Kapela, ktorá ma prekvapila aj v dobrom aj zlom. Ktorá má skladby, ktoré si spievam každý deň a skladby, ktoré podľa mňa boli úplne slabé. A ktorých 10 považujem za tie naj? Tu ich máte. Ešte podotýkam, že ich anglickú tvorbu som nemal možnosť počuť, takže výber bude len z ich slovenských skladieb.

10. GLADIÁTOR FEAT. DARA ROLINC - Perfektný Svet (Hlavu Maj Hore - 2009)

"To čo mám už nehľadám" je podľa mňa presne "And the shadow of the day" ale inak je toto podľa mňa veľmi pekný duet, kde si Miko aj Dara parádne zladili hlasy. Je to naozaj vynikajúce.



9. GLADIÁTOR - Raz Tam V Uličkách (Viem, Kde Boh Spí - 1999)

To bola prvá skladba čo som od Gladiátoru počul a musím povedať, že okamžite ma zaujala. Na prvé počutie výborná skladba, ktorá nesmie nikdy chýbať na koncerte. Je to proste chytľavé a výborne zložené.



8. GLADIÁTOR - Divoký Dážď (Viem, Kde Boh Spí - 1999)

A opäť ich debutový slovenský album, ktorý bol plný výborných skladieb. Toto je podľa mňa vec, na ktorú sa nedá zabudnúť a vždy bude plná dobrej nálady, elánu a poteší.



7. GLADIÁTOR - Pesnička O Medulienke (Babylon Hotel - 2000)

Nech mi niekto nepovie, že z tejto skladby nejde perfektná dobrá nálada. Podľa mňa je to tak kvalitná pesnička, že netreba na ňu zabudáť. Je škoda, že takáto muzika sa už akosi prestala robiť.



6. GLADIÁTOR - Pieseň Čiernych Vrán (Babylon Hotel - 2000)

Veľmi silná a nádherne podaná skladba, ktorá ma stále dokáže pohladiť a súčasne zraniť. Podľa mňa tam tie nástroje aj Mikov silný spev urobili svoje čaro. Milujem.



5. GLADIÁTOR - Hluchý, Nemý, Slepý (Črepy - 2002)

Skladba, ktorá mala perfektný drive, okamžite ma chytila a musím povedať, že ČREPY bol podľa mňa spolu s albumom BABYLON HOTEL ich vrchol. A bojím sa, že takto prirodzenú hudbu už asi ani nespravia. Akosi to už viac ide o to zaujať než byť tým kým sme.



4. GLADIÁTOR - Láska (Babylon Hotel - 2000)

Toto bola skladba, ktorá mi kedysi stále hrala z prehrávača a vždy som sa usmieval, keď znela v rádiu. Podľa mňa to je veľmi príjemná, dobré chytľavá a vynikajúca skladba. Mňa dostala všetkými desiatimi. Doteraz patrí medzi moje naj.



3. GLADIÁTOR - Kúpim Si Pekný Deň (Babylon Hotel - 2000)

Som rád, že sa ešte na túto skladbu nezabudlo. Myslím, že aj keď už má 10 rokov, tak stále patrí medzi slovenské klasiky. BABYLON HOTEL bol podľa mňa skutočne album, kde všetky skladby boli úžasne chytľavé a nápadité. Skvelý album a skvelá skladba.



2. GLADIÁTOR - Dnes Je Skvelý Deň (Babylon Hotel - 2000)

Skladba, z ktorej srší toľko dobrej a pozitívnej energie, že si ju môžem pustiť každý deň keď mi je smutno, keď ma niečo trápi a tak rôzne. Myslím, že sa na ňu nezabudne asi nikdy. Dosť ma mrzí, že čo som bol teraz na ich koncertoch, tak túto skladbu už nehrali. Mne osobne veľmi chýba na záver večera. Dnes je skvelý deň, a skvelý koncert. Naposledy som ju naživo počul roku 2005 počas CESTA DO NEBA tour.



1. GLADIÁTOR - Vzbura (Črepy - 2002)

A najlepšia pesnička od Gladiátoru? Podľa mňa úplne neprávom zabudnutá skladba z albumu "Črepy" - Vzbura. To je asi jediná pieseň, kde je protestný text, ktorá sa mi skutočne a úprimne páči. Georgio Babulic zložil tak úžasnú pieseň, že ju neprestanem nikdy počúvať. Okamžite pre mňa to naj. A myslím, že to už ani neprekonajú.


 Blog
Komentuj
 fotka
hetfield  17. 8. 2010 17:15
prachy ich zmenili,média velili vybehnúť zo štýlu nútia ťa nasilu

Screenshot
Napíš svoj komentár