



2. RONAN KEATING - I Love It When We Do (album - Destination (2002) )

Milujem skladby, ktoré vo mne vyvolajú absolútnu pohodu a pokoj. A tu to Ronan urobil dokonale. Myslím, že lepšie album ani otvoriť nemohol. Ja som sa odrazu tak usmieval ako dávno nie. Ak je deň smutný alebo ma niečo trápi, tak toto je to pravé. Krásne otvorenie vynikajúceho albumu.



1. LAITH AL-DEEN - Viel Davon (album Fur Alle (2004) )

Nikdy som sa nemeckej hudbe nebránil a v prípade tohto speváka som ju doslova vyhľadával. Laith Al-Deen má veľmi zaujímavú farbu hlasu, autorsky sa podieľa na skladbách, ktoré odspieva a väčšinu textov si píše sám. A navyše po preklade sú tam tak nádherné myšlienky. A aby som tú pochvalu zakončil tak poviem, že tie piesne sú tak krásne melodické, že okamžite ma chytia. Každý album má krásne otvorenie. Či už "MELOMANIE" alebo "DIE FRAGE WIE" ... ale táto skladba je omnoho viac. Je to kus môjho vnútra. Ten text je proste v mnohom to čo cítim a vnímam to každý deň.


 Blog
Komentuj
 fotka
krvaaa  21. 9. 2010 14:39
Screenshot
Napíš svoj komentár