Všade sa omieľajú dookola tie isté veci. (ne)Koniec sveta?

Nie. Koniec sveta to nebude. Nedá mi o tom nenapísať článok, pretože poslednú dobu sa niektoré veci naozaj nedajú čítať. Práve tie hlúpe články o konci sveta, ničím nepodložené, nútia ľudí nezaoberať sa tým a stavať sa voči tomu skeptickými.
Vedú ich na mylné chodníčky a vytvárajú tak dokonalú davovú psychózu- hromadného skeptizmu a odporu, alebo strachu.

Týmto článkom, by som Vás rada zbavila mylných predstáv, domnienok a strachu. Skeptikom nevezmem názory, ale bola by som rada, keby sa aspoň zamysleli.

Mayský kalendár

Začneme Mayským kalendárom. V dnešnej dobe je veľa Mayov pobúrených, ako dokonale médiá pretáčajú fakty o ich kalendári. Áno, je pravda, že mayský kalendár sa končí v roku 2012, ale najprv si vysvetlíme, ako sme k tomu dospeli.

Mayský kalendár sa skladá z 3 kolies. Znaky na najvačšom, predstavujú 365 dní solárného roku, tzv. haab. Tie na dvoch menších, predstavujú 260 dní posvatného kalendára, tzv. tzolkin.
Počet 360 dní sa označuje tun a ten sa skladá z 18 mesiacov, po 20 dňoch, nazvaných uinal. Dohromady to určuje astrologický význam kažého jednotlivého dňa.
Pevným bodom v kalendári je vznik Mayov, asi 5 000 rokov dozadu.

Tento kalendár nie je až tak ťažké rozlúštiť, pokiaľ máte základ výpočtov a ja osobne by som to nazvala kľúčom, alebo taktikou. V dnešnej dobe sa už aj táto taktika dá nájsť na internete, takže si to viete skontrolovať sami. Výpočty sa od dnešného času líšia max. 3 sekundami, takže možme povedať, že Mayovia boli veľmi presný a dátum 21.12.2012 je rovnako presný.

Na druhej strane, si veľa ľudí neuvedomuje, že Mayský kalendár je kruh ! Tým pádom, to je cyklus, takže možno sa výpočty končia 2012, ale to neznamená, že sa skončí celé dianie na Zemi s Mayským kalendárom. Je to cyklus, takže s veľkou pravdepodobnosťou, Mayský kalendár začne odznova. Bude sa jednoducho opakovať najbližších 5000 rokov, ako správny kruh, že? Nie nadarmo sa hovorí- dookola to isté.

Mali by sme zobrať do úvahy aj to, že Mayovia nikdy nepovedali, že bude koniec sveta. Ani jeden May, nikdy. Tak prečo sa to vraví a prečo to ľudia zhadzujú na Mayov? Žeby ľudská fantázia a potreba hľadať fenomén tam, kde nie je?

Jediné čo povedali bolo, aby sme nebojovali proti sebe, aby sme nevytvárali všelijaké skupiny (hoci aj s rovnakým zámerom), ale aby sme sa zjednotili a boli ako jedna veľká rodina. Myslíte, že to povedali preto, lebo má nastať koniec sveta? Ja osobne nie. To by malo byť potom jedno však? Veď by sme umreli aj tak, aj tak. Nemalo by to význam a Mayovia sú veľmi múdri na to, aby vraveli niečo, čo nemá význam.

Nostradamus

Veľa ľudí s fantáziou, prevažne pracujúcich v médiách, sa opiera o Nostradama.
Hneď zo začiatku, by som ich vysvetľovanie Nostradamových proroctiev na základe fantázie a túžby upútania ľudí, vyvrátila.
Nostradamus bol veľmi vážený prorok, to áno, ale v jeho proroctvách je jeden malý háčik.

Nostradamus písal vo veršoch a predpovedal veľa vecí, ktoré sa vyplnili. Háčik je v tom, že dešifrovať jeho proroctvá sa dali až vo chvíli, keď sa naplnili. Písal v metaforách takže je logické, že metaforu nerozlúštime, dokiaľ nevieme, k čomu ju prirovnať. Dovtedy, to sú len domnienky. Prirovnať ju vieme k čomukoľvek, čo sa nám zdá vhodné. A médiám sa zdalo vhodné ich prirovnávať k tomu, čo upúta ľudí.
To je samozrejmosť.

V skutočnosti nám jeho metafory sadnú až keď sa stane to, o čom boli. Vtedy sa dá povedať: aháá, toto bola tá metafora. Ale skor určite nie. Vieme si ich prirovnať k hocičomu. A takto krásne, to médiá zneužívajú, ako som už písala.

Na záver dochádzame k tomu, že Nostradama nemožme dávať do súvislosti s rokom 2012, je to čisto o fantázií, takže tvrdenia ako: aj Nostradamus to predpovedal, sú maximálne vymyslené a neopodstatnené. To nevieme.

Ďalší proroci

Veľa článkov, okrem Mayov a Nostradama, nezabudne spomenúť- ďalší proroci, asi aby to znelo efektívne. Nikto pravdepodobne nevie, koho konkrétne tým mysleli, ale ja osobne sa domnievam, že možno Sibylu alebo Matku Shiptonovú.
Každopádne to tam píšu určite len pre spomínaný efekt, lebo ani jeden prorok, nenapísal v žiadnom svojom texte, že v 2012 nastane koniec sveta. Žiadny prorok.

Čo sa teda stane?

Keď sa oprieme o vedecké poznatky, možme s takmer určitosťou (alebo rozhodne vačšou ako proroctvá) povedať, že 21.12.2012 sa naša Zem po 26 000 rokoch zasa dostane do konjukcie s priesečnicou Mliečnej dráhy a roviny ekliptiky, čoho úkazom bude na oblohe nespočetné množstvo hviezd a planét.

Mayovia tvrdia, že práve vtedy sa k nám otvorí priechod kozmickej energie, prečistí nás, celú Zem a všetko čo na nej je, pozdvihne na vyššie vibrácie.
Tieto zmeny už dávno začali, len v tom roku, má nastať tzv. vyvrcholenie toho celého.

Príde zmena doby na tzv. Zlatý vek (pomenovania sú rozne, ale je to v podstate to isté). Ja osobne (a nie len ja) som toho názoru, že už teraz by sme sa mali začať ladiť na vyššie vibrácie, konkrétne na vibráciu 4.
My ako ľudia, sme momentálne na 3. vibrácii, tuším že ich je dokopy 25 alebo tak nejak, každopádne sa dá povedať, že sme dosť nízko.

Ako sa dostať na 4. vibračný stupeň?

Veľmi jednoducho. Začať konečne vnímať, čo sa deje okolo nás. Zbaviť sa materializmu, nelipnúť na veciach, ktoré nie sú potrebné. Začať žiť v súlade s Mother Earth (matkou zemou), neničiť ju, neubližovať jej, naučiť sa čistej láske a ako vraveli Mayovia, spojiť sa v jednotu.

Zamyslieť sa nad sebou, či sú naše činy správne. Či sú naše myšlienky správne ! !
Myšlienkou si totiž vytvárame nasledujúce činy a skutky, myšlienkami tvoríme svoj svet. Ak sú naše myšlienky zlé, vytvoríme si zlú realitu. Ak sa niečoho bojíme, myslíme na to často, stane sa to.

V tejto dobe a zmene to platí 3x viac. Momentálne sa dejú zaujímavé veci, Zem sa nás ako keby pokúša pripraviť na tú zmenu. Ukazuje nám, aká je myšlienka silná, tí senzibilnejší, si to určite všimli.
Na čo myslíme, to sa plní. Preto si treba očistiť svoje myšlienky, nemyslieť negatívne, jednoducho sa správne naladiť.

Len tak Vás neprekvapí očistenie Zeme, práve naopak. Budete sa cítiť blažene a bude to najkrajší zážitok Vášho života. Nie je sa čoho báť.


autor: Lucia Pipolyová

 Úvaha
Komentuj
 fotka
idea  27. 11. 2009 11:34
genialny clanok, vela som sa dozvedela. Myslím, že niektory z nas uz dosiahli 4. stupen.

5 hviezd
 fotka
lilushka19  27. 11. 2009 11:46
Perfektné
 fotka
dusann1988  27. 11. 2009 12:02
Zaujímavý a musím povedať, že aj pomerne odborný článok (z laického pohľadu). Dávam 100 bodov a len doplním, že ten osudový dátum bude okrem ničoho znamenať podľa niektorých aj prechod z veku Rýb do znamenia Vodnára
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 12:02
Ďakujem
 fotka
bibla  27. 11. 2009 14:36
dobrý ťah toto pekne napísaný článok
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 14:39
dakujem bibla ale nema to ucel tahu
 fotka
17shano  27. 11. 2009 14:48
Už dávno som nečítal na Birdzi takúto dobrú úvahu



 fotka
bluepanter  27. 11. 2009 15:53
Je to dobré, plné dobrých vysvetlení. Ale čo zač sú to vibrácie? Zbaviť sa materializmu a hmotných vecí? Aj komunisti sa o to snažili, ale všetky idealistické teórie stroskotajú, lebo nič nie je a ani nebude ideálne.

p.s. aj cirkev spomína rok 2012 (sa mi tak zdá), vtedy má byť koniec obdobia znamenia rýb a má prejsť do znamenia vodnára. V Biblii je článok o tom, ako Ježiš hovorí apoštolom, aby nasledovali po ňom chlapa s krčahom (znázornenie vodnára). Ježiš symbolizoval ryby.
 fotka
pukynka_15  27. 11. 2009 16:01
dobrý článok, a ja len že som sa nad koncom sveta nikdy nezamýšlala .... asi som šťuknutá, ale mňa to akosi nezaujííma
10 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 16:01
Vibrácie energie ktorú máme a majú ju všetky živé bytosti, inak povedané bioplazma a v tomto článku nie je podstatné to vysvetľovať, pretože konkétne tou bioplazmou, sa zaoberajú vyšší ezoterici.

Napísala som len sposob ako tú vibráciu posunieš a čo na tú bioplazmu posobí. To si myslím stačí a ak to niekoho zaujíma bližšie, sú tu TSky



Ja som nemyslela zbaviť sa toho hmotne, alebo fyzicky, myslela som to ako odpútať sa od toho, nelipnúť na tom a nepovažovať to za to najdolezitejšie v živote.



Bibliou sa nezaoberám, ale aj podľa ezoterikov máme prejsť do veku vodnára, v tom máš pravdu Inak celkom zaujímavý názor.



a ďakujem za koment
11 
 fotka
porrast  27. 11. 2009 16:05
Nieco podobne som chcel napisat uz davno len akosi nemam cas ... nechapem preco si vecian ludi neuvedomuje cyklickost toho kalendara kedze je to kruh ... taktiez je smutne ako ludia reaguju na rozne spravy .. ked niekto povie ze ma prist novy lepsi vek a prechod k niecomu novemu, tak sa nedocka skoro ziadnej pozornosti... ale daj ludom informaciu o konci sveta a odrazu vsetci chcu o tom vediet daco a su strasne zvedavi co sa stane.



Ten prechod opisovany maymi bude podla mna nieco fakt velke a uplne to prehadze ludske hodnoty ... hmotne statky stratia hodnotu a ludia, ktori su prilis naviazani na materiu to zacnu mat neskutocne tazke ... v kazdom pripade sa na to dost tesim .. planujem ten den vyliezt s kamaratmi niekam na kopec a oslavit prichod noveho veku



btw tento prechod je opisovany aj v biblii ako je ukazane aj vo filme Zeitgeist takze to tu nebudem rozpisovat
12 
 fotka
arugad  27. 11. 2009 16:08
kvalitný článok.
13 
 fotka
krutafunebracka  27. 11. 2009 16:44
Aj pre @porrast :



Hnusné chujoviny!

