Tak som sa rozhodol, napísať už konečne nejaký ten blog.
Nedávam tomu veľkú nádej, že vás to bude zaujímať, ale prosto a jednoducho, zrejme som musel

Nejdem tu opisovať moje zážitky, alebo moje každodenné problémy, čo vaše očakávania možno sklame, no aj na to raz určite príde, tak nestrácajte nádej a naďalej, môj blog sledujte

Napíšem to priamo a jasne ... Problémom tohto sveta, a či už hovoríme, o deťoch hladujúcich v Afrike, alebo o možnej zaostalosti štátov Ázie, alebo krachujúcej Amerike a Európe, nespočíva v neschopnosti ľudí, alebo neschopnosti vlád, sa s týmto vysporiadať, ale v tom, že tento svet sa snaží ovládnuť skupinka, alebo hŕstka nenažraných a moci chtivých darmožráčov.

Áno nemusíte mi veriť, ale tie scenáre z filmov, kde sa niekto snaží ovládnuť svet, niesu až tak ďaleko od pravdy. Len jednoducho v tom filme vám to priamo ukážu a v skutočnom svete sa to snažia držať od vás čo najďalej a naschvál vám sugerujú do hlavy, že sú to výmysli, aby ste sa tým nezaoberali. Ba ešte vás aj vysmejú.

A teraz, ako to funguje ??
Jednoducho. Títo ľudia sú bohatý a majú peňazí, koľko ani my dokopy za život mať nebudeme. Nie nadarmo ste už určite niekde čítali, že 1 % ľúdi na svete vlastní 90 % všetkého majetku na svete. No a vďaka tomuto, sú schopný, kúpiť si v dnešnom materialistickom svete všetko. Teda takmer všetko ... mňa si ešte nekúpili ....

Takto si kúpili média : Televízie, Rádia, Bulvár, Noviny a diktujú im, čo majú písať a nepustia do éteru nič, čo by bolo pre nich nebezpečné. Ďalej aj politické strany : každá jedna politická strana na Slovensku, aj inde vo svete, aj prezident, je týmito ľuďmi manipulovaný. Skúste si zaregistrovať politickú stranu, alebo len ísť kandidovať za primátora nejakého mesta a určite dostanete aspoň 1 návštevu z Penty, alebo odkiaľ, ponúkajúc vám finančné dary, alebo ktoviečo. A takto vám pomôžu sa tam dostať a potom musíte, či už dobrovoľne, alebo nasilu plniť ich priania. Ak odmietnete, skončíte, ako pani Radičová nedávno. Alebo ešte horšie, ako J. F. Kennedy.

Prosto si myslia, že si môžu kúpiť všetko a takto nás držať v nevedomí a ovládať nás. Ale ľudská sloboda a túžba po slobode, je nekúpiteľná. Snažia sa ľudí držať v strachu predtým, čo bude zajtra, pretože človek má narozdiel od zvierat vyvinutý zmysel, vďaka ktorému dokáže myslieť nad budúcnosťou a toto presne oni využívajú. Strašia vás neistým zajtrajškom. A verte, nič sa neovláda lepšie, než ľud plný strachu.

Ako to zhrnúť ?? Nepozerajte TV, ani nepočúvajte Rádia a nečítajte noviny hlavne nie Nový čas prosím vás. Alebo to aspoň znížte na minimum. Nájdite si o týchto veciach vecí na internete. Prosto stačí použiť google a dostanete sa k tomuto.

 Blog
Komentuj
 fotka
flussica  31. 5. 2012 16:18
No svine nenažrané, akoto, že si ešte nekúpili aj Google ?



K blogu z jeho konštrukčnej stránky: Prvé dva odstavce a prvá veta tretieho odseku považujem za znižovanie hodnoty vlastného článku. Prečo sa tomu nevyhneš? To je jasné, že koho to nezaujíma, ten si to neprečíta. A koho to zaujíma, len ho zbytočne ukracuješ o pointu .
 fotka
dajkoo  31. 5. 2012 16:21
Ty si vážne nevidíš ďalej, než za nos.
 fotka
rorschach  31. 5. 2012 16:24
To už vieme dávno.
 fotka
mayo911  31. 5. 2012 21:17
tak tak
 fotka
antifunebracka  6. 3. 2013 17:55
ty si strasne hlupy clovek.

mam pocit, ze jediny, kto, je tu zmanipulovany, si ty.

tie reci o tom, ako nas ovlada nejaka elita - to rozsiruju len chudaci, co nikdy v zivote nic nedosiahli a svoje zlyhania pripisuju nejakym magnatom, ktori ovladaju ich zivoty a brania im presadit sa.

ano, 1% ma v rukach 90% majetku. ale ja sa pytam: co je na tom zle?

su sikovni, dokazali sa presadit. rovnako ako 1% umelcov ma na svedomi 90% hodnotnych diel, ktore sa v historii sveta vytvorili.

tak isto ako 1% sportovcov ma na ucte 90% rekordov, ktore kedy vznikli.

