Koloušku,




dneska žiadne depresívne výlevy. Dneska mi je dobre. Nie preto, že tu nie si, ale preto, lebo takto na diaľku cítim, že je ti veľmi dobre a ja som z toho proste šťastná. Som šťastná, ak si ty šťastný (alebo aspoň iným "blízko" šťastiu podobným pocitom), nech už ťa robí šťastným ktokoľvek.

I keď to nie som ja, i keď to nikdy nebudem ja.

Som všeličo, ale nie som neprajná a ja ti zo celého srdca prajem aby si bol tip top. Aby ti všetko vychádzalo, aby si našiel osobu, ktorú budeš ľúbiť a ktorá bude ľúbiť teba. Lebo to je presne to, čo si želáš asi najviac a ja mám dneska niečo, čo ti pomôže toto dosiahnuť. A som rada, že TO môžem dať práve TEBE. Lebo si to presne ty, na kom mi záleží najviac a koho si prajem vidieť so skutočným a nefalšovaným úsmevom na perách.

A nielen ty budeš dúfať, že sa ti splní tvoj sen. Budem dúfať s tebou a potajme sa usmievať. Tak trošku smutne, ale ty si to nevšimneš. Ak takýmto veciam neveríš, ja budem veriť i za teba. Ja proste v teba verím a verím, že všetko bude raz v poriadku. Aspoň v tvojom prípade. Strašne v to dúfam.

Moje srdce, keď sa tak stane (a ty sa preklopíš do vzťahu s nejakou šťastnou a šarmantnou slečnou), pukne ale zároveň sa naplní radosťou, že aspoň jeden z nás dvoch zdolal svet a prekabátil to citové prázdno. Potom budem už len z diaľky dozerať a priať ti, zatiaľ čo moja naivná hlavička bude zabúdať a moje ruky budú zbierať tie kúsky črepov, na ktoré sa mi rozsypú všetky moje ilúzie a nádeje.

Skutočná láska je totiž prajná a skutočná láska chce, aby bol ten druhý šťastný.

Isto, teraz sa mi to ľahko píše, v realite určite budem niekde na dne s chuťou sa podrezať. Ale... práve preto toto píšem, aby som na tento pocit nezabudla, aby som si ho zapamätala a aby, ak to bude nutné, si ho mohla pripomenúť opätovným prečítaním blogu. Budem sa hrešiť, ak by som ti v takom prípade neželala a budem sa napomínať, aby som nebola sebecká a nemyslela len na svoje šťastie, ale na to tvoje.

Ľudia sú divné tvorčeky a láska ovláda tento svet.

Kým sa tak stane, pokúsim sa robiť tvoj svet lepším a robiť ti radosť, čo najväčšiu. Aby tvoj svet bol menej čierny. A budem tu, budem tu pre teba a budem sa snažiť, aby tieto moje pocity neboli zbytočné, keď už nebudú opätované, aby som dosiahla aspoň... ja neviem. Asi to neviem opísať. Niečo prospešné, nejaké zlepšenie, nejakú konsolidáciu.

Nápravu.

Ja verím, že láska prináša šťastie. I tá jednostranná. Ja verím, že dokáže niečo zmeniť. A kým mi to dovolíš (alebo kým ma to neprejde), moja láska k tebe sa ťa bude snažiť živiť. Bude ti pomáhať. Mám jej dosť pre oboch. Ja viem, že je ti to ľahostajné a že je ti to jedno. Ale mne nie je. Ja tomu proste verím.

Nič nie je dôležitejšie ako to, aby si bol šťastný.

- Deviatka

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár