Sedím si, za chrbtom mi hrá pán Bach a po mne lozia mravčeky. Teda nie malé, tie obrovské. Nechám ich, reku ani som aa ich nedotkol, snáď ma neuhryznú. Komáre ma obletúvajú okľukou, bafkám fajku a dymu sa oni boja. Sexuálni maniaci.

Kľud, do hudby štebotajú vtáčky a už teraz myslím na ráno, keď si spravím kávu a budem počúvať symfóniu prírody.

Včera sa tu však stala nepríjemná, nanajvýš zarmucujúca vec. Keď som prišiel, vo vedre v kúpeľni som uvidel akési skrútené telíčko. Keď som sa prizrel bližšie, pobadal som v ňom malú myšku. Chúďa, nejakým nedopatrením sa dostala do vedra a už z neho nevedela vyliezť. Bola to čierna nedeľa.

Na jej počesť dnes pripíjam studeným Smädným Mníchom, ktorého som si kúpil, reku nech sa mi ľahšie učí. Zatiaľ to ide, je mi ľahšie.

O pol siedmej ráno sa mi nechcelo vyliezť z postele, no keď si tu teraz tak sedím, myslím na mŕtvu myšku, uvedomujem si, aké šťastie to mám. Dnešné ráno bolo dobré a teraz podvečer, ešte krajšie chvíle opájajú moje zmysly.

Slnko je oranžové, obzor na divínskej strane ho o chvíľu pohltí a ja sa s ním do zajtra rozlúčim. Dnes, dnes pre mňa peklo neexistuje a ak sa mi mine všetko pivo, ostáva mi víno - to je moja poistka.

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár