My ľudia sa často sklameme.. Ono je to takto, že človek si myslí, že niekoho pozná. Pri tom si vytvára ilúziu, nového fiktívneho človeka, ktorý vlastne vôbec neexistuje.

Možno tá ilúzia vychádza v základoch zo skutočného človeka, ale to, že raz sa nejako zachová/niečo urobí/nejako zareaguje neznamená, že to urobí aj nabudúce. My si to však zalohujeme. My už očakávame.

Dávame ľuďom vlastnosti, ktoré nakoniec ani nemajú. Čakáme dokonalé reakcie/činy, alebo čakáme od nich také správanie akoby sme sa zachovali my (alebo si aspoň myslíme, že by sme sa tak zachovali).

V tom spočíva to sklamanie. Ľudia nie sú takými, akých ich vidíme, to sú iba naše mylné predstavy, naší imaginárni kamaráti, ktorí sú v reále úplne niekym iným. Preto to tak bolí, pretože my si vo svojej mysli dávame ľuďom do úst slová, ktoré nevyslovili, činy ktoré nespáchali skôr, ako sú schopní čo i len pohnúť prstom. Všetci sme takí a nehovorte, že nie... Tvárime sa ako neviniatka, že nám niekto ublížil, pri tom si ubližujeme sami svojimi predstavami!

Treba sa konečne pozrieť na ľudí okolo nás a na svet reálne a trošku pouvažovať o čom to tu vlastne je a kto nám za čo stojí, pretože onedlho môže byť neskoro!

 Blog
Komentuj
 fotka
luwele  25. 1. 2011 17:50
pravda, uplna...

ludi si idealizujeme a potom sme sklamani nuz ale prestat s tym nie je take jednoduche
 fotka
flussica  25. 1. 2011 19:23
Treba Ti dat za pravdu. Dokonca sa mi nelahky hladaju protiargumenty. Ale inac, poznam cloveka, co toto dokazal eliminovat na minimum (nas ucitel modelovania :- - proste berie ludi takych, aki su. RAZ by som to chcela dokazat... Asi to je skutocne ta najskromnejsia honosnost.
Napíš svoj komentár