Ja síce nechcem žiadne konce sveta, ubližovanie prírode ani vojny, ale ani tie retardované kecy o „prečisťovaní“ a „hodnotách“ a iných sračkách! Žiaden bastard nemá právo diktovať mne, aj ostatným nejaké jeho debilné naivné „hodnoty“ o tom, že peniaze a majetok nie sú dôležité, ale ľudia a bláblá. To nech si strčí do tej chudobnej prdele, fuj! NENÁVIDÍM TO!!! MNE záleží na SEBE a tom, čo budem MAŤ, čo budem naozaj mať a nie nejakých otravných kreténov naokolo, tých sa chcem jedine tak čo najskôr zbaviť!

A nechcem žiadne debilné zmeny v tom a už vôbec nie preto, že raz bude nejaký debilný dátum, ktorý si vymysleli nejakí pošahaní Mayovia, čo žijú v špine a s ktorými MY nemáme nič spoločné.



A kde to akože vidno, že už začala nejaká zmena k lepšiemu?! No hovno. Však všetko je stále len horšie a zvrátenejšie, viac vojen, stále nezmyselnejších, dementné 14ky s deckom, čo si už ani nepamätajú ako k nemu prišli, stále sa všetko len ničí, otravujú, všetko je nespravodlivé a tak...
14 
 fotka
33alinqo55  27. 11. 2009 17:08
Pekný článok
15 
 fotka
jimmycrow  27. 11. 2009 17:31
Rovnaký názor
16 
 fotka
lululi  27. 11. 2009 17:37
potešila si ma

ezoterická téma, pútavo napísaná a pritom tak, že tomu aj laik porozumie.
17 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 17:46
@krutafunebracka nikde som nenapísala, že už sa deje zmena k lepšiemu, ale zmena



inak veľa šťastia a budem rada ak napíšeš o pár rokov, kde Ťa Tvoje názory priviedli
18 
 fotka
elwinko  27. 11. 2009 18:52
no...prečítané...

po prvé...to biele písmo sa stráca na pozadí...



a ku článku...vidno, že sa tomu venuješ....ja som v tých ezoterických veciach veľmi skeptický, takže......



inak je mi jasné, že koniec sveta nebude....ale.....zdá sa mi to všetko príliš jednoduché a jasné.....
19 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 18:53
@elwinko v skutočnosti je to viac komplikované, ako si myslíš...



len ja som sa to snažila opísať čo najjednoduchšie, pochopitelné aj pre laika
20 
 fotka
elwinko  27. 11. 2009 19:11
tak už je mi to jasné, lebo o tomto by som nerád debatoval, keďže do toho nevidím....a veľmi mi to nevraví nič....
21 
 fotka
pettulqa  27. 11. 2009 19:13
pekne napísané ale tiež sa k tomu staviam trošku skepticky...a nemyslím si, že ľudia sa niekedy odpútajú od materiálnych vecí..teda všetci a úplne..to je moc dokonalé, ale ktovie...v podstate je podľa mňa možné všetko, uvidíme čo sa toho 21.12.2012 nakoniec stane či nestane
22 
 fotka
krutafunebracka  27. 11. 2009 19:16
@demonicbass Všade sa to tak hovorí, tak aj k tomu som to napísala.



Hej, k prachom. A nikomu nedám ani cent!
23 
 fotka
tenpatic  27. 11. 2009 19:27
"Nie nadarmo sa hovorí- dookola to isté"

Nadarmo sa to nehovorí preto, pretože všetko má svoj začiatok aj koniec, všetko má svoj počiatok aj koniec, tak že nič sa neopakuje večne dookola.



"Mayovia sú veľmi múdri na to, aby vraveli niečo, čo nemá význam."



