(Scio)

,,Čo keby sme sa riadili radou Voraxa a urobili na cely raziu" zamrmlal si pre seba Laxus a s kyslým výrazom si pohadzoval jablko. Mal zlú náladu, lebo dnes si vzala nočnú Via. Dohodli sme sa, že sa bude striedať a ona to bola ochotná zobrať. Laxusovi sa to nepáčilo. Presviedčal ju že si vezme jej zmeny, lebo si nepraje aby bola v noci v Sibeone keď on tam nie je. To povedať nemal. Prirodzene sa chytili a ona, ešte viac ako predtým, trvala na tom že si vezme nočnú.

,,Myslíš, že ak to urobíme tak nájdeme tú knihu alebo niečo iné, čo by Vorax mohol chcieť? Predchádzajúci bachari nenašli nič?" spýtal sa Neil a Laxus si prestal pohadzovať jablko. Pozrel na Neila, ako keby ani netušil o čom upírí kríženec točí.

,,Och... aha... jasne kniha." bol skutočne mimo. Potichu som sa zasmiala. Určite celú noc nezaspí, lebo bude myslieť na Viu. Via svojou nočnou službou zaručila že bude hore aj jej frajer, takže sa nevyspí ani jeden z nich. ,,Ja som skôr myslel, kedy tu naposledy stráže robili raziu? Možno majú väzni po celách nebezpečné veci. Mali by sme im ich pobrať. Nechcem predsa zbytočné vraždy. Navyše ukryté zbrane môžu použiť aj proti nám."

,,Ok, to znie dobre. Neil" otočila som sa na neho ja. ,,Naplánuj to! Zisti kedy je najlepší čas, aby sme väzňov príliš nedráždili. Razia bude aj tak sama o sebe zlá. V každom prípade chcem to urobiť v najbližších dňoch. S tým som vstala a chalanov opustila. Ja som sa na rozdiel od nich skutočne plánovala vyspať. Ktovie či ten mizerný poloupír iba nepredstiera, že prekladá ten nápis a namiesto toho drichme. Keď som si však ľahla do postele musela som myslieť na niečo iné. Nie na Neila, Viu, knihu ktorú Vorax hľadá a dokonca ani na Ictusa, ktorý sľúbil Adamovi ochranu. Ja som premýšľal nad dneškom.

,,Lily? Si tu?" zaklopala som a bez vyzvania som vošla do jej kancelárie. Musela som vedieť či je Sciens skutočne iba klamár. Lily som najprv nevidela lebo nesedela za stolom. Čupela v rohu miestnosti pri nejakých policiach a listovala v knihách. Keď som vošla pozrela na mňa a na jej tvári sa zjavil obrovský úsmev.

,,Scio!" nadšene vyskočila a knihu okamžite položila bokom. ,,Tak rada ťa zase vidím žena!" prudko ma objala, až som v jej náručí ostala celá stuhnutá, ibaže rovnako rýchlo ma pustila a odskotačila na svoje miesto za stolom. ,,S čím ti môžem pomôcť? Vyzeráš ako keby si stretla jedného zo Sibeonských duchov?"

,,Sú tu duchovia?" zareagovala som okamžite poplašene a žena za stolom sa rozosmiala. Jej oči si ma však podrobne obzerali. Asi som mala Adama predsa len vziať so sebou. Posledne boli tie narážky celkom divné.

,,Netuším, ale tu je to celkom možné. Ktovie. Všetci tvrdia že v Sibeone straší, a ty vyzeráš ako keby si mi o strašení chcela hovoriť. Keď som sem nastúpila myslela som si, že kompletne všetkým väzňom hrabe, lebo mi často hovorili o strašení, divných zvukoch a obrazoch. Potom som ich začala vidieť aj ja. Takže mám dve teórie..."

