Keď sa mi nechce vstať ani na tretie zvonenie budíka, tak mám lenivý deň. Ale totálne. Z postele raz určite vstanem, ale každá ďalšia námaha je zbytočná. Nechce sa mi jesť, hýbať sa, rozmýšľať, len spať. Prefláknutý deň.

Napríklad dnes mám lenivý deň opäť. Nechce sa mi vstávať do práce, a pritom svoj džob zbožňujem. Som zaťažená na vône, voňavky, a predstavte si- práve tie sú mojou prácou. Som manažérkou známej kozmetickej značky. Práca snov! Prvá ovoniavam nové parfumy, prvá testujem nové krémiky, sprchové gély a všeličo, čo si na seba natriem a čakám, že budem krajšia, mladšia a stále voňavá...

Je to džob snov v tíme snov. Sedem žien, päť chlapov, malý tím plný pohody a len občasného súťaženia.

A často cestujem. Neustále si tak drilujem svoju angličtinu a objavujem miesta, kam by som sa inak nedostala.

A mám tam tých päť kolegov...Som chorá na chlapov, ale viac si svoj džob komplikovať nechcem. Stačil ten môj nástup. Mám vysokú školu, ovládam dva svetové jazyky, mám desať ďalších rôznych certifikátov o svojich schopnostiach a vzdelaní.

To je dnes však všetko málo, ak nemáte blond vlasy a piskľavý maznavý hlas, ten správny kontakt alebo miesto vopred dohodnuté- ale to asi viete každá, ktorá sa celé dni prehrabávate v inzerátoch na internetových vraj pracovných portáloch a ani po polroku vás nik nepozve na konkurz.

Musíte mať kontakty! Keď ich nemáte, nenájdete ani prácu.
Ja kontakty, bohužiaľ, nemám, no tu som nemusela ísť ani na konkurz, šéf ma pozval na našom prvom stretnutí po pár minútach rovno na spoločný víkend. Priznám sa, že som trochu stuhla, ale odmietli by ste, ak chcete získať robotu? V hlbokej kríze sotva! Teda- ak nechcete skončiť ako predavačka čerešní na trhu. Mne sa to oplatilo. Zarobím raz toľko než moje kamarátky a za ostatný rok som videla Londýn, Toronto, Barcelonu, ale aj Sydney.



(autor: Jana Benková, úryvok z knihy)

 Blog
Komentuj
 fotka
burble  6. 3. 2013 13:04
jé, si prepísala úryvok z knihy?
 fotka
wind  6. 3. 2013 15:27
@burble alebo si nasla eknihu a skopirovala
Napíš svoj komentár