Netrvalo dlho a vedel som, že sme na mieste.Obrovský, vysoký strom sa týčil k nebovému stropu temno vínovej farby. Nikdy v živote som nevidel nič čo by sa k tomuto dalo porovnať, každým krokom som bol čoraz viac uveličený...

Kmeň bol asi 7 metrov v polomere dlhý. Vysoký mohol byť 20metrov. Ked som bol už pomerne blízko tak som si všimol, že do dreva sú vyryté úzke schody, čo sa vinú špirálovito okolo kmeňa. Namiesto koruny tam bolo na konci nekonečného kmeňa niečo guľovitej formy. Naozaj to vyzeralo ako uzavreté hniezdo. Ked som to hniezdo pozoroval musel som zakláňať hlavu až ma boleli z toho krčné stavce. Vyzeralo to ako guľa na dlhej stopke.

Zenh ma zaprisahal aby som bol statočný nech ma čaká čokoľvek pozdravil som Nevu bozkal Ruženku zhlboka sa nadýchol jej vône ruží a kráčal som zvláštnym točitým schodiskom.

Spočiatku som kráčal rezko ale čím vyššie som sa dostával, tým viacej mi chýbalo akékoľvek zábradlie a o to viac sa prejavovala moja fóbia z výšok, o ktorej som doposiaľ ani nevedel. Pískal som si nejakú pesničku a pozeral som sa na to hniezdo aby som nevnímal, že môžem kedykoľvek zlietnuť dole.

Ked som sa dostal najvyššie ako sa dalo nad hlavou som mal vyklápacie dvierka. Hniezdo bolo celkom nepriehľadné. Naposledy som sa pozrel dolu a Ruženkyna postava v bielych šatách bola ako malá bodka. Zrazu sa dvierka nado mnou roztvorili a ja som strachom skoro zletel. Vliezol som dnu.

Bolo tam šero a najprv som nič nevidel. Vo vzduchu bola silná vôňa rôznych bylín.

-Čo chceš?
Otočil som sa a za mnou stál Varhan, nemohol to byť nikto iný. Ked si moje oči zvykli na šero skúmavo som sa rozhliadal, neodpovedal som mu hned.
Bol vysoký mal dlhšie čierne vlasy, čierne blčiace oči a prebodával ma pohľadom. Potom som sa ozval
-Pomôž mi dostať sa k labyrintu
-Urobíš čo ti poviem?
Dalo mi námahu pokývnuť hlavou ale snažil som sa to nedať najavo. Bolo mi príšerne teplo, potil som sa a krútila sa mi hlava z ťažkej vône.

Na kruhovitých stenách hniezda boli dookola začadené police s fľaškami rôznych tvarov a s roznym obsahom. Na jednom stolíku sa leskly kovové podlhovasté predmety, obával som sa, že mučidlá. Nemo som prehĺtal a čakal. Varhan si neustále čosi mrmlal a nerozumel som čo. Naháňal mi hrôzu on okolo mňa krúžil potom mi položil ruku na krk a povedal nahlas:
-Prišiel si práve včas na môj experiment.
Zatínal som zuby a snažil som sa ostať pokojný. V kúte čosi zakrákalo a videl som lesknúce sa oči nejakého krkavca. Myslel som, že zamdliem.
-Varhan, ak niečo chceš tak začni chcem to mať za sebou.
-Počkaj chlapče vyberiem nástroje a všetko

 Blog
Komentuj
 fotka
david  29. 6. 2007 22:32
oooo a co mu chce spravit???
 fotka
fhobos  30. 6. 2007 02:12
vyrvat hrdlo!!!! a dat ho k sezrani havranovi!!! tak je



a strom na sirku je šyroky nie dlhy a 20metrov nieje az taka strasna výška ale uz tak 80 a 10siroky no tak to uz hej! kozmeticke detaili, inak super
 fotka
leniny7  1. 7. 2007 20:04
Fhobos íše sa široký nie šyroký(taký kozmetický detail
 fotka
puffko  2. 7. 2007 07:49
ooooooooooch pre pána nemám rada takéto konceee!!! neroooob okamzite dalsi diel chcem
 fotka
frxxx  5. 7. 2007 21:04
podla mna sa pise šyroky ..
 fotka
cotessy  7. 7. 2007 23:33
podla mna by mal chciet ruzenku...a nije rebro a podobne casti adamovho tela,,,hm...





a zas uzasne...adam, stale sa zlepsujes,,je to super,krasne, napinave...a tak...ale strom mal byt vyssi... (robim si haluz)
 fotka
ziraffka  8. 7. 2007 16:48
maros ty furt dake problemy mas... chlapec dobre pise a ty mu taketo piatchoviny vytykas...
 fotka
stifut  9. 7. 2007 15:30
čakáme na další diel inak skvelé, podla mňa mu bude chceť zobrať srdce a stane sa potom z neho ultimate machine for killing
 fotka
prizrak007  10. 7. 2007 00:20
davaj davaj davaj
10 
 fotka
fhobos  10. 7. 2007 21:26
jak dobre? on píše fantasticky! ja som sa s nim o tom rozpraval to nerieš..
Napíš svoj komentár