Už sa Vám určite stalo, že ste si spievali pesničku a potom ste ňou „nakazili“ všetkých ostatných. Mne osobne sa to stalo už mnoho krát a niekedy som sa nakazila aj ja. Aj keď som tú pesničku vôbec nemala rada, aj keď sa mi vôbec nepáčila, aj keď som bola strašne proti tomu interpretovi , nakazila som sa..

Čo keby sme to začali robiť s úsmevom, alebo s dobrým slovom. Stretli by sme napr. smutného človeka pozdravili sa mu, povedali pár milých slov.. Zlepšili by sme mu deň a nevynaložili by sme na to skoro žiadne náklady. Určite by sa nakazil. A ešte by to aj posunul ďalej. Keď to funguje s hudbou tak s úsmevom musí 5-násobne. Nemyslíte?

Ok, ale čo ak ste v úlohe smutného vy? Skúste sa tešiť z maličkosti. Táto jediná vec pomáha aj mne. Dajme tomu že sa stanú dve-tri veci inak ako som si predstavovala, ale za koľko dobrých vecí môžem stále ďakovať? A keď stretnem na ulici usmievavého človeka, ktorý má možno väčšie problémy ako ja, ale usmieva sa? Tak nad tým dlho, dlho rozmýšľam a tak sa musí zmeniť aj moja nálada. A takto sa môžeme navzájom ovplyvňovať. Určite si niekto (ak si to niekto prečíta) pomyslí: „ to je blbosť, to sa nedá“. Ale dá sa to!

.. „Usmievajte sa jeden na druhého, usmievajte sa na svoju manželku,
usmievajte sa na svojho manžela, usmievajte sa na svoje deti, usmievajte sa na ľudí okolo seba. Nezáleží na tom, na koho sa usmievate. Pomôže vám to vytvoriť svet, kde bude viac lásky“.. Matka Tereza

 Úvaha
Komentuj
 fotka
patuss  10. 4. 2009 12:29
veru tak



..keep smiling !
 fotka
sashi  10. 4. 2009 13:13
uplne suhlasim... ja sa niekedy usmievam len preto, aby sa aspon ti ostatni citili lepsie, ked uz mne je nanic, ale nie vzdy sa dari, obcas to fakt nejde
 fotka
flussica  11. 4. 2009 18:08
Hm. Musim sa usmiat
Napíš svoj komentár