Nemyslím si, že boli zas tak veľmi múdri. Mayovia síce boli určitým spôsobom múdri a veľmi zvedaví, no na druhej strane to boli aj podivíni a šialený národ. Boli to len ludia ako my, tak že nejako extra múdrejší ako dnešní ľudia neboli. K vyšším cestám duchovna a pochopenia sa dostavali iba prostredníctvom mágie resp. okultizmu..(to pravdepodobne spôsobilo aj ich záhadný zánik).. čo nemá nič so samotným čisto filozofickým chápaním svet nič spoločné, čize rozumovo podľa mňa neboli nejako extra múdrejší ako my. Takéto cesty využívajú aj dnešní ľudia, len to nejak veľa ľudí v tomto skazenom svete neregistruje.



"Zem po 26 000 rokoch zasa dostane do konjukcie s priesečnicou Mliečnej dráhy a roviny ekliptiky, čoho úkazom bude na oblohe nespočetné množstvo hviezd a planét."



To je síce dosť možné a dá sa to v dnešnej dobe celkom presne vypočítať, no môj názor je taký, že toľko neexistuje ani samotný vesmír a žiadny vedec nedokáže vypočítať, koľko vesmír existuje, alebo kedy bola aká doba, pretože to je nadzmyslové chápanie a ľudským rozumom sa nedá pochopiť existencia vesmíru a jej dĺžka a proces fungovania.



Problém je v tom, že každá karta má dve strany a však len jedna je správna. Ty opisuješ jednu z tých dvoch. Tento článok obsahuje fakty ale zároveň by som o veľa veciach aj polemizoval, pretože tu zapájaš stále len jednu stranu karty.



Ale odvážny pokus púšťať sa do apokalyptických dejov, pretože to si hocikto len tak verejne nedovolí, vzhľadom na to, že je to veľmi diskutabilná a zdlhava téma a jedným stručným článkom a nejakom 2012 to nie je možné správne rozkladať a spájať súvislosti a fakty.
24 
 fotka
ubosko  27. 11. 2009 20:37
Viem že Mayská civilizácia zanikla v 9.stor. tak o akých pobúrených Mayoch je tu reč.A s tým kalendárom to tiež nebolo vysvetlené presne aj keď ich názvy sedia. Ale ináč človek ktorý sa tejto problematike nevenuje si tento článok prečíta na dúšok. Ináč v pohode.
25 
 fotka
cvikmajster  27. 11. 2009 21:04
mnozstvo planet.... no to som zvedavy
26 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 22:16
@Ubosko mayovia,rsp. potomkovia a tzv. zasvatený ešte žijú v lesoch, zisti si to, nech sa páči
27 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 23:33
@Tenpatic



preto tam je pred tým: nadarmo, slovíčko nie, ako opak



Čo sa týka Mayov, je to len Tvoj názor, rovnako ja som prezentovala svoj, takže si to kľudne píš do svojho blogu, tak ako ja



Ver tomu, že aj ľudským rozumom sa tá existencia pochopiť dá

Ale to sú už názory na polemiku



Povedz mi, akú jednu stranu karty zapájam ja? Druhá je akurát odpoveď- bude koniec sveta. Pre mňa a mnoho ďalších určite viac absurdná, tak prečo by som mala písať niečo, čo je proti mojej voli?



Niekedy sa dá jedným krátkym článkom povedať viac ako 50 stranami so správnym rozložením.

Samozrejme, je k tomu hafo vecí, ktoré by sa dali rozoberať, ale keďže toto nie je spolok mladých vedcov, len jedna stránka určitej komunity ľudí, je logické, že sa to snažím napísať krátko, zaujímavo, výstižne a pravdivo.

Diskutovať alebo polemizovať sa na tom dá niekde ine, ale nemyslím, že tu.



Išlo mi len o oboznámenie ľudí s určitými vecami, ktoré si myslím, že médiá celkom krásne kazia.
28 
 fotka
demonicbass  27. 11. 2009 23:36
@Ubosko a ako vlastne to nebolo dobre vystvetlené to s tým kalendárom? Dosť ma to aj zaujíma, nech to možem opraviť
29 
 fotka
misulka132  28. 11. 2009 00:14
mne sa clanok pacil a myslim si ze musis byt velmi inteligentne dievca a drzim palce, aby sa ti splnil sen!
30 
 fotka
finwaell  28. 11. 2009 00:48
Je fajn vidieť že nie som jediný kto si myslí že sa žiadna apokalypsa konať nebude

Je to napísané tak že by tomu porozumelo aj decko na prvom stupni základnej školy, ale to je myslím dobre, aspoň sa nikto nemôže vyhovárať že nepochopil o čo ide



@tenpatic ....? vesmír nemá viac ako 26 000 rokov? Má minimálne 14 000 000 000 rokov a matéria z ktorej sme my a naša blatová guľa vytvorení pochádza z tretej generácie hviezd (naše slnco je už štvrtá ) ja teda nemám problém si to predstaviť, ale ten tvoj komentár znel ako by Ťa práve vypustili z kláštornej školy, nič v zlom (čomu by napovedali aj tie názory na mágiu ) (btw.. zem je guľatá, ale raz si to zistiť musel snáď to vezmeš tak statočne ako ja keď som zistil že darčeky nenosí džízs )



@krutafunebracka smutné, čo dodať



Aaa čo som to chcel ešte... aha Preč s Rybami! Dve miléniá už boli asi tak o dve miléniá Rýb viac než by bolo bývalo pre ľudstvo zdravé
31 
 fotka
tenpatic  28. 11. 2009 10:28
@finwaell Na jednej strane je to možné na druhej strane je to dosť spochybniteľné. Dostávame sa opäť do línie, ktorá sa prelína s evolučnou teóriou o existencii vesmíru a planéty Zem. Nespochybňujem niektoré fakty evolučnej teórie, no na druhej strane sa k nej neprikláňam pretože ma veľa nedostatkov a dier. Druhá vec je, že evolučná teória vznikla len na základe ľudského zmýšľania a pochopenia + nejakých výpočtov, ktoré sú opäť spochybnitelné, tak že tým pádom nie je dostatočne dokonalá, keďže všetko čo vytvoril človek je nedokonalé. Alebo chceš povedať, že ľudské myslenie je natoľko dokonalé, aby poznalo Vesmír a jeho vývoj, keď ľudia ani poriadne nepoznajú Zem na ktorej žijú a stále ich prekvapuje niečo nové ? Ďalší fakt je, že evolučná teória predstavuje vznik vesmíru pomocou veľkého tresku. Pri explózii akéhokoľvek telesa vo vesmíre nastáva deštrukcia nie vytvorenie novej veci alebo nového telesa či života. Neviem si predstaviť ako z explózie môže vzniknúť človek resp. akýkoľvek život a niečo tak dokonale a presné ako je Vesmír a objekty v ňom, len tak z explózie = deštrukcie telesa? Už logicky a pri troške vnímania sa dá vyvodiť záver, že prvotný hýbateľ resp. stvoriteľ je bytosť nadprirodzená a dokonca už mnoho vedcov na svete uznalo, že môže existovať Boh teda nadprirodzená bytosť (stvoriteľ) pretože ich výskumy sa často krát doslova dostali "do slepej ulice" a nevedeli ďalej veci pochopiť.



Spochybnujem 14mil. rokov existencie s ale nespochybňujem všetku prácu vedcov, pretože niektoré veci robia dobre. Človek svojim chápaním nedokáže určiť koľko presne existuje Vesmír, keďže ani poriadne nepozná Zem na ktorej žije.



