Skladba je nutná!:
Screenshot



Pri chodníku zastane auto. Je 8. júla. Mesiac po tom, čo Amerika vyslala do vesmíru prvého človeka. Vonku je horúco a tak trochu veterne. Vystúpi z neho mladý muž (kamera smeruje na jeho nohy a následne sa pomaly dvíha k jeho vrchnej časti tela). Siahne do náprsného vrecka a vytiahne cigaretu. Jemne ju postláča a kovovým zapaľovačom si ju pripáli. (kamera zaberá celé auto a priestor okolo neho, na chvíľu nastane prestrih z vrchu, keď muž obieha auto). Obíde auto, otvorí si dvere na strane spolujazdca a nahne sa dovnútra k palubnej skrinke. Vytiahne malý revolver a vloží si ho do vnútornej kapsy jeho rifľovej bundy. Popol z cigarety mu spadne na sedadlo. Rýchlym mávnutím ruky ho uprace a popol padá na rohožku (detail). Zavrie dvere, cigaretu hodí na zem a zašliapne ju. (detail, ktorý sa pomaly dvíha a odďaľuje). Vybehne po schodoch a vchádza do budovy pošty. (kamera ho nasleduje). Otvorí dvere a smeruje priamo k okienku, kde vydávajú zásielky. Podáva žene za oknom lístok a tá mu obratom podsúva list cez malý prierez o veľkosti asi 30 centimetrov. Muž si obálku prezerá, obracia ju, následne poďakuje a uvoľní miesto dáme, ktorá čakala za ním.

Muž:

Prosím. 

Po ceste von z budovy otvára obálku a číta jej obsah. Na jeho tvári sa zjaví šťastný úsmev. Zíde po krátkych schodoch a zastaví sa pred vchodom. (detail na list). Je šťastný a ukazuje list okoloidúcej panej, ktorá sa len začudovane otočí a pokračuje v chôdzi.

Muž:

Áno! Konečne!

Smeje sa a siaha do vnútornej kapsy. Vyťahuje revolver. Okoloidúci si nič nevšimnú. Prikladá si ho k spodnej strane čeľuste a bez váhania stláča spúšť. Celou ulicou sa ozve výstrel. Muž padá na zem (kamera sa díva zvrchu). Zaznie ženský výkrik.

Neznámy muž 1:
Kurva!

Neznáma žena 1:

Preboha! Zavolajte niekto sanitku!

Neznámy muž 2:

Sanitku? 

Neznáma žena 1:

Choďte niekto na poštu a zavolajte sanitku! 

Okolo mŕtveho tela sa obkolesí dav ľudí. Nikto sa však k mužovi nepriblíži, iba ho sledujú, ako leží na zemi. Panuje tam panika, no zároveň nikto nič nerobí.

Neznáma žena 1:

Úbohý chlapec, to je strašné.

Oči má otvorené dokorán a prikrýva si tvár dlaňou.



 Blog
Komentuj
 fotka
efyks  18. 10. 2022 17:16
Nerozumiem...ale pesnicka dobra!
Napíš svoj komentár