Takže prvých 10 albumov som predstavil mojich 10 najobľúbenejších slovenských albumov. A tu budú naopak slovenské albumy, ktoré ma dosť sklamali. Samozrejme len z tých, ktoré som počul.

10. DESMOD - Kyvadlo (2007)

Po vydaní albumu "Skupinová Terapia" patrili u mňa medzi najlepších. Radil som sa medzi ľudí, ktorí sa o ich hudbu zaujímali. Celkom som sa za fanúšika považoval aj pri albume "Uhol Pohľadu". Už mi ale tu mi už pomaly začínalo vadiť, že sa stále museli hrať v rádiu a stále dokola a dokola. "Kyvadlo" bol pre mňa album, keď som skutočne mal pocit, že už nejde o to robiť zaujímavú hudbu, ktorú som počul na albume "Derylov Svet" alebo "Skupinová Terapia". Toto už je pre mňa celkom iná kapitola. Toto je album, ktorý si už určite nechcem znova vypočuť. Moje jediné obľúbené sú - ČIERNA DIERA a ZOBER MA DOMOV. Potom som bol riadne sklamaný.

9. GLADIÁTOR - Mesto (2006)

Ja osobne mám rád kapelu Gladiátor, no tu som mal pocit, že chlapci akosi prispali. Toto bol fakt album? Ja by som povedal, že to bola polovica dobrých skladieb a druhá polovica totálne slabých. Za naj skladby považujem 33 ROKOV, ANJEL a HOLUBIENKA SIVÁ. Ešte tam bolo pár dobrých skladieb, ale nič čo by ma nejako výrazne zaujalo. Proste nuda.

8. KOMAJOTA - Bludisko (2008)

V prvom blogu som spomenul, že album Časopriestor som si zamiloval. Tento album naopak nie. Pre mňa vyzneli skladby občas akosi prázdne a neutrálne a vôbec som mal problém sa v ich novom synťákovo klavírovom štýle vyznať. Akosi mi chýbali tie jednoduché melodické skladby, ktorými práve Časopriestor sršal. Tu mi to absolútne nesedí. Dúfam, že nabudúce touto kapelou sklamaný už nebudem, lebo rozhodne im prajem veľa úspechov. Sú to dobrí hudobníci, len tento album podľa nebol taký, ako som očakával. Osobne som dúfal, že bude plnší.

7. KRISTÍNA - Ešte Váham (2008)

Táto dáma má u mňa jedno veľké mínus a to je jej hlas. Ja ho absolútne nemôžem počúvať. Mám pocit, že jej hlas mi má opantať zmysly, zamilovať sa do nej a jej hudby. Lenže pre mňa to má priam opačný efekt. Keď som počul skladbu "Ešte Váham" tak ma to nedojalo, ale mal som pocit, že som sa prežral presladenou čokoládou.

6. BYSTRÍK - Mám Čo Som Chcel (2005)

Viem, že to bol víťaz Coca Cola popstar, no nikdy som nemal pocit, že by mu to nejako sadlo. Bystríkov album rozhodne nie je to, čo sa dá počúvať dlhodobo. V textoch sú stále tie isté slová, hudobne nejaký posun nepociťujem a skladby nie sú vôbec chytľavé. Výnimkou je akurát skladba "ĽUDIA PRIŠLI NA SVET".

5. KATKA KOŠČOVÁ - Ešte Sa Nepoznáme (2005)

Po dopočúvaní tohto albumu som myslel, že nevstanem z postele, čo som sa pri tej hudbe ale neskutočne nudil. Celé to bolo pomalé, nijako extra zaujímavé, no proste album, ktorý si odložím a asi ani nepustím viac. Škoda. Katke som po superstar fandil.

4. OPAK - Otvorenie (2008)

Ja neviem. Osobne nie som fanúšikom SK hip-hopu, no na tento album som sa pre spokojnosť s albumami A.M.O. - Original (2005) a Family Biznis (2007) celkom tešil. A.M.O. majú dobrý štýl, ktorý je pre mňa celkom prijateľný, no tu som fakt narazil a to kompletne. Som zhodnotil, že keď sa už budem tešiť na sólový album, tak som zvedavý čo mi ponúkne Moe, ktorý má podľa mňa aj lepší hlas.

3. GLADIÁTOR - ...Ako Predtým (2007)

Pri albume "MESTO" som spomenul, že ma sklamal. Ak ma ale ten iba sklamal, tak tento na plnej čiare. Podľa mňa absolútne najslabší album kapely Gladiátor, kde bolo 12 pesničiek stále o tom istom, žiadne chytľavé skladby, ktoré by mi okamžite zazneli a skôr mám pocit, že tu viac išlo o texty než o hudbu. Lenže text môže byť sebelepší, ak je hudba slabá, tak z toho môže vzniknúť len radový album, ktorý som počul raz a stačilo. A hoci ho dávam na 3-ie miesto, pre mňa je to najväčšie sklamanie od slovenskej kapely. Lebo 2-hé i 1-vé miesto ma absolútne neprekvapilo, že to bolo také aké to bolo. Toto ma naopak šoklo. A dosť v zlom.

2. SUZIE - Suzie (2008)

Stačilo mi počuť skladby "V Tichosti" a potom hlavne "Si Dôvod" aby som vedel aký bude album. A to fakt. Toto je podľa mňa album, kde má zaujať tvárička a peniaze a nič z hudby. Pre mňa veľmi slabý album.

1. BLACK MOON - Peklo (2009)

No a absolútne najslabší album zo slovenskej muziky má podľa mňa kapela Black Moon. Texty, ktoré podľa mňa boli zložené maximálne za 10 minút, hudobne v niektorých pasážach dosť nezaujímavé a tak nepríjemný hlas speváka, že som z toho viac znechutený než z čohokoľvek čo som kedy počúval.

 Blog
Komentuj
 fotka
kosmiklove  22. 8. 2010 21:00
a nedal si to sem
 fotka
fakecocacolazero  23. 8. 2010 10:23
Prepáč ale s tým že Opakom naozaj nesúhlasím . Podla mňa Miky Mora mal ovela horší album ale tak je to na tebe . ale zasa opaka porovnávať s A.M.O. je dosť mimo lebo vela ludí vie že proste amo sú elita ...
 fotka
hajzelodkosti  28. 8. 2010 23:02
@fakecocacolazero mam z teba dojem, ze nevies o com tocis. Opak je z AMO takze co to ma s tym "Opaka porovnavat s AMO?"
 fotka
fakecocacolazero  28. 8. 2010 23:22
@hajzelodkosti lebo som trochu mimo a mi nedošlo v ten chvíli že Opak je z AMO a za druhé Opak rapuje upln einak ked je sám na svojej doskee a ked je s AMO .. aby si pochopil
 fotka
hajzelodkosti  28. 8. 2010 23:49
@fakecocacolazero moja zlata, ja chapem mna to ucit nemusis
Napíš svoj komentár