Od toho momentu už Gabika s Romanom viac neprehovorila. Nechcela ho viac vidieť. Roman sa jej dlhú dobu neozval, až o niekoľko dní sa vrátil opäť do klubu s tým, že jej opäť ponúkal slobodu. Gabika už ale odmietala. Nechcela sa na neho ani pozrieť. Jedného dňa takto za ňou prišiel počas pracovnej doby a bez toho, aby ju čo len pozdravil spustil: Gabi, je mi to ľúto čo som povedal. Viem, že som ti ublížil a chcem to teraz napraviť. Chcem ti pomôcť. Daj mi ešte šancu. Prosím."
Vtedy mu venovala posledné slová v živote a aj posledný pohľad. Nebola to už kurva. Bolo to obyčajné 20-ročné dievča, ktoré si uvedomilo, že dalo niekomu dôveru a ten dotyčný jej dôveru sklamal. "Poslal si ma do čerta. Díval si sa na mňa ako na obyčajnú kurvu. Viem, že som bola a viem aj prečo som sa do toho dostala. Neklamala som ti v ničom a celú dobu som ťa chránila. Vedela som, čo ti hrozí a robila som všetko pre to, aby sa ti to nestalo. Ale ty si sa zachoval ako hajzel. Nestojím o tvoju pomoc a vypadni. Nech tu kľudne skapem. Už mi je to jedno. Zmizni." Pohľad jej opäť skĺzol k zemi a následne sa opäť začala venovať novým klientom v clube. Roman smutne opúšťal erotický salón, kde nechával nahnevanú Gabiku, ktorá už nechcela viac vidieť

O 4 roky

"Gabi, viem, že tento list si už ty neprečítaš, no napriek tomu ti ho tu nechám. Zachoval som sa ako obyčajný hajzel a ľutujem toho momentu, keď som ti povedal, čo som povedal. Bolo to sprosté a viem, že som zničil, čo medzi nami bolo. Naozaj som ti chcel pomôcť a nakoniec som ťa nechal zomrieť v tej diere, kde si strávila ďalšie roky. Neviem či to bolo múdre, ale robila si to, čo by asi urobil každý. Chcela si sa zachrániť. Ale mňa si zachránila pred možnosťou ako nasledovať tvoj osud. A ďakujem ti. A v jednom si mala pravdu. Ty si nebola kurva. Bola si obyčajné dievča a ja som to nevidel. Ten list ti tu nechám, a možno ho raz pochopíš sama a odpustíš mi."
Takto vyzeral list Romana, ktorý položil na Gabikin hrob spolu s kvetinami. Keď sa to dozvedel, šlo mu srdce puknúť. Nechcel si to priznať, ale miloval ju. Napriek všetkému. A mohli spolu prežiť možno krásne 4 roky plné priateľstva a pekných slov a miesto toho to rozbil jediným momentom.

Pri odchode z cintorína sa ešte raz obzrel na hrob, pod ktorým Gabika spala. Mrzelo ho to. Strašne moc a prial si aspoň jeden náznak, aby mu Gabika odpustila. Odrazu jemný vietor postrapatil jeho vlasy a jemne prešiel po jeho líci ako pohladenie. Usmial sa a s týmito pocitmi sa pobral domov.

(KONIEC)

 Blog
Komentuj
 fotka
overexcitedgirl  4. 10. 2010 20:16
smutné.. ale pekné
 fotka
bettullienka  4. 10. 2010 20:38
ja chcem happy end
 fotka
romika  4. 10. 2010 20:57
...Ty ma chceš naozaj zničiť. Plač číslo 3, tento deň, sa uskutočnil. Ale ďakujem Ti.
Napíš svoj komentár