,,Nechaj ma hádať" skočila som jej do reči a bola som rada, že je až za stolom. Keby si nesadla a ostala v mojej bezprostrednej blízkosti, bola by som veľmi nervózna. ,,To strašidlo tu skutočne je ,alebo niekto pracuje na tom aby sme si to všetci mysleli, a necháva po stenách čmáranice a podobne?" navrhla som lebo druhá možnosť mi taktiež vŕtala v hlave. Čo ak je to len niečí vtip? Rozhodne som bola náchylnejšie uveriť viac tomuto. Možno je tu nejaký väzeň už tak znudený alebo sa jedná až o skupinu väzňov, ktorá sa tu vie dobre pohybovať a strašidlá iba umelo vytvára aby to bolo vzrušujúce.

,,Nie, to som nemyslela hoci aj to je zaujímavá teória uznávam" Lily sa zaškaredila ako usilovne premýšľala, ale po chvíli potočila hlavou a pokračovala. ,,Ja som mala na mysli dve možnosti a to za A) to strašidlo tu skutočne je a za to strašilo tu nie je, ale kompletne všetkým začne zo Sibeonu po chvíli totálne hrabať. Ako psychológ som naklonená viac k možnosti dva, čo je mätúce, lebo už začínam uvažovať že sa sama nechám prehliadnuť nejakým expertom."

,,Čokoľvek" pokrútila som hlavou a odmietala prijať, žeby mi začalo šibať. ,,Som tu kvôli väzňovi menom Sciens. Môžeš mi o ňom niečo povedať? Dal mi mnoho zaujímavých informácií, lenže databáza tvrdí, že je klamár."

,,Je klamár!" vyhlásila Lily a trhla ramenami, ibaže okamžite sa zarazila. ,,Aspoň teda myslím," založila som ruky na prsiach, tak vie to alebo si iba myslí? ,,On je dosť divný. Jediné čo o ňom viem je, že má neskutočne vysoké IQ," vstala a podišla ku kartotéke. ,,Niekde by som ho mala mať," zamrmlala, ale pokračovala. ,,Tiež viem, že dokáže neuveriteľne logicky myslieť. Je vážne chytrí a navyše si pamätá absolútne všetko, čo kedy prečítal. Má fotografickú pamäť. Je však nejaká dokonalejšia. Ak v šiestich prečítal knihu o červenej čiapočke, tak si ju doteraz pamätá od slova do slova a dokáže ti popísať každý detail na obrázkoch, ktoré v knihe boli."

,,Jasne je chytrý, to ma nezaujíma, ja musím vedieť či je klamár alebo databázu niekto prepísal. Ty si psychológ. Mala by si vedieť či je náchylný ku klamstvám ak áno tak sú jeho informácie zbytočné" pripomenula som jej keď Lily niekoľko zložiek prosto vytiahla a nedbanlivo hodila na zem k svojim nohám.

,,Je. Zo začiatku so mnou nehovoril vôbec a keď začal, tak si vždy vymyslel iný príbeh, prečo sa do väzenia dostal, či príbeh o tom, odkiaľ pochádza. Keby som sa Voraxa nespýtala za čo sedí tak to ani neviem. Keď som sa ho pýtala prečo vraždil vždy mi udal iný dôvod. Veľa si vymýšľa a.... tu je" Lily vytiahla zložku a sadla si opäť za stôl. ,,Podľa mojich poznámok so mnou zo začiatku nekomunikoval. Následne mal iba sexuálne narážky a zaujímal sa o môj život. Až neskôr sme sa dostali k nemu. Mám tu poznámku, že je veľmi manipulatívny, takže opatrne."

,,Hovoríš mi že je klamár? Alebo je na jeho slovách niečo pravdy?" stále som od nej nedostávala jednoznačnú odpoveď. To že si občas niečo vymýšľal neznamená, že sa mu vôbec nedá veriť.

,,Áno, je. Hoci nemusí. Mohol by hovoriť pravdivo, lenže väčšinu času klame. Myslím, že je to preto, lebo je znudený. Nemá tu čo robiť a jeho potenciál je nevyužitý. Myslím, že tie lži sú iba forma toho, ako ostať normálny a totálne sa tu nescvoknúť."

,,Pokiaľ je tak manipulatívny a inteligentný ako tvrdíš, je možné, že nápisy ktoré sa objavujú na stenách sú jeho práca? Že Sibeonské strašidlá ma na svedomí on? Dokázal by to?"

