"Chcem sa rozísť. Je mi to ľúto. Ale už fakt nevládzem takto existovať. Ani jeden z nás nebude šťastný, ak to bude pokračovať."
Takto zneli posledné slová, ktoré som venoval svojej láske pred posledným "Zbohom", ktoré som jej venoval. Už som nevládal dlhšie držať tento vzťah, ktorý síce nebol dlhý, ale naučil ma jednu podstatnú vec. Takto si lásku nepredstavujem.

Čo je láska? Láska je vzájomné pochopenie, harmónia a príjemná komunikácia, kde si obaja rozumieme. Lenže nám chýbalo všetko. Každý deň si musela byť so mnou celých 24 hodín. Keby si mohla, tak by si za mnou chodila aj do roboty a vešala sa na mňa. A hoci mi to prvých pár dní bolo príjemné, ďalej to začínalo byť horšie. Čoskoro som nadobudol pocit, že nemôžem ísť ani na záchod, bez toho, aby si si to neskontrolovala. Nemôžem žiť v podozrení. Nemôžem žiť bez spomienok na svoje priateľky, ktoré si odsúdila, lebo si chcela byť jediné dievča v mojom živote. Viem, že každé dievča chce byť to jediné. Ale je rozdiel medzi láskou a priateľstvom. Tiež ti nebudem vyčítať, že máš kamarátov.

Ale najväčší problém, že som mal pocit, že ja som nebol tvoj priateľ, ale heroín. Nemohla si bezo mňa dýchať a ja som nemohol už s tebou dýchať. Začínal som sa dusiť s tým, ako si neustále na mňa tlačila, ako si neustále neustupovala mojim rozhodnutiam, ako si stále chcela, aby všetko fungovala a myslela si, že tým, že mi budeš behom dňa 50x opakovať, že som tvoje zlatíčko, a že ma miluješ, že to bude ono. Nebolo. V slovách nie je láska.

A tak som sa rozišiel. A samozrejme som ja teraz ten zlý, ktorý ťa okradol o pár týždňov života, ktoré považuješ za obyčajný omyl. Nechceš pripustiť, že som k tebe naozaj niečo cítil. Nedokážeš pochopiť, že som ťa neklamal. A hlavne nedokážeš pochopiť, že som to všetko spravil len pre teba. Ale teraz ľutujem, že som vôbec niekedy v živote s tebou chcel niečo mať. Lebo teraz vidím ako reaguješ v momente, keď niečo nie je podľa tvojho plánu v kalendári.

A ja chcem byť radšej šťastne zamilovaný (čo ty mi teraz nechceš dopriať) ako sa vrátiť do tej istej kaluže, z ktorej som vyšiel. Nevraciam sa naspäť a v tomto prípade už absolútne nie.

Nie som droga a nikdy nebudem a nechcem ani nikdy byť. Nechcem byť tvoj heroín, chcem byť tvoj priateľ. Nechcem, aby si bola mnou posadnutá, chcem, aby si ma milovala. Lenže to si mi nesplnila. A preto nastal koniec.

 Blog
Komentuj
 fotka
sheila121  14. 10. 2010 08:01
jeeeej myslim si ze ked si toto precita odpadne,, milujem tvoje blogy lebo do nich davas to co citis a aj ked som daleko nemusim sa ta pytat ako sa mas lebo ja si to radsej precitam ako sa mas hehehe pekneeeee,,, a strucneeeee no a pravda svata do jednej a tej istej rieky 2x nevstupis,, ja som to urpobila raz a som to olutovala az sa tak zaprasilo odvtedy eee zadna druha sanca aj ked na nu clovek ma pravo ale to musi byt fakt cestna vynimka
 fotka
mimi89  14. 10. 2010 10:55
tu dievcinu chapem,ale takisto aj teba..mat vztah nie je nikdy jednoduche,..
 fotka
idea  14. 10. 2010 13:13
svoju nesitotu hadzala na teba.. zial...



smutne ale pekne napisane
 fotka
mirkova  14. 10. 2010 16:09
človek vždy chce presný opak toho, čo má



čo by som ja dala za to, aby som s Martinom mohla byť každý deň
 fotka
adulicek01  15. 10. 2010 19:19
To som teda necakala vladi, podla tvojich slov mi to pripadalo, ze ste idealna dvojica.
 fotka
lucia199513  16. 10. 2010 13:22
tak toto dopadne vždy... a určite si urobil dobre..dobre obidvom
 fotka
sarah_whiteflower  16. 10. 2010 13:37
Byť spolu každý deň, áno, to by bolo krásne. Možno nie úplne každý deň, ale je to rozhodne krajšie, ako čakať na niekoho týždeň (v horšom prípade aj viac). Lenže každé chýbanie a všetko má svoju mieru.



Človek potrebuje veľmi toho druhého, ale v istej miere (nie malej) a v istom okamihu potrebuje aj svoju slobodu. A preto nie je možné, aby dvaja ľudia boli neustále 24 hodín denne, 7 dní v týždni spolu. Tak to nefunguje a nikdy by ani nefungovalo.



Všetkého málo, aj veľa škodí... dobre si urobil. Stavy takto vystupňované ešte nikdy k ničomu dobrému neviedli.
 fotka
lucyly  18. 10. 2010 17:52
No vladi... po svete teraz behá o jedného závisláka viac =D
Napíš svoj komentár