proste svet patri tym najsikovnejsim a oni vzdy udavaju tempo. a potom je tu to 1% najnesikovnejsich a ti hladaju vinnikov vsade okolo seba, len nie v sebe.

ako by si chcel, aby to bolo? aby 50% ludi vlastnilo 80% majetku? abo v akom pomere by to malo byt, aby si bol spokojny?

toto su proste ciste idey komunizmu, ze kazdy ma mat rovnaky majetok a rovnake zasluhy a blablabla.

ale komunizmus preto aj padol
 fotka
holandskasalama  17. 3. 2013 19:09
@antifunebracka to že možno tento blog nevyrieši nič, resp. žiadne riešenie neponúka, iba jeho autor jednoducho vyjadril svoj názor, je jedna vec. ale druhá je to, že nerozumiem ako môžeš napísať "čo je na tom zlé, že 90% majetku vlastní 1% ľudí?" čo je preboha na tom zlé, že niekto na tomto svete zomiera od hladu a niekto ďalší od obezity? čo je na tom zlé, že niekto každý deň rieši, či dnes bude mať čo jesť a niekto či si dá zelené alebo modré tričko? a môžem pokračovať donekonečna a ty sa pýtaš čo je na tom zlé?

to, že to porovnávaš s nadaním v športe alebo umení mi príde úplne vedľa.

nehovorím, že tu teraz hneď ja vyriešim všetky problémy sveta, len nerozumiem, ako sa s tým môžeš stotožňovať a dokonca to považovať za úplne normálne.
 fotka
antifunebracka  17. 3. 2013 19:39
@holandskasalama obavam sa, ze si to nepochopila. ano, stojim si za tym, co som napisal aj vo svetle tvojich protiargumentov. vysvetlim teda podrobnejsie: v 1. rade spajas 2 nesuvisle veci - ohromne bohatstvo niektorych ludi a ohromnu chudobu inych. predpokladas, ze sa nejako ovplyvnuju, ale ja nechapem, preco. ano, to, ze ludia v afrike stale umieraju od hladu, je smutne, ale preco z toho vinit bohacov? oni si zarobili sami, vlastnou sikovnostou a preco teraz maju znasat za to tarchu uplne cudzich ludi a pocuvat, ze su spoluvinnikmi? za hladomor mozu politici, vojny, neschopnost urcitych nezodpovednych jedincov, ktori nevedia ustrazit bud svoj zivot, abo zivot tych, za ktorych su zodpovedni. ale vinit z toho povedzme nejakeho Carlosa Slima Helu je chore. co ma on teraz robit? dat vsetky prachy chudobnym? alebo co? co on s tym ma? a este 1 vec: cca 85% miliardarov ma vlastne charitativne nadacie. cize este raz to zhrniem: byt bohatym nie je zle, je to zasluzene. ked sa nam to nepaci, zbohatnime aj my a potom vsetko rozdajme
 fotka
holandskasalama  17. 3. 2013 20:12
@antifunebracka podľa mňa v dnešnej dobe je vcelku naivné myslieť si, že sa vďaka svojej šikovnosti môžeš stať boháčom. neviem, vidím to aj vo svojím okolí, ani som nemusela cestovať do Afriky. vidím ľudí, ktorí robia prácu, ktorá nevytvára žiadnu hodnotu v spoločnosti. robia v podstate niečo bezvýznamné, dokonca nie prospešné pre spoločnosť a zarábajú veľmi slušné peniaze. na druhej strane vidím vo svojom okolí ľudí, ktorí vytvárajú reálne hodnoty, reálne tejto spoločnosti niečo dávajú a nevedia ale vyžiť.

ja som ale za vinu nedávala nič boháčom. mne sa nepáči ten systém. nepáči sa mi, že napríklad podľa teba šikovný športovec, ktorý prekoná rekord zarobí obrovské peniaze. za to že prekonal rekord? za to, že vyhral zápas? hodnota pre spoločnosť - nula. jasné, tvrdo na tom makal, je šikovný, talentovaný, pracovitý a neviemakýešte, ale zaslúži si naozaj mať 2000násobne (to myslím naozaj 2000násobne) väčší plat ako človek, ktorý je učiteľom či murárom? naozaj? je to správne?
 fotka
antifunebracka  17. 3. 2013 20:22
@holadskasalama ano, mas skutocne pravdu. problem je, ze tento clovek vo svojom blogu tvrdi nieco uplne ine, on tu vinu bohacom dava a preto s nim nesuhlasim. uz sme sa uplne odklonili od povodnej idey, o ktoru tu slo
10 
 fotka
holandskasalama  17. 3. 2013 20:52
@antifunebracka no ja som v podstate reagovala celý čas na tvoje "ano, 1% ma v rukach 90% majetku. ale ja sa pytam: co je na tom zle?

su sikovni, dokazali sa presadit."
11 
 fotka
antifunebracka  18. 3. 2013 00:41
@holandskasalama verim, ze uz som svoje myslienky vysvetlil dostatocne
Napíš svoj komentár