,,Sám nie. Je chytrí a teoreticky by to dokázal, lenže jeho problém je v tom, že je aj veľmi poslušný. Nikdy sa s bacharmi nejako výraznejšie neháda a nemáva s nimi konflikty. Snaží sa s nimi vychádzať," až na fakt, že im klame. ,,Je dostatočne inteligentný, aby toho bol schopný, ale potreboval by niekoho kto sa tu dokáže ľahko pohybovať. Napríklad takého Ictusa. Ibaže ten určite so Sciensom nespolupracuje. Neznášajú sa."

,,Ictis a Sciens? Prečo?" zatiaľ som Sibeonské vzťahy nepoznala a to mi poskytovalo obrovskú nevýhodu. Bude trvať než si zvyknem a všetkých si spojím dohromady. Lily vstala zdvihla zo zeme zložky nedbanlivo ich strčila do kartotéky. Ani ich len neroztriedila a potom sa diví, že nevie niečo nájsť?!

,,Jednoducho preto, že obaja sú udavači. Ak bachari niečo chceli vedieť išli za nimi. Rozdiel medzi nimi bol v tom, že Sciens to vždy povedal zadarmo a tým konkuroval Ictusovi, ktorý žiadal prachy alebo výhody. Samozrejme že Sciens Ictusovi leží v žalúdku. Podkopáva ho a ničí jeho obchody s bacharmi."

,,Ibaže Sciens je klamár. Tak prečo by ho Ictis považoval za konkurenta, keď nepodáva pravdivé informácie? To nemá logiku. Ak Sciens nevie povedať pravdu, je jedno čo bachárom povie, lebo pre pravdu musia ísť za Ictisom a zaplatiť."

,,Ja ti hovorím iba to, čo viem. Sciens mi povedal mnoho hlúpostí" Lily obišla stôl a pomaly začala krúžiť okolo mňa. Nevnímala som ju ako hrozbu lebo mi mozog šrotoval. Snažila som sa tam nájsť nejakú spojitosť. ,,To čo viem je, že Ictis hrozne Sciensa zo začiatku nenávidel a neskôr mu tú nenávisť Sciens opätoval."

,,Ale prečo? Ak má Ictis kvalitné informácie a objaví sa Sciens ktorý ponúka tie isté informácie za nižšiu cenu, tak Ictis má dôvod Sciensa nenávidieť. Ibaže Sciensove informácie sú lži a sú mylné. Bachari posielajú Sciensa na samotku za lži, je potrestaný a začína byť naštvaný na Ictisa. Ale prečo, ak klamal? Sciens predsa nemá dôvod nenávidieť Ictisa nič mu neurobil. Alebo hej?"

,,Pokiaľ ja viem, tak nie, ibaže ak toto chceš vedieť musíš komunikovať s väzňami" v tej sekunde som vyjakla lebo Lily ma udrela po zadku a stisla. Prudko som sa jej otočila čelom. Kedy sa mi dostala za chrbát?! A vyvalila na ňu oči. ,,Dobrý zadok, ale predok sa mi páči viac" zhodnotila a bez kúska hanby mi čumela na prsia.

,,Si snáď na baby?" myšlienky na Ictisa a Sciensa sa mi okamžite rozplynuli hoci boli teraz rozhodne podstatnejšie.

,,Nie, nie výhradne" odvetila a sladko sa na mňa usmiala. Ja som si v sekunde pripadala ako obkľúčená celým úľom včiel ponúkajúceho sladký med, hoci v skutočnosti ma malo čakať žihadlo.

,,Ok, pretože ja..." o krok som ustúpila, čo zase nebol taký najslávnejší nápad, lebo som pätou narazila do jej stola. ,,Ja som výhradne na chalanov. Chápeme sa nie?"

,,Ale iste, láska" pomaly ma znovu obišla za stol aby si za neho sadla. Snažila som sa ju nespúšťať z očí a bola som pripravená vziať nohy na ramená, keby sa o niečo pokúsila. No tak, nie je cvičený vojak! Je iba človek! Čo by ti asi tak mohla urobiť? ,,Kedysi som bola aj ja výhradne" žmurkal na mňa a ja som znovu zaspätkovala ale tentoraz k dverám.

