Plná skriňa detských hračiek
Pastelová žltá skriňa, tvoje hračky skrýva. Dala si im všetkým mená, všetkým mackom, všetkým bábikám.

No vždy si si vybrala korytnačku, milovala si korytnačky. Ich pomalé šuchtanie sa keď nesmerujú nikam. Keď sa hrajú, prežúvajú a cítia teplo sveta. Pomaly sa šuchcú, mieria k tvojim rukám, tam kde sa cítia tak doma, tam je jedno či je to tá plyšová alebo tá živá.
Miluješ ich vrásky, ich terénne schopnosti po ktorých tak rady končia na pancieri. Si jediná kto ich spasí, si jediná kto pri nich môže zavrieť oči, koho nezjedia ich chladné oči.
Miluješ ich agresiu, ich rýchlosť ktorou napredujú k mojim nohám. Neviem prečo pocítil som strach, Elza ma vyháňa, nepáčia sa jej moje tenisky alebo skôr moje úmysly. Je nemá a miluje len tvoju babku a teba.

Môžme sa popáliť, v tomto teplom dni. Vysedávať na slnku, tváriť sa že nemáme nič dôležitejšie na práci. Do šampusu doleješ nám po poldeci vodky. No a uškŕňaš sa pritom ako vášnivý záškodník. Chceme sa odpáliť, chceme to urýchliť, na tvári cítiť letný dych.

No a ty máš korytnačkové ešte aj nohavičky...
Táto tvoja obsesia ma priťahuje aj keď mala ma odstrašiť.

Ako si ma tu mohla nechať ? Odísť
Za svojou babičkou a nechala si ma tu s tou tvojou šialenou korytnačkou. Uchopím ten hrnček za uško, utopím v ňom bylinky na srdiečko a tvárim sa sprostúčko. Vyhýbam sa pohľadom a dýcham len tichúčko.

S krvilačnou korytnačkou, sedím za stolom. S korytnačkou čo má srdce tvrdé ako kamión. S touto malou beštiou, ktorá mi dáva na javo že som tu len hosť. Že som dočasnejší ako pekné počasie, že už ma má dosť!

 Blog
Komentuj
 fotka
phantasia  30. 4. 2013 17:57
sa mi to páááči a Elza je perfiš meno pre korytnačku, úplná riťka na šerbel!
 fotka
phantasia  30. 4. 2013 18:00
spolu s Albertom tvoria dokonalý pár
Napíš svoj komentár