Samozrejme tvoje pochopenie ti neberiem a je to tvoja vec ako sa rozhodneš a v čo budeš veriť a k čomu sa budeš prikláňať počas života na zemi
32 
 fotka
krutafunebracka  28. 11. 2009 11:09
@finwaell Čo zas? Smutné bude možno tak pre tie socky, čo budú žiť v špine a chudobe, ale budú mať okolo seba kopu ďalších otravných ľudí. Ktorí mimochodom narobia ešte väčšiu špinu a chudobu. Do čerta, istú neželanú skupinu mi to veľmi silno pripomína...
33 
 fotka
finwaell  28. 11. 2009 11:47
@tenpatic



To mi pripomína jednu časť Pod lampou, ktorá bola teraz prednedávnom, presne o evolúcií vs. kreacionizmus

Však jasné každý máme svoj názor Ja nie som ateista, ale ani si nemyslím že by niekto luskol pomyselnými prstami a zrazu by všetko bolo, to je ešte pritiahnutejšie za vlasy ako BBT (teória veľkého tresku), ktorá je mimochodom celkom logická.. a nešlo tam o deštrukciu, lebo to čo "vybuchlo" sa nedá prirovnať k telesu, skôr sa jednalo o prudké rozpínanie hmoty Tvrdíš že má veľa dier, to iste, určite nevieme všetko, a ani tak skoro nebudeme, ale toto zodpovedá aspoň niektoré z otázok, pričom predchádzajúci "výklad" tvrdí jedine to že to tak je, lebo to tak je A tiež je to iba výtvor ľudského zmýšľania a snahy nejako si vysvetliť vlastnú existenciu, len to dnešné zmýšľanie je už prirodzeným vývojom na trochu inej úrovni.. rozum verzia 2.0 ak chceš Nehovoriac o tom že mytológia vo všeobecnosti je čisto metaforická a brať ju doslovne je strašný nezmysel A ako môžeš povedať že ak aj stojí za tým všetkým nejaká vyššia sila (čomu sa nepriečim) neprebehlo to všetko tak ako to postupne objavujú vedci? Vôbec sa to navzájom nevylučuje, práve naopak, dáva to väčší zmysel než keď sa to od seba odtrhne



@krutafunebracka teraz mi nejako uniká ako to súvisí s touto témou
34 
 fotka
demonicbass  28. 11. 2009 11:52
@tenpatic @finwaell



omajgad už stačí eseje si písať nie? už ste aj mimo mojho článku
35 
 fotka
frxxx  28. 11. 2009 12:06
ja uz taham na 5ku
36 
 fotka
ubosko  28. 11. 2009 13:00
Ja som čítal článok od Z.Fabiana z Magazínu duchovno a on sa tam venuje problematike Mayov.A keď ešte,1100rokov po zániku,žijú nejakí potomkovia tak to určite som aj ja potomok možno Krista,Budhu,Mohameda alebo iných osôb či civilizácií. Ale netrápi ma to a ľudstvo aj tak od svojho vzniku speje k zániku takže nemá význam sa týmto vôbec zaoberať.
37 
 fotka
krutafunebracka  28. 11. 2009 13:49
@finwaell Ten unikol, keď si napísal, že smutné. Od veci.
38 
 fotka
richardson  29. 11. 2009 19:12
a ja som sa tak tešil... takže vážne žiadny koniec sveta nebude?? a nikto nezomrie?? a čo ak príde skôr?? bola by sranda keby som ani nestihol odoslať tento komentár...
39 
 fotka
johnysheek  24. 1. 2010 11:27
komentare sa mi fakt citat nechcelo..

clanok je zaujimavy a s vacsinou suhlasim...



a neda mi sem nedat toto





40 
 fotka
surreal  1. 4. 2010 16:43
jéj, aké upokojujúce. Ja som taká trúbka, že si robím stresy z každej voloviny a fakt, že som si plne vedomá,že je to volovina, ma tých stresov nijak nezbavuje . Takže tento článok ma jaksi spacifikoval a som rada, že som naň dnešným unudeným blúdením po tejto stránke natrafila. ,-)
41 
 fotka
alpanu  27. 9. 2010 22:22
suhlasim v podstate s kazdym slovom, co je v tom clanku. hovoris mi z duse a davas veci na pravu mieru
42 
 fotka
norry  27. 9. 2010 22:40
pekný článok, konečne všetko zhrnuté na kôpke
Napíš svoj komentár