,,Ja radšej..." ukázala som na dvere a rýchlo miestnosť opustila. Počula som ako za mnou ešte volá, že kedy som mala otázky môžem ju navštíviť kedykoľvek vo dne, v noci a spí úplne nahá. Tá narážka ma vážne prinútila zdrhať.

,,Scio, nedrichmi!!" zobudil ma Adam keď mi vbehol ráno do izby. ,,Za chvíľu nám začína zmena!" Rukami som si zakryla tvár a prekvapene zistila, že je skutočne ráno. Veď som iba teraz zavrela oči. To si zo mňa robíte srandu? Spomínala som si na môj rozhovor s Lily a potom... musela som zaspať.

,,Čo robíte čurbes hneď od rána" zahundrala som, keď som sa vypotácala z izby, hoci trojica chalanov slušne sedela pri stole a raňajkovala. Neil pri tom stíhal čumieť aj do monitora a tak čisto kvôli rannej rozcvičke som mu strelila pohľavok. Zakašľal niečo o mojej nenormálnosti lebo mu pri tom zabehli vločky. Nie, neobťažovala som sa za to ospravedlniť.

,,Mám super správu!" Adam nadšene vyskočil od stola a nasypal svoju kocúrovi nejaké granule. Mačka okolo neho priadla a obtierala sa. ,,V noci prišiel vlak so zásobami a hádaj čo ten vlak ešte priviezol?"

,,Adam skutočne nemám náladu na..." nemusela som to dopovedať lebo Adamovu radosť s môjho hádania pokazil rozladený Neil. Prisahala by som že ten pošuk polku noci strávil nad notebookom a snažil sa ten nápis rozlúštiť, aj keď sme mu povedali, že sa to nedá. Áno, vždy bol kompletne drbnutý.

,,Posila" zahundral ešte horšie ako ja keď som sa vykotkodákala z izby. ,,Konečne prišli nejaký ľudia, ktorý nám majú pomôcť. Nevieme koľko ich je, ale v noci som videl Lily ako niekoho ubytovala o izbu ďalej. Ak je Vorax aspoň trochu kompletný tak priviedol aj ďalších bacharov." Vorax asi nebol kompletný, lebo v tejto várke sa rozhodne ďalší bachari nenachádzali, lenže to sme mali zistiť až neskôr.

,,Super. Vážne si myslíte, že je to výhoda?" odpila som si z hrnčeka a znechutene ho hodila do dresu. ,,Myslela som si že túžim po ďalšej pomoci beriem však späť. Nepoznáme ich a jediné čo táto rádoby pomoc prinesie je ďalší strach a nedôvera. Nepoznáme ich, nemôžeme im veriť."

,,Scio, oni sú z vonka. Sotva budú proti nám. Stávaš sa paranoidnou" poznamenal Laxus a Adam mierne sklamane podišiel k dverám. Asi čakal, že ma tá informácia nadchne. Nenadchla. Isto bolo nás málo ale bola som tu s ľuďmi ktorým som mohla bez výhrad dôverovať a to hovorím aj o Neilovi ak som mu nezverila výbušné veci.

,,Možno, ibaže mám tušák že tu je lepšie byť paranoidnou" chalani na mňa síce pozerali, ako keby som padla rovno z troch jahôd a nie iba jednej, lenže ja som si na tom trvala. ,,Ja osobne idem. Rada by som sa vyhla tomu Vacuusovmu namyslenému pohľadu." Áno Vacuus mal pre nás už vyhradený pohľad, ktorý používal, keď sme ho prišli vystriedať neskoro. Stále som ho nedokázala pomenovať ale namyslenosť a nadradenosť v ňom bola určite.



,,Hmm" ledva sme s Adamom dobehli už nás Vacuus obchádzal presne s tým pohľadom ktorému som sa chcela vyhnúť. Snažila som sa jeho pohľad ignorovať ale veľmi mi to nešlo. Adam však Vacuusov pohľad obišiel a vybehol za Viou do veže. Pokiaľ mal niekto z noci nejaké zaujímavé správy tak práve ona. Ja som ale do veže nezamierila. Vybrala som sa chodbou lebo som chcela hovoriť so Sciensom. Vacuusove vrtochy boli v tejto sekunde druhoradé. Lily povedala že Ictis so Sciensom nevychádzajú, ba sa dokonca nenávidia mi vŕtalo v hlave, pretože som bola presvedčená že a to nemajú dôvod. Prebehla som chodbou a zastavila som sa tesne pred Sciensovou celou. Sciens tu nebol, jeho spolubývajúci ležal na spodnej posteli aj s knihou v ruke a keď ma uvidel prudko sa posadil a pokúsil sa splynúť so stenou. Asi si dobre pamätal moju poslednú návštevu.



,,Kde je Sciens?" vybafla som na neho otázku a užívala si fakt že sa ma aspoň niekto bojí. Bola to príjemná zmena po všetkých tých posmešných pohľadoch, vypiskovaniach a narážkach.



,,Mal... mal by byť v telocvični. Trávi tam väčšinu času, aby sa vybil" zakoktal sa a ja som mala chuť byť k nemu hnusná už iba z princípu, že ani ku mne sa nesprávali najlepšie. Chcela som sa mu pomstiť za to čo mi robili ostatní väzni, lenže mi došlo že by to odo mňa nebolo fér, lebo konkrétne tento väzeň mi nikdy nič neuroil. Dokonca som si ho ani nevšimla.



,,Počuj" chcela som sa pustiť k telocvične ale vtedy ma trklo, že ten kto asi pozná Sciensa dobre je ten, kto s ním trávi väčšinu času na cele. ,,O Sciensovi hovoria, že je klamár. Dokonca aj Vacuus to povedal. Je to pravda? Klame často?"



,,Možno a možno nie. V Sibeone je medzi lžou a pravou tenká hranica" odvetil a veľké modré oči na mňa valil ako na prízrak zo záhrobia. Zaváhala som, toto je vážne divný patrón.



,,Iste" zatiahla som a došlo mi, že som sa mala Lily spýtať aj na Sciensovho spolubývajúceho. Hoci pokiaľ viem, tak nie je možné, aby sa väzeň zbláznil. Vlkodlaci a upíry nezvyknú mať mentálne poruchy a tu naráža aj Lilyna teória o tom, že Sibeon všetkým lezie na mozog. Môže liesť na mozog ľuďom, ale určite nie ďalším druhom. ,,Ako ale myslíš?"



,,Rozdieľ medzi pravdou a lžou je ťažké poznať lebo každý má svoju pravdu. Jedna pravda neexistuje a ak áno tak sa týka iba mála vecí. Pravda je pre každého niečím iným. Sciens nie je klamár ak veríš jeho pravde" chalan je určite šibnutý. Zatrepala som hlavou ako som pochopila, že je jedno, či je niekto vlkodlak alebo upír,lebo trafený môže byť asi aj tak.



,,Díky za nič" mávla som na neho a vybrala sa chodbou. Takže nič. Sciens a tento chalan sa asi našli. Hodili do kopy dvoch nekompletných? Alebo mu začalo šibať práve zo Sciensa? Neprešla som ani na koniec chodby keď sa mi do vysielačky ozval panický hlas Vii.



,,Scio! Kde do pekla si?! Chalani ešte neprišli a niečo sa stalo! Mierim k bloku C!" počula som jej ťažký dych a paniku. Stuhla som a rýchlo po vysielačke hrabla. Môj pôvodný plán som samozrejme zrušila a okamžite zamierila k bloku C.



,,Čo sa stalo? Via počuješ ma? Kde je Adam?" rozbehla som sa,lebo takýto Viin hlas som v živote nepočula. Obyčajne je chladná a rozvážna.



,,Adam je so mnou! Neviem ale všade je krv! Väzni obklúčili jednu z cieľ nevidím cez nich dnu, ale myslím že ide o vraždu!" a do kelu tak to bolo to posledné čo sme teraz potrebovali!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár